• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğu olmayan birisi ile evlilik

beyhan84

Guru
Kayıtlı Üye
25 Mart 2012
183
34
298
Almanya
Sevgili kadınlar kulübü üyeleri,

evlenme niyeti ile bir kaç ay önce kendimden daha büyük birisi ile görüşmüştum. Tereddütlerim olduğu için bu konu hakkında sizden görüşlerinizi istemiştim. Sağolun, o günlerde yardımcı olmuştunuz. Sonunda ama yollarımız başka sebeplerden dolayı ayrıldı.

Şimdi 4 haftadır başka birisi ile görüşüyorum. Konuştuk, tanışdık, hoş vakit geçirdik. Kendisine çok olumlu baktığım birisi. Beni sevip, bana sahip çıkaçağından eminim.
Es son görüşmemizde ama bana öyle birşey açıkladı ki. Kendimi dibi olmayan bir uçuruma düşüyormuşum gibi hissettim. Bahsettiğim erkek çocuk yaşta lösemiye yakalanmış ve kemoterapi ve ilik nakli sonrasında atlatabilmiş, elhamdulillah. Aldığı kemoterapiden dolayı ama çocuk sahibi olamıyormuş.
Yani, eğer bu kişi ile evlensem kendi çocuğum olmayacak. Benim için çocuk çok önemli. Başkalarının çocuğunu görünce içim burkuluyor.

Aslında kararım kesin. Niyetim hayır demek. Ama yinede tereddütlerim kafamı karıştırıyor. Ya ilerde benimde çocuğum olmazsa, yada başka birisi ile evlendiğimde onun çocuğu olamaması sonradan öğrenilirse, yada çocuğum olup mutsuz bir evliliğim olursa.

Kızlar, morale ihtiyacım var. Siz nasıl davranırdınız?

Bu tamamen senin kararın canım biz ne dersek boş...

evlenme niyeti ile bir kaç ay önce kendimden daha büyük birisi ile görüşmüştum. Tereddütlerim olduğu için bu konu hakkında sizden görüşlerinizi istemiştim. Sağolun, o günlerde yardımcı olmuştunuz. Sonunda ama yollarımız başka sebeplerden dolayı ayrıldı.

Şimdi 4 haftadır başka birisi ile görüşüyorum. Konuştuk, tanışdık, hoş vakit geçirdik. Kendisine çok olumlu baktığım birisi. Beni sevip, bana sahip çıkaçağından eminim.
Es son görüşmemizde ama bana öyle birşey açıkladı ki. Kendimi dibi olmayan bir uçuruma düşüyormuşum gibi hissettim. Bahsettiğim erkek çocuk yaşta lösemiye yakalanmış ve kemoterapi ve ilik nakli sonrasında atlatabilmiş, elhamdulillah. Aldığı kemoterapiden dolayı ama çocuk sahibi olamıyormuş.
Yani, eğer bu kişi ile evlensem kendi çocuğum olmayacak. Benim için çocuk çok önemli. Başkalarının çocuğunu görünce içim burkuluyor.

Aslında kararım kesin. Niyetim hayır demek. Ama yinede tereddütlerim kafamı karıştırıyor. Ya ilerde benimde çocuğum olmazsa, yada başka birisi ile evlendiğimde onun çocuğu olamaması sonradan öğrenilirse, yada çocuğum olup mutsuz bir evliliğim olursa.

Merhabalar.. Bizim de çocuğumuz olmuyo, esim azosperm.. Zor, cok zor bi durum.. Ben bekarken cocuk olsa da olur olmasa da olur kafasindaydım.. Ama oyle olmuyomus.. Minik bi bebek gördüğünde için cız ediyo, arkadaşların hamile haberini verdiginde buruk bi sekilde sevinebiliyosun.. Insanlardan anlayış bekliyosun ama hic kimse senin gibi hissedemiyo.. Esin sana karşı mahcup davranıyo, onu üzmemeye sürekli destek olmaya çalışıyosun.. Gun geçtikçe bu yük ağırlasıyo sanki..

Size tavsiyeme gelecek olursak, eger ki uzun süredir iliskiniz yoksa ve de cok bağlanmamışsanız ayrılmanız.. Tabi ki saydığınız ihtimallerin hepsi başınıza gelebilir.. Belki ilerde baska bi sebepten cocuk sahibi olamayabilirsiniz ama suanı düşünerek hareket etmeliyiz. Yarın yaşayacağımız bile belli degil zira.. Kimisi icin fikrim yanlış gelebilir Belki de acımasız gelebilir.. Ama yasayan biri olarak fikrim bu..

Kendim icin dusunecek olursam, ben esimi cok severek evlendim.. Ailem karşı çıktığı halde bırakmadım.. Bilseydim de gene evlenirdim galiba.. O yuzden size ozellikle 'arada buyuk bi bağlılık yoksa' dedim.. Karar size kalmış.. Allah yardımcınız olsun ..

Ne zamandır gorusuyorsunuz? Aranızda aşk oluştu mu? Ona neden bu kadar çok guveniyorsunuz?

Aynı durumda siz de olabilirdiniz. Yani sizin çocuğunuz olamayacağını söyleseniz ve sevdiğiniz adam sizi sırf bu yüzden terketse ne kadar incinirseniz bu durumda karşı tarafı da o kadar incitirsiniz. Belki sizin de çocuğunuz olmuyodur bunu bilmiyorsunuz. Karar sizin. Ama hayatta her şey biz insanlar için. Tedavi yöntemleri artık çok gelişti.

Hic tedavi ihtimali yokmuymus peki?bence bunu asrastirin bir. Zor bir durum evet ama bu yuzden terk etmek yada terk edilmek bana cok agir geliyor acikcasi. Kaldiki saydiginiz gibi sizin de gelecekte neler yasayacaginiz belli degil.

Ayrica eger cocuk disinda birlikte olmaktan keyif duyacaginiz biriyse, tedaviler sonucsuz kalacaksa, bir evlat edinebilirsiniz.

eger çocuk senin için onemli deil deseydin devam derdim ama çocuklari çok seven ve annelik için heyecanalanan birine bu çok agir bi imtihan, tasiyamayachin kadar agir ..

Bak bu senin bilcegin is sana söyle yap böyle yap diyemem ama şöyle düşün ya sen aynı durumda olsaydın sevdiğin adama söyleyince senden vazgecseydi kahrolmazmiydin. Bu işler belli olmaz ki cocugum olabilir dersin olmaz olmaz derler Allah oldurur. Yani hayatta bu herkesin başına gelebilir bu . Bak ben bunu hep anlatırım böyle muhabbetlerde. Benim bir tanidigim bayana doktor g0kiz bekarken senin hiç çocuğun olmaz demiş kiz evlenmeden önce söyledi eşine eside ben seni sen olduğun için seviyorum Allah ol derse olur demis evlendiler ve simdi ikiz bebekleri var belli olmuyor iste. Allah yardimcin olsun umarim herşey gönlünce olsun

O dediğin kişi başkasıyla evlendiğinde hemen çocuğu olabileceği gibi ,sen de sağlıklı biriyle evlendiğinde sebepsiz infertiliteyle karşılaşma ihtimalini düşün.Çünkü veren de Allah alan da unutma..

Aranızda bağlılık yoksa ayrılabilirsin sana kalmış ama vicdan yaparak karar vermeyin ya benim başıma da gelirse diye..o zmn atıyorum karşınızdaki tekerlekli sandalyede engelli biri de olabilirdi ya benim başıma da gelirse diye gönül bağınız olmayan biriyle evlenmeniz saçma olur değil mi..kalbinizin sesini dinleyin vicdanınız ve açıma duygunuzun değil, alın yazınızsa zaten sizi bulur bu kadar düşünmeyin

merhaba, eğer yeterli maddi durumunuz var ise kıbrısta veya yurt dışında sperm donasyonu yaptırırsın bebeğin olur. yalnız bunu öncelikle evleneceğin kişi ile baştan konuşmalı ve anlaşmalısın. bu tabii ki benim fikrimdir. her kadın annelik duygusunu eğer istiyorsa tatmalıdır, bu onun doğumundan gelen hakkıdır. aşık bile olsan hiç bir insan için bu duygudan mahrum kalmaya değmez.

iyi yanı
1) taze bir aşk.
2)her şeyi ilk yaşayan bi adam heyecanlı hevesli
3)henüz sorumluluğun zorlayıcı tarafı olmadığı için bu konuda bozulmamış psikoloji

Kötü yanı
1)evcilleştirilmeye çalışılan çocuk gibi bir erkek.
2)daha çok ergen tartışmaları evliliğe alışana kadar.
3)sorumluluğa alışma aşamasında çekilen sıkıntılar kavgalar.
4)senin çocuğunla evlenmeden önce iyi geçinip evlendikten sonra çocuğu kıskanması engel olarak görmesi.
5)senin acaba ilerde çocuğum olursa ayrımcılık yapar mı endişesi yada tehlikesi

Lenf kanserine yakalandim.

Kemoterapivradyo terapi gordum.

Kemoterapi yumurtaliklarini etkilemis olabilir. Cocuk sahibi olamayabilirsin dediler.

Esim o zamanlar nisanlanmak icon israr ediyor.

Dedim boyle boyle bana doktor cocugun olmama ihtimali var dedi. Nisani iptal edelim sukur aileleri tanistirmadik.

Esim kizdi. Olur mu oyle sey. Rabbime binlerce sukur san kanseri atlattin bu zaten benim icin bir mutluluk. Biz bir evlenelim caresine bakariz olmadi tup bebek deneriz. Hem Rabbim beni evlatla imtihan etmek isterse baskasiyla evlensemde o imtihandan kacamam dedi.

Ben daha bekarken hormonlarima felan baktirdim normal cikti.

Sonra evlendik cocuk istemeye kara verdigimiz 3. Ayda hamile kaldim. Tedavisiz hemde.

Esime ya olmasaydi? Dedim. Bizde cocuksuz bir aile olurduk dedi.

Simdi ama sizin durumunuz farkli.

Bizim esimle aramizda ask vardi ve esim ben kanser olunca resmen yikildi.

Yeterki Allah onu bize bagislasin baska birsey istemiyorum mantigindaydi.

Simdi siz kor kutuk asik degilseniz ve asiri derece de cocuk isteginiz varsa bu iliskiyi bitirmek en mantiklisi.

Esim benimle evlenmek istemeseydi ben ona kizmazdim nefret etmezdim anlardim onu.

O da hakli cocugu olsun tabiki ister diye dusunurdum.

Merhaba, bende bir rahatsızlığımda öütürü çocuk sahibi olamayacağım ve bu yüzden evlenmedim. Kimseye evlat eksikliği yaşatmak istemediğim için. O kişiyi anlayabiliyorum. rabbim yardımcınız olsun

Ocak ayında bu başlığı açmıştım. Yorum yapan herkese teşekkürler.
Şu an bahsettiğim kişi ile nişanlıyız ve seneye düğünümüz olacak inşaAllah.
Karar verirken çok düşündüm, nişanlım ile doktora bile gittim. Kesin olmaz diyen olmadı. Olur diye söz verende olmadı. Tıbbın söylediği bu.
Benim bildiğim ise, bu adamı sevdiğim ve nişanlımın beni sevmesi. Böyle bir yola adım attım. Nasibimde çocuk sahibi olmak var ise, Rabbimin ol demesiyle olur.

Hayırlısı olsun, kararınıza çok sevindim. Allah kalbinize göre versin inşallah.:KK200:

Kim ne dese boş. Bu tamamen senin kararın olmalı..
ama illa fikir istiyorsan,çocuk çok çok önemli özellikle belli bir yaştan sonra çocuk delisi olmasan bile istiyorsun.. olması da gerekiyor bence.
Bu herkesin başına gelebilir elbette sen evlendikten sonra Allah korusun aynı şeyleri yaşayıp senin de çocuğun olmayabilir. Bu kader kısmet sonuçta. Çocuğu da tebrik ederim başından söylemiş çok dürüstmüş. Başkası olsa belki bunu söylemezdi bile.
Kararı kendin vermelisin.

Back
X