Kayınvalidem sürekli laf sokuyor artık napacağımı bilmiyorum, çok sıkıldım

Kocanıza söylemeyin laf soktuğunda karşılık verin eşiniz sorduğunda ben anneni çok seviyorum hep beni yanlış anlıyor deyin sen benden bunu beklermisin deyin üste çıkın. Kurnazla kurnaz olmanız lazım malesef. Cevap verin her zaman olumlu olumsuz eşinizin yanındada aynı şekilde annen nasıl konuşuyorsa bende öyle konuşuyorum ne var bunda deyin kendinizi ezdirmeyin. Kayınvalideniz kendi acısını sizin üstünüzde ego tatmini yaparak atlatmaya çalışıyor. Kocam küser üzülür diye sakın düşünmeyin sizde küsüyorsunuz ama onun annesi melekse sizde meleksiniz kendi kıymetinizi bilin. Yemek yapmayıda kesin dışarıdan alsın kıymet bilmeyene ekmek yok.
Ay ne güzel yazmışsınız, çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için❤️ ben kızsam, sürekli onlara gittiğimde aynı muameleyi görüp gece uykularımı kaçırsam bile hsta diye, büyük diye saygı gösteriyorum ama yaranılmıyor. Öyle haklısınız ki. Denyeceğim çok teşekkür ederim ❤️

Hayır insan nasıl başına gelenlerden ders almaz da hareketlerine konuşmalarına dikkat etmez?Böyle insanlara çok acıyamıyorum.İyi niyetinizin suistimal edilmesine izin vermeyin.Siz de laf sokun ben olsam öyle yapardım. Hayır bi durul,kanser olmussun hayatını bi gözden geçir gelinine dua et.ne bu azgınlık? Aslında komple yüzüstü bırakmak lazım da işte o da olmaz.

Mide bulantısı öyle bir şey ki neyden bulanacağının bir mantığı yok, gerçekten bulanıyordur. Eşinizin, annesinin size gösterdiği yüzü göremeyeceğini kabullenmekle başlayın. Hele ki hastayken ne deseniz sizi suçlu bulacaktır. Ne söyleyecekseniz gülerek şakayla karışık söyleyeceksiniz, ayrıca çok muhattap olmamaya çalışacaksınız ne konuşulursa eşinizin yanında konuşulmasına gayret edeceksiniz.

Hep böyleydi, evlendiğimizden beri böyle. Her konuda laf sokuyor. Beni kontrol etmeye çalışıyordu ilk başlarda etti de. Sonra ben bunu farkedip geri çekilince daha da laf sokmaya başladı, her konuda laf sokuyor. Mesela eltim de geliyor onun evine, hep beraber oturuyoruz, biz eltimle bir şey konuşurken arkadan kocasına “konuşma yarışması başladı” dedi. Bu ben yeni evlendiğimde oldu, sürekli böyle…
Bana laf sokuyormus gibi değilde biraz patavatsizmis gibi geldi.Sizde gülerek anne bayrağı sizden devralmaya geliyorum deseydiniz🤣

karpuzu yemeye gelirsin ama dediğinde tabiki bayılırım karpuza diyeceksiniz
sen gidecek misin ekip biçmeye vs dediğinde seninle ilgileniyorum elimden geldiğince anneciğim ona da eltim gidiversin diyeceksiniz

annenizle ilgili de tabiki düzer vs diyin
siz sinir olmadıkça oda sinir etmez artık

Biz de evliliklerin çoğu neden böyle ya. Birini sevip hayat kurmaya kalkıyorsun. Senin mutlu olmaya hakkın yok diyorlar. Bonus olarak kayinvalideyle ugrasiyorsun. Size ne ki kocanizin annesinden. Herkes kendi annesiyle ilgilensin. Kadin sessiz kaldığınız için bu şekilde. İyice yüz bulmuş. Kocanız anlassin bir restoranla. Kemoterapi aldığında yemekleri göndersinler. Bana fenalık geldi. Allah sabır versin.

Back
X