Çocuğu olmayan birisi ile evlilik

Ocak ayında bu başlığı açmıştım. Yorum yapan herkese teşekkürler.
Şu an bahsettiğim kişi ile nişanlıyız ve seneye düğünümüz olacak inşaAllah.
Karar verirken çok düşündüm, nişanlım ile doktora bile gittim. Kesin olmaz diyen olmadı. Olur diye söz verende olmadı. Tıbbın söylediği bu.
Benim bildiğim ise, bu adamı sevdiğim ve nişanlımın beni sevmesi. Böyle bir yola adım attım. Nasibimde çocuk sahibi olmak var ise, Rabbimin ol demesiyle olur.

:) tebrik ederim konu yeni sandım ve yorum yaptım.. sizin adınıza sevindim.. en azından hayatınızda dürüst bir insan olucak :) nu çok önemli inanın bana..

Sevgili kadınlar kulübü üyeleri,

evlenme niyeti ile bir kaç ay önce kendimden daha büyük birisi ile görüşmüştum. Tereddütlerim olduğu için bu konu hakkında sizden görüşlerinizi istemiştim. Sağolun, o günlerde yardımcı olmuştunuz. Sonunda ama yollarımız başka sebeplerden dolayı ayrıldı.

Şimdi 4 haftadır başka birisi ile görüşüyorum. Konuştuk, tanışdık, hoş vakit geçirdik. Kendisine çok olumlu baktığım birisi. Beni sevip, bana sahip çıkaçağından eminim.
Es son görüşmemizde ama bana öyle birşey açıkladı ki. Kendimi dibi olmayan bir uçuruma düşüyormuşum gibi hissettim. Bahsettiğim erkek çocuk yaşta lösemiye yakalanmış ve kemoterapi ve ilik nakli sonrasında atlatabilmiş, elhamdulillah. Aldığı kemoterapiden dolayı ama çocuk sahibi olamıyormuş.
Yani, eğer bu kişi ile evlensem kendi çocuğum olmayacak. Benim için çocuk çok önemli. Başkalarının çocuğunu görünce içim burkuluyor.

Aslında kararım kesin. Niyetim hayır demek. Ama yinede tereddütlerim kafamı karıştırıyor. Ya ilerde benimde çocuğum olmazsa, yada başka birisi ile evlendiğimde onun çocuğu olamaması sonradan öğrenilirse, yada çocuğum olup mutsuz bir evliliğim olursa.

Kızlar, morale ihtiyacım var. Siz nasıl davranırdınız?
Sevdiğim adamla evleniyorsam sıkıntı yok .. yetiştirme yurdunda anne baba özlemiyle kavrulan o kadar çok çocuk var ki ...bi kac tane evlat edinirim . O da çocuk , dogurdugum da çocuk .. illa karından çıkmasına gerek yok ..

Merhaba arkadaşlar,
bu başlığı açan ben idim. Bu başlık altında tekrar yazma ihtiyacını duydum.
Zor bir karar sürecinden geçtim, ama inşaAllah doğru kararı vermişimdir.
Şu an bahsettiğim kişi ile iki aylık evliyiz. Eşim ile evlendiğime pişmanmıyım? Hayır değilim. Çocuğumuz olmayacaksa, bunu kaldırabilmeye gücüm var mı? Emin değilim. Ama emin olduğum birşey var. Eğer Rabbim bana evlat sahibi olmayı nasip edecekse, eşimin sağlık durumu ne olursa olsun, bu iş Rabbime zor gelmez.
Biliyorum, içinizden daha yenisiniz, zaman ilerlesin çocuk isteği daha baskın olur diyenler vardır kesinlikle aranızda. Bakalım, öyle bir yola koyuldum ki. Rabbim hakkımızda hayırlısını eylesin.

Merhaba arkadaşlar,
Şu an bahsettiğim kişi ile iki aylık evliyiz. Eşim ile evlendiğime pişmanmıyım? Hayır değilim. Çocuğumuz olmayacaksa, bunu kaldırabilmeye gücüm var mı? Emin değilim. Ama emin olduğum birşey var. Eğer Rabbim bana evlat sahibi olmayı nasip edecekse, eşimin sağlık durumu ne olursa olsun, bu iş Rabbime zor gelmez.
Biliyorum, içinizden daha yenisiniz, zaman ilerlesin çocuk isteği daha baskın olur diyenler vardır kesinlikle aranızda. Bakalım, öyle bir yola koyuldum ki. Rabbim hakkımızda hayırlısını eylesin.

Bazen hiç problem yokken olmaz bazen imkansızken olur arka arkaya.
Ben burdan senin imtihanının çocuk olacağını görebiliyorum. Çünkü ne kadar değer verir ozenirsen allah ordan sınıyor insanı.

Merhaba arkadaşlar,
Biliyor musun bence Rabbim senin bu teslimiyetini boşa çıkarmayacak. . Benden sabır ve dua ile yardım isteyin diyen bi Rabbimiz var .. İnşallah hamile haberlerini alacağız :) :KK200:

Ben evlendim esim bana ilk gorusmemizde soyledi ama bizimki farkliydi infertiliteydi ben tereddut etmedim benden cok etrafimdaki insanlar etti olmaz evlenme belki olmaz cocuksuzluk zor hayir dedim o benim kaderim evlenicem Rabbimin bir bildigi var ki onu karsima cikardi benim yaptigim seyinde mukafatini vericek dedim ve verdi suan 5 bucuk yillik evliyiz ve 2 yasinda dunyalar guzeli bir oglum var Rabbim benim kararimin mukafatini verdi darda birakmadi umarim sizide birakmaz insallah sizinde ballardan tatli evlatlariniz olur ben inaniyorum Rabbim hic bir iyiligi karsiliksiz birakmiyor :KK200:

Merhaba arkadaşlar,
Allah nasip etsin inşallah. Bak o işler hiç belli olmaz muhtemelen azosperm olmuştur tedaviden ama şöyle söliyim microtese ile sperm bulunabilir. Eşimin arkadaşının amcası evlendiğinde azosperm oldugunu öğrenmiş, hemen tüp bebek tedavisi gördüler ilaçlar iğneler ameliyatlar derken 1 sperm bulundu ve döllendi ve tuttu. Doğum bile yaptı. Hee bize gelince öyle cok bariz sorun yok eşimde 170 milyon sperm var, morfolojisi ve hızı kötü ama doğal yola bile engel değil. Bende de sıkıntı yok. Doğal yolla bekleyin dediler 2 yıl olmadı. Aşılama yaptık tutmadı şimdi tüpbebek tedavisindeyiz güya transfere başlıcaktık ama stresten adet olamadım 8 gün gecti test yaptım o da negatif. Diyeceğim o kiii. Allah ol derse oluyor. :)

Cok zor bir durum
Adama olan sevgin guvenin tutkun, anne olma askinin onune geciyorsa evlen

Yani anne olmasam da olur ben bu adamla hayatimi birlestirmek istiyorum..diyorsan evlen

Bilemedim zor bir durum

Ben ancak askimdan geberiyor olsam belki o zaman..amaan anne olmasam da olur evlatlik alirim nolcak ben aski bulmusken kaybedemem...deyip evlenirdim o zaman galiba.galiba.

Galiba diyorum tabii basa gelmeden bilinmez valla..yine de buyuk konusmamak lazim

Hayat senin herkes kendi kararlarindan sorumludur. 2+2 4 tur bazi seylerin cevabi nettir. Basta gormezden geldigin seyler sonra seni uzebilir. Istedigin birsey varsa ve bu konuda netsen yapilacak sey bellidir. Benm icin cocuk 2. Planda once es diyosan yine yapilacak seyi sen blyosn. Bu konuyu senden bska kmse cozemez

Sen ne durumdasın bilmiyorum beyhan kardeş bende çocuğu olmayacak biriyim karşıma böyle biri çıksada evlenmek çok düşündürüyor yinede seni tebrik ederim hakkında hayırlısı olsun.

Lenf kanserine yakalandim.

Kemoterapivradyo terapi gordum.

Kemoterapi yumurtaliklarini etkilemis olabilir. Cocuk sahibi olamayabilirsin dediler.

Esim o zamanlar nisanlanmak icon israr ediyor.

Dedim boyle boyle bana doktor cocugun olmama ihtimali var dedi. Nisani iptal edelim sukur aileleri tanistirmadik.

Esim kizdi. Olur mu oyle sey. Rabbime binlerce sukur san kanseri atlattin bu zaten benim icin bir mutluluk. Biz bir evlenelim caresine bakariz olmadi tup bebek deneriz. Hem Rabbim beni evlatla imtihan etmek isterse baskasiyla evlensemde o imtihandan kacamam dedi.

Ben daha bekarken hormonlarima felan baktirdim normal cikti.

Sonra evlendik cocuk istemeye kara verdigimiz 3. Ayda hamile kaldim. Tedavisiz hemde.

Esime ya olmasaydi? Dedim. Bizde cocuksuz bir aile olurduk dedi.

Simdi ama sizin durumunuz farkli.

Bizim esimle aramizda ask vardi ve esim ben kanser olunca resmen yikildi.

Yeterki Allah onu bize bagislasin baska birsey istemiyorum mantigindaydi.

Simdi siz kor kutuk asik degilseniz ve asiri derece de cocuk isteginiz varsa bu iliskiyi bitirmek en mantiklisi.

Esim benimle evlenmek istemeseydi ben ona kizmazdim nefret etmezdim anlardim onu.

O da hakli cocugu olsun tabiki ister diye dusunurdum.
Canım çok geçmiş olsun. Allah bir daha yaşatmasın. Eşine de helal olsun. Aşk ve aile mevhumu üzerine çok güzel bir örnek ❤️

Sen ne durumdasın bilmiyorum beyhan kardeş bende çocuğu olmayacak biriyim karşıma böyle biri çıksada evlenmek çok düşündürüyor yinede seni tebrik ederim hakkında hayırlısı olsun.
Olumsuz düşünmeyin. En yakın kız arkadaşım da rahatsızlığı (MS) nedeniyle çocuk düşünemiyordu. Bu, ne aşık olmasına, ne de evlenmesine engel olmadı. Pek çok çift (özellikle yüksek eğitimli olanlar) bilinçli bir tercih olarak bebek sahibi olmuyor. Avrupa’da bu oran gittikçe artıyor… Sevmeye, sevilmeye odaklanın. Aile kurmak çocukla olacak ya da olmayacak bir şey değil. Allah sizi iyilerle karşılaştırsın inşallah ❤️

Sevgili kadınlar kulübü üyeleri,

evlenme niyeti ile bir kaç ay önce kendimden daha büyük birisi ile görüşmüştum. Tereddütlerim olduğu için bu konu hakkında sizden görüşlerinizi istemiştim. Sağolun, o günlerde yardımcı olmuştunuz. Sonunda ama yollarımız başka sebeplerden dolayı ayrıldı.

Şimdi 4 haftadır başka birisi ile görüşüyorum. Konuştuk, tanışdık, hoş vakit geçirdik. Kendisine çok olumlu baktığım birisi. Beni sevip, bana sahip çıkaçağından eminim.
Es son görüşmemizde ama bana öyle birşey açıkladı ki. Kendimi dibi olmayan bir uçuruma düşüyormuşum gibi hissettim. Bahsettiğim erkek çocuk yaşta lösemiye yakalanmış ve kemoterapi ve ilik nakli sonrasında atlatabilmiş, elhamdulillah. Aldığı kemoterapiden dolayı ama çocuk sahibi olamıyormuş.
Yani, eğer bu kişi ile evlensem kendi çocuğum olmayacak. Benim için çocuk çok önemli. Başkalarının çocuğunu görünce içim burkuluyor.

Aslında kararım kesin. Niyetim hayır demek. Ama yinede tereddütlerim kafamı karıştırıyor. Ya ilerde benimde çocuğum olmazsa, yada başka birisi ile evlendiğimde onun çocuğu olamaması sonradan öğrenilirse, yada çocuğum olup mutsuz bir evliliğim olursa.

Kızlar, morale ihtiyacım var. Siz nasıl davranırdınız?
Hayatta nolucagi belli olmaz belki ileride tedavisi olur mucize olur bunları bilemeyiz şu an içinizden ne geçiyorsa onu yapın kalbiniz doğruyu söyler

Back
X