Erkek İnfertilitesi Çocuğu olmuyor diye boşanan var mı?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Acaba sizi deniyor olmasin böyle diyerek? Sizin tepkinizi ,nasil bir tavir takinacaginizi,kesin olarak bu durumdan ileride rahatsizlik duyup duymayacaginizi bilmek istiyor olamaz mi? Cok net olarak bunun sorum olmayacaginizi defalarca söylemenize ragmen hala bosanmaktan bahsediyorsa o zaman gercekten bunu istiyor demektir zannimca...
.

Bence sizi gerçekten sevse böyle şeyler konuşmaz belki de boşanmak için bahane arıyor olamaz mı ? Şimdi boşansa tekrar evlilik yapmaz mı veya sevgili ? Eşinizi en iyi tanıyan sizsiniz bu da bir imtihan ama yok kendimden soğuturum aldatırım vs demesi saçma geldi tamam gururuna yediremiyor da olabilir ama boşanmak kelimesini ağzına alması saçma evlenirken iyi günde kötü günde denilmiyor mu?

Merhabalar, biz 3 Senedir evliyiz ve çocuğumuz olmuyor. Eşim azospermi. Mikro tese olmuştuk geçen sene ama sonuç negatif. Bana dediği şey şu, Rosi tekniğini deniyelim eğer olmazsa boşanıcaz diyor..
Allah aşkına Neden boşanıyormuş güvenmiyor mu aşkınıza sevginize Çocuk olmasa da bu evliliği sürdürebileceğinize.
Benim eşimde azosperm hastası bizde tese olduk sperm bulundu Çok şükür Ama bulunmasaydı yine bu evliliği devam edecektik Gerçi bulundu da ne oldu 2 tüp bebek denemem oldu İkisi de olumsuz oldu yine deneyeceğiz yine deneyeceğiz Hiç olmazsa bile hayatı çocuksuz yaşamayı da öğrenmek lazım dünyanın sonu değil

Ben de problm bende oldugunu düşünerek eşim de hep cocuk istyor diye bosanalm sen git bari birinden cocuk sahibi olur babaligi tadarsin diyorum..sanki yapmam gerekn buymus gbi gelyor ama tabi asla bunu ciddi dusunemyorum..ona hakszlk oluyo gbi geliyor ama ..bu dusnceyi de atamiyorum kafamdan

Erkeklerin bunu gurur meselesi yapmasıda salaklığın daniskası kimse kusura bakmasın. Sağlık bu yani, çocuk sahibi olmaya engel hastalığının olmasını yada nedensiz şekilde çocuk sahibi olamamanın nesini gurur meselesi yapıyor acaba.

Merhabalar, biz 3 Senedir evliyiz ve çocuğumuz olmuyor. Eşim azospermi. Mikro tese olmuştuk geçen sene ama sonuç negatif. Bana dediği şey şu, Rosi tekniğini deniyelim eğer olmazsa boşanıcaz diyor..
Rahatsızlık kendisinde olduğu için sizi mutlu edemediğini dusunuyo. Erkekler kendilerini güçlü hissetmek isterler bunu da sevdiklerinin isteklerini hayallerini gerçekleştirerek yaparlar ve eşiniz sizin isteğinizi hayalinizi gerceklestiremedigi için kendini güçsüz hatta sanırım suçluluk bile hissediyor.
Bu sebeple boşanan vardır a bodanmayanlar da var ben teyzemin çocuğu olmadı ve teyzemde kaynaklaniyordu eşi kesinlikle seni bırakmam Allah bize vermediyse elbet bildiği vardır dedi . Tedavi oldular falan ama nasip olmadı en sonunda hormonel dengesizlikler ,miyomlar vs vs rahim alındı. Evlilikleri devam ediyo ve birbirlerine çok bağlılar.
Bir olmaz iki olmaz bazen 5. De olur ama hiç olmaya da bilir. Bu kararı sizin vermeniz lazım siz boşanacak mısınız?
Eşiniz aslında bosaniriz derken kendini daha fazla güçsüz düşürmek istememiş ama bu kararı sizin vermeniz yönünde bir adım atmış. Biz eşimle evlenmeden önce bu konuyu konuşmuştuk çünkü teyzemin başına geldi benim de çocuğum olmayabilir dedim. Eşim benim için önemli olan ikimizin huzuru çocuk olmuyor diye senden vazgeçmem dedi. Hem çocuğun hayırlı mı hayırsız mı olacağını bilemiyoruz bazılarının var ama keşke dogmasaydi diyolar dedi. Beni üzmemek için değil gerçekten hissettiği şey buydu. Ben de aynı şekilde düşünüyorum evet çocuk sahibi olmayı başlarda hiç düşünmedik sonra istedik bir süre olmadı üzüldüm ama hiç olmayacağını bilseydim benden veya eşimden kaynaklı olması durumu değiştirmez ayrılma kelimesini dile getirmezdim. Evlenirken iyi gün kötü gün , hastalık sağlık diyoruz. Ayrıca evliliklerin çocuk sahibi olmak isteyen kişi tarafından bitirilmesi de bana mantıken de hiç doğru gelmiyor. Yani ben hasta olsam bana bakmayacakmis ilk zorlukta hemen ayrılık dile getiriyo diye.

Bu konuda elimden gelen desteği fazlasıyla sağladım. Ama bunca çabama rağmen illaki boşanmak isterse yapabileceğim bir şey kalmaz. Bunu söyleme nedenim ise eşimin çokkk takıntılı olması. Haddinden fazla takıyor kafasına. Şimdi istemiyosun ama ilerde bi gün mutlaka isteyeceksin diyo sana da koyucak çocuk olmaması diyo. Bilmiyorum.. akışına bırakıcam hayatı. Zaman ne gösterir ne yaşarız bilmiyorum ama ben yinede desteğimi eksik etmiycrm üzerinden. Hayırlısı allahtan

Bu yazanlarin hepsi ne kadar olumlu seyler yazmis. Belliki baslarinda degil. Boyle bi dert. Benimde esimden dolayi cocugum olmuyor. Ve bu benim icin buyuk bir problem haline geldi ve acik konusmak gerekirse bazen bosanmayi kendi hayatimi kurmayi dusunuyorum. Bazen kendimi cok yanliz hissediyorum. Herseyi tek basima yaparMis gibi, kendisi cok usengec. En kucuk seyleri kafama takabiliyorum ve diyorumki neden cekiyim? Kendi ayaklarimin uzerinde durmak varken. Herseyde bir hayir degil bin hayir arayanlardanim. Ama bi noktadan sonra bence insan tukeniyor. Bizimde belki 2 hafta sonra son sansimiz (rosi) Bir cokuntuyu daha kaldiramam.

Esinizle anlasiyormusunuz tek sorun cocukmu

9 yıla giricez asla düşünmedik çocuk herşey demek değil tabiki insan bir evladı olsun istiyor ama eğer çocuk için evlenmişse eşiniz o ayrı tabi sen ne düşünüyorsun bu konuda
Sizin 9 yıldır hiç mi olmadi canim

Esinizle anlasiyormusunuz tek sorun cocukmu

8 Yildir evliyiz aramizda cogunlukla iyi anlasiyoruz. Baya olgun dusunebilen bir insanim. Kendi bakis acisi ve buyutulme tarzi farkli olsada. Kendisi ailenin buyuk cocugu ve cok ezilmis. Aileside baya geri kafali. Bazen hayattan zevk almiyor gibi geliyor. Bende asiri pozitif olumlu ve hareketliyim. Ve enerjimi dusurdugunu farkediyorum. Cocuk konusuna gelirsek. Aslinda tek buyuk problemimiz bu. GEcenlerde evimizin nesesinin esksik oldugundan bahsettim. Kendiside var ya dedi sensin dedi. Ama maglesef bana yetmiyor. Kendi kendime yasicaksam kendi evimde kendi imkanlarimlada yasayabilirim. Ha seviyormuyum diye soracak olursan arkadasim. Seviyorum ama hersey sevmek degil maglesef. Buda bizim imtihanimiz.

Bi erkek için kabullenmesi en zor olaydır baba olamayacağını bilmek ve sorunun kendinde olması .. yani boşanan da olur boşanmayan da aöa eşinizi sevdiğinize ikna edin baz geçer inşallah

Akrabamin tekide hiç çocuk sahibi olamadı hatta sorun kimse onu bile bilmeyiz çünkü kimseye bunu söylemediler sanırım 35yillik evliler,kendi ailemdede var olmuyor çocukları iki denemede tutmadı evlilikleri 10seneye yaklaştı boşanma felan hiç duymadık olmasında zaten,birbirinize dahada sıkı sarılın aranızdaki sorunu cozemezseniz destek alın,
Rabbim isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin tez zamanda inşallah

Tamamda sizcede kotuluk degilmi, esinizin cocugu olmuyor diye ondan bosanmak???
Ya sizin cocugunuz olmasaydi ve esinizi sizi bosasaydi, ne kadar dokunurdu.
Cocuk olmuyor diye bosanilmasina vicdanrn benim icin el vermiyor.

Tup bebek denediniz mi??? Cok ilerledi tıp

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…