Erkek İnfertilitesi Çocuğu olmuyor diye boşanan var mı?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Merhabalar, biz 3 Senedir evliyiz ve çocuğumuz olmuyor. Eşim azospermi. Mikro tese olmuştuk geçen sene ama sonuç negatif. Bana dediği şey şu, Rosi tekniğini deniyelim eğer olmazsa boşanıcaz diyor..
3 yıllık evliyiz eşimde aynı sorun var, 1 olumsuz tüp bebek tedavimiz var anne olmak bekarlığımdan beri en büyük hayalimdi (Rabbim nasip eder inşALLAH) ama olmazsada vardır bir bildiği boşanmayı eşimde bende hiç düşünmedik.

Merhaba,sizin esiniz de sperm tahlili verdi mi? Bir de eger deneyecekseniz tup bebegi intrapilid serum ve kortizonu da bir de progesteron seviyenizi olcturun ve rahim filmi de cektirin....ben de ayni durimdayim 31 yasindayim yumurta rwzervim yani amh 0.60 ve 3 kere kendi kendime gebe kaldim ama 6-7 haftalikken kurtaj olmak zorunda kaldim gelismedikleri icin...hic bir sebep bulanamadi ama.benim progesteron seviyem dusukmus bir de tup bebege 1 aydor basladik simdilik vitaminler kullaniyom esimle beraber ve bu surecte ilk defa esimden sperm istediler hep sorunu kendimde aradim meger esimin de spermleri iyi degilmis hatta duauklerimin sebebi bile olabilirmis...ben de hep ona cocuk vermeeyecem diye sucladim kendimk bosanalaim dedim o her defasinda cocuk icin benle evlenmedigini dile getirdi...sonra baktikki esimin morfoloji %1 ve hareketli sayi %2 ymis simdi biz hem mikrocip ve mikroenjeksiyon yapacagiz ote yandan rahmimi hazirlayip pgt den de saglikli embriyo donerse transfer esnasinda instrapilid serum ve kortizon tedavisi uygulayacakmis doktorumuz...cok yipratici bir surec ve cok uzun ama istedikki son teknolojik islemlerin hepsini uygulayip oyle transfer olmak istedim...Allahim hepimizin kucaklarini doldursun insallah...yuvalarimizi korusun 🙏🙏sacmaliyoruz orasi ayri cunku sorun sadece esimde olsa ben onu asla birakmazdim ki gercekten cocuk icin evlenmedik ve herkes de uremek zorunda degil
meraba, elşim sperm verdi herhangi bir sorun yok esas bendede sorun yok bende 1 kere gebelik yaşadım ama kimyasal oluştu. bendeki sorun erken menopoz normalde hamile kalabiliyorum ama biran evvel doğum yapmam lazım ki vücudum yenilensin zaman kaybetmeyelim diye. bende sorun etmem çocuk için ama herkesin iç dünyası bir değil benim korkum ilerde başıma vurulması birazda eşimin düşüncesinden kaynaklı böyle düşünmem sanırım

Merhabalar, biz 3 Senedir evliyiz ve çocuğumuz olmuyor. Eşim azospermi. Mikro tese olmuştuk geçen sene ama sonuç negatif. Bana dediği şey şu, Rosi tekniğini deniyelim eğer olmazsa boşanıcaz diyor..
Olurmu öyle şey benim eşimde kriptozoospermi 2 yıllık evliyiz mücadele ediyoruz bu konuyu da konustuk bizde istiyoruz çocuk için ama biz çocuk için evlenmedik. Böyle şeyler düşünmeyin boşanma ne eşini seviyorsan asla bırakma al karşına konuş

5 yil bitmek uzere ikimizde evlendigimizden beri hic ertelemedik cocuk isini. Bir cok yontem denedik iki kaybimiz var olup olmuycagi belli degil olan da zaten 3 ayi bitiremiyor dusukle sonuclaniyor sebepte bulunadi. Eminim herkes bu sureclerde birbirine benzer seyler yasamistir hikayeler asagi yukari ayni. Hicbir zaman bebek konusunda bosanma lafi aramizda gecmedi. Bosanma olsa bile severek ayrilma gibi bisey olur toparlanip hayata devam etmek inanilmaz zor olur yani severek ayrilip baskasiyla evlenip cocuk yapma fikri bana korkunc geliyor. ( kendi adima soyluyorum). Bence esinizle destek almalisiniz hayat cocuktan ibaret degil olsa tabiki cok daha guzel olur fakat olmuyosada hayat bitmiyor yasamaya sevmeye deger

Ben de aynı durumdayım eşimle çok severek evlendik 2 yıldır çocuk demiyoruz olmuyor iki defa gebe kaldım düştü yaklaşık 8 aydır korunmuyoruz olmuyor böyle olacağını bilseydim başını yakmazdım her adet okusun da utancımdan yüzüne bakamıyorum bu arada esimde bi problem yok.bu aralar ben de bu tarz şeyler düşünmeye başladım benim yüzümden baba olamadı bari gitsin başkasıyla olsun beni de belki zamanla unutur die düşünüyorum ben de iş bulur buralardan giderim.boyle bi düşünce almaya başladı artık beni o kadar zor birşey ki bu imtihan lavaboya gidip sürekli ağlıyorum artik

Ben de aynı durumdayım eşimle çok severek evlendik 2 yıldır çocuk demiyoruz olmuyor iki defa gebe kaldım düştü yaklaşık 8 aydır korunmuyoruz olmuyor böyle olacağını bilseydim başını yakmazdım her adet okusun da utancımdan yüzüne bakamıyorum bu arada esimde bi problem yok.bu aralar ben de bu tarz şeyler düşünmeye başladım benim yüzümden baba olamadı bari gitsin başkasıyla olsun beni de belki zamanla unutur die düşünüyorum ben de iş bulur buralardan giderim.boyle bi düşünce almaya başladı artık beni o kadar zor birşey ki bu imtihan lavaboya gidip sürekli ağlıyorum artik
Lütfen bu kafaya girmeyin. 6 yil ugrastik biz. 2 kayip yaşadık. Ama kenetlendik sen ben degil biz olduk. Bence çok yanlis bi noktadan bakıyorsun. Sorun esinde olsaydi ayni şeyi isteyecekmiydin beni birak baskasiyla evlenip anne olacam diycekmiydin. Bu bir sinav Allah bizi bununla sınıyor. Sonuda güzel bitecek insallah. Sabirla cozum odakli ilerleyin ayrilik odakli degil. Birbirinize en çok ihtiyaciniz olan zaman bu

Herkesin bana çocuk var mı die sormasindan yoruldum artık çevremdekilerin hamilelik haberlerini duyuyorum sürekli eşimim arkadaşlarının eşleri hamile eşimin her hamile kadın duydugundaki bana bakışı ıçime oturmaya başladı artık bizim sülale hep doğurgan annemde dahil ben kime çektim böyle hiç bilmiyorum artik doğru bisey değil düşündüğüm biliyorum ama yine de düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum

Herkesin bana çocuk var mı die sormasindan yoruldum artık çevremdekilerin hamilelik haberlerini duyuyorum sürekli eşimim arkadaşlarının eşleri hamile eşimin her hamile kadın duydugundaki bana bakışı ıçime oturmaya başladı artık bizim sülale hep doğurgan annemde dahil ben kime çektim böyle hiç bilmiyorum artik doğru bisey değil düşündüğüm biliyorum ama yine de düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum
Bunlari duymak zorunda kalan tek sen değilsin canim. Maalesef insanimiz önünü ardini dusunmeden patavatsizca konusuyor evet sorduklari soru cok basit bisey ama karşıdaki insani yaralayabilecegini kimse hesaplamiyor. Ben yakin cevreme özellikle anlattim kimseye çocuğun var mi niye yok yap bak yasin gidiyor gbi seyler soylemeyin kimin ne yasadigini bilemezsiniz kimsenin gönlünü kirmayin dedim. Çünkü soranda art niyetli sormuyor sadece bizim yaramiz var o yüzden batiyor bize.
Yapılacak tek şey sorunu ve durumu kabullenip care aramak o boyle dedi bu hamileymis su ikinciyi doğurmuş bunlarla bi yere varilmaz. Benden snra evlenenler de hep dogurdu benden 3 yil snra gelen eltimde doğurdu üzüldüm mu evet kendime üzüldüm ama dagilmadim cozum bu değil çünkü olacaksa olur olmayacaksa nasipte yoksa yapacak biseyde yok. Biz olmasi için ugrasacaz durum bu kadar kisa ve net.

Olurmu öyle şey benim eşimde kriptozoospermi 2 yıllık evliyiz mücadele ediyoruz bu konuyu da konustuk bizde istiyoruz çocuk için ama biz çocuk için evlenmedik. Böyle şeyler düşünmeyin boşanma ne eşini seviyorsan asla bırakma al karşına konuş
Selam kardeşim birşey sormaq istedim acaba kriptoazosoerm nasıl bi durum yani anladığım kadarıyla tanetane de olsa sperm oluyor benim eşimde semen analizde bir iki adet zayıf sperm oluyor onun için sormak istedim doktorlar böyle durumda neden azosperm koyuyorlar?bide şimdi ne durumdasınız.çok sordum kusura bakma anlamaya çalışıyorum

Diyelim ki beni bıraktı. Boşandık. Ona da söyledim bunu, ne sanıyosun ki başkasıyla evlenip çocuk mu yapıcağımı düşünüyorsun Buna benim yüreğim dayanmaz ki. İçim elvermez dedim. İlla benden soğumanı mı sağlıyım dedi?sana kötü davranırım Aldatırım seni benden soğuman nefret etmen için dedi
Sperm satin alsanız? İlla eşinizin genetiginj mi taşıması gerekiyor? Siz büyütürseniz ikinizin bebegi olur. Kimseye bir sey demek zorunda da kalmazsiniz

Bu beğenmeyenler neyi begenmiyor. Benim esimde de cikis yoktu ilk baslarda. Allah o insanların yardımcısı olsun. Millet keyiften zevkten sperm almiyor. Sperm olmadigi icin aliyor. Mecburiyetten aliyor. İnsanları kinayacaginiza bari destek olun. Evlat sahibi olmak istiyorlarsa yol gösterin. Ne ise yariyorsunuz belli degil.

Selam kardeşim birşey sormaq istedim acaba kriptoazosoerm nasıl bi durum yani anladığım kadarıyla tanetane de olsa sperm oluyor benim eşimde semen analizde bir iki adet zayıf sperm oluyor onun için sormak istedim doktorlar böyle durumda neden azosperm koyuyorlar?bide şimdi ne durumdasınız.çok sordum kusura bakma anlamaya çalışıyorum
Maalesef o cikan 1 2 sperm yumurtayı dollemeye yetmiyor. Doktorlar testisi yarip mikroskopla sperm bakip bulunca onlarla tup bebek yapiyor.

Maalesef o cikan 1 2 sperm yumurtayı dollemeye yetmiyor. Doktorlar testisi yarip mikroskopla sperm bakip bulunca onlarla tup bebek yapiyor.
Peki böyle olduğunda çoğalırmı sperm Lerik acaba? Bide biz tüp bebek yaptık tutmadı ve malesef dondurmak içinde kalmadı çözüldü yani. Demek istediyim döllenme oldu ama olmadı belki de eşimi tedavi etmediler oyüzden ola bilir.Rabbim hepimizi evlat sahibi etsin.

Off off ne olacak halimiz bazen bosveriyorum biliyormusunuz kızlar diyorumki kendime kızım.3 günlük dünya belki yarın öleceksin neden bukadar kendini kahrediyorsun

Ben de hamile kalamıyorum ama olaya hiç bu yönden bakmamıştım, eşim öyle bi ithamda bulunsa, dünyam başıma yıkılırdı herhalde. Ama her zaman benim önceliğim sensin çocuk olmasa da olur diyor.. Zaten Rabbim nasip etmezse, ilerisi için diyorum; belki evlat sahiplenebiliriz.. Çocuk yok diye evlilik bitmemeli, ha bitecekse de bitirenin yolu açık olsun.

Peki böyle olduğunda çoğalırmı sperm Lerik acaba? Bide biz tüp bebek yaptık tutmadı ve malesef dondurmak içinde kalmadı çözüldü yani. Demek istediyim döllenme oldu ama olmadı belki de eşimi tedavi etmediler oyüzden ola bilir.Rabbim hepimizi evlat sahibi etsin.
Canim dollenme olsa da sperm kalitesiz ise 5. Gune embriyo gitmeyebiliyor. Spermi ameliyatla bulup alip daha kaliteli sperm bulma şansımız artiyor. Doktorun tercihi.
Iyi bir urologla gorusun.

Bu beğenmeyenler neyi begenmiyor. Benim esimde de cikis yoktu ilk baslarda. Allah o insanların yardımcısı olsun. Millet keyiften zevkten sperm almiyor. Sperm olmadigi icin aliyor. Mecburiyetten aliyor. İnsanları kinayacaginiza bari destek olun. Evlat sahibi olmak istiyorlarsa yol gösterin. Ne ise yariyorsunuz belli degil.
Ben inancim dogrultusunda beğenmedim. Başkasının spermi ile gebe kalacagima yuvadan evlatlık alirim o evlada anne olurum. Ne bende ne eşimde o genişlikte bir mezhep yok. Bu sadece eşler ile ilgili bir durumda değil isin aile boyutuda var. Herkes istedigini soylemekte yapmakta özgürdür sana normaldir yaparsin bna anormaldir beğenmem. Tartışmaya müsait ama tartışması çok gereksiz bi konu çook göreceli çünkü. Başkasının spermi ile hamile kalmak bence dehşet boyutunda bişey bunu kabul edecek eş bende yok kaldiki bende etmem tıpkı eşimin baska kadindan cocuk yapmasını etmiycegim gibi.

Sorun esinde mi oluyor yani?Öyleyse siz eşinize destek olun psikolojisi bozulmuştur

Ben inancim dogrultusunda beğenmedim. Başkasının spermi ile gebe kalacagima yuvadan evlatlık alirim o evlada anne olurum. Ne bende ne eşimde o genişlikte bir mezhep yok. Bu sadece eşler ile ilgili bir durumda değil isin aile boyutuda var. Herkes istedigini soylemekte yapmakta özgürdür sana normaldir yaparsin bna anormaldir beğenmem. Tartışmaya müsait ama tartışması çok gereksiz bi konu çook göreceli çünkü. Başkasının spermi ile hamile kalmak bence dehşet boyutunda bişey bunu kabul edecek eş bende yok kaldiki bende etmem tıpkı eşimin baska kadindan cocuk yapmasını etmiycegim gibi.
O sizin bakış açınız gore degisir. Bana dehşet bir durum gibi gelmiyor. Organ nakli den bir farki yok benim için. Aldatma gibi dusunmuyorum.
Evlat edinmenin de cok yönlü bir baskısı oluyor.
Umarim konu sahini sifa bulur .

Back
X