• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğu parka tek göndermek

Muhendoz

Guru
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
8.725
Puanlar
398
Oğlum ikinci sınıf. Sizce bisikletle 5 dakika olan parka tek başına gönderecek yaşta mı ?
Yanina tuşlu bir telefon vereceğim sık sık ararım o da arar
Ama yine de tereddütteyim küçük mü

Bence erken değil ben o yaşta bütün mahalleyi turluyordum bisikletimle. Ailemin kendi başımın çaresine bakabileceğime güvenmesi bana da özgüven aşılamıştı. He ama biraz da yaşadığınız semte göre değişir tabii ki, göçmenlerin çingenelerin tekinsiz tiplerin olduğu bir bölgedeyseniz çocuğu hiçbir yere tek başına yollamayın.

Oğlum ikinci sınıf. Sizce bisikletle 5 dakika olan parka tek başına gönderecek yaşta mı ?
Saçmalamayın. Gönderilmez tabi ki!

Aslaa. Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama ortalık sapıklarla, ne olduğu belirsiz insanlarla dolu. Çocuğu göremeyeceğiniz güvenliksiz bir yerde bırakmayın derim.

Güvenli bir mahalle, semt olsa bile hayır.

Evinizin otoparkında, bahçesinde bisiklet sürmeyecek. Bisikletle araç yoluna kapalı alanda bile olsa risk var.

Hani yaşı 10 üssü belki olabilir ama 8-9 erken ve küçük.

Bence erken değil ben o yaşta bütün mahalleyi turluyordum bisikletimle. Ailemin kendi başımın çaresine bakabileceğime güvenmesi bana da özgüven aşılamıştı. He ama biraz da yaşadığınız semte göre değişir tabii ki, göçmenlerin çingenelerin tekinsiz tiplerin olduğu bir bölgedeyseniz çocuğu hiçbir yere tek başına yollamayın.
Beğenmedim attım diye beğenmedim atan insanlara hayretle bakıyorum. Bu kadar mısınız gerçekten arkadaşlar?

Göçmen, çingene bir sürü falso var yorumunda. Ayrıca konuyu 20 sene önce ailenin seni başıboş bırakmasıyla bir tutuyor bunu da öz güven aşılama sanıyorsun. Tesadüfen araba çarpmadı ve ölmedin diye yapılması gereken bu değil.

Beğenmedim attım diye beğenmedim atan insanlara hayretle bakıyorum. Bu kadar mısınız gerçekten arkadaşlar?

Göçmen, çingene bir sürü falso var yorumunda. Ayrıca konuyu 20 sene önce ailenin seni başıboş bırakmasıyla bir tutuyor bunu da öz güven aşılama sanıyorsun. Tesadüfen araba çarpmadı ve ölmedin diye yapılması gereken bu değil.
Canım sokakların şu an 20 sene önceki kadar güvenli olmayışının sebebi zaten göçmenler olmasın sakın? Ona da karşı çıkayım buna da derken kendinle çelişmişsin

Neden tek göndermek istiyorsunuz?

Canım devir bizim çocukluk gibi değil ortalık şu an çok kötü araba da çarpabilir yol da çocuklar zaten canavar gibi haberlerde zorbalık yüzünden kaç çocuk öldürülüyor görüyoruz ben hayatta göndermezdim

Ayrıca, bisikletle 5 dakikalık uzaklıktaysa demek ki evinize, size uzak bir park ben olsam asla çocuğumu göndermem bir de eline telefon vereceksiniz. Ortalık ipsiz, sapsız, sapık doluyken

Bir anne bu kadar cesur olmamalı!

Benimki 3.sınıf,parkımız ve yanında basketbol sahası var,hepsi balkonumun görüş alanında..çocuğum oynarken ben balkonda oturuyorum,içeri geçip birşeyle meşgul olmuyorum..semtimiz nezih bir semt..ama hep görüş alanında olması gerekiyor..Bir an çocuğu görememe duygusu kadar kötü birşey yok..

Canım devir bizim çocukluk gibi değil ortalık şu an çok kötü araba da çarpabilir yol da çocuklar zaten canavar gibi haberlerde zorbalık yüzünden kaç çocuk öldürülüyor görüyoruz ben hayatta göndermezdim
Ya çocuğumun öldürülmesinden korkacağım bir yerde oturuyorsam ben de göndermem zaten niye göndereyim. Semte de bağlı dedim bu yüzden. Vızır vızır arabaların geçtiği bir yer olup olmadığı da şehre ve semte bağlı. İstanbul'un tamamı eleniyor mesela yetişkin de olsanız bisiklet falan süremezsiniz. Ama bu tür tehlikelerin çok daha az olduğu nezih bir yerde yaşıyorsanız çocuğu lise çağına kadar eve kapatmanın alemi yok. Gelişimi için iyi bir şey değil bu.

Back
X