almıyorum açıkçası.Nasıl alacağımı da bilmiyorum.İşe yarar mı dersiniz? Babasızlığın yerini tutar mı pedagog desteği?Pedagog desteği almıyor musunuz?
ama bir yanları eksik olmuyor mu sizce de?Butun babasiz/annesiz buyuyenler kimlik karmasasimi yasiyor? Ne akaka?
Farzedin babası öldü. O zaman ne yapacaktınız?almıyorum açıkçası.Nasıl alacağımı da bilmiyorum.İşe yarar mı dersiniz? Babasızlığın yerini tutar mı pedagog desteği?
İnanın o zaman daha iyi olacaktı gibi geliyor.En azından öldü yani yapacak bişey yok.Ama böyle varken yokluk yaşaması oğlumun çok zoruma gidiyor.Farzedin babası öldü. O zaman ne yapacaktınız?
Ben de traş olucam diye tuttururmuşum mesela , erkek kuzenim de ruj sürmeye kalkardı hatırlıyorum. Bu genel bi davranış sanırım bi geçiş dönemi gibi bişeyhemen paniklemeyin gayet normal davranışları.
benim ufakta ( evde babası ve abisi ile büyüdü) ben oje sürdüğümde bende sürücem derdi. merak ediyorlar.
çok teşekkür ederim önerileriniz içimi rahatlattı mutlaka değerlendireceğim.Bir çocuk psikologu ile çalışabilirsiniz.
Belki oyun terapisi gibi bir durumda cinsiyet ayrımını vs gösterebilirler.
Henüz yaşı gelmedi ama okula başlayınca mesela haftalık ünite çalışmaları yapan izcilik kulubüne gönderebilirsiniz. Bunu şundan dolayı diyorum. İzcilikte erkekler ve kızlar aynı öbek/ona/ekipte olmuyorlar. Liderlerini de örnek olarak alıyorlar.
Yine ilgisine göre spor faaliyetlerine yönlendirebilirsiniz. Bu tarz faaliyetlerde de kız erkek ayrımı güç oranına göre yapıldığı için kimlik farkındalığı oluşturur.
illa babasi olmasina gerek yok ama hayatinda rol model olan bir erkek olmasi onemli. dedesi, dayisi vs var mi?Bir oğlum var.Babası var da yok çok ilgili değildir.Yalnız büyütüyorum.Benim ailemden çok akrabam yok.Oğlumun babası tarafından da kimseyle görüşmüyorum doğal olarak.Canımı sıkan konu oğlumun önünde model alabileceği bir erkek olmaması.Kimlik karmaşası yaşar diye korkuyorum.Ben makyaj yaparken gelip beni taklit ediyor.Ayakkabılarımı giyiyor.Sözlü olarak uyarıyorum tabi ama ne kadar etkili olur ki.Tekrar evlenmeyi asla düşünmüyorum.Ne yapmalıyım.Aranızda paikolog var mı? Bazen keşke boşanmasaydım diyorum en azından baba modeli ki olurdu ama boşanmayı isteyen ben değildim.zaten oğlum küçüktü boşandığımızda.ne yapacağım bana bir akıl verin lütfen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?