çocuğum evde ses yapmaması için neler yapabilirim

Etnikkoken

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2008
992
424
323
5 yaşında oğlum var sabahları 6 gibi uyanıyor ama alt kata ses gidiyor yapma dedikçe zıddını yapıyor tv açıyorum izlemiyor faaliyet oyun yapıyorum oda bir yere kadar konuşuyorum dinlemiyor zıplıyor oynuyor koşuyor artık alt komşudan utandım. evimiz lojman eski bina sesler gidiyor haliyle

6 çok erken sanki. biraz geç yatırın, öğlen uyursa da uyutmayın. sabah 8-9 u bulursa uyanması kahvaltı falan öğlen olur. o zaman da dışarı çıkarırsınız.
bir de biz bisiklet aldık. sürüyor. pek sesi de yok. bi de oğluma göre etkinlikler buldum ben. bakıcısına bırakıyorum akşam da ben yaptırıyorum. illa ki sevdiği şeyler vardır. iyice gözlemleyin.

Mesela her gun bir saatte olsa parka falan goturseniz anlasma yapsaniz bak oglum disarda kos,oyna ama evde olmaz gibisinden enerjisini atsa,havalarda guzel gidiyor.

ben çalışıyorum anasınıfına gidiyor, eve gelince dışarda oynuyor akşam 10 da yatırıyorum gündüz uyumuyor

ben kinetik kum aldım dün ş..ok marketten. reklam olmaz inş. 14.90 dı. baya oynadı.
uz seramiği yaptım ondan önceki gün. (1 bardak tuz, 1 bardak un, yarım bardak su) bunları yoğurdum. çok güzel oyun hamuru oldu. önce mıncıklar biraz. sonra şekil verip fırına sürün.(üzüm, muz, havuç, çiçek, çilek gibi? 150 derece de 30 dakika pişirin. çıkarın soğusun. onları boyayın. biz akşam yaptık onları.
sabah bakıcı teyzesine satmış hepsini. o da yemiş çok beğenmiş güya falan.

odasında sevdiği faaliyetleri koydum fakat bazen başedemiyorum

ben kinetik kum aldım dün ş..ok marketten. reklam olmaz inş. 14.90 dı. baya oynadı.
uz seramiği yaptım ondan önceki gün. (1 bardak tuz, 1 bardak un, yarım bardak su) bunları yoğurdum. çok güzel oyun hamuru oldu. önce mıncıklar biraz. sonra şekil verip fırına sürün.(üzüm, muz, havuç, çiçek, çilek gibi? 150 derece de 30 dakika pişirin. çıkarın soğusun. onları boyayın. biz akşam yaptık onları.
deniycem

Aslında normal bir saatte de uyuyormuş ama çok erken uyanıyor. Belli ki hareketli bir oğlunuz var, enerjisini boşaltması için parkta bahçede vs bolca vakit geçirmeli. Ya da bir spor kursuna falan mı gönderseniz acaba. Yüzme futbol basketbol gibi.
Bu arada sizi tebrik ediyorum keşke herkes sizin gibi anlayışlı bir komşu olsa. Benim üstümdekiler 3 senedir ne gece ne gündüz bıraktılar bizde. Kızım 14 aylık daha düzenli gündüz uykusu yok çocuğumun gürültüden uyanıyor hemen

5 yaşında oğlum var sabahları 6 gibi uyanıyor ama alt kata ses gidiyor yapma dedikçe zıddını yapıyor tv açıyorum izlemiyor faaliyet oyun yapıyorum oda bir yere kadar konuşuyorum dinlemiyor zıplıyor oynuyor koşuyor artık alt komşudan utandım. evimiz lojman eski bina sesler gidiyor haliyle
benimde 5 yaşında kızım var 7 de kalkıyor kalkar kalmaz yıl sonu gösterisi için hazırladıkları şarkıyı açıyor dans ediyor ayaklarını şak şak vuruyor ...kızım yapma aşağıdakiler uyanacak diyorum ama anne sabah oldu diyor..... ayakkabını giyme bari öyle dans et diyorum onada olmazzzzzz diyor ;))
Allah razı olsun şuana kadar şikayet gelmedi komşumdan....enerjileri çok yüksek çocukların...

benim komsunun da iki oğlu var sabah altıda kalkarlar üç yıldır çığlıklar kosturmacalar gece 11 e kadar. ama çocuk onlar anneleri onlara engel olmaya çalışsın istemem sorunca duymuyoruz biz diyorum. zaten gün içerisinde Anaokulundaymıs oğlunuz belki düşündüğünüz gibi rahatsız değiller

bende alt kata ust kata ses gitmesinden kendim cok rahatsiz olurum hatta banada kutur patir ses gelse cok rahatsiz olurum ama bir cocuk sesinden degil çocuklar oynasın ya

Ses yalitimsiz bina basa bela maalesef bizdede var karsilikli anlayisla idareden baska sans yok
Anne baba cok erken ve cok gec saatlerde oyalayip atlama ziplamayi unutturup komsuda olagan zamanlardaki kudurmalara kosmara delirmelere ses cikartmayinca gecinilip gidiyor konuyu boyle actiginiza gore sizde anlayislisiniz (alt kata inanilmaz rahatsizlik veripte ricalarda aaa napim cocuk kosar atlar kimse icin cocugumu kisitlayamam kafalari inanin cok daha zor evet cocuk kosar atlar ama sabah 5,6 gece 11 den sonraki rahatsizlikta olmuyor sonucta alt kattakide insan calisani okula gideni yasliai hastasi olan oluyor )

Alt katin yatak odalarindan daha uzak salon mutfak gibi alanlara cekin ufakligi yere atip atip toplama tarzi oynuyorsa hali kilim kullanin asiri ziplama atlama vs oyunlardan uzaklastiracak oyunlar secin aklini celin boyama aktivite puzzle vs saati 9 ettikten sonrada rahat birakin komsunuzda o noktadan sonraya anlayisli olur sanirim evde zaten is guc disari vs 10 dan sonra cokta umrumuzda olmuyordu bizim
Bir tarafa kudurma diger tarafada dinlenme payi vererek dengede skinti olmuyor

Üst kat komşumun iki tane çocuğu var. Çocuklar sabah 6 da televizyonu son ses açıyorlar, gece geç saatlerde zıplıyorlar. Anne baba maalesef bir dur bile demiyor. İnanın hayatımdan bezdim şu anki dairem işime çok yakın, yeri çok güzel olmasına rağmen sırf bu çocuklar yüzünden ev arıyorum taşınacağım bir sürü masraf. Yani ben size bu konuda bir tavsiye veremiyorum ama çocukların ses yapmasını kendinize dert etmeniz çok ince bir davranış. İnşallah bir yolunu bulur, siz de çocuk da rahat eder

Bir bardak tuz muu? Yanlışlıkla yer falan da

Benimde ortanca oğlum 6 yaşında sabah 8 de kalkıyor çok hareketli ayaklarını yere vura vura koşturuyor zipliyor yapma dedikçe inadına yapıyor inanın bende sinir küpü oluyorum o öyle yapınca "oğlum yapma" sözünü kimbilir günde kaç kez telaffuz ediyorum bilmiyorum allahtan öğlenden sonra anaokuluna gidiyoda biraz enerjisini atıp geliyo
Yazda geliyo okullar kapanınca napicam bilmiyorum parklardan eve gelemeyiz herhalde

ya aşırı zıplamaya zaten müsade etmiyorum ama ses yalımı yok dans yapıyo gösteri yapıyo iste boya yapıyo kızıyo gülüyo ağlıyo işte çocuk

Back
X