cocugum geceleri surekli korkuyor

slm kizlar araniza yeni katldim. 3 yasinda bi oglum var ve geceleri cok korkuyo aglayarak uyaniyo beni kus kovaliyo veya ahtapot hepimizi kesiyo diyo isigi acincada ruyasinda gordugu hayvanlari odada ariyo devlet hastanesi psikiyatriye goturdum cizgi filmlerden etkileniyo yasiyla alakali fln dedi cizgi filmi azalttik ama hala ayni bu durum haftada 2 3 gun oluyo diger gunlerde sayikliyo sizce ne yapmaliyim lutfen yardim edinn

benim de 6 yasina basacak bir oglum var. bugune dek hic korku - aglama - etkilenme durumu yasamamamiza ragmen d'arlo diye bir sinema filminde dinazorun babasi oldu diye dakikalarca agladi. icsel bir bag kurabiliyorlar sanirim.

kus kovalarsa ne olur oyunu oynayip, kus olup onu kovalayip, yakalayinca da opseniz mesela? boylece zamanla sempatiklesebilir durum belki gozunde.

inanin bende istemiyorum tv izlemesini oyun aktiviteleri yapiyoruz ozellikle yapboz oyun hamurlari resim yapmsyi cok seviyoruz fakat benimle birlikteyken basina oturuyo temizlik yaparken yemek ev isleriyle ilgilenirken aciyirum tvyi acmamayida denedim o zamanda sinirlendi tvyi kirdi tenis raketi firlatti yada koltuk tepesinde zipliyo dustu dudagini patlatti tvyle bnmle veya tvyle ilgilenmedigi zmn ya esyalara yada kendine zarar veriyo

3yasina devlet kresi oldugunu bilmiyordum tuvalet egitimini var

evet gercekten etkili olabilir guzel fikir tesekkurler

cok tesekkur ederim gercekten cok aydinlattiniz arastirmaya baslayim insallah uygun biyer bulurum

cizgi film konusunda cok seciciyim zaten ama dedeginiz gibi reklamdan bile korkuyor veya suan mesela tv kapali kendi kendine kaciyo saklaniyo oyunu bu

çizgi film i tamamen kesin yazmış zaten arkadaşlar..
benim 9 yaşındaki dana oğlum bile telefondan zombili bişe seyretmiş gece korka korka uyandı 1 hafta sürdü evde zombi mevzusu..

slm kizlar araniza yeni katldim. 3 yasinda bi oglum var ve geceleri cok korkuyo aglayarak uyaniyo beni kus kovaliyo veya ahtapot hepimizi kesiyo diyo isigi acincada ruyasinda gordugu hayvanlari odada ariyo devlet hastanesi psikiyatriye goturdum cizgi filmlerden etkileniyo yasiyla alakali fln dedi cizgi filmi azalttik ama hala ayni bu durum haftada 2 3 gun oluyo diger gunlerde sayikliyo sizce ne yapmaliyim lutfen yardim edinn
Başlığı okuyunca yaşını merak ettim oğlum da 3 yaşında iken böyle rüyalar görüp çığlık la uyanirdi. Ne oldu derdim. Fındık vardı üstüme geldi sonra koşarak gitti derdi. Fındık ne köpek mi derdim Hayır diyor yediğimiz fındık mı evet diyor :)))

Birde tablette angry birds oynadı. Bigün yine uyandı bağırarak. Komşunun kızı iksir içmiş kötü kuş olmuş uçarak gitmiş. Sonra dedimki dua edelim. Allahım sen bana kötü rüyalar gösterme çiçekli bahçelerde gezdir. Diye dua etmeye başladık. Ve tableti tamamen biraktik. Tabletler telefon oyunları full konsantrasyon gerektirdiği için bence daha çok rüya ya giriyor.

Korku çok hassas bir konu. Bu yaşlarda çocuklara girdi mi ömür boyu acısını çeker.

“korkmak” kelimesini evde telaffuz etmemekle başlayın. Hayatın normal süreci gibi davranın her şey, ölüm bile..

Ama asla “korkacak ne var?” deme. Onun senin gibi düşünmesi yerine, senin onun gibi düşünmen lazım.

Şiddet içermeyen şeyler izlesin ki yaşına göre zaten çok fazla tv izlememesi lazım.

Biz akşam evde tv açmıyoruz kesinlikle. Kızım 5 yaşında dama, satranç, tavla, mandala oynuyoruz. Tavsiye ederim.

Valla kuş ahtapot diyince aklıma çizgi filim kaynaklı geldi dicektim ki zaten işin ehli de belirtmiş ondan kaynaklı diye,
Azaltın vede hayvan sevgisini aşılayın derim şu durumda başka bir fikir gelmiyor insanın aklına .

cok sagolun kizlar soylenenlere uymaya calisacam bakalim nasil degisim olcak

öncelikle bikaç zaman hiç tv izletmeyin oyun oynatın ilgilenin onunla ... gece yatmadan abur cubur yememesini sağlayın odasını havalandırın ... ona güzel şeyler okuyun yatmadan ...

tv yi izletmemek haricinde butun onerileri yapiyordum bakalim tvyi kesince ne olacak

Back
X