• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğum hasta ve izin sorunsalı

Leyla11111

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2017
13
5
1
Dün basimdan gecen ve canimi sıkmaya devam eden sorunu sizlerle paylasip fikirlerinizi almaya ihtiyacim oldugu icin yaziyorum.Yazimda yanlisliklar olursa kusura bakmayin telefondan yaziyorum.Yorum yapacak herkese tesekkur ederim simdiden. Cumartesiden beri kızım atesleniyor antibiyotik ve ates dusurucu kullaniyoruz ama atesi dengesiz bi 39 oluyo bi 37 surekli basini bekliyoruz.cocugun hasta olmasi gercekten cok uzucu esim de ben de bayaa yiprandik cunku eylulden bu yana calismaya basladim ve kizim da krese gidiyor iki sene boyunca evdeydik hic hastalanmamisti ne zamanki ise geri dondum kizim da krese neredeyse her hafta hastalaniyordu ilk donem.bu donem biraz daha iyiydi ama son on gundur yine hastalandi.yasadigimiz sehirde ailelerimiz yok esim de ben de devlette calisiyoruz.esimin isi bana gore biraz daha rahat izin konusunda cocuk hasta olunca o izin aliyordu genellikle.dun ben ise gittim bi sorun olursa ben izin alirim bu sefer dedim annem de sagolsun geldi dun icin kizima bakmaya biz de ise gittik neyse ben de idarecime dedim kizim cok hasta biraz erken cikmam gerekiyo cocugu hastaneye goturmek icin biraz dusundu tamam hocam gecmis olsun dedi.sonra annem aradi ve cok ateslendigini acil gelmem gerektigini soyledi durabilir miyim yine gittim yanina amirimin dedim cok ateslenmis simdi gitmem gerekiyo dedi eşiniz goturse olmaz mi olmaz dedim benim gitmem lazim baktm yuzu dustu sanki ne demisim beni idare etmesini istemedm ki kizimi hastaneye goturecegimi soylemistim zaten.kibarca dedim olmazsa kendime sevk alayim tamam o zman kendinize sevk alin dedi. Ben de hemen yola ciktm cok zoruma gitti bu gune kadar cocuk hasta oldugunda hastaneye gotursem bile kosa kosa gittim ise sirf isime duydugum saygidan ama gordugum muamele beni cok uzdu.yarin ise geri donecem amirimle ozel olarak konusmayi dusunuyorum bu konuda ama tam olarak ne soylemeliyim emin olamiyorum.sizce nasil bir tavir takinmali ve neler soylemeliyim?

üzme kendini boşu boşuna almadın sonuçta o izni,

Keyif için değil hastalık için izin alıp duruyorum de benim bunu kötü niyetli kullandığımı, çocuğumu buna malzeme ettiğimi mi düşünüyorsunuz siz diyin.

ama sonuçta izin de vermiş özellikle odasına gidip söylemen hoş olmaz eee verdik ya izni derse birşey diyemezsin. yeri gelince söyle. bende hoşnut değilim hastalıktan felan de.

Ama müdürün resmi prosedürü uygulamış canim bizim okulda sabah bi 10dk geç kalsan hemen sevk isterler yani sen yine sanslisin ki ilk ricanda mudurun sana izni vermis e daha erken ciktigina gore de mecburen sevk almak zorundasin

ama izin vermemezlik yapmamış ki, sevk istemesi gayet doğal değil mi, devlette sözlü izin oluyor mu zaten,
gerçi kurumdan kuruma değişiyordur da doğrusu müdürünüzün yaptığı.

özeldekiler ne yapsınlar, bence abartıyorsunuz.

Dün basimdan gecen ve canimi sıkmaya devam eden sorunu sizlerle paylasip fikirlerinizi almaya ihtiyacim oldugu icin yaziyorum.Yazimda yanlisliklar olursa kusura bakmayin telefondan yaziyorum.Yorum yapacak herkese tesekkur ederim simdiden. Cumartesiden beri kızım atesleniyor antibiyotik ve ates dusurucu kullaniyoruz ama atesi dengesiz bi 39 oluyo bi 37 surekli basini bekliyoruz.cocugun hasta olmasi gercekten cok uzucu esim de ben de bayaa yiprandik cunku eylulden bu yana calismaya basladim ve kizim da krese gidiyor iki sene boyunca evdeydik hic hastalanmamisti ne zamanki ise geri dondum kizim da krese neredeyse her hafta hastalaniyordu ilk donem.bu donem biraz daha iyiydi ama son on gundur yine hastalandi.yasadigimiz sehirde ailelerimiz yok esim de ben de devlette calisiyoruz.esimin isi bana gore biraz daha rahat izin konusunda cocuk hasta olunca o izin aliyordu genellikle.dun ben ise gittim bi sorun olursa ben izin alirim bu sefer dedim annem de sagolsun geldi dun icin kizima bakmaya biz de ise gittik neyse ben de idarecime dedim kizim cok hasta biraz erken cikmam gerekiyo cocugu hastaneye goturmek icin biraz dusundu tamam hocam gecmis olsun dedi.sonra annem aradi ve cok ateslendigini acil gelmem gerektigini soyledi durabilir miyim yine gittim yanina amirimin dedim cok ateslenmis simdi gitmem gerekiyo dedi eşiniz goturse olmaz mi olmaz dedim benim gitmem lazim baktm yuzu dustu sanki ne demisim beni idare etmesini istemedm ki kizimi hastaneye goturecegimi soylemistim zaten.kibarca dedim olmazsa kendime sevk alayim tamam o zman kendinize sevk alin dedi. Ben de hemen yola ciktm cok zoruma gitti bu gune kadar cocuk hasta oldugunda hastaneye gotursem bile kosa kosa gittim ise sirf isime duydugum saygidan ama gordugum muamele beni cok uzdu.yarin ise geri donecem amirimle ozel olarak konusmayi dusunuyorum bu konuda ama tam olarak ne soylemeliyim emin olamiyorum.sizce nasil bir tavir takinmali ve neler soylemeliyim?

canım sanırım öğretmensin..sizde nasıl oluyo bilmiyorum ama bende kamudayım..çocuk için hastane izni yapıyoruz sistem üzerinden..birde doktordan yapılan işlemlerle ilgili bir kağıt alıyoruz yada barkod , idarecimize veriyoruz ..sizde hastalık durumunda ne yapılıyor

Özel sektör olsa hadi git der belki de Ada'm kamuda ne yapsın

Siz gittiniz resmi izin olmadan sizi idare etti öğretmensiniz galiba bir çocuk düşüp bir yerini kırsa kim sorumlu

Ders saati ama öğretmen yok öğretmenin izni sevki var mı yok müdürün sorumluluğu çok büyük olur

Özel sektör daha beter amirimin kendi bebeği vardı ve bebeğine hem bakıcı hem
Anneannesi bakar bebeği bakıcıyla bile başbaşa bırakmazdı, babaannesi ile de yanında mutlaka biri olurdu

Bir gün bakıcımın annesi felç olup yoğun bakıma kaldırıldı da izin istedim ayy babaannesini çağırsaydın ya dedi bizim işimiz eve de taşınıyor geç kalan bir iş vs de olmadı

hiç muhattap olmayın sanki keyiften izin alıyorsunuz
bu zamana kadar hep eşiniz izin almış ne yapalım yani mecbursnuz

hiçbir şey söylemeyin gerek yok, bidaha izin istemeniz gerekirse direk sevk alırsınız.

ama izin vermemezlik yapmamış ki, sevk istemesi gayet doğal değil mi, devlette sözlü izin oluyor mu zaten,
gerçi kurumdan kuruma değişiyordur da doğrusu müdürünüzün yaptığı.

özeldekiler ne yapsınlar, bence abartıyorsunuz.
Canlarinin istedigini cok guzel idare ediyorlar . bazi amirler tabiri caizse kendilerine sirnasanlari seviyor. Yuz goz olmaktan hoslaniyor. Ben yarin kahvaltıya misafirim var gelemeyecegim ise diyeni idare eden gordum. Bir gun onceden mazeret izni yaziyor.
ayni kisiye ben gece cocuk ateslendi acile götürdük, sabah bir de kendime sevk almakbicin cçıkartmayayim hala cok atesli izin yazar misiniz dedigimde okula gelip iznini imzala diyor. 39 derece atesli cocukla cikabilsem zaten hastaneye gider rapor alirim agiz egmem hic ama adamina gore muamele yapiyorlar iste.

Canlarinin istedigini cok guzel idare ediyorlar . bazi amirler tabiri caizse kendilerine sirnasanlari seviyor. Yuz goz olmaktan hoslaniyor. Ben yarin kahvaltıya misafirim var gelemeyecegim ise diyeni idare eden gordum. Bir gun onceden mazeret izni yaziyor.
ayni kisiye ben gece cocuk ateslendi acile götürdük, sabah bir de kendime sevk almakbicin cçıkartmayayim hala cok atesli izin yazar misiniz dedigimde okula gelip iznini imzala diyor. 39 derece atesli cocukla cikabilsem zaten hastaneye gider rapor alirim agiz egmem hic ama adamina gore muamele yapiyorlar iste.

ayrımcılık varsa farklı tabi ki de, konu sahibi diyelim akşam 4de çıkacağım diye izin aldı, telefon geldi, saat 1'de çıkması gerekti, normal mesaisi 5de bitiyorsa neredeyse 4 saat olmayacak, benim çalıştığım hiç bir kurumda 4 saatlik izni sözel olarak vermiyorlar ama bir saat erken çıktığımızda başka bir gün telafi edebiliyorduk.

bir de haklı bile olsa ne diyecek ki müdüre, müdür sonuçta kuralı uygulamış bu sefer, o zaman müdür diyecek ki, bir saat bile izin istesen kuralı uygulayacağım bundan sonra, bence konuşması daha ters tepecektir.

Ben zaten idare edilmek istemedim ki normal mesaim 4 te bitiyodu 2 bucukta cikmak icin izin istedim ama hastaneye gidecegimi soylemistim ozellikle tabi ki bu gune kadar gittigmde hep getirdm hastaneye gittigime dair belgelerimi.sorun sevki kendi adima alacagimi soyledikten sonra tamam o zaman demesi ve tabi ki oncesinde sanki izin almak suçmus gibi davranmasi keyfi bi izin degil ve bu sehirde kimsemiz olmadigini biliyor cocugu babasi goturse diyo cocugum daha 31 aylik

Sadece mudur beni yanls anlamis olabilir yani idare edin de ekdersim kesilmesin diye dusunmus olabilir bu durumu duzeltmek istiyorum sonucta cocuk hasta izin alarak cikmam gerekiyodu sevk bike olsa izin alirken de sanki odare etmesi gbi anlasildi sanirsam ondan kendi adima sevk alacagmi diyince tama dedi

Ben rapor alıyorum
Hiç kimseye de ozelimi anlatmıyorum

Siz devlette böylesiniz. Eşim Özel sektörde kendisi hasta oldu gidip izin istiyor kadın eline "Aferin" vermiş iç geçer demiş izin bile vermemiş Adam telef oldu

Siz devlette böylesiniz. Eşim Özel sektörde kendisi hasta oldu gidip izin istiyor kadın eline "Aferin" vermiş iç geçer demiş izin bile vermemiş Adam telef oldu
Devlette boylesiniz derken ozelde calismak zordur kesinlikle ama devletteyim diye yan gelip yatmiyorum ben de kac kere hasta oldm sesim kisildi bronsit oldum yine de gittim sirf isler aksamasin diye

Devlette boylesiniz derken ozelde calismak zordur kesinlikle ama devletteyim diye yan gelip yatmiyorum ben de kac kere hasta oldm sesim kisildi bronsit oldum yine de gittim sirf isler aksamasin diye
Yok ben yatıyorsunuz diye bir şey söylemedim ki o nereden çıktı

sadece bu izin mevzularında En azından rapor vesaire alabilirsiniz Bizimkiler rapor almaktan bile korkuyor

yazmadığım şeylerle itham etmeyin lütfen

Ya da başkası yatıyorsunuz dediyse cevabı ona verin bana değil

Yok ben yatıyorsunuz diye bir şey söylemedim ki o nereden çıktı

sadece bu izin mevzularında En azından rapor vesaire alabilirsiniz Bizimkiler rapor almaktan bile korkuyor

yazmadığım şeylerle itham etmeyin lütfen

Ya da başkası yatıyorsunuz dediyse cevabı ona verin bana değil
Tartismak icin degil fikir almak icin yazdm yanls anlasilmasin.fikir verirseniz konu disina cikmamis oluruz

Back
X