ÇOCUĞUM HİÇ UYUMUYORR

SELSERHA

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2016
708
325
103
İyı Aksamlar kızlar.Cocugum 3 yasına gircek ins ama dogdugundan beri uyumuyor.Cok sükür hic bi saglık sorunumuz yok.Enfeksiyon , reflü, gaz vs . Cokta akıllı masallah ama uyumuyor.Günde 5 saat toplamda uyumuyor.Cok nadir uyur.Cok yıprandım.Acaba uyuyamama diye bi hastalık varmı.Arastırdım böyle uykusuz cocuk görmedim.Sizlere sorayım cocugu bu yaslarda olup uyumayan veya uyuyup hemen uyanan varmı.Inanın cok yıprandım artık.Korkum okula basladıgındada böyle olursa okul hayatında da zorluk cekicez

Akşamları 8 den sonra karanlık bir odaya geçiyor mu, gün içinde kola, çay gibi şeyler içip, fazlaca çikolata yiyor mu(kafein), ortam gürültülü mü, kardeşi var mı, tuvalet eğitimi var mı, altını ıslatıyor mu ya da bezli mi?

Doktora götürdük aynı seyleri söyledi hep.Ortam loş olsun yikayin masaj yapın alti temiz karni tok olsun.Bunlari zaten yapıyorum.Altı bezli daha cise alismadi.Ama hep böyleydi dogdu dogalı

Akşamları 8 den sonra karanlık bir odaya geçiyor mu, gün içinde kola, çay gibi şeyler içip, fazlaca çikolata yiyor mu(kafein), ortam gürültülü mü, kardeşi var mı, tuvalet eğitimi var mı, altını ıslatıyor mu ya da bezli mi?
Kardesi yok.Cok nadir tüketiyo cikolata sadece.Cay kola deil.

Tracy hogg diyorum..
EASY yöntemi bi araştırın..
Tracy ablamiza gore bebekler belli bir rutine ihtiyaç duyar bebeginizin dilini anlayabilmek adina belli rutini olmasi onun o an için ne istediğini hem sizin hemde onun bilmesi demek.. Çocuğunuza her gün belli saatte uyuma alışkanlığı kazandirmadiysaniz o uyuması gerektiğini bilemez bunu öğrenmemiş çünkü.. Kitaplarını okumanizi öneririm şahsen çok zevk alarak okuyorum ve ise yarayacağını umuyorum... Bakalım doğurunca anlicam bnde...

Benim bebeğim 4 aylık. Her gün 18-18:15 de loş odaya geçer, emer, uyur, uyanır tekrar sallarım. 1-1 buçuk saat sonra derin gece uykusuna geçer. Az önce geçti. Karanlık odaya geçtiğinde direnmez, hoşuna gider hemen gözkapakları düşer. İlk 1 aydan sonra böyle alıştı. İlk ay ben de acemiydim zamanla birbirimize öğrettik huyumuzu.

Yani şunu söylemek istiyorum, uyku saatimiz yok çünkü uyumuyor demişsiniz her gün aynı saatte perdeleri örtmeyi deneyin. Direniyorsa 2 saatin sonunda sallamayı bırakın. Bütün gecenizi onu sallayarak geçiremezsiniz. Ağlıyor mu, oturuyor mu, tepkisi ne uyumadığı gecelerde? Siz ne yapıyorsunuz o uyumadığında? İkiniz oturuyor musunuz?
ballı süt içirin, içine rezene karıştırın gevşetsin.

Bebekler düZenli hayatı sever. Bebek ne anlar diye onların önemsenmeyişinden kaynaklı bütün bunlar. Doğduğu günden beri aynı şeyleri yapıyor olmanız lazım. Öğlen uykusu,yemek saati,akşam uyku saati düzenli olmalı. Aman bigünden bişey olmaz diye düzeni bozmamalısınız. Benim kızımda çok zor uyuyan,gece defalarca uyanan bi bebekti ama bizde düzen hiç değişmedi. Şimdi 18 aylık ve uyku saati gelince kendisi yatağına gidiyor.
Ayrıca 3 yaşına gelmiş çocuğun hala altının bezli olmasıda büyük problem. Bence çocuğa bahane bulmak yerine biz nerede yanlış yapıyoruz diye düşünmelisiniz.

Oğlum 15 aylık artık. Ve 6 aydan sonra uyku sorunu başladı. Bende Marmara üniversite hastanesine götüreceğim
0-3 yaş uyku kliniği varmiş. Sırf bunun için kurulmuş bir şey.. Bence sizde araştırın yakininizda bu tarz yerler var ise bir gidin.

Bazı çocuklar az uyur. Ben kabullendim.dogurdugumdan beri öyle.. .doktorada götürdüm yetiyor demekki.cok dert etmeyin üzülmeyin

Oğlum 15 aylık artık. Ve 6 aydan sonra uyku sorunu başladı. Bende Marmara üniversite hastanesine götüreceğim
0-3 yaş uyku kliniği varmiş. Sırf bunun için kurulmuş bir şey.. Bence sizde araştırın yakininizda bu tarz yerler var ise bir gidin.
Gerçekten çok enteresan. Kaç saat uyuyor günde? Bir sebep yokken mi bozuldu? Gece emmesi falan var mı? Tecrübe olsun diye soruyorum bebeğim küçük henüz.

Bebekler düZenli hayatı sever. Bebek ne anlar diye onların önemsenmeyişinden kaynaklı bütün bunlar. Doğduğu günden beri aynı şeyleri yapıyor olmanız lazım. Öğlen uykusu,yemek saati,akşam uyku saati düzenli olmalı. Aman bigünden bişey olmaz diye düzeni bozmamalısınız. Benim kızımda çok zor uyuyan,gece defalarca uyanan bi bebekti ama bizde düzen hiç değişmedi. Şimdi 18 aylık ve uyku saati gelince kendisi yatağına gidiyor.
Ayrıca 3 yaşına gelmiş çocuğun hala altının bezli olmasıda büyük problem. Bence çocuğa bahane bulmak yerine biz nerede yanlış yapıyoruz diye düşünmelisiniz.
Sizin cocugunuz kurdugunuz düzene ayak uyduruyosa bu sizin sansınız.Brnde 3 senedir hic bi caba sarfetmeden gelip burda konu acmadım elbet.Artik yapılcak her biseyi yapıp hic bi ilerleme katedemedigimden aynı sorunu yasamis insanlar varmı varsa nasıl bir yol izlediler onun icin burdayım .Tesekkür ederim yorumunuz icin.Herkesin cocugu kendine özeldir.Bazen bi cocuga uygulanan yöntem dier bi cocukta ise yaramıyor

Ben o hastaneye yakınım.Direk o bölüme randevu alınabiliyomu.Oraya götüreyim bende

Back
X