çocuğum ileride babasını tercih eder mi?

josephine__

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2011
6
0
36
Antalya
mrb arkadaşlar
sitenin yabancısıyım o yüzden öncelikle kusuruma bakmayın.
kızım 6 aylıkken eşimle evleri ayırdık. şuan 2 yaşında davamız devam ediyor er ya da geç bitecek bu dava bunu biliyorum.
benim içimi kemiren şey ya kızım ileride babasını tercih ederse? babasının kızım üzerinde hiç bir emeği hiç bir fedakarlığı hiç bir özverisi olmadı bu güne kadar. yıllar sonra Allah ömür verirse ve kızım bana gelip babamla yaşamak istiyorum derse bunu kaldırabileceğimi sanmıyorum. uzun zamandır canımı sıkıyor bu konu . aranızda benim durumumu yaşamış birileri varsa lütfen bana fikir versin ne yapabilirim bu soruyu kafamdan nasıl silebilirim? Çalışan bir anne olduğum için kızım için çok fazla zaman ayıramıyorum. (
cevaplarınızı beliyorum

Kız babasını ister mi bilmiyorum ama babasının bugüne kadar bir özverisi olmadıysa bundan sonar da isteyeceğini sanmıyorum. Hele ileride muhtemelen kendine yeni bir hayat kurmuş olur baba. Bu hayata kızını dahil etmek istemez. Yeri gelir ergenlik dönemlerinde lise çağlarında kızınla tartıştığında seni babasına gitmekle tehdit edebilir. Bu konuda zaafın olduğunu kızına gösterme. Çocuklar bu tür şeyleri çok güzel kullanır. Sonuçta bu ona zarar verir yine. Babasıyla yaşamak istediğini söylerse alırısn götürürsün böyle durumlarda kızlar pek dayanamıyor babaya. :) Sen bunu düşünme, bu hislerini kızına belli ederek büyütme..

babası şuan kızı ile ilgilenmiyorsa ileride de ilgilenmeyecektir ve kızınızda ilgi göstermeyen bir babayı istemeyecektir.

fakat ileride babası çıkarda ben babanım der ve ilgi gösterirse mahkeme kararı ile belli zamanlarda görecektir yeri gelecek kalacaktır. bana kalırsa kızınızı da engellemeyin o durumda sonuçta siz ne kadar annesi iseniz oda babası ki siz anlaşamamış boşanıyor olabilirsiniz eşinizle fakat kızınız babasından neden ayrı kalsın... baba sevgisini hissetsin yaşasın doyasıya...

keşke benim eski eşimde çocuklarını arayıp ilgilense de artık bebeklerim her gördükleri erkeklere baba demekten vazgeçse, dedesinin resmini eline alıp ''BABA NEYDESİN SEN '' deyip ağlamasalar...

Birincisi siz ayrılsanız bile eşin kızının babası. Kesinlikle aralarındaki iletişimi engelleme.. sağlıklı gelişimi için babasına çok ihtiyacı var. Babası da ilgileniyorsa ne mutlu sana.. eğer sen engellersen ileride tahmin dahi edemeyeceğin sorunları olur kızın; erkeklere güvenemez, baba duygusunun nasıl bir şey olduğunu bilmez ve hep bir yanı eksik kalır, asabi bir yapısı olur…
Bence rahat bırak olayları.. ayrıca sen onun annesisin seninle kalacaksa sana daha bağlı olur. Ama bilmem kaç yıl sonrası için olma olasılığı düşük bir şey için kendini üzüyorsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…