Çocuğum konuşmuyor

Papatya1011

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2021
26
15
38
29
merhaba benim oğlum 3 ay sonra 2 yaşına gircek ama baba mama diyor sacede arada canı isterse çok nadir anne diyor ama başka bir şey yok ne istiyorsa göstererek söylüyor ne dersek anlıyor şunu getir diyorum getiriyor duyuyor yani ama kafayı yiyecem neden konuşumuyor anlamıyorum yani konuşamaz olsa anne baba mama felan demez dimi anlamadım bu durumu yaşıyan var mı aranızda yada çözüm var mı yok ben mi acele ediyorum bilemedim bana yardım eder misiniz

Benim kız birkaç gün sonra 2 yaşına girecek. Sizin çocuğun aylarında kelime sayısı biraz daha fazlaydı ama cümlesi yoktu. Aynı şekilde kizimdan iki ay küçük cocugu olan arkadaşımın kızı da o aylarda iki üç kelimeli cümle kuruyordu. Her çocuğun gelişimi farklı.
Çocukların yaşına göre beklenilen kademeler var evet bunun yanında yan faktörler de var. Şimdi biz buradan ne desek sağlıklı olmaz. İçiniz rahat etmiyorsa götürün bir çocuk doktoruna, eğer kendisi bir sorun görürse yonlendirir.
Çocuğun ekranı var mı? Dışarı çıkıyor mu? Haftada en az 3 gün yaşıtları ile bir araya geliyor mu?

merhaba benim oğlum 3 ay sonra 2 yaşına gircek ama baba mama diyor sacede arada canı isterse çok nadir anne diyor ama başka bir şey yok ne istiyorsa göstererek söylüyor ne dersek anlıyor şunu getir diyorum getiriyor duyuyor yani ama kafayı yiyecem neden konuşumuyor anlamıyorum yani konuşamaz olsa anne baba mama felan demez dimi anlamadım bu durumu yaşıyan var mı aranızda yada çözüm var mı yok ben mi acele ediyorum bilemedim bana yardım eder misiniz
Bence normal şu an. Erkek çocukları da biraz geç konuşuyo sanki. Anlatmaya çalıştıklarını anlamıyo gibi yapın sürekli sorun söylemeye çalışsın. Yaşıtlarıyla vakit geçirsin dil gelişimine en güzel katkı arkadaş

Benim kız birkaç gün sonra 2 yaşına girecek. Sizin çocuğun aylarında kelime sayısı biraz daha fazlaydı ama cümlesi yoktu. Aynı şekilde kizimdan iki ay küçük cocugu olan arkadaşımın kızı da o aylarda iki üç kelimeli cümle kuruyordu. Her çocuğun gelişimi farklı.
Çocukların yaşına göre beklenilen kademeler var evet bunun yanında yan faktörler de var. Şimdi biz buradan ne desek sağlıklı olmaz. İçiniz rahat etmiyorsa götürün bir çocuk doktoruna, eğer kendisi bir sorun görürse yonlendirir.
Çocuğun ekranı var mı? Dışarı çıkıyor mu? Haftada en az 3 gün yaşıtları ile bir araya geliyor mu?
Dışara çıkar ekranı yok ama kız kardeşi var aralarında 11 ay var kızım bile onu bakarak daha çok kelime kuruyor ama oğlum susuyor dilinde bla bla diye konuşmaya çalışıyor o yüzden biraz telaşlandım

Bir yakınımın oğlu 3 buçuk yaşında daha yeni konuşmaya başladı onda da kelimeleri yutuyor tam cümle kuramıyor ayıklıyoruz içinden hiçbir sorunu da yok üstelik doktor kontrolleri normal. Zaman verin yavrunuza endişe etmeyin bazı çocuklar geç konuşuyor 🌸

Benim kızım da çok konuşmuyordu. 2.5 yaşında da söyleneni tekrar etmeye başladı. Şimdi 3 yaşını 3 ay geçiyor bizden iyi konuşuyor 🙊😂

Erkek çocukları çoğu şeyi daha geç yapıyor sanırım. Benim yeğenim 3 yaşında konuşmaya başladı onu da yalnız annesi ağlıyordu. Şu an 4 yaşında ama yine de yabancı biri anlamaz ne dediğini. Zamanla düzelir bence çok sorun etmeyin.

Benim ikizlerim 26 ayliklar, 3 farkli dile maruz kaliyorlar gun icerisinde. Turkce, Ingilizce, Almanca. 2li cumleleri hala yok. Kresten dediklerine gore bu yaslarda 50 kelimelik bir dagarciklari olmasi lazimmis. Bu sebeple biz de ne soyleyebildiklerini liste yapmaya basladik. 24 aylikken cok daha gerilerdi ama bu son 2 ayda neredeyse hergun agizlarindan bir farkli kelime cikmaya basladi.
Bir liste yapin bence oncelikli olarak. Sonra ben boyle uzerinde resimlerin oldu ilk kelimelerim tarzi kitaplar var onlardan aldim. Iste mutfakta benle takildiklari zaman iste meyve sebze ogretiyorum. 50 kere tekrarliyorum. Durup durup domatesi alip domates diye bagiriyorum mesela. oyun haline getirdim iyice. Disaridan goren deli der ama yapacak birsey yok.
Bir de belirli basli fiileri ogretmeye basladim. Otur-kalk-al-ac-kapat gibi. kutu getiriyorlar, ne yapayim bunu diyorum zorla ac demeyi ogrettim. bunun gibi.

Benim oğlum da yarın 2 yaşına giriyor, işine gelen kelimeleri bir kez tekrar edip bırakıyordu , daha yenice anne baba dede anneanne falan demeye başladı istediği şeyleri tek kelime söylemeye başladı, iki üç ay önce çocuk gelişimine götürdüm bende bir şeyler tutturdular küpler dizdirdiler vs doktorun dediği her şeyi yaptı sorular sordu doktor sonra biraz destekleyin sıfır ekran gitmeye çalışın şarkı söyleyin kitap okuyun söyle söyle diyerek inatlaşmayın falan dedi, eşim telefon veriyordu onu bıraktık sadece akşamları bazen tvde beraber çizgi film izliyoruz şuanda gayet güzel gelişim var biz söylemeden bir şeyler söylemeye çalışıyor, yani çok aklınıza takıldıysa takipli doktorunuz varsa söyleyin bi yönlendirsin görüşün ama şuanda hangi çocuğu görsem 3 yaşında anca konuştu diyolar :/

Back
X