• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kendime notlar…İlerde bunları okuyup neler yaşamışım ama kurtuldum derim belki

yasamaktanbikanbiri

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2025
98
25
3
içimi kimseye söylemediğim için yine buraya yazıcam birinin yorum yapıp yapmaması önemli değil. gerçekten yaşadığım şeyin zamandan ve çabadan başka bi çözümü de yok. bu evin içinde hergün tükendiğimi hissediyorum. sığıntı çöp gibiyim resmen. gerçekten ne suçum var onu da bilmiyorum diğer evlatlardan diğer kızlardan ne eksiğim var neden bana böyle bi aile yazıldı neyin cezası yani. aylardır sürekli kavga küfür ağza alınmayacak küfürler bana bile küfür eden babam hem de hicbir sucum yokken. surekli artık kazık kadar oldunuz gidin evimden… ne hali varsa gorsun gitsin koprualtına ben bakamam daha diyen bir baba.. aylardır ayakta kalmaya psikolojimi korumaya çalışıyorum hatta yıllardır. bu gece ki olay annem babamın onu aldattıgına bilmesine rağmen geç geldi diye triplere girmesi beddua etmesi o sırada ders çalışıyordum yine hayatım boyunca duymak istemeyecegim keske sagır olsaydım diyeceğim şeyler duydum. bunların insan olduğunu düşünmüyorum artık. abim bu kufurleri duyuyor ama susmayı ve dinlemeyi tercih ediyor anne gel ev tutalım demiyor çünkü kim kira ödeyecek ? bi tek benim mi içime oturuyor bilmiyorum adam wifi kablosunu çıkardı alakasız bi şekilde ders çalışmayı bıraktım haliyle sonra annem durduk yere bana çattı falan. cümlelerim de böyle anlatınca anlamsız gibi gelmiş olabilir ama detay versem cok cirkinlesecek konu. mutfakta oturuyorum babam evde yokken sonra gelip pislikler defolup gitmediler evimden diyor banyoya giriyorum laf odamda oturuyorum laf. nasıl böyle bir baba olabilir ben anlamıyorum gerçekten. palu ailesi bile normal kalır bunların yanında. böyleler ama hiçbirinin bi çabası yok annem bi işe gireyim ev tutayım demiyor zaten psikolojisi de normal degil gerçekten. Adamın umrunda degil ama kendi kendine evcilik oynuyor niye eve geç geldin şu kadınla yattın vs diyor. bu cezaevinden nasıl kurtulucam bilmiyorum çabalıyorum da ama bir gün bile 1 yıl gibi geliyor bu genç yaşımda bunları hakedecek ne yaptım bilmiyorum. Gerçekten artık inancım da tükendi gibi dua etmek gelmiyor içimden inançlı biriydim. yaratıcı beni görmüyor mu başıma gelenleri görmüyor mu? Neyse umarım bir gün kurtulurum bu yazdıklarımı yine gözyaşlarıyla okurum ama başardım her şeye rağmen ordan kurtuldum diyebilirim. O zamana kadar ölmezsem ya da kafayı yemezsem tabi.

Arkadaşın evinde yatıya kalmıştım. Sabah abisinin bağırış sesleri ile uyanmıştık. Evde bi kavga gerginlik hali. Senin hayatını yaşayan çok kişi var. Umarım maddi bağımsızlığını eline alıp yanlarından gidebilirsin

Arkadaşın evinde yatıya kalmıştım. Sabah abisinin bağırış sesleri ile uyanmıştık. Evde bi kavga gerginlik hali. Senin hayatını yaşayan çok kişi var. Umarım maddi bağımsızlığını eline alıp yanlarından gidebilirsin
Umarım Allah kimseyi böyle bir durumla sınamasın düşmanımın başına vermesin

içimi kimseye söylemediğim için yine buraya yazıcam birinin yorum yapıp yapmaması önemli değil. gerçekten yaşadığım şeyin zamandan ve çabadan başka bi çözümü de yok. bu evin içinde hergün tükendiğimi hissediyorum. sığıntı çöp gibiyim resmen. gerçekten ne suçum var onu da bilmiyorum diğer evlatlardan diğer kızlardan ne eksiğim var neden bana böyle bi aile yazıldı neyin cezası yani. aylardır sürekli kavga küfür ağza alınmayacak küfürler bana bile küfür eden babam hem de hicbir sucum yokken. surekli artık kazık kadar oldunuz gidin evimden… ne hali varsa gorsun gitsin koprualtına ben bakamam daha diyen bir baba.. aylardır ayakta kalmaya psikolojimi korumaya çalışıyorum hatta yıllardır. bu gece ki olay annem babamın onu aldattıgına bilmesine rağmen geç geldi diye triplere girmesi beddua etmesi o sırada ders çalışıyordum yine hayatım boyunca duymak istemeyecegim keske sagır olsaydım diyeceğim şeyler duydum. bunların insan olduğunu düşünmüyorum artık. abim bu kufurleri duyuyor ama susmayı ve dinlemeyi tercih ediyor anne gel ev tutalım demiyor çünkü kim kira ödeyecek ? bi tek benim mi içime oturuyor bilmiyorum adam wifi kablosunu çıkardı alakasız bi şekilde ders çalışmayı bıraktım haliyle sonra annem durduk yere bana çattı falan. cümlelerim de böyle anlatınca anlamsız gibi gelmiş olabilir ama detay versem cok cirkinlesecek konu. mutfakta oturuyorum babam evde yokken sonra gelip pislikler defolup gitmediler evimden diyor banyoya giriyorum laf odamda oturuyorum laf. nasıl böyle bir baba olabilir ben anlamıyorum gerçekten. palu ailesi bile normal kalır bunların yanında. böyleler ama hiçbirinin bi çabası yok annem bi işe gireyim ev tutayım demiyor zaten psikolojisi de normal degil gerçekten. Adamın umrunda degil ama kendi kendine evcilik oynuyor niye eve geç geldin şu kadınla yattın vs diyor. bu cezaevinden nasıl kurtulucam bilmiyorum çabalıyorum da ama bir gün bile 1 yıl gibi geliyor bu genç yaşımda bunları hakedecek ne yaptım bilmiyorum. Gerçekten artık inancım da tükendi gibi dua etmek gelmiyor içimden inançlı biriydim. yaratıcı beni görmüyor mu başıma gelenleri görmüyor mu? Neyse umarım bir gün kurtulurum bu yazdıklarımı yine gözyaşlarıyla okurum ama başardım her şeye rağmen ordan kurtuldum diyebilirim. O zamana kadar ölmezsem ya da kafayı yemezsem tabi.
Çok üzüldüm tesadüf okudum yazdıklarıni umarım başardım yazını da okuma nasip olur sen çok degerlisin unutma belki yaslarimiz yakın ama bir arkadaş kardeş olarak duamdasin sakin pes etme rabbim yardım etsin

Umarım Allah kimseyi böyle bir durumla sınamasın düşmanımın başına vermesin
Bir arkadaşım azmetti bir yıl boyunca komple evde ders çalıştı. Pikniğe gittiğimizde bile elinde ders kitaplarını götürüyordu. Güzel bir bölüm kazanıp okudu, sonrasında da o bölümden güzel bir iş buldu. Şimdi güzel bir hayatı var ekonomik bağımsızlığı da var. Darısı senin başına

Bir arkadaşım azmetti bir yıl boyunca komple evde ders çalıştı. Pikniğe gittiğimizde bile elinde ders kitaplarını götürüyordu. Güzel bir bölüm kazanıp okudu, sonrasında da o bölümden güzel bir iş buldu. Şimdi güzel bir hayatı var ekonomik bağımsızlığı da var. Darısı senin başına
Çok sağ ol 🙏 benim de 1 yılım kaldı önceden dayanabiliyordum üniversite sınavına hazırlanırken kaç tane darp raporum var o yıla dair hep mücadele etmeye calıstım iyi bir üniversite bölüm kazandım mağdur rolüne girmedim ama sona yaklaştıkça tükeniyor insan

Allah yardımcın olsun "başka kızlardan ne eksiğim var" kısmında seni çok iyi anladım kız kardeşim gibi gelip sarılasım geldi. Bugünler geçecek, içinde yaşarken dayanma sınırın zorlanacak ama sen cümlelerinden belli çok güçlü bir kızsın. Üstesinden gelip Ümit ettiğin gibi geriye baktığında belki biraz hüzün ama çokça kendine duyduğun gururu yaşayacaksın. Yolundan şaşma, kötüye meyletme, kötü alışkanlıklardan ve arkadaşlardan uzak dur çünkü zaten ailen bir mücadele unsuru senin hayatında. Üstesinden geleceksin. İnanç konusunda kendini çok sıkma, Allah neden yanımda değil diye çok kereler hissettiğim oldu bir tabak yemek yerken dönüp yine içten bir şekilde ona şükrediyorum. Onun bize verdiği belayı da lütfu da anlamaya bizim aklımızın sınırları yetmiyor o yüzden sık sık yalnız bırakılmış hissetmemiz normal. Ama bu psikolojiye kapılma, her şeyin vakti var. Ben her dar anında, her senin gibi hissettiğimde Peygamber Yusuf'u düşünüyorum istemsizce. Bize bu dünyada kolaylık vaad edilmedi, hayat mücadelemizde kendi nefsimiz ve irademizle baş başayız.

bir de kendi tecrübemle söyleyebileceğim bir şey daha var. kendini sakın mağdur yerine koyma, sana yapılan kötülükler o kötülükleri yapan kişilerle alakalı senin zayıflığınla alakalı değil. mağdur psikolojisi bizim gibi insanların hayatını mahveden en felaket şeylerden birisi. senin için dua edeceğim Allah yolunu bahtını açık etsin, iyi insanlarla karşılaş ömrün boyunca inşallah.

içimi kimseye söylemediğim için yine buraya yazıcam birinin yorum yapıp yapmaması önemli değil. gerçekten yaşadığım şeyin zamandan ve çabadan başka bi çözümü de yok. bu evin içinde hergün tükendiğimi hissediyorum. sığıntı çöp gibiyim resmen. gerçekten ne suçum var onu da bilmiyorum diğer evlatlardan diğer kızlardan ne eksiğim var neden bana böyle bi aile yazıldı neyin cezası yani. aylardır sürekli kavga küfür ağza alınmayacak küfürler bana bile küfür eden babam hem de hicbir sucum yokken. surekli artık kazık kadar oldunuz gidin evimden… ne hali varsa gorsun gitsin koprualtına ben bakamam daha diyen bir baba.. aylardır ayakta kalmaya psikolojimi korumaya çalışıyorum hatta yıllardır. bu gece ki olay annem babamın onu aldattıgına bilmesine rağmen geç geldi diye triplere girmesi beddua etmesi o sırada ders çalışıyordum yine hayatım boyunca duymak istemeyecegim keske sagır olsaydım diyeceğim şeyler duydum. bunların insan olduğunu düşünmüyorum artık. abim bu kufurleri duyuyor ama susmayı ve dinlemeyi tercih ediyor anne gel ev tutalım demiyor çünkü kim kira ödeyecek ? bi tek benim mi içime oturuyor bilmiyorum adam wifi kablosunu çıkardı alakasız bi şekilde ders çalışmayı bıraktım haliyle sonra annem durduk yere bana çattı falan. cümlelerim de böyle anlatınca anlamsız gibi gelmiş olabilir ama detay versem cok cirkinlesecek konu. mutfakta oturuyorum babam evde yokken sonra gelip pislikler defolup gitmediler evimden diyor banyoya giriyorum laf odamda oturuyorum laf. nasıl böyle bir baba olabilir ben anlamıyorum gerçekten. palu ailesi bile normal kalır bunların yanında. böyleler ama hiçbirinin bi çabası yok annem bi işe gireyim ev tutayım demiyor zaten psikolojisi de normal degil gerçekten. Adamın umrunda degil ama kendi kendine evcilik oynuyor niye eve geç geldin şu kadınla yattın vs diyor. bu cezaevinden nasıl kurtulucam bilmiyorum çabalıyorum da ama bir gün bile 1 yıl gibi geliyor bu genç yaşımda bunları hakedecek ne yaptım bilmiyorum. Gerçekten artık inancım da tükendi gibi dua etmek gelmiyor içimden inançlı biriydim. yaratıcı beni görmüyor mu başıma gelenleri görmüyor mu? Neyse umarım bir gün kurtulurum bu yazdıklarımı yine gözyaşlarıyla okurum ama başardım her şeye rağmen ordan kurtuldum diyebilirim. O zamana kadar ölmezsem ya da

Önünde 3 seçenek var.bir işe girip calısmak ve paranı aile yedirmek .(kısa vadelik plan sadece para verdiğin için sorunların ustunu örter evden. De uzaklaşırsın tavsiye etmem bu yolu ) .ikincisi yağmurdan kaçarken doluya tutulma ihtimalini de göz onune alıp evlenmek ki bu aileyle zaten cok zor artı sahip oldugun bu psikolojiyle gider babana benzeyen birini bulma ihtimalin yüksek.üçüncüsü ve bence tek tavsiye edilecek yolun okumak.sakin ders calısabilecegın kutuphane yada belediyeye ait eğitim merkezleri falan varmı etrafında. Böyle bir yer bul .sabah erkenden al kitaplarını o evden uzaklas oraya git calıs öğlen yanında ekmek arası birseyler götür ye tekrar devam et calısmaya .evdeyken calıstıgımdan verim alamazsın .sakin bir yere git tum gun calıs .tek yolun bu

Senin için en sağlıklısı bir in önce atanıp gitmen, atan güzel bir maaşın olur ve en önemlisi onlardan uzakta olursun. Huzur her şeyden önemlidir.

Back
X