Cocugum krese baslamak zorunda..nasil olacak?

lulumom

gezmek icin gelmisim dunyaya
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2015
805
843
23
mrb herkese..

Cocugum 3 yasinda ve suana kadar kv bakti.Seneye de kres arastiriyordum ki onceki gun kv bi kaza geçirdi ve toparlanmasi zaman alicak..Suan raporluyum cocugu birakacak kimsem yok zaten yabancida da durmaz ne yapacagimi sasirdim uyku uyumuyorum stres altindayim cunku biran once ise dönmem gerekiyor sorun cikariyorlar.Krese hemen nasil baslaticam ya da içime sinen bir kresi nasil bulacagim bilemiyorum.Krese baslatma sureciyle ilgili deneyimlerinizi yazarsaniz sevinirim. Ya alisamazsa hemen diye korkuyorum sabah onu servise bindirme durumunu dusununce mideme agrilar giriyor cok aglayacak biliyorum.Olayin farkindaymis gibi sürekli gelip öpüyor ve anne baba siz hep benimle kalin diyo..

son durum icime sinen bir kres buldum yilligi 19 bin tl.Parayi pesin aliyorlar.Simdiki kaygim ya alisamazsa o kadar para vericez.Sözleşme maddelerini okumadim henuz ama geri iade durumlari ile ilgili bilgisi olan var mi?

Son düzenleme:
Bir haftada alışır kreşe merak etmeyin. Hem şimdi yaz dönemi olduğundan daha eğlenceli aktiviteler yapılır,bol bol bahçeye çıkar,oyun oynar.

Oğlum da 3 yaşında başladı kreşe. Ilk bir hafta zorlandık ama aştık kısa sürede.

Arkadaşlarınızdan çocuğu kreşe gidenler varsa tavsiye alabilirsiniz. Nerede ikamet ettiğinizi yazarsanız buradan bile referans alabilirsiniz

Merhaba
Öyle iyi anlıyorum ki sizi
Benim 3. Kızım 30 aylıktı tam gün kreşe başladı pedagog tavsiyesi ile... Konuşmuyordu asosyalliği had safhadaydı geçtiğimiz kasım ayı başladı 2 ayda toplam 20 defa belki gitmiştir hep hastalandı şubat başı bronşit oldu ve 5 gün hastanede yatınca aldım kreşden esasen bölüm profesörü normal buldu ve bu sebebten kreşe göndermemezlik etmeyin dedi ayda bir defa hastalanmasını normal buluyoruz biz dedi
Ama ben dayanamadım aldım kreşden ve iki hafta evvel havalarda düzeldi diye tekrar kreşe ama haftada 3 tam gün başladık 3. Gidişimizden 2 gün sonra yine hastalandı ve ben tamamen kapattım kreş defterini zaten ev hanımıyım
Kreşin gelişimsel yararını çok gördüm kreşi çok araştırdım Ankara da oturuyorum eğer siz de Ankara da iseniz tavsiye ederim
Alıştırma evresinde bende onunla gittim ilk günler 2 saat kalıp döndük o esnada müdüre hanımın odasındaki kameradan izledim benim kızım kreşi çok sevdi giderken hiç ağlamadı sorun çıkarmadı
Pedagog bana Nasıl gittiği değil Nasıl geldiği önemli demişti buna dikkat edin Mutlu mu geliyor?
Son dönemde yine kreş vakaları haber oldu rabbim fırsat vermesin insan tedirgin oluyor yavrunuz kendini ifade edecek şekilde konuşuyorsa işiniz kolay bence
Yazacaklarım bu kadar başka sormak istediğiniz varsa yardımcı olurum
Allah yardımcınız olsun iyi insanlarla karşılaştırsın yavrunuzu inşallah

merhaba, tamda 3 yaşına 1 ay kala bizde zaruri kreşe başlattık, kvdemler yazlığa ben 1 hafta yıllık izindeyken gidip döneceklerdi. ama dönmediler :=) 1 hafta arkadaşıma baktırdım kendi evimde, ertesi hafta annemde kendi yazlığından geldi ve evime çok yakın bir kreşe başlattım, annem 2 gün getirdi götürdü , akşamları erken aldı okuldan ,
sonraki haftada ben işe giderken bıraktım dönüşte aldım, kimi gün çok ağladı kimi gün bana el sallayarak gönderdi beni. ancak ayda 1 bazen 2 kez hastalandı malesef. hastalık ilk kreş yılında kaçınılmaz,
kreşin kattığı eğitim gelişim asla tartışılmz, keza okula başlayana kadar konuşması çok sınırlıydı sonra 2 ayda açıldı. wc eğitimini okulla paralel tamamladık.
benim kişisel fikrim zaruret yoksa 3 yaş oyun grubu 4 yaş sınrası kreş olmalı , ama madem zaruri durumunuz var korkmayın kreşe başlatmakdan ama hastalıklar sizi yıldırmasın..
Allah kolaylık versin..

Abartacak birse yok ki hemen alisir minik yavru tam yasi kreste arkadaslari olur ne guzel sosyallesir mutlu bir cocuk olur. Saglikla mutlulukla insallah

Evet bir de hastalik olayi var degil mi..oglum zaten cok cabuk hastalanan bir cocuk

Evet bir de hastalik olayi var degil mi..oglum zaten cok cabuk hastalanan bir cocuk
Beren hiç hastalanmazdı ablaları keza öyle...zaten ablaları akrandı Nasıl büyüdüler anlamadım bile ama Beren tek kaldı ...kreşe başlamadan doktor bize vitamin vs vermişti bağışıklık için sabahları keçiboynuzu özü akşamları balık yağı içirdim gene de hastalandı bu hastalık olayı olmasa almazdım ben kreşden

İyi geceler, ben bir anaokulu müdürüyüm, şuan izindesiniz galiba, uygun kreş buldunuzmu bilmiyorum ama öncelikle ilk tavsiyem siz işe başlamadan kreşi ayarlayıp ilk gün 1 saat ikinci gün 2 saat ... gibi zamanlarda çocuğunuzla birlikte kreşe gidin mutlaka, bize geliyor bazen ilk günden servisle gelen öğrenci çok mutsuz oluyor annem gelecekmi beni alacakmı ne zaman gelecek vb. Sorularla alışma döneminde yıpranıyorlar. Kreşleri iyi araştırın bu zamanda herkese güvenmek zor. Hastalık kaçınılmaz oluyor özellikle kış aylarinda kapalı ortamlarda olunca birde, ayrıca şiddetli olmadığı sürece çocukların hastalıklara karşı dirençli olması için basit hastalıkların geçirilmesi taraftarıyım benimde ikizlerim ve bir kızım var okulda sık hasta oldular ama hep ayakta geçirdiler çok şükür. Inşallah rahat bir şekilde atlatırsınız bu dönemi iyi aksamlar..

2 yaşında kızım bu sene oyun grubuna gitti, tek amaç eğlenip sosyalleşmesiydi, ama hastaneden çıkamadım, 1 Ayda 5 gün gitmeye başlayıp doktoruda biraz Ara deyince aldık, çok seviyodu aslında, sıkıntı alışması değil bitmeyen hastalıklar bana göre. Bu açıdan sen sürekli izin alabilir misin, hasta olursa Kim bakar bunları düşün bence

Kizim 18 aylik haftada 2 gun tam gun krese baslattim sosyallesme acisindan ve baska bebekleri gorup kardesi olcagi fikrine alismasi icin. Ilk 1 hafta 2-3 saat sonra tam gun basladik. Ilk 2 hafta zorlandim bende oda cunku bize asiri derecede bagli bi cocuk birakirken aglardi alirken aglardi ama simdi alisti. Hastalik olayi var ama bence bagisikliklarinin guclesmesi icin kotu biseyde degil

Kres buldum yilligi 19 bin tl.Alisamazsa diye korkuyorum parayi pesin vericez bir de.Kafam cok karisik kizlar

Bu ne yahu ne kadar pahaliymis.Sakin parayi pesin vermeyin.Olurda cocugunuz sevmezse paraniza yazik olur.Bence mümkünse bir kac kres arastirin.Cocugunuzla kreslere gidip verdigi tepkileri izleyin.Ha deyince o kadar para verilir mi?

alışabilir orada sorun çıkacağını sanmam ama ilk sene çok sık hasta olabilir. bu durumda belki bakıcı bulmayı düşünebilirsiniz. parayı peşin vermenizi tavsiye etmem az bir miktar değil. peşin alma hakları da yok, kreşlere ilişkin yönetmelik var inceleyin.

bu ozel bir okulun kresi bu sebeple okul ucreti yillik aliniyor ve sozlesme yapiliyor.Normal bir kres olsa aylik verilir gitmezse diger ay vermezsin ama bu oyle degil..sizce hata mi olur normal bir krese mi gondersem o da aylik 1200 civari

bu ozel bir okulun kresi bu sebeple okul ucreti yillik aliniyor ve sozlesme yapiliyor.Normal bir kres olsa aylik verilir gitmezse diger ay vermezsin ama bu oyle degil..sizce hata mi olur normal bir krese mi gondersem o da aylik 1200 civari
Kreş konusunda çok arastırma yaptım,kendi izlenimlerime göre şunu söyleyebilirim,özel okulların kreşleri çok büyük alanlarda kurulu oluyor,okulun ek binası şeklinde,bu sebeple çocuk için ürkütücü olabiliyor. Fiyat anlamında da o yaşlar için fazla.
Bizim okulumuz bahçeli bir villa,sıcak samimi bir ortam. Alışana kadar yinede birlikte gittik hep,ama bir saat durduk ama iki saat,ama yarım saat. Sonrasında konuşup ayrıldım 1-2 saatligine,beni istediği an döndüm ve kızımı aldım. Bu sayede "annem beni alacak "diye düşündü hep ve alişması kolay oldu. Sizede tavsiyem 1 hafta en azından eşlik edin. Servise binip gitmek çok zorlayıcı olur çocuğunuz için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…