Nasil söylemeli?

aquarius24

Dilhûn
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2015
2.192
2.984
133
Iyi aksamlar arkadaslar hemen konuya geciyorum.
Esimle 2 bucuk senelik evliyiz. Ayri sehirledeydik ve evlenince ben onun oturdugu yere tasindim fakat is yerim eski oturdugum yerde. 30 kmlik bi mesafe var, baslarda sorun degildi cünkü isyerimle anlasmam cocuk olana kadar orda calisir, annelik izninden sonra buralarda bir is bakmamdi. Fakat hersey planladigimiz gibi olmadi. Cocugum 15 aylik suan ve ben ise baslamak istiyorum. Burayi hic sevmedim ve is bakmakta istemiyorum. Saten görüstügüm gidip geldigim kimsede yok. Eski patronumda güzel bir teklifle geldi tekrar onun yaninda baslamam icin. Yanliz cocugumu burda birakipta günlük 30km gidis 30 km gelis yapmak istemiyorum. Krese baslatacagiz ama ani hastalanirsa cagirirlarsa vesaire o yol bana bitmek bilmez. Kv lerle aram cokta iyi degil, mümkün oldugunca uzak duruyorum. Onlarda gelip gitmezler öyle. Simdi durum su, benim is yerime yakin bir yerden satilik ev bulduk, esim eve bayildi. Suan sahibiyle görüsme yapiyoruz almak istiyoruz. Sorun esim ailesine nasil söylücek? Benden destek istiyor tek basina söylemek istemiyor, nasil yardimci olurum bilmiyorum. Bu arada esim de baska bi sehirde calisiyor, tasinacagimiz yer onunda isine yakin olucak. Ailesi sirf kopmasin kimse birbirinden diye israrla buraya yerlestirdiler bizi. Kv ve Kp nin ne tepki verecegini netlestiremiyoruz bir türlü. Cok benciller. Birgün sag diyorlarsa diger gün yok soldu oluyor. Oturup problem cözebilecek bir kapasitede degiller. Esimi önemsiyorum ve ona ters tepki verirlerse üzülürüm.

Ya bu anne-babaların evlenmiş çocukları için ''bizden kopmasın'' mantığını anlamıyorum ben.Onun bir ailesi/hayatı var artık.Bu gerçeği evlendiğiniz gün anlamaları gerekiyordu.
Ters tepki vermeye hakları yok.Sizin çocuğunuzla iletişiminiz söz konusu.Bahsettiğiniz endişelerinizde haklısınız yol uzun,acil olarak dönmeniz gerekse öyle bir şansınız bile olmayacak.

Parayı onlar vermiyorsa "Biz X şehrinden ev aldık, taşınıyoruz, yerleşince ev görmeye bekleriz".

Bitti.

Para veriyorlarsa her şeyi söyleyebilirler, ona fikrim yok.

Aile kurup çocuk sahibi olmuş iki yetişkin olarak daha dik durmanızı tavsiye ederim.

Şuan siz bir ailesiniz... Kendinizle ilgili kararları ancak siz verebilirsiniz.... Kv kp kızacak diye veya ters tepki verirler diye kendi hsyatınızdan ödün vermeyin.

Iyi aksamlar arkadaslar hemen konuya geciyorum.
Esimle 2 bucuk senelik evliyiz. Ayri sehirledeydik ve evlenince ben onun oturdugu yere tasindim fakat is yerim eski oturdugum yerde. 30 kmlik bi mesafe var, baslarda sorun degildi cünkü isyerimle anlasmam cocuk olana kadar orda calisir, annelik izninden sonra buralarda bir is bakmamdi. Fakat hersey planladigimiz gibi olmadi. Cocugum 15 aylik suan ve ben ise baslamak istiyorum. Burayi hic sevmedim ve is bakmakta istemiyorum. Saten görüstügüm gidip geldigim kimsede yok. Eski patronumda güzel bir teklifle geldi tekrar onun yaninda baslamam icin. Yanliz cocugumu burda birakipta günlük 30km gidis 30 km gelis yapmak istemiyorum. Krese baslatacagiz ama ani hastalanirsa cagirirlarsa vesaire o yol bana bitmek bilmez. Kv lerle aram cokta iyi degil, mümkün oldugunca uzak duruyorum. Onlarda gelip gitmezler öyle. Simdi durum su, benim is yerime yakin bir yerden satilik ev bulduk, esim eve bayildi. Suan sahibiyle görüsme yapiyoruz almak istiyoruz. Sorun esim ailesine nasil söylücek? Benden destek istiyor tek basina söylemek istemiyor, nasil yardimci olurum bilmiyorum. Bu arada esim de baska bi sehirde calisiyor, tasinacagimiz yer onunda isine yakin olucak. Ailesi sirf kopmasin kimse birbirinden diye israrla buraya yerlestirdiler bizi. Kv ve Kp nin ne tepki verecegini netlestiremiyoruz bir türlü. Cok benciller. Birgün sag diyorlarsa diger gün yok soldu oluyor. Oturup problem cözebilecek bir kapasitede degiller. Esimi önemsiyorum ve ona ters tepki verirlerse üzülürüm.
Yakın otururken görüşmediğinizi söylüyosun ama?

Parayı onlar vermiyorsa "Biz X şehrinden ev aldık, taşınıyoruz, yerleşince ev görmeye bekleriz".

Bitti.

Aile kurup çocuk sahibi olmuş iki yetişkin olarak daha dik durmanızı tavsiye ederim.

Bitti.

Para vermicekler fakat evde yapilicak isler var, Kp tamir islerinden anliyor esim o yönden yardim bekliyor. Dik durma meselesine gelince aslinda tüm sorun bu, esim ailesi tarafindan farkinda olmadan ezilerek büyütülmüs. Anne babasi cocuklarinin hayatini yönetebileceklerine inaniyorlar. Esim yine iyi karsi durdugu oluyo fakat sürekli alayci bi tavir gösterdikleri icim tepkisini göstermiyor. Ben cinleniyorum onun yerine.

Sizde anne babasınız artık çocuğunuz eşinizin ailesinden daha kıymetli sizin için
Dolayısıyla uygun şartları sağlamak sizin göreviniz
Biz ev aldık taşınıyoruz
Bitti.

Yakın otururken görüşmediğinizi söylüyosun ama?
Ben cok sık görüsmüyorum 2 haftada bir bulusma günleri oluyor ona gidiyorum. Onun disinda esim calismadigi zaman genelde haftada 1 ugruyoruz yani en fazla haftada 2 kez gidiyorum oda sürekli degil. Esim ugruyo arasira, bazen evede cagiriyor gelmiyorlar.
Onlarin tesellisi amaaan dibimde oturuyolar ya yeter oluyo.
Ha burda görüsmüyoz ha orda görüsmücez desem anlamazlar.

Para vermicekler fakat evde yapilicak isler var, Kp tamir islerinden anliyor esim o yönden yardim bekliyor. Dik durma meselesine gelince aslinda tüm sorun bu, esim ailesi tarafindan farkinda olmadan ezilerek büyütülmüs. Anne babasi cocuklarinin hayatini yönetebileceklerine inaniyorlar. Esim yine iyi karsi durdugu oluyo fakat sürekli alayci bi tavir gösterdikleri icim tepkisini göstermiyor. Ben cinleniyorum onun yerine.

Ailesinin huyunu biliyorsa neden tamirat tadilat için yardım istiyor ki?

Alaycı bir tarzları varsa eşiniz neden kendisini biraz daha ezdirebilecek bir duruma sokuyor?

Ben olsam "hayatım krediyi 3 çekeceğimize 4 çekeriz, parası neyse verir yaptırırız, hiç onları koymayalım bu işin içine, "bakın beceremediniz, daha ilk günden yardım istiyorsunuz" dedirtmeyelim" derdim.

Bilemiyorum bana değişik geldi biraz durumunuz.

Hakkınızda hayırlısı.

madem çok samimi değilsiniz çok ince düşünmeseniz keşke. eşinizi nasıl ikna edeceinizi soracaksınız falan sandım. ikiniz de kararınızı vermişsiniz bu işin kolay tarafı aslında.

Ailesinin huyunu biliyorsa neden tamirat tadilat için yardım istiyor ki?

Alaycı bir tarzları varsa eşiniz neden kendisini biraz daha ezdirebilecek bir duruma sokuyor?

Ben olsam "hayatım krediyi 3 çekeceğimize 4 çekeriz, parası neyse verir yaptırırız, hiç onları koymayalım bu işin içine, "bakın beceremediniz, daha ilk günden yardım istiyorsunuz" dedirtmeyelim" derdim.

Bilemiyorum bana değişik geldi biraz durumunuz.

Hakkınızda hayırlısı.
Zamaninda abisine ev alindi herseyiyle esim abisi ve babasi ilgilendi. Babasi ozamam söz vermis sanada ev alicaz tamirini ben yapicam diye. Ev almalarini saten istemiyoruz ama tamir islerine yardim etmesini istiyor kendine göre ilgi görmüs olcak babasindan. Off ya evet karisik ve benlik degil. Ben isi herzaman uzmanina yaptirma taraftariyim esimde biliyor bunu.

Bana garip geldiniz açıkçası

Zira eşinizin de sizin de işiniz orada değilse orada neden oturasınız

Alın evi taşının

Ev de aldım taşındım o evi sayıp kiraya taşındım tekrar ev aldım vs vs bunu ne kendi aileme ne eşimin ailesine sordum söyledim

Yetişkin insanlarsınız nasıl söyleriz demeyin en fazla küserler ne olacak kaç taşının gitsin

Bukdrda cok takmayin onlari sizin hayatiniz bu kdr mudahil olmalarina izin vermeyin onlrda artk duracaklari yeri bilmeliler

Back
X