- 11 Mart 2025
- 649
- 133
- 18
- 29
- Konu Sahibi rrruyabrsl
Herkese merhaba bu sohbeti belki bir nebze farkındalık oluşturabilirim diye açtım çünkü ben bu forumda okuduklarım sayesinde doktora gidip erken teşhis almış oldum. Ben 29 yaşındayım reglim hep düzenlidir 28 günde bir hiç şaşmaz. henüz yeni evli sayılırım ve biz sadece 3 ay korunmadik. Olmadı. Çok normal. Herkes 1 sene bekle dene falan filan dedi ama içime bir Kurt düştü hiç bir belirti adet düzensizliği vs olmamasına rağmen daha geçen sene muayene olmama rağmen( hep herşey yolunda gözüküyordu.) içime bir Kurt düştü ve dedim ki ben doktora gideceğim. Gittim doktor güldü neden geldin gibisinden özel hastane olmasına rağmen ben hormon testlerini yaptırmak istiyorum dedim gerek yok ama tamam herşeye bakalım dedi. Sonuçlar geldi ve benim amh yani kadindaki yumurta rezervini gösteren değerim çok çok düşük geldi. ( 0.98) Doktor çok şaşırdı beklemiyordum iyi ki test için ısrar etmişsin çünkü her geçen ay aleyhimize işliyor rezerv git gide azalacak dedi. Hatta daha fazla geç kalınsa tüp bebek imkanı bile olmayabilir çünkü yumurtlama bitebilir her an. Sonrasında başka testler ve hızlı bir tedaviye başlandı . Ben çok yoruldum başka doktora gittim fikir almak için. Sonra doktorumun verdiği ilaçlar iğneler vs her hafta mutlaka doktora gidiyorum kontrolleri kaçırmıyorum. Size de şunu soylemek istiyorum 1 yıldır deniyoruz olmuyor 6 aydır olmuyor doktor 1 sene dedi falan yazanları görünce korkuyorum. Eskiden böyle olabilir ama günümüzde beslenme ve hayat şeklimiz kısırlığı arttırdı bu bir gerçek. Kadınlarda gebeligi zorlaştirdi. Yaşınıza adetinize veya yeni evlenmiş olmanıza aldanmayın. En doğrusu çocuk yapmaya karar verince en başta kadın ve erkeğin tüm testlerini yaptırmasi çünkü belki bir sorunun var( tüpler tıkalı veya sperm çok hareketsiz veya amh çok düşük ) bu durumda sen her ay boşa kürek çekmiş boşa zaman kaybetmiş oluyo rsun. Devlet doktorları genelde başından atıyor bir sene olmadan testleri yaptirmjyor falan ama imkanı olan bir kereye mahsus da olsa özele gidip herseyine baktirsin tiroidine kadar. İnanın gebe kalmaya engel bir suru değer etken var. O yüzden evde oturup olmuyor bu ay da olmadı şu kürü içtim bunu denedim vs ile vakit kaybetmeyin. Tibben bir sorun varsa yediğiniz içtiğiniz değil oncelik ilaçlarla tedavi olmalisiniz. Tıbbın yolundan gidin yani. Olmuyorsa hele ki uzun süredir olmuyorsa mutlaka ki bir sorun vardır ve her sorunun da çözümü var artık yeter ki zaman kaybetmeyin .
Umarım okuyan ve farkındalık kazanan olur. Herkese Allah en kısa zamanda nasip etsin inşallah .
Umarım okuyan ve farkındalık kazanan olur. Herkese Allah en kısa zamanda nasip etsin inşallah .