songül hanım size bişey sormak istiyorum cevaplarsanız çok mutlu olurum.
ben 7 ay önce uzun vadeli bir diyet yaptım diyetten 2 ay sonra yoğun bir saç dökülmesi yaşadım doktora gittim kan tahlillerim sonunda demir eksikliği anemisi dedi doktor ferro sanol içtim tam 4 ay.
bu sefer başka bir doktora kontrole gittim 3 gün önce kanım aındı tahlillerim yapıldı doktora eski ve yeni sonucumla gittiğimle doktor sonuçların aynı değişmemiş dedi ve beni hemotolojiye yönlendirdi pazartesi hemetolojiye gitcem ama beni aydınlatırsanız benim major olma riskim nedir birde bende diyet yapınca kansızlık baş gösterdi.
İstanbulda deneyimli bir hemotoloğa ihtiyacım var bu konuda yardımcı olabilir misiniz renk yağmuru
Arkadaşlar bilmeniz gereken şu demir değerleri normale gelmeden yapılan talasemi testleri doğru cevap vermez bunu bana 9 eylül Ün. hemotoloji uzmanı söyledi...Ben ve oğlumda taşıyıcı...bendede önce yok çıkmıştı ama sebebi buymuş...a.s
Ben de taşıyıcıyım, hemoglobinim 13,2 çıktı en son yapılan tahlilde. Kansızlık yaşamıyorum, ama çok çabuk yoruluyorum. Hep bir halsizlik var üzerimde. Gebelik düşünüyorum, ama bebeğimin de taşıyıcı olmasından korkuyorum. Taşıyıcılık çok kötü bir şey değil ama yine de acaba önceden yapabileceğimiz bir şey var mı diye bir hematoloğa gittim. Bakalım tahlil sonuçlarına göre o ne diyecek...Neden 6 ay bekletti bilmiyorum ben 6 ayda bir hemoglobin baktırıyorum beslenmeme dikkat ediyorum kırmızı etle kalsiyum içeren besinleri birlikte kullanmıyorum...
Bu sayede oğlumda bende iyiyiz çok şükür Allah beterinden korusun...
bende alfa talesemi taşıyıcısıyım
evlendğim zaman tahlil sonuçlarında çıktı
doktor 6 ay çocuk yapma demişti
bilinçli olmak ve hamilelikten önce bu rahatsızlığın olup olmadığını bilmek önemli
hastalığın yan etkisi olarak halsizlik çabuk yorulma ve çarpıntı gibi rahatsızlıklar mevcut
bir de haşimato rahatsızlığı eklenince daha çok halsizlik mevcut olyor..enerji verici besinler kullanıncada kilo problemyle karşılaşılıyor bu seferde...
akdeniz tarafında oldukça yaygın bir rahatsızlık ..özellikle akraba evliliği yapıldığında bu gen yoluyla taşıyıcı yada hasta olma ihtimali daha çok...
3 ayda bir kan tahlili oluyorum zaten hastalığımdan dolayı...alıştım artık bukronik hastalıklardan
Allah beterinden korusun...herkese sağlıklı günler dilerim.
a.s.
Bende taşıyıcıyım ilerde zaar vermez bu hastalık bana dimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?