çocuğum ve korkuları

Depremin ağır geldiği bir çocuğa 6 yaşındaki bir çocuğa sen abisin güçlü ol bağırıp kardeşini korkutma demekten daha yanlış ne olabilir ki diye düşündüm bir tek deprem senin yüzünden oluyor demek geldi aklıma
Bir çocuğa kendini nasıl değersiz önemsiz hissettirir kardeşine verilen değerin ona verilmediğini gözüne sokarsınız işte böyle…..çocuğun ezildiği yükün üstüne yük bildirmektir bu alenen şiddettir
Bi de şey denebilir çok bagirirsan kardeşin çatlar ölür korkudan. Ya da şey evin yıkılmayacagi varsa da seninle bagirmanla çıkan ses titresimleriyle yikilabilir :D küçük çocuğa sessiz ol abin ders çalışıo dersin senin o herseyden bisey çıkaran yeni nesil anne kafasiyla ürettiğin tüm kofti sorunlar çözülür merak etme.

slmlar..10 ili etkileyen deprem bölgesindeyiz,ilk depremde çok korkmayan oğlum üst üste yaşanılan depremlerden sonra artık çok korkuyor 6,5 yaşında..ha bire sallanıp duruyoruz bağrış çıkış falan derken bugünde sallandık ben işteydim o sıra şimdi akşam beneğim uyandı tekrar uykuya dalsın diye onu yatırırken oğlum korkuyla bağırmaya başladı anne,anne korkuyorum diye zor sakinleştirdim karanlıktan korktuğunu söyledi ama salonun ışıkları yanıyordu antrenin yanmıyordu antre karanlıktı diyor ne yapacağımızı şaşırdık çocuklar perişan oldu kalıcı zararlar vermesinden korkuyorum bu travmaların,nasıl bir yol izlemem lazım bilmiyorum
Bizler bile uzaktan bu kadar üzüntü ve travma yaşarken bu yaşta😔çocukların çok korkmaları çok normal rahatlaması için korkularının çoğalmaması için yardım alsanız bence🙏😔

Back
X