• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi çocugum zayıfmı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

smile_5050

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2014
295
101
48
merhaba 22 aylık oglum var boy 82 kılo 11 bana sankı az gelıyor gecen gun doktora goturduk arastırmaya kan ve ıdrar verdı ama kabızlık ıcın goturduk tahlıllerde bagırsaklarda tembellık cıktı doktor kesınlıkle sut vermeyın ıyıce kılosu duser dedı bende gunluk corbası yeemegı falan yedırıyorum fenada degıl yemesıı sızzce anormal bı durum varmı tedırgınım

anormal gelmedi bana.Benim oğlum 20.5 aylık ve 11.4 kilo.Doktor normalden az dedi,evet ama yemesi gayet iyidir.Ve bugüne kadar hiç muhallebi,cici bebe,hamur gibi şeyler yemedi.Gayet sağlıklı besleniyor.Ben de o tür şeyler versem kilo alır belki ama ne gerek var.Uzaması iyiyse,motor becerilerini yapabiliyorsa sıkıntı etmeyin.Kilodan ziyade boydur önemli olan.Yine de balık yağı,polen türü şeyler verin,eksiklik olmasın

anormal gelmedi bana.Benim oğlum 20.5 aylık ve 11.4 kilo.Doktor normalden az dedi,evet ama yemesi gayet iyidir.Ve bugüne kadar hiç muhallebi,cici bebe,hamur gibi şeyler yemedi.Gayet sağlıklı besleniyor.Ben de o tür şeyler versem kilo alır belki ama ne gerek var.Uzaması iyiyse,motor becerilerini yapabiliyorsa sıkıntı etmeyin.Kilodan ziyade boydur önemli olan.Yine de balık yağı,polen türü şeyler verin,eksiklik olmasın
ne yedırıyorsun acaba?

vede balık yagını ne amaçla verıyorsun,doktoru mu verın dedı?

kızım 18 aylık hıcbıse yemıyor,ağzını açmıyor..sadece emıyor..saglıklı beslenmek nasıl oluyor,hıc tecrübem yok hala..

merhaba 22 aylık oglum var boy 82 kılo 11 bana sankı az gelıyor gecen gun doktora goturduk arastırmaya kan ve ıdrar verdı ama kabızlık ıcın goturduk tahlıllerde bagırsaklarda tembellık cıktı doktor kesınlıkle sut vermeyın ıyıce kılosu duser dedı bende gunluk corbası yeemegı falan yedırıyorum fenada degıl yemesıı sızzce anormal bı durum varmı tedırgınım
Bence zayif degil cnm ortalama bir kg de biyu ile de orantali
bizim gribumuzda 9 kusur kg olanlarda var
Benim oglumda ayin 19 unda 22 aylik olucak 13 kg 9o cm e yakin

ne yedırıyorsun acaba?

kızım 18 aylık hıcbıse yemıyor,ağzını açmıyor..sadece emıyor..saglıklı beslenmek nasıl oluyor,hıc tecrübem yok hala..
Canim oglumda bir donem oleydo cok guzel istaji olan ogkum birbiki ay yememeye basldi bitkisel icerikli surup kuklandik bin sukur cok faydasini gorduk

Canim oglumda bir donem oleydo cok guzel istaji olan ogkum birbiki ay yememeye basldi bitkisel icerikli surup kuklandik bin sukur cok faydasini gorduk
benımkı bi donem degıl,doğdu doğalı ek gıdayı ıstemıyor..
sadece salatalık ver elıne yesın okadar..
hıc bılmem çorba ıctıgını veya mama yedıgını veya sebze..

ona bişe yapsam 1 kasık zorla sokarım ağzına..aglama krızıne gırıp memeye yapışır yıne..

ıstah açan birşeyler versem şurup gıbı,sadece daha fazla emer gıbıme gelıyor..

kılosu ıyı ama yese bıde

Bence zayif degil canim. Kiloyla ilgili bi konu görünce dikkatimi cekti ama kilosu da boyu da gayet iyi. Ben bu dertten cok muzdaribim. 21 aylik kızım 9.5 kg. Bu da son ayda oldu daha önce 8 li kilolardan gecemiyorduk bi türlü 9 a. Dr umuzun verdigi bi mamayi kullanmaya başladık ve cok şükür kilosu artıyor yavaş yavaş

Siz cok iyisiniz bize göre 20 aylik 8 bucuk kilo 82 cm delirmek üzereyim sbiside böyleydi küçük minik ama benim zayif istahsiz ikinci bi vocuga daha tahammulum yokmus.....
Katreinur siz hangi mamayi kullanıyorsunuz biz 2 aydir pedisure sıvı mama kullaniyoruz henüz kilo artisimiz olmadi su an 12 kilo olmasini çok isterdim

Bence zayif degil canim. Kiloyla ilgili bi konu görünce dikkatimi cekti ama kilosu da boyu da gayet iyi. Ben bu dertten cok muzdaribim. 21 aylik kızım 9.5 kg. Bu da son ayda oldu daha önce 8 li kilolardan gecemiyorduk bi türlü 9 a. Dr umuzun verdigi bi mamayi kullanmaya başladık ve cok şükür kilosu artıyor yavaş yavaş
BAHSETTİĞİn mama ınfatrini mi

Benim de oğlum 27 aylık Temmuz ayında genel kontrolümüz vardı 85 cm ve 10.5 kilo geldi 6 aydırda kilo almıyor çok şükür ki sağlık problemi yok bende Dr una tedirgin olduğumu söyledim fakat Dr persentilinde gittiği sürece ani kilo verip yada almadığı sürece problem olmadığını söyledi önceki kontrolünden itibaren kilo aldıysa sorun yok dedi yani yapı meselesi bizim çocukların da yapıları öyledir bende üzülüyorum bazen ama sağlıklılarsa rahat olmalıyız sizinde çocuğunuz bence normal tedirgin olmayın bir şikayeti yoksa..elimizden geldiğince sağlıklı şeyler yedirmeye çalışalım.ben multivitamin veriyorum ayrıca bal,pekmez kuru üzüm yediriyorum her sebzenin çorbasını yapıyorum çünkü başka türlü yemiyor birde meyve suyu vermiyorum sadece su içiyor...çok uzun oldu gözlerinize sağlık...

Allahim ben başımı alıp nerelere gideyim yetişin komsular vallahi şimdi yangın var diye bağıracağım. Ya biz niye milletçe neden bukadaR tosun çocuk meraklısı olduk.ya ben ne yapayim intihar edeyim ozaman kızım 6 yaşında 13 kilo ya

Siz cok iyisiniz bize göre 20 aylik 8 bucuk kilo 82 cm delirmek üzereyim sbiside böyleydi küçük minik ama benim zayif istahsiz ikinci bi vocuga daha tahammulum yokmus.....
Katreinur siz hangi mamayi kullanıyorsunuz biz 2 aydir pedisure sıvı mama kullaniyoruz henüz kilo artisimiz olmadi su an 12 kilo olmasini çok isterdim
biz fortini multi fibre kullanıyoruz. seni çok iyi anlıyorum. bana da hayal gibi gelirdi kilo alması ama gerçekten faydasını gördük bu mamanın dr unuza danışıp kullanmanızı tavsiye ederim

bi de ek olarak keçizboynuzu özü ve zinco veriyoruz hergün hangisinin faydası oldu bilmiyorum

Son düzenleme:
ne yedırıyorsun acaba?

balık yağını doktorun vermesine gerek yok ki,eczaneden içeriğine bakıp alabilirsin.Ben 2 çocuğuma da kullanıyorum,sürekli değil ama,mesela yaz başından beri vermedim.Eylül gibi başlarım yine.Omega 3 kaynağı çok şey yok malesef.Takviye lazım.Her gün cevizini,yumurtasını,yoğurdunu yemeli benim düşüncem.Bu besinleri çok önemserim.Öğünlerde bizimle yiyor zaten.Ayrıca ruşeymi,yulaf kepeği,polen mutlaka veririm.Günde 1 tatlı kaşığı keçiboynuzu özünden içer abisiyle.Bizim yemeklerde geçiştirme olmaz çünkü çocuklar bizim geleceğimiz.Onlar için yemeklere özenirim.Yani makarna,kızartma türü şeyler kırk yılda bir olur.Zencefil,zerdeçal katarım meyvesine,yoğurduna,bir şekilde onu da aradan çıkarırım

benim kızım da 20 aylık 82 cm boyu var 10.1 kilo :) ne yaptıysam hiç kilo almadı balık yağları verdim memeden kestim yesin diye ama hayır almıo:)
doktora götürdük senin gibi kan idrar tahlili verdik hiç bir sorun yok gayet sağlıklı sadece çok hareketli olduğundan almıyo olabilir dedi.. yaşıtlarına bakıyorum o kadar büyükler ki kendi kızımı afrikalı çocuklara benzetiyorum bazen ama bi de şöyle düşün gelişmesinde herhangi bir gerilik var mı ya da hasta mı bu bağırsak tembelliği dışında değil o yüzden çok şükür.. ya obez olsaydı yemek vermeyin diyen bi doktorla karşılaşsaydın.. emin ol bu daha kötü..
Anneme kızımın çok zayıf olduğunu söylediğim zaman.. sen de öyleydin şimdi git de aynaya bak diyo:) o yüzden içini ferah tut arkadaşım.. bebişler gayet sağlıklı :)

kız katre kader arkadaşım bak nerelerde kesişti yollar :)

benımkı bi donem degıl,doğdu doğalı ek gıdayı ıstemıyor..
sadece salatalık ver elıne yesın okadar..
hıc bılmem çorba ıctıgını veya mama yedıgını veya sebze..

ona bişe yapsam 1 kasık zorla sokarım ağzına..aglama krızıne gırıp memeye yapışır yıne..

ıstah açan birşeyler versem şurup gıbı,sadece daha fazla emer gıbıme gelıyor..

kılosu ıyı ama yese bıde
memeden kesmelisin başka çare yok ben memeden kestiğimden beri iştahı daha fazla..
sütüm yok ne alakala iştahla derdim hep ama meğer çocuklar ona güveniyormuş.. memeden kestim ben de rahat ettim kızımda .. gerçi yese de almıyo ama neyse :)