• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi çocugum zayıfmı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
memeden kesmelisin başka çare yok ben memeden kestiğimden beri iştahı daha fazla..
sütüm yok ne alakala iştahla derdim hep ama meğer çocuklar ona güveniyormuş.. memeden kestim ben de rahat ettim kızımda .. gerçi yese de almıyo ama neyse :)
ama kesmek için çok erken şuan.yeni 1bucuk oldu yaşı..

2yasına kadar emzırcem..

millet hem emzırıp hem normal besın verıyor çok şaşırıyorum yemek yıyen bebek görünce ve..

benımkıde öyle olsaydı ya..s

ama kesmek için çok erken şuan.yeni 1bucuk oldu yaşı..

2yasına kadar emzırcem..

millet hem emzırıp hem normal besın verıyor çok şaşırıyorum yemek yıyen bebek gördü ve..

benımkıde öyle olsaydı ya..
insan kıyamıyo değil mi valla ben kestim iştah arttı ki doktora götürsem memeden kes diyecekti eminim

balık yağını doktorun vermesine gerek yok ki,eczaneden içeriğine bakıp alabilirsin.Ben 2 çocuğuma da kullanıyorum,sürekli değil ama,mesela yaz başından beri vermedim.Eylül gibi başlarım yine.Omega 3 kaynağı çok şey yok malesef.Takviye lazım.Her gün cevizini,yumurtasını,yoğurdunu yemeli benim düşüncem.Bu besinleri çok önemserim.Öğünlerde bizimle yiyor zaten.Ayrıca ruşeymi,yulaf kepeği,polen mutlaka veririm.Günde 1 tatlı kaşığı keçiboynuzu özünden içer abisiyle.Bizim yemeklerde geçiştirme olmaz çünkü çocuklar bizim geleceğimiz.Onlar için yemeklere özenirim.Yani makarna,kızartma türü şeyler kırk yılda bir olur.Zencefil,zerdeçal katarım meyvesine,yoğurduna,bir şekilde onu da aradan çıkarırım
ne güzel şeyler yapıyorsun..söylediklerinin milimini dahi ağzına sokmaz bızımkı..

barı balık yagını alalım bizde

insan kıyamıyo değil mi valla ben kestim iştah arttı ki doktora götürsem memeden kes diyecekti eminim
nasıl kestın onuda anlatır mısın?

hazırlıklı olim..benımkı gıbı duskunmuydu memeye,aklına vurdu mu hıc?gecelerı uyanınca ne yaptın

nasıl kestın onuda anlatır mısın?

hazırlıklı olim..benımkı gıbı duskunmuydu memeye,aklına vurdu mu hıc?gecelerı uyanınca ne yaptın
çalıştığım için gündüz o kadar sıkıntı olmadı zaten gündüzleri iki kere emiyordu gece de iki kere toplamda 4 kere emiyodu ama ben gece korktm daha çok gündüz bi kaç kere gitmedim ya da oyaladım istediği zaman da göğsümü bantladım memede süt bitmiş annecim dedim ilk başta kabullenemedi çok ağladı yavrum ama ilgisini başka yöne çekince unuttu.. gece de ilk 3 gün verdim inan kolay olmuyo vermeyeceğim dediğim zamanlar bile memeem diye ağlayan yavruna kıyamıyosun.. ama sonra karar verdim çünkü sıcakta zaten bekleyen sütün tadı değişir demişti annem sonra biberona süt koydum bi de bebe bisküvisi onu verdim ağlaya ağlaya 4-5 yudum içti üstüne su içti yattı ilk gece böyle geçince gündüz de bi kere istedi sabah kalkar kalkmaz yanıma gelip açmamı istiyordu ikinci gece de yine süt verdim.. ama sonra fark ettim ki gece sütüne gerek yok dün gece süt yerine her kalkmasında su verdim içip uyudu sabah da her zaman meme diye kalkan kızım bu sabah topum diye kalktı rüyasında topunu görmüş sıpam:)
çok şükür bunu atlattık bi süre sonra kilosu artarsa sana yazarım sen de düşünürsün belki kesmeyi canım Allah yardımcın olsun

ne güzel şeyler yapıyorsun..söylediklerinin milimini dahi ağzına sokmaz bızımkı..

bize doktor reçete ile verdi balık yağını bir koca şişe içtik etkisi yok ama miskokulumun da dediği gibi o vitamine de ihtiyaç var ben de son bahar gelsin yeniden alacam kilo almıyo belki ama o vitaminden de eksik kalmasın kuzum

İçindeki EPA,DHA değerlerine bakın.DHA oranı daha yüksek olmalı,hatta EPA'nın 3 katı olmalı ama 2 katını bulursak bile sevinelim çünkü genelde birbirine yakın değerler oluyor,hatta EPA'sı yüksek oluyor.Değerleri çok düşük olmasın.200-300'ler düşüktür bence.Bir de saf olmasına dikkat edin,çoğu A ve D vitamini de içerir.Bu vitaminler çok olmasın çünkü depo edilen vitaminlerdir,fazlası sorun yapar.Keşke hiç olmayanı bulsanız ama Türkiye'de zor malesef.Marka fark etmez ,bunlara dikkat etseniz yeter.

Gecenlerde bir bayan bebeginin ara öğününü yazmıştı. Bir muz, bir seftali karisimi. Soka girdim. Yemin ederek söylüyorum, bu benim kizimin tam 4 ana öğünü. O da zorla oyunlarla yedirirsem.
Dun ablam 8 aylim bebegine bir kase tarhana icirdi. Üstüne süt icmek icin de agladi. 180 cc icip uyudu. Benim kizim dogru duzgun sutum olmadigi halde, süt asla icmez. Memeden ne emdiyse ki gunde iki defa anca emer. Gece de iki defa.
Cok ama cok yoruldum :((

Gecenlerde bir bayan bebeginin ara öğününü yazmıştı. Bir muz, bir seftali karisimi. Soka girdim. Yemin ederek söylüyorum, bu benim kizimin tam 4 ana öğünü. O da zorla oyunlarla yedirirsem.
Dun ablam 8 aylim bebegine bir kase tarhana icirdi. Üstüne süt icmek icin de agladi. 180 cc icip uyudu. Benim kizim dogru duzgun sutum olmadigi halde, süt asla icmez. Memeden ne emdiyse ki gunde iki defa anca emer. Gece de iki defa.
Cok ama cok yoruldum :((
bunlar da geçecek üzülme.. gerçekten ben de bazen çok üzülüyorum ama sağlığı yerindeyse o kadar çok düşme üstüne yalnız değilsin yemek yedirme konusunda merak etme arkadaşım

arkadaslar cevap yazdıgınız ıcın ayrı ayrı tesekkur edeımm tabıkı her cocugu bırbırı ıle kıyaslamamak lazım benım oglumun genel olarak yemesı ıyıı sut gunduzlerı vermıyorum onun yerınee gunluk bır ıkı tane meyve suyu ıcıyor yanı bır bıberon falan oglen bır kase yogurt bı kase corba ıcıyor ıkındı vakıtı yıne farklı bı corba veya yemek turu degısıyor aksamda bızle beraber yemek yıyor gecede sut ıcıyor sıkıntım sabah kahvaltı pek yapmıyor ama olsun her cocuk farklı işte ama obez olmasından ıyıdır bu kıloda olması

BAHSETTİĞİn mama ınfatrini mi
Geç olmuş ama infatrini 1.5 yaş altı çocuklar için tek çeşit maması, Nutricia 'nın yine, fortini de 1.5yas üstü için çilekli ve çikolatalı çeşiti yine Nutricia'nın ürünü.

Belki 1 kilo kadar eksik. Zayıf da değil. İdare eder. Süt icirmezseniz(süt ve süt ürünleri) asıl o zaman daha da zayıflar.

Konuda eskiymis ama tekrar aclmsken .bnm kzmda 24 aylk ama sabah ogle aksam sut iciyo baska hic bisey yemiyor .arada pilav bide balik yiyor cok canimi sıkıyorum

Benim kizda zayif 4 yasinda 14 kilo hic uzulmeyin gidasini aliyorsa o kilo yetiyor demekki eger bi sorun olsaydi kan tahlilinde cikardi doktor evet kiziniz zayif ama demir deposu dolu kan degerleri gayet iyj bagisiklik orani cok guzel manken olucak demekki :pdiye gonderiyo beni her seferinde uzulmeyin sisman olsa bu seferde diyet vericekler cocuga ye demek kolay ama yeme demek ne kadar zor arkadasimdan biliyorum onunden aliyo yemekleri bence kilo asla problem olmamali saglikliysa cocugunuz