Kızlar cocugum reflü. 3 yaşında cok öksürüyodu doktora götürdük ilaç felan verdi kullandık. İki ay oldu neredeyse. Bi ara öksürüğü kesilmişti neredeyse hiç öksürmüyordu şimdi tekrar başladı cok şiddetli öksürüyo. Reflüye ne yapılabilir. Böyle bi sorunla karşılaşan anneler var mı
Reflüden olduğuna emin misiniz?Benim kızımda da öksürük vardı o yaşlarda ama kuru öksürük ne afedersiniz balgam ne geniz akıntısı sadece öksürük.
Tüy,toz ve yüne karşı olan alerjiden kaynaklı olabileceğini söyledi doktor.Yün halı,battaniye,yün yorgan felan hepsini kaldırdım 5 gün ven..lin kullandım geçti çok şükür.
Bi de benim kız cok süt içiyodu ve yatarak içiyodu kilosu da sınırdaydı. Bi de babannesigil cikolata hazır seyler cok yediriyodu. Yani olması normal geldi.
Canim laktozsuz sut ver cocuguna. Sut refluyu arttiriyor. Bende de var oradan biliyorum. Lifli gidalar yedir mutlaka. Leblebide vok faydali refluye ama 3 yasa uygunmu tam bilmiyorum onu danis doktoruna mutlaka.
yastıgı biraz yüksek olsun .
ac karbına durmasın
reflüsü azınca muz haslanmıs patates ekmek içi pirinc pilavı yogurt yogurtlu pirincli corba iyi gelir.
meyvelerin kavukları soy sebzeleri cok verme özellikle ciğ.
cok ac kalmasın 2-3 saatte birsey yedir az az. cünkü asit birikir
Portakal, mandalina ve suyunu vermeyin
Çikolata çok çok az bir minik parçadan fazla vermeyin
Süt vermeyin
Çiğ domates yedirmeyin
Az az sık sık yesin
Çok kötü durumdaysa ilaç ( sabah akşam aç karnına) verin. ( oğluma verdik)
1 ayda geçmezse endoskopi yapılacak demişti doktorumuz bize.
Canım geçmiş olsun. Bu öksürük nöbetleri kesin kusmayla bitiyordur. Öncelikle iyi bir kbb ye gitmeni öneriyorum. O zaten sana bir tedavi verir birde çocuk göğüs hastalıklarına git. Alerjik olma ihtimali yüksek. İstanbuldaysan doktor önerebilirim
Ah kızlar cok teşekkür ederim bu iki gün baya öksürüyo. Ne yapacagımı sastım. Pazartesi tekrar götürmeyi düşünüyom. Dediklerinizi hepsini yaptım. Hemen hemen hiç kalmamıştı tekrar başladı. Çok üzülüyorum o öyle öksürünce.
Ben öksürmek ile reflü arasindaki baglantiyi cözemedim dogrusu. Yani benim bildigim reflü'de cocuk ya kusuyor yada kusmugu tam yukariya kadar gelemiyor ve migde yanmasi yasiyor. Yani öksürmek yok.
Acaba odanin havasimi kuru? Sonucta artik havalar sogudu. Özel nemlendirici makineler var, onlari bir deneyim derim ben. Ve farkli bir doktora götür. Simdiki gittigi doktor teshisi nasil koydu?