cocugum :(

elnare

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2012
808
51
68
32
Meraba anneler...kızım 20 aylık...massallah dunyalar tatlısı..cokta aktif bebek...bi muzik duydumu oynar...herseye meraklıdır..ilginc aktiviteler arar durur..ne desem yasına uygun sekilde anlar..sunu al getir gotur..hic problem gormuyorum.. sadece bi sorun var..konusması...hic konusmuyor diil ama cok az kelime soyleye biliyor asagı yuka 5-6-7kelime anca konusuyor..ona anne baba gel git al ver...bukar baska konusması yok..ama bizim anlamadıgımız srkilde biseyle anlatıp durur uzun uzun muhabbet bile ediyor bizls ama kendi dilinde anlasılmıyor ne dedigi...etrafa bakınca o yasta cocuklar daha cok konustugunu goruyorum..biraz fikir verin bana ne yapmalıyım az konusması canımı asırı sıkıyor

Erkek çocukla kız çocuk çok farklı biliyorum ama benim oğlumda aynı. Ben korkup doktora bile gittim. Ben tv açıyordum eskiden yanında tv açmamamı söyledi. Çocukla çok konuşmamız lazımmış. Bir aydır çok daha fazla kelime söylüyor. Kendini boşuna üzme öp cimcimeyi:)

Benim kizim da aynen anlattigin gibiydi 20 aylık kadarken 10 15 kelime kullanirdi. Ama bir basladi konusmaya susturabilene ask olsun.

Konusmamasini cok takiyordum kafama cok arastirirdim. Komutlari yerine getirmesi seslenince bakmasi goz teması vs varsa endiselenecek bi şey yok bence.
Tv vs izliyorsa kapatin ve konuşun. Ben kizimla surekli konusurdum o da kendi dilinde cevap verirdi.

Hafta içi arkadaşım geldi,2 buçuk yaşında oğlu,tek kullandığı kelime dıgı ,evet sadece dıgı diyor herşeye ama ,annesi anlıyor onu,parmağı ile göstererk söylüyor ,doktora götürmüşler doktor konuşur sorun etmeyin demiş.yani bende bir sorun göremedim.

olabilir her çocuk farklıdır hepsi aynı zamanlarda konuşacak diye birşey yok.3 yaşından sonra cümle kurup konuşamamısı bence sıkıntı.

benim büyük oğlum çok tv izlerdi ama çok erken konuştu.küçük hiç izlemezdi geç konuştu.tv ile alakalı değil bence yapı ile alakalı.
ben de küçük oğluma çok üzülürdüm.2 yaşında 10-15 kelime anca söylerdi.3 yaşında sadece 2 kelimeli cümleler kurardı.4 yaşında mükemmel konuştu.

Konuşunca susturmak istersin bence tadını çıkar. Endişelenmeye gerek yok bence. Kelimeleri söylerken kekeleniorsa net bir şekilde söylüyorsa gerisi zaten gelir geç olsun bişe olmaz

20 aylık henüz küçük.. tabii her çocuk bir degil daha erken konuşan da var daha gec konuşan da.. 20 aylık bir bebekten bülbül gibi şakımasını beklemeyin lütfen sonra üzülürsünüz.. aynısı benim basimda ordan biliyorum benim oğlum 4 yaşında konuştu, şu an 4 buçuk yaşında ve hala bazı kelimeler tam çıkmıyor. :)

Tesekkur ederim...optum..hayırlısı

Tv izletmemenizi ben de tavsiye ediyorum. Siz onunla surekli konuşun. Benim yegenim de 20 aylik ama masallah cumle kuruyor resmen. Biz onunla cok konuştuk. Her seyi anlattik. Ogrettik. Bu işi tvye falan birakmayin. Çünkü cocuk tvden susup dinlemeyi ogreniyor ama siz ogretince ona da konusmasi icin firsat veriyorsunuz ve boylece kendini ifade etmeye calisiyor .
Allah evladinizi size bagislasin inşallah.

TV izletmetin ve siz cok cok konusun. Yaptiginiz her şeyi ayrintisiyla tane tane anlatin...

Bende gec konusmusum cok doktora cok hocaya filan goturwusler 3,5yasinda net konusmusum ama simdi acisini cikariyorum

Konusmuyor degilmis merak etmeyin acilir

Valla tv izliyoduk mecburen... annem bizdeydi 4aydı Surekli tv izleyen birisidir oda ee mecbu tv sabahtan aksama acıtı..ama bugun gitti evine 2-3ay olmayacak belki bu surede tv izlemeyi azaltırız

Her çocuğun gelişimi farklıdır,belli ki sağlıklı bir bebek. Kimseyle kıyaslamanıza gerek yok,Kimi çocuk erken konuşur kimisi geç. Ben dört yaşında konuşmaya başlayanını gördüm. Şimdi de susmuyor. :)

Çocuktan çocuğa değişen bi durum gerçekten. Bi komşumuzun oğlu da 2 yaşına kadar hiç konuşmadı, 2-3 yaş arası da çok sınırlı kelimelerle konuşurdu, toplasanız 10 kelime ancak çıkıyodu ağzından. Ama her şeyi kendi dilinde anlatıyodu bize, ne isterse anında gösterir ne ögretsek hemen yapardı. Ama tabi kadıncagız bayaa dert etti hatta suadiye de bi doktora çok ciddi miktarda para döktü. Sonuc hicbirine ihtiyac yokmus su anda 1. Sınıfta gayet mutlu konusmayla ilgili bi sıkıntısı yok. Siz de sıkmayın canınızı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…