Tesekkur ederim...optum..hayırlısıErkek çocukla kız çocuk çok farklı biliyorum ama benim oğlumda aynı. Ben korkup doktora bile gittim. Ben tv açıyordum eskiden yanında tv açmamamı söyledi. Çocukla çok konuşmamız lazımmış. Bir aydır çok daha fazla kelime söylüyor . Kendini boşuna üzme öp cimcimeyi:)
İnsallah..diside gec cıkardı.. hic imeklemedi. Yası bitince direk gezdi..yani herseyi biraz gec bizimkininacele etmeyin yakında bir açılır pir açılır susturamazsınız :)
Benim kizim da aynen anlattigin gibiydi 20 aylık kadarken 10 15 kelime kullanirdi. Ama bir basladi konusmaya susturabilene ask olsun.
Konusmamasini cok takiyordum kafama cok arastirirdim. Komutlari yerine getirmesi seslenince bakmasi goz teması vs varsa endiselenecek bi şey yok bence.
Tv vs izliyorsa kapatin ve konuşun. Ben kizimla surekli konusurdum o da kendi dilinde cevap verirdi.
Valla tv izliyoduk mecburen... annem bizdeydi 4aydıTv izletmemenizi ben de tavsiye ediyorum. Siz onunla surekli konuşun. Benim yegenim de 20 aylik ama masallah cumle kuruyor resmen. Biz onunla cok konuştuk. Her seyi anlattik. Ogrettik. Bu işi tvye falan birakmayin. Çünkü cocuk tvden susup dinlemeyi ogreniyor ama siz ogretince ona da konusmasi icin firsat veriyorsunuz ve boylece kendini ifade etmeye calisiyor .
Allah evladinizi size bagislasin inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?