Çocuğuma bakacak kimse yok çalışamıyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mouse
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Birden tam gün vermek zorunda kaldık o yüzden oldu bı sure devam edin alışacak dediler ama kızım çok kötüydü sabah onu birakip ise gitmem gerekiyordu okulda öğretmeni kucağından zorla almak zorunda kalıyordu hepsi çok etkiledi kızımı

Çabuk pes etmişsiniz. Oryantasyon süreci de olmadı sanırım.

Beni okuldaki öğretmen ve psikolog yönlendirerek ilk 3 gün 2 saat ben oradayken oğlumun oraya alışmasını hedeflediler.
Ben de müdürümle konuşarak izin almıştım 3 gün yarım gün.

Hatta ilk gün diğer çocuklarla direk biraraya bile sokmadan öğretmenlere alıştırmak istendi ihtiyaç duyacağı kişiler olacağı için. Ben müdürün odasında kameradan izledim sadece.

Oğlum sandığımızdan daha hazırmış ki 3.gün beni bekletmeden kahvaltıdan sonra gönderdiler. Oğluma müdürün odasında anlatarak ayrıldım oradan.
Ama ona rağmen oğlum 2-3 hafta sonra "okul yok tatil var, okula gitmeyeceğim" demeye başladı. Halbuki okuldayken de gayet keyifli.

Malum çocuklar evde daha rahat. Kural daha az. Okuldaki net kurallar onları sıkıyor biraz.

Arkadaşımın oğlu kızınız gibiydi. Gece uyanıp ağlardı. Okula gidince montunu çıkarttırmazdı gelip alacaklar diye. Ama zamanla öğretmenini çok sevdiğini, sadece okuldaki kurallı ve planlı ortamdan hoşlanmadığını anladılar..

Ben okul araştırdığım dönemde bir müdür "çocuk sonradan da okula tepki geliştirebilir. Siz acaba bir şey mi yaşadı dersiniz. Gece ağlayarak uyanıp okula gitmeyeceğim der. Sabah ayrılmak istemez. Ama genelde bunlar aşılan şeylerdir" demişti.

Bence çocuğunuz için en iyisi okul. Bu yaşadıklarınızı da anlatırsanız iyi bir okulda gayet iyi yönlendirirler sizi ve çocuğunuzu.

Kreşte çok iyiydi başta hatta şarkıları önden ezberliyordu arada bizi soruyormus ama son dönemlerde daha feci hal almaya başladı
İyi başlayan çocuk sonradan bozuyorsa kreşte bir sorun vardır. Benim kızım kreşe başlayacak diye çok mutluydu, ilk bir ay mutlu gitti, sonra gitmek istemedi, ağlayarak gidiyordu. Kabus görüyordu, sayıklıyordu kreş arkadaşlarıyla ilgili olarak. Öğretmen ve idareyle konuştum, burada çok mutlu size nazlanıyor dediler. Birkaç ay bu böyle devam etti. Psikiyatriste götürdüm, bir sorun yok dedi. İnternetten araştırdım ve oradaki soruları kızıma sordum. "okula uzaylılar gelse kimi kaçırmalarını istersin? Peki o arkadaşını kaçırıp hangi huyunu düzeltmelerini istersin?" bunları sorunca çocuk her şeyi anlattı. Demek ki öğretmen saklıyormuş ya da umursamıyormuş olanları. Yani okulda ne yaptınız demek yerine böyle sorular sormak gerekiyormuş. Bir arkadaş da kızını kreşe verdi, hiçbir sorun yok demişler sürekli. İki ay sonra kreşte alırken demişler ki iki ay boyunca hep ağladı ama biz size söylemedik

Merhaba kk kadinlari uzun zamandır takı ediyorum ilk kez bu kadar çaresiz kaldım. 2016 Haziran doğumlu kızım var. Geçen sene 2 aylık iş deneyimim oldu kızımı okula verdik kaynanam çalışıyordu annem rahatsız olduğu için bakamadi yani bakan olmadı iki aileden de .Okulda da yapamadi kızım tam gün olduğu için kabuslar görüyor geceleri anne bırakma beni diye ağlıyordu. Mecburen işi bırakıp tekrar kızıma bakmaya başladım. Kaynanam çalışmıyor ama bakmakta isteniyor. Kreşe verirsem tekrar aynı şeyleri yaşarım diye de korkuyorum ne yapmalıyım çalışmam gerek artık iyice köşeye sıkıştık gecinemiyoruz
Kreşe bırakma sürecini kademeli mi yaptınız pat diye bir.gün bırakıp tüm gün mü durdu?

Kreşe bırakma sürecini kademeli mi yaptınız pat diye bir.gün bırakıp tüm gün mü durdu?
İş haberi bana çok ani geldigi için oryantasyon sürecinde yanında olamadım. Benim birden onun yanından ayrilmam. Ve yeni bı yer ağır geldi sanırım kızıma. Ben ise hemen başladığım için eşim izin aldı bir hafta 3 günlük bı oryantasyon süreci oldu okulun pedagogu da gözlemledi. Sanırım önce okula alistirip sonra ise baslamaliydim

O zaman yaşadıği bir olay etkilemis olabilir. Öğretmen degistirmis olabilirler, hastaliktan olabilir, arkadaslariyla ilgili olabilir....
Bence siz sabirli olun, geri adim atmayin. Zaten araştırıp göndermişsiniz krese. Cocuklar cok uyanık, sizi ikna etmek icin tüm kozlarini kullanir.
Duygusal davranmayın, ben bunun bir süreç olduğunu ve düzeleceğini düşünüyorum. Siz doğru olani yapiyorsunuz.
Akranlari ile olmasi en faydali olani.
sanırım önce okula alistirip öyle iş bulmamlazim
Muhtemelen kreşe alıştırma-oryantasyon süreci doğru yönetilmedi.
2016'lı tam gün okulumuza devam eden 45 öğrencimiz var.
tam gün sabah 8 akşam 6 ağır gelir mu sizce
kizinizdan bir kac ay daha kucuk oglum tam zamanli krese gidiyor, 2 yasindan beri.
Elbette her cocuk farkli ama su an ozellikle daha hazirdir diye dusunuyorum.
Tabi ki kreste cok yoruluyorlar erken ytamasi gerekecek, ama bu tam gun krese gidemez demek degil.
Benim sipalar 8 de yatiyorlar, bazi yogun gunlerde daha bile erken uykulari geliyor.

Yine de tereddutleriniz varsa tam 4 yasi bekleyin. hem o zaman devlet anaokuluna gonderebilirsiniz, yegenim gidiyor, 3 gibi bitiyor okulu, kayinvalideniz belki o zaman 3 saatligine bakmayi kabul eder, etmez mi?
Okulun etkileri oldu mu peki olumlu yönde. Çevrem o kadar uzun kalırsa okulda çok yorulur yıpranır diyor. Kayinvalidem biraz değişik biri. Açıkçası durumumuzun bu kadar sıkışık olduğunu bildiği halde bahaneler uretmesinden dolayı vazgeçtim baktirmaktan. İsteksiz yapilan işten hayır gelmez diye düşünüyorum. Evim çok yakın parada veririm yemeği de bizde yaparsın goturursun kendine mutfak masrafında olmaz dedim ama isteksiz sevgisiz biri

İyi başlayan çocuk sonradan bozuyorsa kreşte bir sorun vardır. Benim kızım kreşe başlayacak diye çok mutluydu, ilk bir ay mutlu gitti, sonra gitmek istemedi, ağlayarak gidiyordu. Kabus görüyordu, sayıklıyordu kreş arkadaşlarıyla ilgili olarak. Öğretmen ve idareyle konuştum, burada çok mutlu size nazlanıyor dediler. Birkaç ay bu böyle devam etti. Psikiyatriste götürdüm, bir sorun yok dedi. İnternetten araştırdım ve oradaki soruları kızıma sordum. "okula uzaylılar gelse kimi kaçırmalarını istersin? Peki o arkadaşını kaçırıp hangi huyunu düzeltmelerini istersin?" bunları sorunca çocuk her şeyi anlattı. Demek ki öğretmen saklıyormuş ya da umursamıyormuş olanları. Yani okulda ne yaptınız demek yerine böyle sorular sormak gerekiyormuş. Bir arkadaş da kızını kreşe verdi, hiçbir sorun yok demişler sürekli. İki ay sonra kreşte alırken demişler ki iki ay boyunca hep ağladı ama biz size söylemedik
Krresi bıraktıktan sonra hep aynı şeyi söyledi. Ben uykudan uyandım öğretmenim bana yine mi uyandun deyip sinirlendi. Ben ağladım ama sonra özür diledi baristikk bir sene geçecek bu olayın üzerinden her gün söyler bunu hala

Çabuk pes etmişsiniz. Oryantasyon süreci de olmadı sanırım.

Beni okuldaki öğretmen ve psikolog yönlendirerek ilk 3 gün 2 saat ben oradayken oğlumun oraya alışmasını hedeflediler.
Ben de müdürümle konuşarak izin almıştım 3 gün yarım gün.

Hatta ilk gün diğer çocuklarla direk biraraya bile sokmadan öğretmenlere alıştırmak istendi ihtiyaç duyacağı kişiler olacağı için. Ben müdürün odasında kameradan izledim sadece.

Oğlum sandığımızdan daha hazırmış ki 3.gün beni bekletmeden kahvaltıdan sonra gönderdiler. Oğluma müdürün odasında anlatarak ayrıldım oradan.
Ama ona rağmen oğlum 2-3 hafta sonra "okul yok tatil var, okula gitmeyeceğim" demeye başladı. Halbuki okuldayken de gayet keyifli.

Malum çocuklar evde daha rahat. Kural daha az. Okuldaki net kurallar onları sıkıyor biraz.

Arkadaşımın oğlu kızınız gibiydi. Gece uyanıp ağlardı. Okula gidince montunu çıkarttırmazdı gelip alacaklar diye. Ama zamanla öğretmenini çok sevdiğini, sadece okuldaki kurallı ve planlı ortamdan hoşlanmadığını anladılar..

Ben okul araştırdığım dönemde bir müdür "çocuk sonradan da okula tepki geliştirebilir. Siz acaba bir şey mi yaşadı dersiniz. Gece ağlayarak uyanıp okula gitmeyeceğim der. Sabah ayrılmak istemez. Ama genelde bunlar aşılan şeylerdir" demişti.

Bence çocuğunuz için en iyisi okul. Bu yaşadıklarınızı da anlatırsanız iyi bir okulda gayet iyi yönlendirirler sizi ve çocuğunuzu.
Haklısınız bugün belediyenin çocuk bakım evi ile görüştüm sabah 8 akşam 5.30 eylule kadar bı yere gonderemezsem ( ki gonderemem çevremde düzgün kreş yok düzgün olanlara servis araba şart ona da şuan calismadigim için bütçem yetmiyor) bakım evine göndereceğim. Aylık 600 TL imis

İş haberi bana çok ani geldigi için oryantasyon sürecinde yanında olamadım. Benim birden onun yanından ayrilmam. Ve yeni bı yer ağır geldi sanırım kızıma. Ben ise hemen başladığım için eşim izin aldı bir hafta 3 günlük bı oryantasyon süreci oldu okulun pedagogu da gözlemledi. Sanırım önce okula alistirip sonra ise baslamaliydim
Aynen öyle yapın. Babanın süreçte yanında olması ayrı anne ayrı bir olay. Oğlum 2 yıldır kreşe gidiyor sabahları eşimle bırakıyoruz ama 1 yıl benim arabada bekleyip babasının kapıdan bırakmasını bile kabul etmedi hep anne sen indir beni diye ağladı. Bu yıl babasıyla da iniyor ama.

Hiçbir çocuk ilk gidişinde hoppala, zıppala gitmiyor ki canım. Çocukların çoğu boynuna, bacaklarına yapışıyor öğretmen sökerek alıp götürüyor. Bizim o dönemleri geçtik tabii ama ben her okulun ilk iki-üç ayı kızımı okula kendim götürdüğüm zamanlarda görüyorum küçük yaş gruplarını aynı bir zamanlar benim kızım gibi kendilerini yırta yırta gidiyorlar. O gözyaşları da sınıfa çıkana kadar. Ben kızımı okula bırakırdım, 3-5 dakika sonra öğretmeni resim atardı bizimkinin o 5 dakika önceki halinden eser yok.

Back
X