- 23 Mayıs 2017
- 13.303
- 28.202
- 598
- 41
Birden tam gün vermek zorunda kaldık o yüzden oldu bı sure devam edin alışacak dediler ama kızım çok kötüydü sabah onu birakip ise gitmem gerekiyordu okulda öğretmeni kucağından zorla almak zorunda kalıyordu hepsi çok etkiledi kızımı
Çabuk pes etmişsiniz. Oryantasyon süreci de olmadı sanırım.
Beni okuldaki öğretmen ve psikolog yönlendirerek ilk 3 gün 2 saat ben oradayken oğlumun oraya alışmasını hedeflediler.
Ben de müdürümle konuşarak izin almıştım 3 gün yarım gün.
Hatta ilk gün diğer çocuklarla direk biraraya bile sokmadan öğretmenlere alıştırmak istendi ihtiyaç duyacağı kişiler olacağı için. Ben müdürün odasında kameradan izledim sadece.
Oğlum sandığımızdan daha hazırmış ki 3.gün beni bekletmeden kahvaltıdan sonra gönderdiler. Oğluma müdürün odasında anlatarak ayrıldım oradan.
Ama ona rağmen oğlum 2-3 hafta sonra "okul yok tatil var, okula gitmeyeceğim" demeye başladı. Halbuki okuldayken de gayet keyifli.
Malum çocuklar evde daha rahat. Kural daha az. Okuldaki net kurallar onları sıkıyor biraz.
Arkadaşımın oğlu kızınız gibiydi. Gece uyanıp ağlardı. Okula gidince montunu çıkarttırmazdı gelip alacaklar diye. Ama zamanla öğretmenini çok sevdiğini, sadece okuldaki kurallı ve planlı ortamdan hoşlanmadığını anladılar..
Ben okul araştırdığım dönemde bir müdür "çocuk sonradan da okula tepki geliştirebilir. Siz acaba bir şey mi yaşadı dersiniz. Gece ağlayarak uyanıp okula gitmeyeceğim der. Sabah ayrılmak istemez. Ama genelde bunlar aşılan şeylerdir" demişti.
Bence çocuğunuz için en iyisi okul. Bu yaşadıklarınızı da anlatırsanız iyi bir okulda gayet iyi yönlendirirler sizi ve çocuğunuzu.