• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğuma öfkeliyim

bilgebirisi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
-6
Puanlar
3
Dün yine çocuk psikiyatristine gittik öğretmen formu ile beraber.
1 saatlik seans sonunda otizmden şüphelendiğini anladım ama açık açık söylemedi sanırım halime acıdı.
Oğlum 6 yaşında ve istediği ortamlarda çocuk büyük farketmez iletişim kurar konuşur ama istemesse kendi başına takılır ne ismine tepki verir ne söz dinler. Ben bıktım artık çok çaresizim. Otizmli olduğundan emin olsam kabullenip yoluna bakacağım ama emin olamıyoruz ne doktor ne biz. Oğluma o kadar öfkeliyim ki ondan nefret etmekten korkuyorum. O kadar doluyum ki başıma bir şey gelmesinden korkuyorum. sobece diye bir eğitim önerdi doktor bir psikoloji kliniğinden yarın için randevu aldım. Neden uğraşıyorum ki bunlarla neden ben
Neden normal insanlar gibi haftasonlarını güzel etkinliklerle geçirmek yerine bu işlerle geçiriyorum allahım

İçimi buraya dökmek beni çok rahatlatıyor istediğiniz gibi yargılayabilirsiniz umrumda bile değil anneliğimin ne kadar kötü olduğu da umrumda değil. Ona hamileyken ne hayallerim vardı hiç bir şey hayal ettiğim gibi gitmedi gitmiyor bunun için evet çocuğumu suçluyorum ona öfkeliyim

Kendimi kasmaktan tüm vücudumun ağrıdığını, kaburgalarımın içime içime battığını hissederdim her haftasonu çıkışı.
O da geçmiş.

Bu ikinci doktor şikayetlerimizi anlatınca direk otizm belirtileri gösteriyor diyorlar

İçimi buraya dökmek beni çok rahatlatıyor istediğiniz gibi yargılayabilirsiniz umrumda bile değil anneliğimin ne kadar kötü olduğu da umrumda değil. Ona hamileyken ne hayallerim vardı hiç bir şey hayal ettiğim gibi gitmedi gitmiyor bunun için evet çocuğumu suçluyorum ona öfkeliyim
İyi de bu çoçuğunuzun suçu değil ki neden ona öfkeleniyorsunuz
Ya daha başka bişey olsaydı Allah korusun neden bu durumuna şükretmek yerine isyan ediyorsunuz ki

Zor bi durum anlıyorum çünkü bende o yoldan geçtim ama hiç bir zaman çoçuğumu suçlamadım öfkelenmedim aksine ona çok üzüldüm ayrıştırılacak diye

Klinikte ön görüşme yapacağız duruma göre bir terapiye başlayacağız

Doğurdun mecbur bakacaksın. sinirlensen ne fayda. öfkelensen ne fayda. mecbursun. kabullen ve devam et. çocuk yapanlar da her şeyi göze alıp yapmalı. her çocuk sağlıklı doğmaz. her çocuk normal olmaz. anormallikleri göze alıp doğurun. forumda da her gün çocuğum olmuyor diye ağlayan bir sürü kadın var. önce oldurmaya çalışıyorsunuz sonra sonuca katlanamıyorsunuz. katlanacaksınız. çünkü o çocuğu siz yaptınız.

Çocuğun ne suçu var? Doğuştan gelen bir hastalık yoksa ya sizin genlerinizden ya da davranış biciminizden kaynaklanıyor çocuğun bu tavrı hali. De ki çocuğun mizacı bu e siz çok mu mükemmelsiniz? Kendi çocuğuna tahammül edemeyen biri, çocuğun davranış biçimi yüzünden onu yargılıyor. Valla şaşırdınız iyice. Çocugu pedagoğa götürmek iyi fikir, kendiniz için de araştırın bi uzman.

Çocuk ağaç kovuğunda mı yetişiyor?

Birine öfkelendiğinizde illaki suçlu olması gerekmez bu duyguyla baş edebilsem masum çocuğa zaten öfkelenmem
Yapmayın Allah aşkına ya demek ki yatalak falan olsa çocuk kim bilir nolur

Bence siz psikolojik olarak destek almalısınız

Çocuğun tam olarak ne sorunu var onu da anlamadım nesi yolunda gitmiyor? Çocuğumu bi suçluyorum diyorsunuz bi suçlu olması gerekmez öfkelenmem için diyorsunuz.

Back
X