Çocuk Hastalıkları Çocuğumda fmf hastalığı lutfen bilen yorum yapsin

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
pafayi veren bir test yok bu arada. burada bir komsumun kizi da 28 gunde bir atesleniyordu. arastirmalar sonunda cocukta cinko degeri dusuk cikmis. simdi cinko kullaniyor. hic ates olmamis ozamandan beri.

pafa dusunuldu mu? periyodik ates sendromu? konu sahibine de ayni soruyu soruyorum aslinda. benim oglumda da sik ates var. en sondan bir oncekinde agzinda yara cikti. kortizon vuruldu ates dustu ama antibiyotigin de 5. gunuydu. tecrubesi yuksek egoist bir dr yuzunden de hic bogaz kulturu alinmadi. son atesinde kbbcilerle gorustuk, pafayi oyle ogrendik. 6 ay izlemedeyiz. 6 ayin sonunda eger bu sekilde ataklar devam edecekse bademcikleri alinacak. fmf bakilmadi atesliyken bakiliyormus. baska bi dr soyledi. insallah degildir. uaradanim sifalar versin.

süpheler arasinda oda var. fmf akdeniz atesi oluyor sanirim ona da bakcaklar. bu süpheler arasinda tek dilegim eger birsey varsa bu olsun cünki 4-5 yasinda kendiliginden gecme imkani yüksekmis. kandada cikiyor sanirim bizde kandan bakcaklar

süpheler arasinda oda var. fmf akdeniz atesi oluyor sanirim ona da bakcaklar. bu süpheler arasinda tek dilegim eger birsey varsa bu olsun cünki 4-5 yasinda kendiliginden gecme imkani yüksekmis. kandada cikiyor sanirim bizde kandan bakcaklar
pafanin testi yok malesef. deneme yanilma ile bakiyorlar. bizdeki suphe kortizon ile dusmesi ve agiz yarasi bir de tabi betayi taklit eden bogaz enfeksiyonu. tek iyi taraf bir onceki ates ile ondan oncekinde arada 3 ay olmasi ama oncesinde ekim aralik ocak aylarinda sonrasinda mayis haziran aylarindaki ates dusurucuye cevap vermeyen ates. beklemedeyiz biz de... bol bol dua bol bol... sizin icin de dua edecegim. evlat bambaska birsey.
pozitif dusunecegiz mumkunse tabi... insallah hicbiri degildir. basit bir enfeksiyondur ve birdaha asla atesi olmaz....

pafa dusunuldu mu? periyodik ates sendromu? konu sahibine de ayni soruyu soruyorum aslinda. benim oglumda da sik ates var. en sondan bir oncekinde agzinda yara cikti. kortizon vuruldu ates dustu ama antibiyotigin de 5. gunuydu. tecrubesi yuksek egoist bir dr yuzunden de hic bogaz kulturu alinmadi. son atesinde kbbcilerle gorustuk, pafayi oyle ogrendik. 6 ay izlemedeyiz. 6 ayin sonunda eger bu sekilde ataklar devam edecekse bademcikleri alinacak. fmf bakilmadi atesliyken bakiliyormus. baska bi dr soyledi. insallah degildir. uaradanim sifalar versin.
Ya belirtileri anlatınca direk fmf olabilir diye testler yapıldı başka hiç bisi demediler şu hastalık bu hastalık olabilir diye dün atesliydi zaten fibrinojen testi yapıldı ve cik enfeksiyon var %90 fmf dedi iste 2 hafra sonraya falan çıkar fmf testi benimde kafam karıştı şimdi acaba başka bisi olabilir mi çünkü aile de bildiğimiz kimsede yok

Geçmiş olsun. Bu hastalık kuzenlerimde var. İlacını düzenli kullandığı takdirde atakları çok azalır, rahatlar epey. Sadece sabah akşam ilaç kullanacak.

Dün boğazından tükürük de alıp baktılar şükür negatif çıktı
9 yaşında Allah Uzun ömürler versin inşallah bir oğlum var.FMF hastası.teshis de3 yaşında koyuldu lütfen korkmayın korkulacak hiç bişey yok.Bizde teşhis koyulana kadar 1yil boyunca ayda 2 kez yuksek ateşle mucadele veriyorduk.Cok şükür genetik testi sonucu bir teşhis koyulduda hep kötü tabloyu düşünmekten belirsizlikten hem çocuğun ateşten yipranmasindan bu sayede kurtulduk.ilac kullanmaya başlayınca sıkıntıları geçicek hiç korkmayın.Dermansiz dertler var.Daha kötüleri var.Oglum şuan kendi ilacını kendisi içecek bilince ulaştı.Ilaca başladıktan 3-5 -7-8 ay şeklinde ateş aralığı açılacak ağrıları geçicek insallah(doktorlar diyor bunun diyor)
3 ayda bir rutin tahlillerini de ihmal etmezseniz hiç bir sıkıntı yasamazsınız merak etmeyin.
Sizi anlıyorum bizde acaba nesi varda bulamıyorlar diye çok ağlayıp yıpranmıştık.insanin aklına bin türlü kötü senaryo geliyor belirsizlikte.
ALLAH şifa versin inşallah yavrularimiza🙏
Sormak istediğiniz birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım.
iyiki konu acmisim sayenizde çok bilgilendim allah razı olsun peki sizin ailenizde böyle bi hastalık var mı fmf testinde mi tanı koyuldu yoksa başka genetik testi mi yapiliyo biz fmf testi sonucunu bekliyoruz da dün boğazından tükürük de alıp baktılar şükür negatif çıktı birde vücudunda kızılcık çıktı ondan da penisilin yaptılar doktor fmf yüzünden de olmuş olabilir dedi sizde de olmuş muydu çok soru sordum galiba şimdiden teşekkür ederim

Geçmiş olsun. Bu hastalık kuzenlerimde var. İlacını düzenli kullandığı takdirde atakları çok azalır, rahatlar epey. Sadece sabah akşam ilaç kullanacak.
Teşekkür ederim bende sadece böbrekleri zarar görmesin diye ilaç kullaniliyo saniyodum bu ataklar her ay olmayacaksa çok şükür o zaman

Ya belirtileri anlatınca direk fmf olabilir diye testler yapıldı başka hiç bisi demediler şu hastalık bu hastalık olabilir diye dün atesliydi zaten fibrinojen testi yapıldı ve cik enfeksiyon var %90 fmf dedi iste 2 hafra sonraya falan çıkar fmf testi benimde kafam karıştı şimdi acaba başka bisi olabilir mi çünkü aile de bildiğimiz kimsede yok
doktorlar daha iyusuni bilir endiselenmeyin lutfen. test yapilmis zaten. allahim yardimciniz olsun

Dün boğazından tükürük de alıp baktılar şükür negatif çıktı
iyiki konu acmisim sayenizde çok bilgilendim allah razı olsun peki sizin ailenizde böyle bi hastalık var mı fmf testinde mi tanı koyuldu yoksa başka genetik testi mi yapiliyo biz fmf testi sonucunu bekliyoruz da dün boğazından tükürük de alıp baktılar şükür negatif çıktı birde vücudunda kızılcık çıktı ondan da penisilin yaptılar doktor fmf yüzünden de olmuş olabilir dedi sizde de olmuş muydu çok soru sordum galiba şimdiden teşekkür ederim
Rica ederim..
Tabiki sorabilirsiniz aklınıza takılanları bilgim dahilinde yardımcı olmak isterim.
*boğaz kültürü beta mikrobu varmı diye alınmıştır,Betada çünkü tedavi edilmezse sıkça ve yüksek ateşe sebwbiyet veriliyor.Negatif çıkmış zaten yok demekki.Doktor bu seçeneği elemiş oldu.
*Genetik hastalıkların çok büyük oranı özellikle erkek çocuğa anne tarafından aktarılır.Cok büyük olasılıkla sizde hastalığın taşyicisisiniz.(taşıyıcılar sadece çocuğuna aktarıyor.Hastaligi birebir yaşamıyor.
*Erkek kardeşiniz var ise eğer oda muhtemelen FMF hastası ama henuz birseyler tetiklememis ve rahatsizliklari ortaya çıkmamış olabilir.Bu hastalığı yaşama yaşi yok demisti doktorumuz.3 yaşında da ataklar başlayabilir,20-30-15-60 v.s yani başlama veya bitiş yaşi diye birşey yok.
*Benim annem taşıyıcı,Abim hastalığı yasayan kişi,Bende taşıyıciyim,oğlum hastalığı yasayan kişi
*üniversite hastanesinin genetik bölümünde doktor yönlendirmesiyle genetik testi yaptırdık oğluma o test sonucunda cıktı.
Tabiki sadece kan sonucuna bakarak tek başına bu böyle demediler diğer bulgularda bunu doğruluyordu.
*Tekrar eden ve uzun süren ( ortalama 5 gün) yüksek ateş.38'e düşünce sevinecek kıvama gelmiştik.
*yeme içme yok
*Eklem ve vücut ağrıları(atesliyken kucağınıza bile gelmek istemezdi) ağrı çektiği için küçücük bedeniyle.
Ağız içi yaralar(aft)
*Halsizlik ve karin bölgesinde şiddetli olmayan agrilar(bazıları şiddetli yaşıyormuş apandisit olduğunu düşünüp bilinçsizce ameliyat edilebiliyormuş.
*ortalama her yil döküntü şeklinde olan hastalıkları yaşıyoruz
Yaklaşık 1 ay önce 5.hastalık denilen hastalığı oldu oğlum.
Geçen yıl da 6.hastalık olmuştu
2 yil önce el-ayak sendromu oldu.
Doktorumuzla sürekli irtibat halinde olduğumuz için FMF hastalarında sıkça bu tür döküntü hastalıklarının görüldüğünü söyledi.Ozellikle çocuklarda.

Rica ederim..
Tabiki sorabilirsiniz aklınıza takılanları bilgim dahilinde yardımcı olmak isterim.
*boğaz kültürü beta mikrobu varmı diye alınmıştır,Betada çünkü tedavi edilmezse sıkça ve yüksek ateşe sebwbiyet veriliyor.Negatif çıkmış zaten yok demekki.Doktor bu seçeneği elemiş oldu.
*Genetik hastalıkların çok büyük oranı özellikle erkek çocuğa anne tarafından aktarılır.Cok büyük olasılıkla sizde hastalığın taşyicisisiniz.(taşıyıcılar sadece çocuğuna aktarıyor.Hastaligi birebir yaşamıyor.
*Erkek kardeşiniz var ise eğer oda muhtemelen FMF hastası ama henuz birseyler tetiklememis ve rahatsizliklari ortaya çıkmamış olabilir.Bu hastalığı yaşama yaşi yok demisti doktorumuz.3 yaşında da ataklar başlayabilir,20-30-15-60 v.s yani başlama veya bitiş yaşi diye birşey yok.
*Benim annem taşıyıcı,Abim hastalığı yasayan kişi,Bende taşıyıciyim,oğlum hastalığı yasayan kişi
*üniversite hastanesinin genetik bölümünde doktor yönlendirmesiyle genetik testi yaptırdık oğluma o test sonucunda cıktı.
Tabiki sadece kan sonucuna bakarak tek başına bu böyle demediler diğer bulgularda bunu doğruluyordu.
*Tekrar eden ve uzun süren ( ortalama 5 gün) yüksek ateş.38'e düşünce sevinecek kıvama gelmiştik.
*yeme içme yok
*Eklem ve vücut ağrıları(atesliyken kucağınıza bile gelmek istemezdi) ağrı çektiği için küçücük bedeniyle.
Ağız içi yaralar(aft)
*Halsizlik ve karin bölgesinde şiddetli olmayan agrilar(bazıları şiddetli yaşıyormuş apandisit olduğunu düşünüp bilinçsizce ameliyat edilebiliyormuş.
Doktorumuzla sürekli irtibat halinde olduğumuz için FMF hastalarında sıkça bu tür döküntü hastalıklarının görüldüğünü söyledi.Ozellikle çocuklarda.
Bir romotolog,nefrolog,yada en kötü ihtimalle dahiliye doktoru ile görüşürseniz eğer sizde genetik testi yaptırarak kendinizde de olduğunu göreceksiniz.Biz bu yolla benim taşıyıcı olduğumu öğrendik.
O güne kadar kendim de bilmiyordum bu durumu.

Eşim, annesi ve kardeşleri fmf. İlaçla gayet ataksız yaşıyorlar. Irksal bi hastalık işte

Rica ederim..
*yeme içme yok
Ağız içi yaralar(aft)

aglamak istiyorum, benim kardesimde behcet var. Allahim yardim et, doktor arkadasim bana hersey olsun ama behcet olmasin demisti

Benim bir arkadasımda fmf hastası genetik testi yaptırmıstı. Ömür boyu kullanması gereken bir ilacı var ama kullanmıyor en son atagı 2 3 gün sürmüştü şiddetli karın agrısı ozamn zor oluyor demıştı ama atak gectıkten sonra hayatına aynı devam edıyor. Stres üzüntü olmaması gerekıyormuş. Geçmiş olsun

3 yasinda bi cocugum var ve her ay olan 39-40 derece ateş istahsizlik ve karın ağrısı bugün fibrinojen degerine bakıldı ve 844.44 çıktı baya yüksekmis fmf testi de 2 hafta sonra çıkacak ama doktor %90 var dedi başına böyle bisi gelen varmı ve hamileyim çok ağlıyorum nolur bilen yazsın
Bizim ailede var. Genetik. Erkek çocuklarda bahsettiğiniz ataklar oluyor, kızlarda olmuyor. Erken teşhis edilmiş sizinki. Belirtiler başka hastalıklarla karıştırılıyor çoğu zaman. Tam teşhis konulsun fly bölümü olan bir hastaneye gidin. Kardeşim şu an çok rahat.

aglamak istiyorum, benim kardesimde behcet var. Allahim yardim et, doktor arkadasim bana hersey olsun ama behcet olmasin demisti
Üzülmeyin lutfen 🙏
FMF hastalığının direkt bir ilacı yok malesef.Oglumun kullandığı ilaç zaten behçet ilaci😑Bütün tanısı konulmuş FMF hastalarida aynı şekilde behçet ilacını kullanıyor.

Hepinizden allah razı olsun çok açıklayıcı yorumlar yapmissiniz dun hic bisi bilmezken daha kötüydüm simdu icim biraz olsun rahatladı allahim hepimize şifa versin

3 yasinda bi cocugum var ve her ay olan 39-40 derece ateş istahsizlik ve karın ağrısı bugün fibrinojen degerine bakıldı ve 844.44 çıktı baya yüksekmis fmf testi de 2 hafta sonra çıkacak ama doktor %90 var dedi başına böyle bisi gelen varmı ve hamileyim çok ağlıyorum nolur bilen yazsın
Canım bilmiyorum ama tadavşsi falan vardır mutlaka çok geçmiş olsun

Back
X