Dün boğazından tükürük de alıp baktılar şükür negatif çıktı
iyiki konu acmisim sayenizde çok bilgilendim allah razı olsun peki sizin ailenizde böyle bi hastalık var mı fmf testinde mi tanı koyuldu yoksa başka genetik testi mi yapiliyo biz fmf testi sonucunu bekliyoruz da dün boğazından tükürük de alıp baktılar şükür negatif çıktı birde vücudunda kızılcık çıktı ondan da penisilin yaptılar doktor fmf yüzünden de olmuş olabilir dedi sizde de olmuş muydu çok soru sordum galiba şimdiden teşekkür ederim
Rica ederim..
Tabiki sorabilirsiniz aklınıza takılanları bilgim dahilinde yardımcı olmak isterim.
*boğaz kültürü beta mikrobu varmı diye alınmıştır,Betada çünkü tedavi edilmezse sıkça ve yüksek ateşe sebwbiyet veriliyor.Negatif çıkmış zaten yok demekki.Doktor bu seçeneği elemiş oldu.
*Genetik hastalıkların çok büyük oranı özellikle erkek çocuğa anne tarafından aktarılır.Cok büyük olasılıkla sizde hastalığın taşyicisisiniz.(taşıyıcılar sadece çocuğuna aktarıyor.Hastaligi birebir yaşamıyor.
*Erkek kardeşiniz var ise eğer oda muhtemelen FMF hastası ama henuz birseyler tetiklememis ve rahatsizliklari ortaya çıkmamış olabilir.Bu hastalığı yaşama yaşi yok demisti doktorumuz.3 yaşında da ataklar başlayabilir,20-30-15-60 v.s yani başlama veya bitiş yaşi diye birşey yok.
*Benim annem taşıyıcı,Abim hastalığı yasayan kişi,Bende taşıyıciyim,oğlum hastalığı yasayan kişi
*üniversite hastanesinin genetik bölümünde doktor yönlendirmesiyle genetik testi yaptırdık oğluma o test sonucunda cıktı.
Tabiki sadece kan sonucuna bakarak tek başına bu böyle demediler diğer bulgularda bunu doğruluyordu.
*Tekrar eden ve uzun süren ( ortalama 5 gün) yüksek ateş.38'e düşünce sevinecek kıvama gelmiştik.
*yeme içme yok
*Eklem ve vücut ağrıları(atesliyken kucağınıza bile gelmek istemezdi) ağrı çektiği için küçücük bedeniyle.
Ağız içi yaralar(aft)
*Halsizlik ve karin bölgesinde şiddetli olmayan agrilar(bazıları şiddetli yaşıyormuş apandisit olduğunu düşünüp bilinçsizce ameliyat edilebiliyormuş.
*ortalama her yil döküntü şeklinde olan hastalıkları yaşıyoruz
Yaklaşık 1 ay önce 5.hastalık denilen hastalığı oldu oğlum.
Geçen yıl da 6.hastalık olmuştu
2 yil önce el-ayak sendromu oldu.
Doktorumuzla sürekli irtibat halinde olduğumuz için FMF hastalarında sıkça bu tür döküntü hastalıklarının görüldüğünü söyledi.Ozellikle çocuklarda.