• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocugumla ilgili gelecek kaygılarım var psikolojik lutfen yardım

merhaba benim uç yaşinda bir oglum var ve bes aylık hamileyim benim sorunum çocugumun buyuyunce ailesine hayırlı evlat olacakmi yoksa evlenip ailesini unutacakmi bu sitede o kadar çok kaynana gelin anlaşmzlikları okuyorumki en çokta bu beni korkutuyor oglum ilerde evlenince karısıyla anlaşamazsam ve onu benden uzaklaştırırsa die çok kaygılaniyorum artık bu bende psikolojik sorun haline geldi çocuga her baktıgımda bu duşunceleri yaşiyorum hatta çocuktan bazen sogur gibi oluyorum lutfen beni yargılamayın elimde degil lutfen yardım edin bu tur duşuncelerden nasıl kurtulabilirim kafayı yiycm
Ben oğlum 3 yaşındayken hangi okula gidecek kaygısına kapılıp öğretmen arayışına girmiştim:KK48:
Siz benden de fenaymışsınız.
Kafanızı yakın gelecek için kaygılanmaya yorarsanız bu düşüncelerden kurtulursunuz.

Onu bunu bilmem de "çocuga her baktıgımda bu duşunceleri yaşiyorum hatta çocuktan bazen sogur gibi oluyorum" cümlenizden fena hem de çok fena bir kaynana olacağınız kesin

merhaba benim uç yaşinda bir oglum var ve bes aylık hamileyim benim sorunum çocugumun buyuyunce ailesine hayırlı evlat olacakmi yoksa evlenip ailesini unutacakmi bu sitede o kadar çok kaynana gelin anlaşmzlikları okuyorumki en çokta bu beni korkutuyor oglum ilerde evlenince karısıyla anlaşamazsam ve onu benden uzaklaştırırsa die çok kaygılaniyorum artık bu bende psikolojik sorun haline geldi çocuga her baktıgımda bu duşunceleri yaşiyorum hatta çocuktan bazen sogur gibi oluyorum lutfen beni yargılamayın elimde degil lutfen yardım edin bu tur duşuncelerden nasıl kurtulabilirim kafayı yiycm
Önce iyi bir anne baba olmaya gayret gösterin.Sonra sağlıklı doğsun da,sağlıklı olsun da,kendi ayakları üzerinde duracak çabası başarısı olsun da,kaynana gelin anlaşmazlığını zamanı geldiğinde düşünürsünüz.Şimdiden 20 sene sonranın kaygısı düşünülemez.Şartlar neyi gerektirir bilinmez.Gereksiz evham yapmayın.

bir süre bdv kısmından uzak durun.
Ben de ilk üye olduğum zamanlar paranoyak olmuş ve eşime sarmıştım.
Aldatıyor mu yalan mı söylüyor diye sürekli ensesindeydim.
Artık alıştım:)

Sevdiği insana saygı göstericeksin, saygını bozmicaksın, mıç mıç sürekli gidip gelmiceksin, aralarını bozmaya çalışmıcaksın. Bunları yap sorun olmaz. . Yani sen gelin olarak kendine nasıl davranılmasını istiyorsan öle yapıcaksın. Ayrıca 3 yaşında ki çocuktan niye soğuyon tek yaptığı oyuncak oynamak :D
annem kardeşim istedi diye erkenden nişanladı,yani saygı gösterdi,hiç yanlış kelime kullanmadı,anneyim diye beklentiye de girmedi,sürekli gidip gelmedi çağrılmadıkça gitmedi çağrıldığında da apar topar gönderildi.kızlarına laf söylerken gelinine ses etmedi,hatta olayların üstünü hep kapattı, sürekli oğlum sorunlu benim gelinim iyi derken seneler sonra acı gerçeği öğrendi.aslında herkesin bildiği ama annemin fark etmediği belkide fark etmek istemediği gerçeğini:KK14:

Kayinvalidenizle araniz nasıl ne sıklıkla gidersiniz

Doğmamış çocuğa don biçiyorsunuz resmen. İlla ilaç kullanmanıza gerek yok. Psikoloğa gidip telkin ve konuşmayla da rahatlayabilirsiniz. Hiç sağlıklı bir ruh hali değil bu.

Bir kızın daha hayatı karardı..
Zira kayınvalide olarak baya tehlikeli olacaksınız. 3yasindayken böyle düşünüyorsanız evlenecek çağa geldiğinde ne yaparsınız kestiremiyorum.
Size tavsiyem hiç evlendirmeyin
Şimdiden aşılayin bunu bebise
Kimsenin hayatı mahvolmasin:KK66::KK66::KK66:

Bir kızın daha hayatı karardı..
Zira kayınvalide olarak baya tehlikeli olacaksınız. 3yasindayken böyle düşünüyorsanız evlenecek çağa geldiğinde ne yaparsınız kestiremiyorum.
Size tavsiyem hiç evlendirmeyin
Şimdiden aşılayin bunu bebise
Kimsenin hayatı mahvolmasin:KK66::KK66::KK66:
şiddetle katıldım :D

Kayinvalidenizle araniz nasıl ne sıklıkla gidersiniz
aslında çok iyi bi noktada soru sordunuz bn kayınvalideyle dort sene oturdum ve çok şiddetli geçimsizligimiz oldu birbirimize bagırmalar çagırmalar hep kavga gurultuyle geçti gunlermz birde bni kb ya şikayet edp azarlatırdı eşimin çogundan haberi olmazdı bunların belkide bu yuzden psikolojim bozuldu ve boyle duşunceler oluştu bnde

Hamileymişsin,kızın mı olacak ? Etraftan seni dolduranlar mı var acaba ? Oğlan evlenir el gibi gider gelir,kız başkadır gibi...
Hamilelik hormonların da seni zorluyor olabilir.Aslında ben tam tersi olduğunu duymuştum.İkinciyi birinci kadar sevebilecek miyim gibi endişeler olabiliyormuş.
Bu düşüncelerin gerçekten BDV ile ilgiliyse,bir süre bebek başlıklarında gezsen daha iyi olur.
Benim de oğlum var,üstelik evlense evlenecek yaşta ama hiç böyle düşüncelere kapılmadım.

3 yasındaki çocuğa düşündüğünüz şeye bakın .. :KK57:

bismillah o günlere çıkmak nasip olacak mı ki ? :KK53:

bugününüzün tadını çıkarmaya bakın .. :KK14:

Bu çocugunuzu nasıl yetiştireeğinize bağlı.Şimdiden benden soğuyacak mı hayırlı evlat olacak mı gelinime mi daha çok sevecek diye düşünürseniz o korktugunuz kaynana modeli siz olacaksınız üzgünüm ki.

Hamileymişsin,kızın mı olacak ? Etraftan seni dolduranlar mı var acaba ? Oğlan evlenir el gibi gider gelir,kız başkadır gibi...
Hamilelik hormonların da seni zorluyor olabilir.Aslında ben tam tersi olduğunu duymuştum.İkinciyi birinci kadar sevebilecek miyim gibi endişeler olabiliyormuş.
Bu düşüncelerin gerçekten BDV ile ilgiliyse,bir süre bebek başlıklarında gezsen daha iyi olur.
Benim de oğlum var,üstelik evlense evlenecek yaşta ama hiç böyle düşüncelere kapılmadım.
hayır bi oglum daha olacak henuz ona karşi boyle bi duşuncem yok uç yaşindaki ogluma karşi boyle duşunuyrm engel olamıyrm kendime ona her baktıgımda aklıma geliyor bir psikologla goruşsem çok iyi olacak galiba çok paranoyak oldum çiktim ama bunları geçmişte yasadıgım sorunlara bagliyorum iyice psikolojim bozuldu

yok bir oglum daha olacak ama ona karşi boyle duşuncelerim henuz yok uç yasndaki oguma karşi boyle duşunuyrm engel olamyrm kendime çok uzgunum bir psikologa gitsem iyi olacak galiba

Back
X