Çocuğumla ilgili şikayetlerden yoruldum

iyikiamaiyiki

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2020
2.294
543
73
9 yaşında kızım var. Tek çocuk ve ilkokula başladığından beri öğretmenlerden şikayet duymaktan bıktık. Çok zor bir çocuk. Kaç kez konuştuk anlattık, yeri geldi ceza verdik,kızdık, güzellikle anlattık ama yok olmuyor değişmiyor. Tam düzelir gibi olurken başa sarıyoruz.

Okulunu değiştirdik, özel okula verdik ama burdada aynı.online derste arkadaşının girişini kısıtlamış, onların adına bir çok hesap açmış vs. Diğer veli çok kızmış, şikayet etmeye kalkmış.
Çok yoruldum aynı şeyleri konuşmaktan. Nasıl davranıcağımı şaşırdım. Bana yol gösterin.var mı benim gibi çocuğu olan.
İyi bir anne olmadığımı düşünüyorum

9 yaşında kızım var. Tek çocuk ve ilkokula başladığından beri öğretmenlerden şikayet duymaktan bıktık. Çok zor bir çocuk. Kaç kez konuştuk anlattık, yeri geldi ceza verdik,kızdık, güzellikle anlattık ama yok olmuyor değişmiyor. Tam düzelir gibi olurken başa sarıyoruz.

Okulunu değiştirdik, özel okula verdik ama burdada aynı.online derste arkadaşının girişini kısıtlamış, onların adına bir çok hesap açmış vs. Diğer veli çok kızmış, şikayet etmeye kalkmış.
Çok yoruldum aynı şeyleri konuşmaktan. Nasıl davranıcağımı şaşırdım. Bana yol gösterin.var mı benim gibi çocuğu olan.
Psikolojik destek almak en iyisi. Çocuk neyi neden yapar her zaman kendimiz bulamayız, bulsak da kendi başımıza çözemeyebiliriz. Bu sizi kötü anne yapmaz, çocuğu kötü çocuk yapmaz. Sadece yardıma ihtiyacınız var.

Çocugunuzdaki davranış bozukluğuna dair hiç bir uzmana görüştünüz mü?
Bunun bir cok sebebi olabilir.
İlgi eksikliği (dikkat çekme amaçlı)
Asırı ilgi
Kabul görme maksatlı (sınıfa yeni gelmiş)
Olabileceği gibi bir cok sebebi olabilir. Eşinizle ilişkiniz evdeki atmosfer nasıl. Sşz cocuga bugüne kadar nasıl davrandınız?

Bir arkadasımın da kızı var.
Kız daetrafına sürekli rahatsızlık veriyor. Ama onun sorunu bence otoriresizlik. Annesi çok yere danıştı. Ama doğru davranışı uygulayamıyor. Anne kızına tapıyor. Taptıkca cocuk bunu farketmiş kök döktürüyor. Sadece anneye değil girdiği ortamda öteki çocuklara bile hor davranıyor. Şımarık sevimsiz davranışları var. Benim o yasta kuzım var bir gün kızıma da hor davrandı valla dayanılır dert değil.
İyi bir uzmana ailecek gidin ve ne gerekiyorsa yapın lütfen.

Waaaww vallahi ben diğerlerinin girişini kısıtlamış, onlar adına hesap almış desiniz ya bundan çok hoşlandım, belli ki sıradan bir insan değil, o haşta herkesin aklına gelip uygulamaz.
Şuan tek öngöremediği şey yaptığının sonuçlarını tahmin etmek, onu da yıllar içinde halleder zaten.
Narsist biri olabilir ileride ama ona çok problemliymiş gibi davranmanız hata.Belliki çocukta bir ışık var, sadece doğru bir şekilde yönlendirilmesi gerekir. Sakın psikolojik hasta diye çocuğun hayatını heba etmeyin sadece bu zekasını nasıl daha üst şeylere yönşendieilebilir ona bakın.

Waaaww vallahi ben diğerlerinin girişini kısıtlamış, onlar adına hesap almış desiniz ya bundan çok hoşlandım, belli ki sıradan bir insan değil, o haşta herkesin aklına gelip uygulamaz.
Şuan tek öngöremediği şey yaptığının sonuçlarını tahmin etmek, onu da yıllar içinde halleder zaten.
Narsist biri olabilir ileride ama ona çok problemliymiş gibi davranmanız hata.Belliki çocukta bir ışık var, sadece doğru bir şekilde yönlendirilmesi gerekir. Sakın psikolojik hasta diye çocuğun hayatını heba etmeyin sadece bu zekasını nasıl daha üst şeylere yönşendieilebilir ona bakın.
Diğerlerinin girişini kısıtlama olayı benim de hoşuma gitti 😂😂😂 Öğrencilerimden biri bunu yapsa kızıyormuş gibi yaparım ama içten içe de eğlenirim, zekice bir hareket😂😂😂

EBA uzeribden arkadaslarini nasil kisitliyor? Sadece meraktan soruyorum. Bu yasta ben nasil yapilacagini bilmiyorum.9 yasindaki bir cocugun yapmasi, gercekten sasirtci? Kizini bir cevher olabilir de, kotu amaclar icin yapmamali.
Gercekten EBA dan engellemeyi nasil yapiuor? Ve diger veliler bunu kizinizin yaptigini nasil anladi acaba?

Bu olağanüstü bir şey değil ki. Şu an uzaktan eğitimde olan öğretmenlerin anılarını dinleseniz 10 öğretmenden 4 ünün başına gelmiştir muhakkak. :) Konu sahibi uzman eşliğinde kızınızı yönlendirmenizi tavsiye ederim. Yani psikoloğa götüreyim davranış sıkıntısı var mantığından ziyade yönlendirme amaçlı olsun bu ziyaretiniz. Çünkü daha bunun ergenliği var.

Ben bunun annelik/ babalık ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. 10 çocuğunuz da olsaydı 9’u iyi huylu 1’i yaramaz olabilirdi. Anladığım kadarıyla yoğun şekilde davranış problemleri var. Kesinlikle bir çocuk psikoloğuna götürmek en iyi çözüm yolu olur en azından size anlatamadığı bir şey varsa orada çözülür. Zira altında ne yattığını neden böyle yaptığını anlamanıza imkan yok. Ergenlik öncesi dönemde giderse daha rahat olur.

Fake hesap ? Kizini anladigim kadariyla enerjisi var zekasida psikologla gorusun elbette ancak bence ihtiyaci olan enerjisisi ve zekasini kullanabilecegi bir alan. Bilgisayar yada tablet teknolojik aletlerle ilgilimi?. Enerjisini daha saglikli kanelize edebilecegi yollar secin. Bu tur seylerden hem uzak tutar hem zekaisini daha kabul edilebilir sekilde kullanir. Ornegin robotik kodlama veya bilgisayar var ise bilgisayar programlama dilleri ona uygun olabilecek 10 parmak klavye kullanma istermi diye sorun .basit ve ucretsiz uygulamalar var bunun icin. Ya da spor evde . Ve bu davranislarini taktir edin . Munupile eden davranislardan uzak tutmak zor olabilir ama vericeginiz sorunlulugun yas ve zekasina da uygun olmasi ve ilgi cekmesi gerekir ki davranisini daha saglikli bicinlendirebilsin.

Dersi dinlemiyor, sürekli konuşuyor, arkadaşlarıı yönlendiriyor vs diye şikayetler aldık. Dersleri çok iyi ancak beni çok zorluyor diyor öğretmenleri.

ama zaten bu tarz şikayetler iyi çocuklara ilişkin gelir ki

çocuk dersi anlar diğerleri daha sayfanın ilk satırında iken bitirir ve sıkılır

ilgisini çekecek şey olmayınca da arkadaşına sarar

dersi dinlemiyor demek kolay

o dersi kaçıncı tekrarda dinlemiyor

bir ara benim oğlum da isyan ediyordu

öğretmen bir anlattı dinledim öğrendim iki anlatı tekrar dinledim anlamadığım, dikkatimin dağıldığı bir yer vardır belki diye

üçüncü de neyse dinlesinler dedim, dördüncüde sağa sola baktım ama beşincide çok sıkıldım, isyan ettim diye

8 yaşında idi bunu anlattığında

evet kitlesel eğitimin dezavantajı bu

yani öğretmen en geriden gelene göre anlattığında yahut bizdeki örnekteki gibi tekrar ettiğinde bir seferde öğrenen sıkılıyor ve artık dikkatini bir sonraki aşamada da toplaması imkansız hale geliyor

mesela arkadaşlarını yönlendiriyor da nasıl

neye yönlendiriyor

geçen sene öğretmen zoom üzerinden ders anlatırken dersten koptuğunda sistem otomatik alfabeye göre yönetici atıyor

hemen oğlumu yönetici yapıyorlardı, o istedikleri ses açma vs yapıyordu

hata işte yönetici olana bağırıp "yapamıyorsun X i yönetici yap da konuşalım, yazışalım" diyorlardı

hatta öğretmenleri yaşça büyüktü dersten sonra oğluma sorup öğreniyordu sistemi (ilkokul)

bunlar olağan derste olan şeyler, bir dönem bazı özel okullarda şifrelerin benzerliği ile farklı sınıfların derslerine girenler vs oluyordu

arkadaşını engellemiş de öğretmen neden bunu fark etmemiş, kızınızın engellediği ortaya çıkıncaya kadar ders öğretmeninin neden ilgili çocuğu almadığı bir muamma

kızınızdan şikayetleri daha önce de yazmıştınız

kızınız sınıf ortamında sıkılıyor

muhtemelen basit geliyor konular

ilgisini çeken şeylere aralarda yönlendirin

dersi de mecburen dinlemesi gerektiğini izah edin

Girisini kısıtlamıs ve onların adina hesap acmis oyle mi?
Degisik valla.
Ne bileyim farkli calisiyor kafasi demek ki kimin aklina gelir ki neden yapmis peki?

Daha önce görüştük. Ancak çok önemli bir konu değilmiş gibi konuşuyorlar. Çok faydasını göremedim açıkçası
Psikiyatrist değil de psikologla görüşün bence. Pek psikiyatristlik değil daha çok psikologluk gibi durumu.

Dersi dinlemiyor, sürekli konuşuyor, arkadaşlarıı yönlendiriyor vs diye şikayetler aldık. Dersleri çok iyi ancak beni çok zorluyor diyor öğretmenleri.
Ahahah aferin kızıma, bende aynısıydım hatta üniv. Sınıftan atıldım bu sebeplerden düşünün üniv. Bahsediyorum.
Sakın çocupunuz toplumun normları dışında diye sorunluymuş gibi davranmayın, sadece ilgisi olduğu alanlara doğruca yönlendirme yapın, psikolog yerine eğitim uzmanından destek alın.
Hee bende bu sepeplerden hep dışlandım, her konu bana daha zorlaştırıldı ama ne oldu biliyormusunız? Zaten az ataması olan, özelde alanı bulnmayan bölümden birinci olarak alındım.
Zamanında benim gibi bir arkadaşımla sınav challenge yapardık sırf keyfimize sınavdan 1,2 saat önce buluşur konulara bakardık öyle girerdik, millet habire ders çalışırdı.
Çocuğunuza bakış açınızı değiştirin, normal toplum gibi olmayın.
Belki de bu ülkeye çok büyük faydaları dokunacak bir insanın yükselmesini engellemeyin, zorlanacaksınız çünkü normal topluma göre zor bir çocuğunuz olabilir. Ya cevher olacak ya da dışlanmış olacak onun şekillenmesi sizin elinizde.

Back
X