çocuğumla ilgili ...sinirlenmekte haksızmıyım?

rosalinda

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2012
1.032
15
118
İstanbul
kızlar çok sinirliyim konu evlatlarımız ollunca daha kötü oluyorum,öğretmenlerimize çok saygı duyuyorum ama bu kadarı olmaz,oğlum bu yıl 1.sınıfa başladı öğetmenin fazla rahatlığı baştan beri dikkatimi çekti ama sabrettim ,artık yeter dedim en son konuşmamızda iyice saçmaladı ,öğretmenin sınıfta yaptırdığı yazı çalışmalarını yapmıyormuş sınıfta oturmuyormuş dolaşıyormuş sen ona evde anlat ödevlerini yap sınıfta öğretmenini dinlediye benim evde anlatmam gerekiyomuş çocuğun böyle davranması benim suçummuş ,benim anlatmamla nekadar olur ben anlatıyorum tamam diyo okula gidince çocuk öğretmenden o otoriteyi göremeyince tabiki kafasına öre davranıyor bu daha ilk okul yılı sonuçta okulun kurallarını herşeyini öğretmendeen öğrenmesi gerekmezmi ,allah aşkına söyleyin haksızmıyım öğretmen arkadaşlarda bişeyler yazın lütfen ,öğretmenini değiştirmeyi düşünüyorum,öğretmen kesinlikle çocuklara karşı otorite sağlayamadı ve saygınlık kazanamadı.

kızlar çok sinirliyim konu evlatlarımız ollunca daha kötü oluyorum,öğretmenlerimize çok saygı duyuyorum ama bu kadarı olmaz,oğlum bu yıl 1.sınıfa başladı öğetmenin fazla rahatlığı baştan beri dikkatimi çekti ama sabrettim ,artık yeter dedim en son konuşmamızda iyice saçmaladı ,öğretmenin sınıfta yaptırdığı yazı çalışmalarını yapmıyormuş sınıfta oturmuyormuş dolaşıyormuş sen ona evde anlat ödevlerini yap sınıfta öğretmenini dinlediye benim evde anlatmam gerekiyomuş çocuğun böyle davranması benim suçummuş ,benim anlatmamla nekadar olur ben anlatıyorum tamam diyo okula gidince çocuk öğretmenden o otoriteyi göremeyince tabiki kafasına öre davranıyor bu daha ilk okul yılı sonuçta okulun kurallarını herşeyini öğretmendeen öğrenmesi gerekmezmi ,allah aşkına söyleyin haksızmıyım öğretmen arkadaşlarda bişeyler yazın lütfen ,öğretmenini değiştirmeyi düşünüyorum,öğretmen kesinlikle çocuklara karşı otorite sağlayamadı ve saygınlık kazanamadı.

eğitim fakültelerinde öğretmenlere "SINIFTA OTORİTE OLMAYIN" diye öğretiyoruz artık.
eski nesil öğretmenler gibi yetiştirilmiyor artık öğretmenler. Öğrenciler öğretmenin liderliğinde kendi öğrenmelerini kendileri sağlayacaklar artık. son yıllarda okullarda böyle eğitim yapılmasını istiyor MEB. (yani yapılandırmacı eğitim diyebiliriz)
Okulun kuralları da artık "sus, otur, dinle" değil.
eğer sınıfta dolaşıyorsa mesela kinestetik zekası yüksek bir çocuk olabilir oğlunuz.
öğretmenin de derslerini işlerken çoklu zeka kuramlarını kullanması lazım.
bazıları görerek, bazıları işiterek öğrenir. bazısında müzik zekası vardır bir konuyu ancak şarkıyla öğretirsen aklında kalır.
birisi oğlunuz gibi dolaşıyorsa ona sınıf içinde bazı görevler verebilir.
tahtayı silmek, arkadaşlarına kağıtları dağıtmak gibi.
öğretmen yoksa bağırıp çağırıp bir korku krallığı yaratarak çocuğunuzun sınıfta dolaşmamasını da sağlayabilir ama bu sizin hoşunuza gider mi?

cnm öğretmen söylediğin kadar rahat olsaydı tüm çocuklar kafalarına göre davranırlardı, öğretmenlerini takmazlardı...
bazı çocuklara söz geçirmek çok zordur.. senin çocuğun da böyle mi..
yani sen orda istediğin kadar kendini parala, çocuk yapacağını yapar ne kimseden korkar ne de dikkate alır..
öğretmen orda sesini yükseltse bu sefer de çocuğuma kızdı diyeceksiniz :)

eğitim fakültelerinde öğretmenlere "SINIFTA OTORİTE OLMAYIN" diye öğretiyoruz artık.
eski nesil öğretmenler gibi yetiştirilmiyor artık öğretmenler. Öğrenciler öğretmenin liderliğinde kendi öğrenmelerini kendileri sağlayacaklar artık. son yıllarda okullarda böyle eğitim yapılmasını istiyor MEB. (yani yapılandırmacı eğitim diyebiliriz)
eğer sınıfta dolaşıyorsa mesela kinestetik zekası yüksek bir çocuk olabilir oğlunuz.
bazıları görerek, bazıları işiterek öğrenir. bazısında müzik zekası vardır bir konuyu ancak şarkıyla öğretirsen aklında kalır.
öğretmen yoksa bağırıp çağırıp bir korku krallığı yaratarak çocuğunuzun sınıfta dolaşmamasını da sağlayabilir ama bu sizin hoşunuza gider mi?
son cümlelerimiz ne kadar da benziyo :)

okula gidince çocuk öğretmenden o otoriteyi göremeyince tabiki kafasına öre davranıyor..

demişsiniz,böyle bir mantık yok yalnız.

siz kendinizce haklısınız ama öğretmen de kendince haklı...o sınıfta sadece sizin çocuğunuz yok maalesef...öğretmen her çocukla tek tek ilgilense nasıl vakit yetecek ve ne kadar yeterli olacak...ayrıca sizin çocuğunuzun yaptığı davranışlar yüzünde sınıfdaki çocuklarında dikkati dağılıyor emin olun.. düşünün öğretmen ders anlatıyor bir taraftan sizin çocuğunuz sınıfta geziyor hareketler yapıyor öğretmen yarım bırakıp sizin çocuğunuza yönelse ders bölünür öğrencilerin dikkati dağılıyor öğretmende tekrar derse konsatre olsun...

Bn de bir ogretmenim. Cocugunuzun rehberlik servisine yonlendirilmesi gerekiyor.
Siniftaki diger ogrencilere yazik. Ogretmen otoriteyi sizin istediginiz bicimde saglasa sen nasil benim cocuguma oyle davranirsin dersiniz bence.

canım ben bağırıp çağırıp korku krallığı kursun demiyorum ki önemli olan bunu bağırıp çağırmadanda yapabilmek nebiliyim öğretmen sözünü dinletebimeli ya bişekilde

Eğer bütün çocuklar sınıfta dolanıyorsa öğretmende sorun olabilir ama sadece sizin çocuğunuz dolanıyorsa öğretmenin suçu yok bence.

Sonuçta çocuğunuza bir tokat atıp otur yerine dese daha mı iyi? Bu verdiğim örnek size saçma gelebilir ama bizim zamanımızda böyleydi. Bizim sınıftan örnek verdim yani size :1: Bu arada bizim zamanımız derken 10 yıl öncesini kastediyorum öyle çok uzun zaman önce değil yani :)

cnm öğretmen söylediğin kadar rahat olsaydı tüm çocuklar kafalarına göre davranırlardı, öğretmenlerini takmazlardı...
bazı çocuklara söz geçirmek çok zordur.. senin çocuğun da böyle mi..
yani sen orda istediğin kadar kendini parala, çocuk yapacağını yapar ne kimseden korkar ne de dikkate alır..
öğretmen orda sesini yükseltse bu sefer de çocuğuma kızdı diyeceksiniz :)

aynen öyle canım kimse öğretmeni takmıyo ,benim çocuğum da çok sakin bir çocuk değil buna itirazım yok ama becerebildikten sonra sözde dinleyen bi çocuktur aslında,ama öğretmenin topu sürekli bana atması can sıkıcı

diğer velilerin durumu nedir?
onlar da öğretmenin rahat davrandığını mı söylüyorlar?
Mercani'nin dediği gibi öğretmen sınıf kontrolünü sağlayamıyor da olabilir, eğer genel bir şikayet var ise.
Bir de öğretmenin deneyimi de önemli.
daha önce o yaş grubu ile çalışmamış ise daha dönemin başında sayılırız onun da kendine göre stratejiler geliştirmesi, her öğrencinin anlayacağı dilden konuşması zaman alabilir.

teyzemin torunu bu sene birinci sınıfa başladı.. dersin ortasında sınıftan kaçıp, atatürk büstünün üstüne çıkıp oturan bi çocuk..
öğretmeni müdürü başına toplanıp ne derlerse desinler ikna edilemiyor...
yani annesi o kadar çaresiz ki, kadın diyo ki, konuştum olmadı, azarladım olmadı, vurdum yine olmadı yani ben bu çocuğa ne yapabilirim?
pedagog hiperaktif teşhisi koymuş.. ve ilaçlar vermiş çocuğa.. ancak öyle sakinleşiyomuş çocuk..
demem o ki, örnek veriyorum bi öğretmen 30 kişilik bi sınıfta 28 öğrenciye sözünü dinletip 2 öğrenciye dinletemiyosa otoritesini kurmuş demektir.. ve problem çocukta demektir...

sınıfta otorite kursa bazı aileler bu defa ondan şikayet edecekler.öğretmenlerde şaştı kaldı yukarı tükür bıyık aşağı tükür sakal.aileler herşeyi çok biliyor.ee o zaman evde eğit madem okula gönderme.şimdiki çocuklarda çok hareketli oturtamıyorsun ki.anneler evde tek çocuğun hakkından gelemiyor öğretmen napsın40 çocukla.Allahım öğretmenlere sabır ve kolaylık versin.

siz kendinizce haklısınız ama öğretmen de kendince haklı...o sınıfta sadece sizin çocuğunuz yok maalesef...öğretmen her çocukla tek tek ilgilense nasıl vakit yetecek ve ne kadar yeterli olacak...ayrıca sizin çocuğunuzun yaptığı davranışlar yüzünde sınıfdaki çocuklarında dikkati dağılıyor emin olun.. düşünün öğretmen ders anlatıyor bir taraftan sizin çocuğunuz sınıfta geziyor hareketler yapıyor öğretmen yarım bırakıp sizin çocuğunuza yönelse ders bölünür öğrencilerin dikkati dağılıyor öğretmende tekrar derse konsatre olsun...

ben okonuda katılıyorum tabiiki tek tek ilgilenme şansı yok ama bunun bi çaresi olmalı,çocuk sınıfta ders yapmıyo sen evde tembihle varmı böyle bi mantık

Ogretmen dogru soylemis
en azindan sizi yonlendirmeye calismis
Ne var ki bunda?

Sinifta butun cocuklar icin ayni sey gecerliyse ,
yani ogretmen sinif yonetimi konusunda eksikse tamam,
ama sadece sizin cocugunuz bunu yapiyorsa o sorun ogretmende degil, cocugunuzdadir .
Hiperaktivitesi olabilir .

Ayrica oglunuz ana sinifina gitmedi mi?
Direkt ilkokula mi basladi?
Gitmistir mutlaka o halde kurallari orda ogrenmesi gerekiyordu

Bos yere ogretmen degistirmeyin ,
aksine ogretmeniniz anlayisli ki size yardimci olmaya calisiyor .
Siz fena ogretmenlerle karsilasmamissiniz sanirim :)

Bn de bir ogretmenim. Cocugunuzun rehberlik servisine yonlendirilmesi gerekiyor.
Siniftaki diger ogrencilere yazik. Ogretmen otoriteyi sizin istediginiz bicimde saglasa sen nasil benim cocuguma oyle davranirsin dersiniz bence.

ben öğretmene yeri gelirse kızabilirsiniz diyen bi anneyim ben disiplin istiyorum

çalışanımızın oğlu acayip yaramaz ve annesi zerre laf söylemiyor çocuğa, hatta geçen gün " erkek çocuğunun uslusu aptal olur" dedi. daha önce de annemin bir arkadaşının oğlu, annem yaşındakilere küfür ediyordu ve annesi çocuğu " sevdiğinden söylüyor" diyerek şımartıyordu.
benim etrafımda gördüğüm yaramaz çocuklar genelde anne otoritesinden mahrum. siz de kendiniz çocuğunuz üzerinde bir otorite kurmuş olsaydınız, çocuk yaptığı yaramazlıkları sizin duyacağınızdan çekinir, yapmazdı. siz daha kendi çocuğunuz üzerinde otorite kuramamışken, öğretmenler nasıl onca öğrenci üzerinde böyle bir etki kurabilir?

Back
X