Çocugumla kaliteli vakit geçirmek

Mavi dalgalarrr

DOLARINI BOZDUR..VATANINA YARDIM ET KARDEŞIMMM
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2016
1.024
821
38
Merhaba arkadaşlar
Benim derdim cocugum.
Onunla nasil kaliteli vakit gecirebilirim?
Ona layik nasil anne olabilirim hep bunlari dusunuyorum. Zaman hizla akip gidiyor ben yerimde sayiyorum.
Benim cocuģumda biraz hirçinlik var .
Malum yasadiklarinin da etkisiyle.
Bana vuruyor salak v.s kelimeler diyor.
Daha kucuk ama onu cok guzel bir sekilde yetistirmek istiyorum agzinda kotu kelime olmasin.
Beni cok sevsin.
Ne bileyim bu arada cocugum 4 yasinda.kucuk daha tatile girdim bu arada .
Bu tatili dolu dolu kizimla gecirmek istiyorum.
Bazen baskalarinin cocuklarina bakip uzuluyorum ne kadr efendi diye .
Ben niye boyle yetistiremiyorum? keske benimde cocugum boyle olsa diye uzuluyorumm.
Bazen arkafsslarina vuruyor.
Gecen gun bir arkadasinin sirtina kalem batirmis cok uzuldum ne yapacagimi bilemz oldum .biraz siddete meyilli.
Bir kere goturdum doktora duzelmezsse gel dedi ama gitmedim.
Cunku ilac veriyor bazi doktorlar .
O ilaçlari kullandirmak istemiyorum.
Bulundugum sehirde maalesef pedegog yok ne yapmam lazim??
Onunla ne gibi degisik oyunlar oynayabilirim?
Kiymetli anneler sizin fikorlerinize cok ihtiyacim var lutfen bana yardimci olur musunuz ozelden burdan her turlu mesaja acigim.
Birde yavrumun bir yani eksik o yuzden de uzuluyorum .
Bosandik babasi uzakta.
Benle kaliyor:KK43:babasini bazen ariyor
Mesela bi araba sesi duysa babam geldi diyor bu hallerine cok uzuluyorum..
Babasiyle telefonda konusuyor ..
Ne yapmam lazim arkadaslar..
Cok uzun oldu kusura bakmayin ama gercekten fikirlerinize ihtiyacim var. ..herkese selamlar:KK200:

Her çocuğun hoşlandığı aktivite farklıdır ama parka, animasyon filme, bir dondurma yemeye, çocuk tiyatrosuna vs götürebilirsiniz.

Bu arada bir pedagogtan yardım almalısınız boşanma ve şiddet davranışları için.

Öncelikle boşanmayı kullanmasına izin vermeyin. Onun için en iyisini yapmışsınız. Sağlıksız bir ortamda büyümemesiiçin boşanmışsınız. Kendinizi suçlamayın. Çocuk bunu anlayıp size karşı kullanmasın.
Bi arkadaşımın 16 yaşındaki oğlu hala kullanıyo bu boşanmayı. Kadın kendini paraladı yıllardır gene de yaranamadı.

Kıyas yapmayın çünkü her çocuğun kendine göre zor kolay tarafları var.. siz çocuğuna düşkün bir annesiniz yazdiklarinizdan belli.. sizi muhakkak çok seviyor.. ona layiksiniz.. bunları düşünüp karartmayin kendinizi.. nasıl daha güzel vakit gecireceginize odaklanın sadece.. neleri seviyor ilk soru bu.. bol bol oyun oynayın.. benim kızım da 4 yaşında ama hepsinin tarzı başka.. bol bol konuşun.. Üzgün durmayın.. herseyi anliyorlar.. kötü bir kelime kullandiginda aşırı tepki vermeyin sakince bu kelimeyi kullanmadan derdini anlatmasini isteyin.. ona ogutlediginiz herseyi yapın.. lafa değil icraata bakıyorlar çünkü.. mesela cimene basinca basma diyip sizin için papatya kopardiginda ay teşekkür ederim diyerek kendinizle çelismeyin.. doktora gidin danışın.. ilaç yazdiginda karar verirsiniz ama yazacak diye çekinip danismayi ertelemeyin..

Ve evet çok zor çocuk yetistirmek.. bi tarafı yapayım derken öbür tarafa yetisemiyor insan.. 4 4luk olmayacak hicbirsey.. öyle bişey yok.. mükemmel anne yok.. hepimiz cabaliyoruz sadece.. yalnız değilsiniz. .

Çocukları en güzel eğiten şeyler şunlar
-kitaplar
-doğru oyun
-ev içi etkileşim.
BunlAr olup da olumsuz davranışı olan çocuk görmedim ben. Bi kere o kadar güzel kitaplar var ki. Kızım 3 yaşında 25-30 tane kitabı vardır. İçlerinde yemek yeme,uyku,tuvalet alışkanlıkları,arkadaşlara ve insanlara davranış şekilleri,yanlış davranışlar vesaire bir sür seyler anlatıyor.
Kızınız evcilik oynayacak yaşta iki Bebek alıp onun anne sizin kızı olduğunuz oyunu oynayın ve onun yaptıklarını oyunda gösterin abartmadan sonunda yaptıklarından pişman olup iy çocuk olsun oyunda.
Geceleri masal anlatırken bilinç altına inin kendiniz ogüne ait bi masal uydurun neler yaşadıysanız
Birlikte dans edin
Hatta sabah sporu yapın
Kahvaltıyı birlikte hazırlayın mümkünse leğene su doldurun oyuncaklarla oynayın su insanın kötü elektriğini alır aynı şekilde toprak da
Size vurur yada kötü söz söylerse " aaa yok yok benim kızım Prenses gibi hiç öyle kötü sey yapar mı bi yanlışlık olmuştur" vesaire şeklinde suçlamadan anlatın
Resim yapın beraber yaptığı resimleri yorumlayarak duygu dünyasına inin.
şimdilik bunlR var aklımda

Her çocuğun hoşlandığı aktivite farklıdır ama parka, animasyon filme, bir dondurma yemeye, çocuk tiyatrosuna vs götürebilirsiniz.

Bu arada bir pedagogtan yardım almalısınız boşanma ve şiddet davranışları için.
Dondurma yemeye gidiyoruz arada.
Bazen kspiya da cikartiyorum arkadaslari ile oynuyor.
Yardim almam lazim ama burda yok bir arastirsam iyi olacak?

Merhaba arkadaşlar
Benim derdim cocugum.
Ona layik nasil anne olabilirim hep bunlari dusunuyorum. Zaman hizla akip gidiyor ben yerimde sayiyorum.
Daha kucuk ama onu cok guzel bir sekilde yetistirmek istiyorum agzinda kotu kelime olmasin.
Beni cok sevsin.
Ben niye boyle yetistiremiyorum? keske benimde cocugum boyle olsa diye uzuluyorumm.
Gecen gun bir arkadasinin sirtina kalem batirmis cok uzuldum ne yapacagimi bilemz oldum .biraz siddete meyilli.
Kiymetli anneler sizin fikorlerinize cok ihtiyacim var lutfen bana yardimci olur musunuz ozelden burdan her turlu mesaja acigim.
Bosandik babasi uzakta.
Cok uzun oldu kusura bakmayin ama gercekten fikirlerinize ihtiyacim var. ..herkese selamlar:KK200:
Merhaba. Benim kızım da 4 yaşında . 1 yaşında oğlumla beni paylaşamadığından tepki olarak tıpkı dediğiniz hırçınlıkları yapıyor.çok mutlu oldu olduğu şeyleri paylaşayım işinize yarayabilir. Youtube da küçük kızlar var. Elsa oluyorlar ,partiye gidiyorlar. Biz de kızımla kostüm giyiyor uz partiye gidiyoruz (başka odaya) benim saçımı yapıyor . Tübitak yayınlarının meraklı minik dergisi var. Migros satıyor galiba. Onların aktivitelerini beraber yapmaya bayılıyor.elele dışarı çıkıyoruz canımızın istediğini yapıyoruz. Doktırculuk oynuyoruz.Evcilik oynuyoruz.oyun hamurundan kolye oje falan yapıyoruz.bunlar çok keyif aldığı ve onu hırçunlığından biraz çıkaran aktiviteler. Umarım yardımı olur

Çocukları en güzel eğiten şeyler şunlar
-kitaplar
-doğru oyun
-ev içi etkileşim.
BunlAr olup da olumsuz davranışı olan çocuk görmedim ben. Bi kere o kadar güzel kitaplar var ki. Kızım 3 yaşında 25-30 tane kitabı vardır. İçlerinde yemek yeme,uyku,tuvalet alışkanlıkları,arkadaşlara ve insanlara davranış şekilleri,yanlış davranışlar vesaire bir sür seyler anlatıyor.
Kızınız evcilik oynayacak yaşta iki Bebek alıp onun anne sizin kızı olduğunuz oyunu oynayın ve onun yaptıklarını oyunda gösterin abartmadan sonunda yaptıklarından pişman olup iy çocuk olsun oyunda.
Geceleri masal anlatırken bilinç altına inin kendiniz ogüne ait bi masal uydurun neler yaşadıysanız
Birlikte dans edin
Hatta sabah sporu yapın
Kahvaltıyı birlikte hazırlayın mümkünse leğene su doldurun oyuncaklarla oynayın su insanın kötü elektriğini alır aynı şekilde toprak da
Size vurur yada kötü söz söylerse " aaa yok yok benim kızım Prenses gibi hiç öyle kötü sey yapar mı bi yanlışlık olmuştur" vesaire şeklinde suçlamadan anlatın
Resim yapın beraber yaptığı resimleri yorumlayarak duygu dünyasına inin.
şimdilik bunlR var aklımda
Cok sagol arkadasim bunlari bi kenara yazayim eskiden okuyordum masal bayadir okumuyorum bi bakiyim onu yapayim.
Beraber fazla oynamiyorum onu da yapayim.o kendisi cok sever bebrkleriyke oyun oynamayi onlari alir yazmaya ya da elbiseye sarar uyutur.
Benmde eslik etmem gerek ama iste su ev islerinden firsat kalmiyor ama bundan sonra bunlara dikkat etmeye calisacam..

Tv nin , tabletin vs olmadığı beraber yapacağınız her aktivite kaliteli ve güzel zaman geçirmenizi sağlar .

Beraber puzzle yapmak , mutfağı alt üst etmesine göz yumup kek , kurabiye yapmak , ona kitap okumanız , tangram tarzı oyunlar... kartondan elbise kesip çizdiğiniz çöp adamlara giydirmek ...

Dışarıda parkta , tiyatroda geçireceğiniz zaman...

Sarılıp uyumak bile kaliteli zaman bence:)

Hırçınlığı için pedagog bulursunuz umarım , çocuk psikiyatri de vardır . İlaçlı tedaviyi kabul etmeyin tabii .

Biz anlattığınız tablonun tam tersi için pedagoga gidiyoruz. Hassas , kimseyi kırıp üzmemek için kırk takla atan , kimse onunla küsmesin diye hep verici olan , göz yaşı ve duygusallığı her daim nöbette oğlum için.

İkiside zor. Evet görenler Allahım ne efendi çocuk bayıldık diyor ama böyle giderse çok üzülür.

Umarım bu tatilde güzel keyifli zamanlarınız olur.

Merhaba. Benim kızım da 4 yaşında . 1 yaşında oğlumla beni paylaşamadığından tepki olarak tıpkı dediğiniz hırçınlıkları yapıyor.çok mutlu oldu olduğu şeyleri paylaşayım işinize yarayabilir. Youtube da küçük kızlar var. Elsa oluyorlar ,partiye gidiyorlar. Biz de kızımla kostüm giyiyor uz partiye gidiyoruz (başka odaya) benim saçımı yapıyor . Tübitak yayınlarının meraklı minik dergisi var. Migros satıyor galiba. Onların aktivitelerini beraber yapmaya bayılıyor.elele dışarı çıkıyoruz canımızın istediğini yapıyoruz. Doktırculuk oynuyoruz.Evcilik oynuyoruz.oyun hamurundan kolye oje falan yapıyoruz.bunlar çok keyif aldığı ve onu hırçunlığından biraz çıkaran aktiviteler. Umarım yardımı olur
Cok sagol arkadasim benim kizimda elssyi cok sever..

Cok sagol arkadasim bunlari bi kenara yazayim eskiden okuyordum masal bayadir okumuyorum bi bakiyim onu yapayim.
Beraber fazla oynamiyorum onu da yapayim.o kendisi cok sever bebrkleriyke oyun oynamayi onlari alir yazmaya ya da elbiseye sarar uyutur.
Benmde eslik etmem gerek ama iste su ev islerinden firsat kalmiyor ama bundan sonra bunlara dikkat etmeye calisacam..
Amaaaan boşver ev işini valla nankör iki gün temizle üçüncü gün yine aynı kızının bu zamanları gelmez ama. Bide temizliğe falan da kat kızını aranızda ki bağ güçlenir. Ben fıs fısı sıkıyorum boyunun yettiği yere eline de bezi veriyorum hadi sil diye oh yarım saat uğraşsın :) bitirince de tertemiz oldu der. Beraber hamur yaparız kek yaparız. Salata malzemelerini o yıkar boooooool suyla oyun işte :) ben keserim.
Kısacası ona da sorumluluk verin evde bunaltmadan tatlı sorumluluk

Tv nin , tabletin vs olmadığı beraber yapacağınız her aktivite kaliteli ve güzel zaman geçirmenizi sağlar .

Beraber puzzle yapmak , mutfağı alt üst etmesine göz yumup kek , kurabiye yapmak , ona kitap okumanız , tangram tarzı oyunlar... kartondan elbise kesip çizdiğiniz çöp adamlara giydirmek ...

Dışarıda parkta , tiyatroda geçireceğiniz zaman...

Sarılıp uyumak bile kaliteli zaman bence:)

Hırçınlığı için pedagog bulursunuz umarım , çocuk psikiyatri de vardır . İlaçlı tedaviyi kabul etmeyin tabii .

Biz anlattığınız tablonun tam tersi için pedagoga gidiyoruz. Hassas , kimseyi kırıp üzmemek için kırk takla atan , kimse onunla küsmesin diye hep verici olan , göz yaşı ve duygusallığı her daim nöbette oğlum için.

İkiside zor. Evet görenler Allahım ne efendi çocuk bayıldık diyor ama böyle giderse çok üzülür.

Umarım bu tatilde güzel keyifli zamanlarınız olur.
Ins. Canim Allah senin cocugunuda guzel seyler nasip etsin uzlumesin alingan olmasin aglamasin ins.
Tableti yok zaten almadim almayi da dusunmuyorum benim tekefonda bir tane oyun var puzzl kisds hayvanlar onu yapiyor cok eglenceli oyun devamli vermiyorum arda sirada.
Tv izlemez ben kendim de izlemedigimden aklina gelmiuor pek tv izlemek .
Hic anne tv aç demedi.
Arda telefonumdan videolara bakar izler..
Bir deneyim ben ins. Hastaneleri bi arastirayim bu sene krese gitti mesela ordaki cocuklari cok dovdu cok sikayet aldim .
Seneye yine gidecek ins. Ayni seyler olmaz..

Amaaaan boşver ev işini valla nankör iki gün temizle üçüncü gün yine aynı kızının bu zamanları gelmez ama. Bide temizliğe falan da kat kızını aranızda ki bağ güçlenir. Ben fıs fısı sıkıyorum boyunun yettiği yere eline de bezi veriyorum hadi sil diye oh yarım saat uğraşsın :) bitirince de tertemiz oldu der. Beraber hamur yaparız kek yaparız. Salata malzemelerini o yıkar boooooool suyla oyun işte :) ben keserim.
Kısacası ona da sorumluluk verin evde bunaltmadan tatlı sorumluluk
Cok fazla sorumluluk vermiyorum aslinda veriyordum bi zamnlar ama .yeniden bi bakayim..
Zaten bezi ben demeden alir silmeye calisir..

Masalı resimli seviyor kızım.resimleri yorumluyoruz.onları yorumlamaktan masalı okumaya fırsat kalmıyor.okul döneminde de yatarken kendimiz uydurutorduk.çok eskiden bir eda naz varmış.okula gidermiş.sınıfı da fatih varmış (sınıfta en sevdiği arkadaşı )başlıyoruz bu şekilde kafamıza göre akış yapıyoruz.masada kendini duyması çok heyecanlandırıyor.yarın gece böyle bi masalla uykuya geçmeyi deneyin . Beğenecektir

Masalı resimli seviyor kızım.resimleri yorumluyoruz.onları yorumlamaktan masalı okumaya fırsat kalmıyor.okul döneminde de yatarken kendimiz uydurutorduk.çok eskiden bir eda naz varmış.okula gidermiş.sınıfı da fatih varmış (sınıfta en sevdiği arkadaşı )başlıyoruz bu şekilde kafamıza göre akış yapıyoruz.masada kendini duyması çok heyecanlandırıyor.yarın gece böyle bi masalla uykuya geçmeyi deneyin . Beğenecektir
Ìns. Yarin gece deneyecem bakalim nasil gelisme olacak..

Şuan yaşadığınız ortamda başkaları var mı? Yani ayrı bir düzen kurdunuz mu yoksa ailenizin yanında mısınız?

Ben şuna çok inanıyorum çocuk ona söyleneni değil gördüğünü yapar.

Salak vb kelimeleri yanında biri kullanmış olabilir. Ya da şiddetin olduğu ortamlarda bulunmuştur.

Olmasını istediğiniz gibi bir kişilik sergilemelisiniz. Olaylar karşısında sakin kalan anne sakin davranmayi öğretir. Özür dileyen anne özür dilemeyi öğretir aslında.

Bir de çocuk yetiştirirken büyükler yaşlılar müdahale edemesin. İşiniz zorlaşır yoksa.

Pek çok öneri gelmiş. Ben krokotak adlı siteyi önereceğim harika etkinlikler var birlikte yapacağınız.

Şuan yaşadığınız ortamda başkaları var mı? Yani ayrı bir düzen kurdunuz mu yoksa ailenizin yanında mısınız?

Salak vb kelimeleri yanında biri kullanmış olabilir. Ya da şiddetin olduğu ortamlarda bulunmuştur.

Olmasını istediğiniz gibi bir kişilik sergilemelisiniz. Olaylar karşısında sakin kalan anne sakin davranmayi öğretir. Özür dileyen anne özür dilemeyi öğretir aslında.

Bir de çocuk yetiştirirken büyükler yaşlılar müdahale edemesin. İşiniz zorlaşır yoksa.

Pek çok öneri gelmiş. Ben krokotak adlı siteyi önereceğim harika etkinlikler var birlikte yapacağınız.
Cok sagol arkadasim .
Ben ve kizim kaliyoruz sadece annem hafta sonu geliyor..
Salak kelimesini koyde ogrenmis.
Baba tarafinda kalmisti bir ay falan orda bozuldu cocuk dedesine gidiyor malum onlarin hepsinin de azi bozuk .
Mesela amcasindan ogrendigi kufuru duysaniz a...kodugum....
Daha nelr aslinda dedesine pek gondermek iatemiyorum bu yuzden .
Meselq iki ayda gonderecm artik .
Cok degisiyor oraya gidince..
Bende dikkkat etmeye calisiyorum ama..

Ama suda varki annem geldigi zamn ,annem herseye kiziyor dolabin kapagini acsa bir o kaldi herseyi bozuyot falan diyor .
Bende haliyle sinirlenip kiziyorum covuga annem gelince ortam degisiyo tamamen .
Anneme cok sapiyor vuruyor ondan ilgi bekliyor biraz annemde soguk benim pek cocuk ruhundan anlamz.
Bu yuzden hafta sonu sitresli geciyor.annem kizmiyor bana sikayet eder kizimi bagirir.
Ne bilwyim.

Merhaba arkadaşlar
Benim derdim cocugum.
Beni cok sevsin.
Bosandik babasi uzakta.
Arkadaslar birde kolay bulabilecegim cocuk yetistirmede onemli kitap isimleri yazar misiniz?
Kutuphaneye uyeyim ordan bulurum ins.
Birde konup kapanmasin nolur ama sunu soylemeden gecemeyecegim.
Gecenlerde kutuphaneden ÖRNEK ANNE NASIL OLUR?DIYE BI KITAP ALDIM cocuguma faudali olayim diye birdee kitabi ojudukca ne goreyim surekli cemaati anlatiyor yok fetullah gulen soyke boyle.
Ya nasil sinir oldim bir bilseniz ya .
Bu yizden bana okunmus guzel kitap isimleei soyler misiniz ayrixa bu kitaplari kutuphanelerden ne zamn kaldiracklar???
Valla cok sinir oldum ya..
Kitabin adini okuyan gizel kitap sanar ama icerigine bakinca ...:kusmuk:

Slm canim senin dedigin siteye girdim pek birsey acilmadi neden acaba ?
Ben mi acamadim..
Korokotak sitesine.
Face den mi girmek lazimm

Back
X