• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğumun çok cana yakin olması...

Yazınızda zaten normal gördüğünüz aşikâr. Överek bahsediyorsunuz. Sizin çocuğunuz cici onlar pis mi demeliyim anlamadım ki. İkiside çocuk ve 2.5 yaş döneminde hırçınlık olabiliyor diye biliyorum
Senin çocuğun normal aynı zamanda sen mükemmel bir annesin (aile önemli vurgusu bu yüzden) dememizi bekliyor tabi ki

siz bu durumda şuanda birçok anneyi eleştirmiş oluyorsunuz.. bunun ailenin yetiştirme tarzıyla ne alakası var? sendrom arkadaş böyle bir sendromdan haberiniz olacak merak etmeyin.
vahh tühh kaka aileler benm yetiştirme tarzım süper de demeyi bırakın o çocukla alakalı birşey sizin zaferiniz değil !!
siz sadece ahlakına müdahalelerde bulunabilirsiniz huyuna karakterine değil..

insan kınadığını da merak ettiginide yaşamadan ölmüyor.... bu konu sahibesi de hircin çocuklara oldukça meraklı gibi neyse ...

Gidin baska yere yazin haninlar siz mukelmelsiniz bu alyci tavirla sizde dikkat edin cocuklariniz etkilenmesin

Sizi çok iyi anlıyorum. Benim de kızım öyle.

Çevrede iyi yetiştirilmemiş saldırgan çocukları gördükçe kahroluyorum. Çok berbat aileler ve onlardan gördüklerini uygulayan küçük canavarlardan geçilmiyor ortalık..

insan kınadığını da merak ettiginide yaşamadan ölmüyor.... bu konu sahibesi de hircin çocuklara oldukça meraklı gibi neyse ...
ben alındım mesela..
ben ve babası bebeklikten beri okadar sevgi dolu,özgüvenli davranışlar aşılamaya çalıştık ki anlatamam..
ama kimseye yanaşmıyor yetişkin olarak napabilirim..
evet çocuklarla çok içli dışlı sevgiyle yaklaşıyor hepsine ama yetişkin birilerine gelince istemiyorum benmle konuşmasın diyor.. bunu şimdi ben mi aşıladım? oturup bütün gün istemeyeceksin yaklaşmayacaksın diye öğretliycek halim yok.. o onun karakteri ben şekillendirmiyorum ya..

Gidin baska yere yazin haninlar siz mukelmelsiniz bu alyci tavirla sizde dikkat edin cocuklariniz etkilenmesin

siz kendi çocuğunuzla ilgileninn. burda kimsenin çocuğu sizi ilgilendirmez sizin çocuğunuz da bizi .... kafanizdaki ön yargilarida artık kitap okuyarak mı atarsınız ne yaparsınız bilemem ama, bence oda ise yaramaz gibi . çocuğunuzla her oynamak istemeyen kaydırak önu kapatan tek amaçları o yaşta oyun olan masum çocuklara günahsız çocuklara daha güzel bakmanizi öneririm .... yada çocuğunuzu tembihleyin sadece sizin seçtiğiniz çocuklarla oynasın sizde gözünüzü dört açın çocuğunuz gibi sevecen bir bebiş bulun oynatin .
en kısa çözümü bu gibi.
neyse daha fazla yazmayacagim ... :-)

Sizi çok iyi anlıyorum. Benim de kızım öyle.

Çevrede iyi yetiştirilmemiş saldırgan çocukları gördükçe kahroluyorum. Çok berbat aileler ve onlardan gördüklerini uygulayan küçük canavarlardan geçilmiyor ortalık..
Sizide simdi bana hak verdiniz diye yok bilmem kitabi okumadinmi yok bilmem oyle diye

ben alındım mesela..
ben ve babası bebeklikten beri okadar sevgi dolu,özgüvenli davranışlar aşılamaya çalıştık ki anlatamam..
ama kimseye yanaşmıyor yetişkin olarak napabilirim..
evet çocuklarla çok içli dışlı sevgiyle yaklaşıyor hepsine ama yetişkin birilerine gelince istemiyorum benmle konuşmasın diyor.. bunu şimdi ben mi aşıladım? oturup bütün gün istemeyeceksin yaklaşmayacaksın diye öğretliycek halim yok.. o onun karakteri ben şekillendirmiyorum ya..

Aile ne kadar iyi olursa olsun çocuk farklı sekillenebiliyor ,benim ki çok uysal aslında ama yeni ortama girince hircinlasiyor kimseyle konuşmak istemiyor ama küfür etmedikçe şiddet uygulamadikca neden böyle yapıyorsun demiyorum ki şiddet uygulayan ve küfür eden bir çocuk değil dışardan öğrendikleri oluyor bazen onunda yanlış olduğunu anlatinca söylemiyor

Aile ne kadar iyi olursa olsun çocuk farklı sekillenebiliyor ,benim ki çok uysal aslında ama yeni ortama girince hircinlasiyor kimseyle konuşmak istemiyor ama küfür etmedikçe şiddet uygulamadikca neden böyle yapıyorsun demiyorum ki şiddet uygulayan ve küfür eden bir çocuk değil dışardan öğrendikleri oluyor bazen onunda yanlış olduğunu anlatinca söylemiyor
çocuklar kukla ya da hamur değil .öyle olsaydı hayat sevgi kelebekleriyle dolar taşar hiç kötülük olmazdı zaten..

Hanımefendi sizin 2 yaş sendromundan haberiniz yoksa biz ne yapabiliriz ? Ve sizin çocuğunuz bu dönemi eş geçmişse ( ki gayet sağlıklı ve çocuğun benliğini kavraması açısından önemli bir dönemdir) bunu komik bulmanız da çok ama çok komik.
Benim çocuğum sizinki kadar cana yakın değil evet ama sevdiği insanlarla vakit geçirmek oyun oynamak hoşuna gider çoğu zaman güler eğlenir. Fakat ona paylaşmanın güzel birşey olduğunu ne kadar göstermeye çalışsak da oyuncaklarını paylaşmaz ve hırçınlaşır. Yani efendim sizin çocuğunuzun cana yakın olmasında nasıl etkiniz yoksa benim de hırçın olmasında hiç bir etkim yok. Bir de çıkıp benim çocuğumla dalga geçemezsiniz diyorsunuz. Siz hırçın çocukları çocuk kategorisinden çıkarıp yaratık yerine koyduğunuzun farkında mısınız!?

Benim oglum da boyle.
Her gordugune gulucukler sacar. Boynuna atlar. Kimi yuz verir kimi yuz vermez.

Ama bu sebeple kimsenin evladina nefret dolusun masum degilsin vesaire diyemem.
Seni sevmiyorum diyen kiz aslinda bence cok masum. Cunku durust. Cunku sevmedigine istemedigine hayir demeyi biliyor. Yalandan yuze gulmeyi bilmiyor bir cok yetiskinin yaptigi gibi.

Sizin derdiniz ne onu anlamadim. Oglunuzun cana yakinligi mi etrafindan ayni cana yakinligi gormeyisi mi?

Sapigi psikopati kol gezerken bence dusunmemiz gereken baska bir sey var. Bebeklerimizin bu denli cana yakin olusu allah korusun ciddi sorunlara yol acabilir. Ilk kez gordugu kisinin bile kucagina atliyor benimki.
Yarin kendini korumasini tanimadiklarina bu kadar yakin olmamasini nasil ogretecegim? Bence bu daha onemli bir konu. Yoksa kiz oglumla oynamamis falan filan fasa fiso. Oglum hic bir yasitiyla iliski kuramiyorsa bu da bir dert ama herkes herkesle anlasacak diye bir sey yok.

Elbette karakter yapılarının da önemi var ancak ben çocukların ailelerinin aynaları olduğunu düşünüyorum..

Geçen gün karşı komşumuzun 4 ve 6 yaşlarındaki kızları evlerine gelen misafir çocuğu kenara çekmiş babalarının yeni aldığı arabayı göstererek "bu arabanın yanından dikkatli geçiceksin bu araba 200 bin liraya alındı" tarzı beylik laflar ediyorlardı. Bu çocuklar bu lafları kimden duyup öğreniyor dersiniz??

O yüzden hep denir evliliğinizde mutsuzsanız çocuğu kurtarıcı olarak sakın görmeyin, sadece potansiyel mutsuz çocuklar dünyaya getirmiş olursunuz diye ..

Velhasıl kelam, çocuk yetiştirmek gerçekten zor zanaat..

Onlar beylik laf degil oyun oynama cabasi.
Bnm oglumda bn ona dersem kizimi karsisina alip soyluyor.
Yetiskinler duygu bastirarak cocuk mu yetistirmeli surekli.
Yeri gelince aile icinde gerginlik olur yeri gelince gulluk gulustanlik.. her duygu hayata dair.
Pamuklara sarilip yetistirilen cocuklar okul caginda cok zorlaniyor bunu belirteyim.
Siddet olmamali evde ama uyari gulusme bazen ses yukselme olur.

10 aylik bir oğlum var normalde yabancı kavramını öğrendiği dönem
Ama bizim ki herkesin kucağına gidiyor gülücükler saçıyor. Sevecenligini bozmadan çok sıcakkanlı olmamayi öğretmem lazım diye düşünüyorum. Çok güzel yorum yapanlar olmuş sevmiyor ve istemiyorsa bunu soyleyebilmeli çocuklarımız. Bence çok cana yakın olmak iyo değil. Sınır ve mesafeyi ogretebilmeliyiz .

Etrafa hırçın davranmayı geçtim, anneye babaya hırçın davranıyor yavrular.
Ki normal de.. Benlik kavgası veriyorlar. Bende varım, dediğinin tersini de yaparım gözünün içine baka baka diyorlar.
Her çocuk aynı mı değil, biri tü kaka, öbürü bal şeker mi o da değil.
İkisi de masum melek..

Hem gelip buraya konu açıyor fikir istiyorsunuz hem de 'herşeyi siz bilirsiniz zaten, bi siz annesiniz' diye çıkışıyorsunuz.. Madem tüm fikirlere kapalısınız, en iyi anne sizsiniz niye başkalarına soruyorsunuz ki !! "Sevecen çocuk yetiştirdim" diye kendinizi övdürmeye gelmişsiniz ama KK hatunları yememiş.. :KK51:
Face'de hamiş, bebiş, kociş, oğluş tarzı gruplar var.. Oralar işinizi görür bence bi deneyin..

Çocuk normal.. Diğer çocuklar da normal.. Siz biraz anormalsiniz..

Bence insanoğlunun mayası kötü:) Ciddi söylüyorum ben hayatımda çocuklar kadar acımasız varlıklar görmedim. Her şeyin yetiştirilme tarzıyla alakalı olduğunu sanmıyorum. Bebekler ilk doğduklarında masum ve saflar ancak bilinçlendikçe fesatlık başlıyor:D

Kızımda çok net gözlemliyorum bunu. Sevgi dolu bir ailede büyüyor çok şükür. Yine de arada nereden öğrendiğine anlam veremediğim davranışlara şahit olup şaşırıyorum.

Benim kizimda 3 yasini dolduracak aynen cok cana yakin ama sorun sadece kendi yasitlarina degil by insanlara karşı da böyle ona uzak durmasını ogretmeye çalışıyorum zaman o kadar kotuki cocuklarımıza yeri geldiginde insanlara karsi ketum olmayi hayir demeyi kesin ogretmemiz gerekiyor benim dusuncem bu.

Çocukların huyları farklı oluyor
İki çocuğum var biri hep mesafelidir yeni insanlarla tanışmaktan hoşlanmaz arkadaşlık kurmakta zorlanır öfkesini kızgınlığını dışarı yansıtır. Diğeri içten kırılır sevgi doludur heç sever hem sevdirir, yaşlılarla, bebeklerle, çocuklarla çok iyi anlaşır tanışır bağ kurar eğlenir eğlendirir
Nasıl çocuk yetiştiriyorlar bilmiyorum ama iki çocuk var bende ikiside birbirinin tam zıttı ana baba hata yapıyordur belki ama çocuğun karakteri de önemli
Biz sivrilikleri törpülemeye çalışıyoruz ama çocuğun fıtratı belirleyici oluyor
Ben sevgi pıtırcıgı oğlumdan dolayı çok rahatsızım hayır demeyi öğrenmesini istemediği bir olayda tavrını belli etmesini istiyorum sırf diğer çocuk istiyor diye oyuna dahil olmasını istemiyorum.

Back
X