Çocuğumun olmayacağını düşünüyorum

Benim yilda birkac kere adet olan arkadasim (ki doktoru da çocuk sahibi olmasinin zor oldugunu soylemisti) hamileligini 6
Ayda mi ne farketmisti. Ustelik gecen zamanda bebeğin babasi olacak sevgilisinden de coktan ayrılmıştı.
Sonrasi adami bulma-apar topar evlenme falan...epey sancili gecti.
Bu dunyada hersey olur yani. Doktorun da birsey gorunmuyor diyormus. Devamli boyle karamsar dusunmen psikolojini etkiler ve gebe kalma konusunda sıkıntılar yasarsin. Hayata daha olumlu bakmaya calis lutfen
Tam filmlik olmuş evlendiler ha ilginç bir durum..

Ablamın neredeyse hiç olmuyordu ama 2 tane çocuşu var hiçbir tedavi görmeden.. Benim de ilk zamandan beri düzensizdi, 10 yıl doğum kontrol hapı kullandım sonra bıraktım. Bırakınca yine düzen bozuldu. Ama çok beklemeden de hamile kaldım.

Haplarını kullanmıyorsun, doğum kontrol ağır geliyor diyorsun, doktor xx dedi ama bence öyle değil diyorsun... e nasıl olcak?
Lütfen doktorunuza güvenin ve verdiği tedaviyi uugulayın yada güveneceğiniz bir doktor bulun..

Merhabalar. Aslında konuyu kadın hastalıkları bölümünde filan açmam gerekiyordu ama bu benim için önemli bir dert olduğu için sizinle burada paylaşmak istedim.
Ben ergenliğe yavaş yavaş 7.sınıf gibi girdim ama ilk adetimi 15 yaşında oldum. Zayıf biriyim hem de aşırı zayıf ve minyon. İlk seneler 5 6 ayda bir adet oluyordum. Birkaç sene sonra doktora gittim her şey yolunda sağlıklı dedi. Bunun birçok nedeni olabilir ama görünürde bir şey yok dedi. Sonraki birkaç sene tekrar gittim adet sökücü verdi o zaman oldum. En son geçen yaz gittim. Bana bir sürü vitamin vs. Verdi. Pek kullanamadım içinde laktoz vardı çünkü. Doğum kontrol de kullanamıyorum ağır geliyor. Hormonlarımın normal olduğunu söylese de bence hormonlarım düşük adetliyken test ediyorlar o zaman normal çıkıyor ama adet olmam gereken tarihlerde olmuyorum bence o zamanlar hormonlarım düşük. Neyse.

Son olarak 2 2.5 ayda bir adet oluyorum ve bu durum beni çok endişelendiriyor. Doktor bir sorun görünmüyor dese de böyle bir kadının çocuğu olur mu? Şimdilik çocuk düşünmüyorum ama şimdiden endişeliyim. Böyle bir durumla karşılaşıp anne olan var mı? :KK43:

polikistik over olabilir belki. ama oluyor onda da cocuk. tedavi olursunuz kendi kendine de olabilir. bende de vardi ama hamilelige engel degil denmisti. rahim filmi ve o ay kullandigim bir hap sonrasinda hamile kalmıştım. 2. cocukta hemen olmustu.

Belki inanmayacaksınız ama benim yengem 45 de menapoza gidiyor 3 ay sonra hamile olduğunu öğreniyor.
Yani menapozdan sonra hamile kalıyor.
Bazen akla hayale gelmeyen Şeyler basa gelir.
Kendine negatif enerji verme şimdiden.

Merhabalar. Aslında konuyu kadın hastalıkları bölümünde filan açmam gerekiyordu ama bu benim için önemli bir dert olduğu için sizinle burada paylaşmak istedim.
Ben ergenliğe yavaş yavaş 7.sınıf gibi girdim ama ilk adetimi 15 yaşında oldum. Zayıf biriyim hem de aşırı zayıf ve minyon. İlk seneler 5 6 ayda bir adet oluyordum. Birkaç sene sonra doktora gittim her şey yolunda sağlıklı dedi. Bunun birçok nedeni olabilir ama görünürde bir şey yok dedi. Sonraki birkaç sene tekrar gittim adet sökücü verdi o zaman oldum. En son geçen yaz gittim. Bana bir sürü vitamin vs. Verdi. Pek kullanamadım içinde laktoz vardı çünkü. Doğum kontrol de kullanamıyorum ağır geliyor. Hormonlarımın normal olduğunu söylese de bence hormonlarım düşük adetliyken test ediyorlar o zaman normal çıkıyor ama adet olmam gereken tarihlerde olmuyorum bence o zamanlar hormonlarım düşük. Neyse.

Son olarak 2 2.5 ayda bir adet oluyorum ve bu durum beni çok endişelendiriyor. Doktor bir sorun görünmüyor dese de böyle bir kadının çocuğu olur mu? Şimdilik çocuk düşünmüyorum ama şimdiden endişeliyim. Böyle bir durumla karşılaşıp anne olan var mı? :KK43:
Ben de bekarken 3 ayda bir regl olurdum. Gittiğim prof polikistik over ın var. Evlenip çocuk düşünene kadar doğum kontrol hapı kullan hiç değilse çocuk sahibi olma şansını yükselt yoksa çok düşükihtimal çocuğunun olması dedi. 4 ay kadar kullandım doğm kontrol hapını ama tüylenme falan yapmaya başlayınca bıraktım. O dönem saraçoğlunun soğan kürünü yaptım ve adetlerim daha düzenli olmaya başladı. Evlendiğim ilk aylarda korundum ve sonrasında nasıl olsa hamile kalma şansım çok düşğk bakalım kaç senede olacak diye korunmayı bıraktık ve korunmadığım ilk ay hamile kaldım. Tabi ben şok. Allahın hikmeti ayrı birşey ama soğan kürü de gerçekten Allahın insanlara gönderdiği bir mucize bence deneyin.

Kuzenim 3 ayda bir oluyordu. Cevremde bunun ornegi de çok hatta. Hepsi ilk iliskide hamile kaldilar. Bende gunu gunune dakikasi dakikasina adet olurdum 5 sene cocugum olmadi. Lutfen icinizi ferah tutun.

14 yasimda ilk defa adet oldum. adetlerim yarim senede bir gelirdi. oda doktorun 3 günlük verdigi haplar sayesinde olurdu

2014 de doktor cocugun kesin olmaz yumurtaliklarin ikiside sorunlu ve rahmin kalb seklinde dar. hamile kalsan bile 5. ayda düsük yaparsin dedi. cok sivilce sorunu yasiyorum diye m kontroll hapi kullaniyordum. 2014 den 2015e kadar agladim cocugum olmicak diye 2015 sonuna aman hapi birak bakalim nolcak dedim 2016 da iki kere adet oldum. en sonunda olcak gibiyim olamiyorum gögüslerim nasil sizliyor nasil istahim acildi. kendimle dalga geciyorum hamileyim diye o sirada dis tedavisi görüyorum sürekli röntgen cekiyorlar. her doktora gitmeden yinede test yapiyorim röntgen de hamile olmadigin kesin olsun diye hep negativ. patlicak gibiyim. 29.06. evi temizliyorum test buldum sunuda atmadan bi kullaniim dedim öyle kenara koydum gittim bi geldim. bayilcam sandim positiv, apar topar doktora git 9 haftalik hamileymisim. ilk testler yalnismis hamile hamile okadar röntgen cekilmisim su an oglum 2,5 yasinda.

Allah sanada versin insallah

Back
X