Çocuğumun psikolojisi olumsuz etkilenir mi?

Sudanli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2015
4.804
6.537
158
İş gereği olarak haftada 3 gece başka bir şehirde kalmak durumundayım. Geliri gayet iyi olucak sadece 3 gün çalışmış olucam. Çocuğumu yanımda götürmem imkansız gibi. Gündüzleri bakıcısı ya da kreste olucak gece de babasıyla. Bu çocuk haftada 3 gün beni görmemiş olucak çok üzülüyorum kendisini terkedilmiş hisseder mi... travma yaşar mı... elbette üzülecektir fakat büyük etkisi olur mu? ( Bu arada isimi evimin olduğu şehre aldırmaya çalışacağım fakat bu süreç 6 ay kadar sürebilir) Bebeğim 2 yaşında.
Ben bağımız kopmasın amacıyla birlikte olduğumuz günlerde birlikte uyuyalım diye düşündüm sizin önerileriniz nedir?

Pedagoglat okul çağına kadar ebeveynler ile çocuğun mümkün mertebe 1 günden uzun ayrı kalmamasını öneriyor.
Ama imkanlar el vermiyor ise evde olunan sürelerde çocukla daha kaliteli vakit geçirilip bu durum telafi edilebilir.

Benim de oğlum 2 yaşında, ilişkiniz nasıl
Size çok bağımlı mı? Bağlı mı? Uyku beslenme gibi ihtiyaçlarını sizinle halletmeyi tercih eder ?
Sert bir geçiş olmamalı bence
Ve arada sırada da olsa sizinle gelebilse keşke
Sanki çok daha iyi olurdu

Bu konular gerçekten profesyonel insanların akıl vermesi gereken konular bence. Biz anne yüreğimizin etkisiyle yorum yapacağız çünkü. Mesela ben asla yapmazdım böyle bir şey. Hani ayda yılda bir olsa, elbette çocuk hemen travma yaşayacak değil ama 6 ay çok uzun bir süre, 6 ay boyunca bu bir rutin olacak. Haftanın yarısında sizi göremeyecek olması için yaşı çok küçük. Bir çocuğun her gece anne babasının kokusunu alıp öyle uyuması gerektiğini düşünüyorum, en azından çocuk diyebileceğimiz, kendini daha iyi ifade edebileceği yaşlara gelene kadar. Gideceğiniz şehir çok mu uzak? Hani 3 günün bir gecesinde gelme şansınız yok mu? Ardışık 3 gece benim kabul edebileceğim bir şey değil. Ama dediğim gibi, bir uzmana sormalısınız aslında.

O üç gün nerede kalacaksınız mesela. Gündüz bakıcı ayarlayaöaz mısınız orada? Geçici bir süre olacasaksa esinizle konuşun kısa bir süre için olabilir

cocuklar degisime cok aciklar ve soyledigimiz herseyi de cok iyi anliyorlar. ona bol bol sarilin. gideceginizi ama mutlaka doneceginizi, onu cok sevdiginizi, asla birakmayacaginizi anlatin guzel guzel. bir sorun olmayacaktir. zaten cok sorun olacak olursa ona gore aksiyon alirsiniz. siz tedirgin olmayin, kendinizden emin olun cunku cocuk sizi aynalayacak.

Her çocuğun reaksiyonu farklı olabilir.
Ben kendi tecrübemizden yola çıkarak söyleyebilirim ki, berbattı.
Eşim iş çıkışı gelip oglumuzla vakit geçirip uyutup ise giderdi, sabah da gelir kahvaltı saatinde görürdü.

Ama oğlum eşimin gece evde olmamasına, kalktığında babayı görmemesine aşırı reaksiyonu verirdi.

Gecenin bir saati uykudan ağlayarak kalkar, sabaha kadar da pek susmazdi
İnşallah sizin için herşey çok kolay geçer.

O üç gün nerede kalacaksınız mesela. Gündüz bakıcı ayarlayaöaz mısınız orada? Geçici bir süre olacasaksa esinizle konuşun kısa bir süre için olabilir
Yanında babası olacağı için sorun olmaz bence. Zamanla alışacaktır. Annesi babası nöbet usulü çalışan çocuklar var. İş bu keyfi değil ki sonuçta
Cevap verdiğiniz için teşekkürler arkadaşlar. Bebeğim bağımlı değildir bana. Evde anneannesiyle babasıyla uyur. Tercihi benimdir ama öyle olması gerektiği zaman cingar çıkarmaz ayak uydurur. Yemeği de sorun olmaz babası halledebilir altını almayı da.
Gittiğim yerde pansiyon ya da öğretmenevi gibi yerlerde kalıcam ama oğlumu da götürebilirim sanırım bi bakıcı bulup bu fikir güzel sagolun.

Sadece 3 gün bakacak bakıcı bulamayabilirim ama kreş bulurum sanırım

Bu konu çok göreceli.
Mecbursanız yapacak bişey yok.
Mesela instagramda müzisyenannenin küçük bebeği var 1 yaşında bile değilken bebeğinden ayrı kalıyor aylarca.
Türkiyede çalışıyor.(çocuklar almanyada)
Ben hep bebeğe üzülürüm.Anneye en ihtiyacı olduğu zamanlarda anne malesef çalışmak durumunda.
Kendisi buna mecbur oda çok üzülüyor.
Bebek mutlu görünüyor ama bilemeyiz ileriki zamanlarda ne gibi etkilerinin olacağinı.
Yani bu şekilde olan anneler var.
İnşallah en kısa zamanda düzene sokarsanız.
kızınıza anlatın durumu anlayacak yaşta.
Terkedildiğini düşünmez umuyorum

Mecburiyet de elbette göreceli. Aç açıkta değiliz şükür eşim çalışıyor ama bu işe gitmezsem ilerde başka fırsat çıkar mı emin değilim. Bu sene kpss yi de denicem. Inşallah terkedildigini düşünüp içine kapanıp depresyon yasamaz

Çalışma saatleri çooookk uuzn olan bir eşim var. Öyle ki sabah 5 gece 12 de geliyor. Bazen evde oluyır. Çocugum hep benimle bir sorun olmuyor. Başlarda sürekli baba baba diye gezdi ama şimdi alıştık. Sizin sadece haftanın 3 günüymüş. Ama her çocuk farklı sonuçta. Görüntülü falan arar eksikliği az da olsa kapatmaya çalışırsınuz.

Bence evinden etmeyin 3 gün orada 3 gün otelde vs. O daha kötü gibi geldi. Annesi babası öyle çalışan insanlar da var. Çalışıyorsanız zaten hayat kolay değil. Kendinizi üzmeyin. İşe giderken kaçmamak, durumu ifade etmek gerektiğini biliyorum sadece. İsterseniz bir uzmandan yardım alın.

Öncelikle işiniz hayırlı olsun ama 2 yaş bir çocuk için çok önemli bi yas biliyosunuz. . Yanınızda görmek ona özguven ve örnek sağlar.
Beklemeniz mümkün değil mi bu 6 ay süreci çalışmadan mesela ..
Aile öncelik

Evet 3 gün üst üste olmayacağım. Bebeğim 24 aylık. Babası 5te evde olucak. Hatta bazen daha erken. 9da da evden çıkacak. Komşumuz bakıcımız olucak yüksek ihtimal

Malesef... zaten zor aldım işi. Kesin kayıt yapmazsam tekrar bir şansım olmayacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…