• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğumun terbiyesi ve başkasının kızması

bence biraz abartmışsın benim de oglumvar 1.5 yasında aynı senınkı gibi genelde laftan anlamıyor bazen kuzenlerim kızıyor abim kızıyor aglıyor sonra unutuyor :emir_bebek:

bence biraz abartmışsın benim de oglumvar 1.5 yasında aynı senınkı gibi genelde laftan anlamıyor bazen kuzenlerim kızıyor abim kızıyor aglıyor sonra unutuyor :emir_bebek:

DAha önce de dediğim gibi kızmak başka vurmak başka,çocuğa yapma etme diye kızmak çok farklı ama onu korkutacak kadar vurmak cok başka.

Abartmissin hem bizim kulturumuzde cocugu sadece anne baba degil akrabalarda terbiye eder
bize kizdilar mi sesimizi cikaramazdik simdi cocuklar oyle terbiyesiz ki ne yapmadan anliyolar ne bisey. Neymis efendim cocugu ozguveni yuksek yetistiriyolar.sen orda cocuguna dur dediginde seni dinlemiyosa kusura bakmada misafiriniz hakli sözünüzü geciremiyosunuz cocuguza. Artik ebeveynler cocuga degil cocuklar ebeveynlere is yaptiriyo emir veriyo

Ben de eltime gidince kızının hep aglamayi kullanarak istediğini yaptırdiğını görüyorum ve alıyorum onların elinden goturuyorum odaya. Ağlasan olmaz Hayır ağlama diyorum daha da ağlıyor bakıyor ki ben ciddiyim susuyor aglamiyor anlıyor. Ve bana hep farklı davranıyor. Inanın o bey acitmamistir kızınız aglamayi huy edindiği ve sizin ona aciyacaginizi düşündüğü için ağlamaya baş vurmuş işte.
Inanın o adam ona ve size iyilik yapıyor. Ağlasa bırakın aglasin aglasin ki ağlayarak bi şey elde edemeyecegini anlasın. Adam iyilik yapmış ama Maraz bulmuş. Allah korusun evladınız ordan düşse keşke suratına tokat atsaydi da evladım yanımda olsaydı derdiniz. Biz insanoğlu başımiza bi şey gelmeden anlayamiyoruz, Üzgünüm ama bunlar gerçekler. .
Cocugunuzu güçsüz yetistirmeyin.

Merhabalar,
Benim 1.5 yaşında bir kızım var.Her çocuk gibi çok hareketli,yaramaz .Doğal olarak da daha aklı tam ermediği için her "dur yapma,oraya çıkma"dediğim zaman yapmıyor.Bazen laf dinliyor,ee çoğu zaman da dinlemiyor.
Dün akşam iftara eşimin amcasının oğlunu davet ettik.Yemeği yedik,kahveleri içiyoruz.Kızım camdan aşağı bakmak istedi,cam da fransız balkon şeklinde.Tabiki dur yapma kızım çıkma diye seslendim ama dinlemedi.Eşimin amcasının oğlu kızıma daha yakındı sesini yükselltti "çıkma sakın oraya" diye bağırdı,kızım korktu sesimi cıkarmadım misafirdir diye.Tekrar denedi kızım bu sefer eline vurdu kızım ağlamaya başladı.
Ben olacakları az buçuk tahmin edip eşime "kızımıza bak,oradan al,çıkmasın"diye sesleniyorum.Eşim de gülüyor kuzeni kızınca "dur bakalım napacak" diye kızımın tepkisini merak ediyor.Eline vurulan çocuk napar,ağlar...

Daha önce de ağlatmıştı kızımı "siz buna terbiye vermemişsiniz,herşeyi ağlayarak istiyor"demiş,kızmıştı kızıma.Eşimle bu yüzden tartıştık,ben birisini uyarırsam kalbini kırarım o yüzden sen müdahale et,her zaman görüştüğün kuzeninle aran bozulsun istemiyorum,o yüzden müdahele etmiyorum,yoksa bir daha görüşmeyecek kadar kalbini kırarım dedim.Bana dediği "şakayla vurdu,öyle gerçekten vurmadı".Kızım şakayla vursa ağlamazdı,hem şakayla bile olsa ağladığıan göre şaka olarak algılamadı" dedim.Abartıyorsun sen de diyerek konuyu kapattı.

Gece gözüme uyku girmedi,kızıma kimsenin 1 fiske bile vurmaya hakkı yok,terbiyesini de ben veririm.Ama orada sessiz kalarak yanlış mı yaptım?Bir daha böyle bir durumla karşılaşırsam ve eşim tepkisiz kalırsa nasıl davranmam lazım?

tabiki tepkini göster
9ay karnında sen taşıdın besledin büyüttün
terbiyesi yaramazlıgı herşeyiyle sana ait
eşimin amcasının oglu kızıma vuracak ortalıgı yıkarım kimse kusura bakmasın
o hakkı nerden bulmuş kendin de
suçun büyügü eşinde ama

benimde 2o aylik bir oglum var ben asla ne eline ne bir baska yerine vurmamisimdir
bir baskasi vursa tepkim cok agir olurdu
hatta baskasindan ziyade esim bile aynisini yapsa yanar yanu
ufacik yavrucaga nasil.kiyilir ki
benim evimede misagirlerim gelir yapilmamaai gereken durumlarda olabilir cocuk sonucundq ama o yavricaga birsey demem mesela bak annesi x ne yapiyor vb gibi sekilde uyarirum kiyamam fa zaten kimsdnin cocuguna

Ben de eltime gidince kızının hep aglamayi kullanarak istediğini yaptırdiğını görüyorum ve alıyorum onların elinden goturuyorum odaya. Ağlasan olmaz Hayır ağlama diyorum daha da ağlıyor bakıyor ki ben ciddiyim susuyor aglamiyor anlıyor. Ve bana hep farklı davranıyor. Inanın o bey acitmamistir kızınız aglamayi huy edindiği ve sizin ona aciyacaginizi düşündüğü için ağlamaya baş vurmuş işte.
Inanın o adam ona ve size iyilik yapıyor. Ağlasa bırakın aglasin aglasin ki ağlayarak bi şey elde edemeyecegini anlasın. Adam iyilik yapmış ama Maraz bulmuş. Allah korusun evladınız ordan düşse keşke suratına tokat atsaydi da evladım yanımda olsaydı derdiniz. Biz insanoğlu başımiza bi şey gelmeden anlayamiyoruz, Üzgünüm ama bunlar gerçekler. .

aglamak konusunda haklisuniz bizim cocyk dr umuzda aynini onerdi hic aglamamis gibi davranin komusmayin ikna etmeye calismayin dedi
hatta diklatini baska yere vermeye calismamak lazimmis ileride dikkat eksikligi olurmus

ama eline vurma olayina gelince 1.5 yasinda bir yavru boylr eline vurarakmi ornek oluncak iyilik yapipcak cok yanlis benim kanaatimca

Abartmissin hem bizim kulturumuzde cocugu sadece anne baba degil akrabalarda terbiye eder
bize kizdilar mi sesimizi cikaramazdik simdi cocuklar oyle terbiyesiz ki ne yapmadan anliyolar ne bisey. Neymis efendim cocugu ozguveni yuksek yetistiriyolar.sen orda cocuguna dur dediginde seni dinlemiyosa kusura bakmada misafiriniz hakli sözünüzü geciremiyosunuz cocuguza. Artik ebeveynler cocuga degil cocuklar ebeveynlere is yaptiriyo emir veriyo

Kusura bakmayın da 10 yaşında cocuktan değil,18 aylık bebekten bahsediyoruz.

İyi de kızım orada ağladığı için vurmadı ki.kızım akrabamız vurduktan sonra ağladı korktuğu için.Hiç kimse birisine vurarak iyilik yapmaz.Ayrıca düşeceği bir durum da yoktu ortada.Sadece camdan dışarı bakıyordu.Kızım istediğini ağlayarak yaptıran bir çocuk da değilki tam okumamıssınız

aglamak konusunda haklisuniz bizim cocyk dr umuzda aynini onerdi hic aglamamis gibi davranin komusmayin ikna etmeye calismayin dedi
hatta diklatini baska yere vermeye calismamak lazimmis ileride dikkat eksikligi olurmus

ama eline vurma olayina gelince 1.5 yasinda bir yavru boylr eline vurarakmi ornek oluncak iyilik yapipcak cok yanlis benim kanaatimca

Tabiki de eline vurulmamali ama eğer o başkasının eline vuruyorsa anlamali ki başkası da onun eline vurabilir. O yüzden bu davranisindan vazgecmeli. Çocuklara aslında anne babalar kötülük yapıyor. Hep ablami örnek almisimdir. Allah nazarlardan saklasin ablamın 4 tane evladı var ve hepsini de öyle güzel eğitti ki. Aglayınca vermedi, aglamadigi normal zamanlarda vereceğini verdi, onlari bi yere bağımlı yapmadi illa yataklarinda yatacaklar diye bir şey yok dedi. Koyuyordu koltuğun üstüne çocuklar uyuyordu kendi kendilerine. Şimdi maşallah subhanallah öyle Akıllilar terbiyeliler ki ben ablamın verdiği terbiyeye bunu baglıyorum.
O yüzden is anneye düşüyor. Burada hanımefendi annelik duygusuyla vicdan yapıyor ve doğruyu göremiyor. ..

İyi de kızım orada ağladığı için vurmadı ki.kızım akrabamız vurduktan sonra ağladı korktuğu için.Hiç kimse birisine vurarak iyilik yapmaz.Ayrıca düşeceği bir durum da yoktu ortada.Sadece camdan dışarı bakıyordu.Kızım istediğini ağlayarak yaptıran bir çocuk da değilki tam okumamıssınız

bence anlamsiz bur tavir takinmis akrabaniz

hem dusundukten sonra dusucek bir durumu olmus olsa anne ve baba olarak zaten siz gereken mudahaleyi yapardiniz
bence davranuslari rahatsiz ediyorsa cok bir arada kalmamaya dikkat edin

Açıkcası bir grup kullanıcı beni anlamış,bir grup da anlamamış.Kızım ağlayıp istediğini yaptıramayınca vurmadı akrabamız.Kızım eline vurulduğu ve korktuğu için ağladı.Ben kızıma birisinin uyarmak amaçlı,iyiliği için,başına birşey gelmemesi için kızıldığında karşı tarafa küsmem,alınmam.Ama burada durum farklı,çok da tehlike arzetmeyen bir durumda akrabamın kendi aklınca kızıma terbiye vermek için vurması.Vurarak terbiye olur diyenler kendi çocuklarına vurabilir,dövebilir de.Ama dediğim gibi herkes kendi çocuğuna terbiye versin.
Kızım ağlayarak her istediğini yaptırmaya çalışır ama bu dönemdki her çocuk bu yöntemi dener,kızım ağlayarak bişey istediğinde her zaman tepkisiz kalırım,o da vazgeçer.Artık yavaş yavaş da öğrendi,vazgeçmeye başladı.Camın resmini tekrar paylaşıyorum,cam kapalıydı,emniyet kilidi vardı,açılması mümkün değil.Benim kızdığım nokta,vurması.Kızımın bir yabancının ona vurabileceği kanısının oluşmasını istemiyorum aslında.
$836.webp

yazılanları okuyunca
bır cok kısının evlatlarına değer vermediğini düşündüm

önce şuna acıklık getirelim , bebeği birden fazla kişi eğitemez, sonra şunu kabul edelim evet misafirliğe gitmiş olsalardı anlardım ama o bebeğinde evi olan yuvaya başka biri geliyorsa evimi dağıtır kırarmı dökermi o ailenin sorumluluğunda ve takdirinde..eli acımamıştır şımarıklıktan ağlamıştır diyenlere ise gördünüzmü demek istiyorum.
ister canı acısın ister acımasın 18 aylık ağzındakini doğru düzgün çiğneyecek yetiye bile sahip olmayan bir bebekten bahsediyoruz ve bunun adı şiddet ,
sürekli yapma etme diyen yabancı bir adam bunun adıda psikolojik şiddet

anneye kızmamız gerekiyorsa elindeki işi bırakıp gelip cocugunu alabilirdi cocukların dillerinden en güzel anneler anlar diye düşünüyorum , o sebeblen evimize misafir geldiğinde cocugum bir sıkıntı cıkarıyorsa çünkü misafir oldugu için onunla ilgilenemiyorum eğri oturalım doğru konuşalım baktım error veriyor kendim ilgilenirim.

bebek çok acık net kendini ifade edeibliyormuda ağlamadan ifade edebilsin kendini , o camların ona zaarlı oldugunu bilse gidermi hiç oraya aklı daha ne kadar.
kendinizi düşünün kozmetikciye gireceksiniz anneniz size yapma gitme gitme diyor ne yaparsınız neden dersiniz?
cocuklarla cocuklaşmamayı farz edinmiş toplum.

buarada şunuda söyliyim cocugu döverek terbiye edemezsiniz , o anda yaptığı şeyden yaşattınız şokla ancak onu vazgecirirsiniz ama konuda sahibide illlaki şahit olacakki o cocuk ilk fırsatta tekrar o cama gidecek
1- daha küçük
2- cocuklara özgüvenleri dahilinde neden oldugunu anlatmadan yapma etme sözleri en fazla 24 aya kadar etkili olur ondan sonra cocuk kendi bagımsızlıgını ilan eder durur karşınızda
söyliceklerim bu kadar

Son düzenleme:
Tabiki de eline vurulmamali ama eğer o başkasının eline vuruyorsa anlamali ki başkası da onun eline vurabilir. O yüzden bu davranisindan vazgecmeli. Çocuklara aslında anne babalar kötülük yapıyor. Hep ablami örnek almisimdir. Allah nazarlardan saklasin ablamın 4 tane evladı var ve hepsini de öyle güzel eğitti ki. Aglayınca vermedi, aglamadigi normal zamanlarda vereceğini verdi, onlari bi yere bağımlı yapmadi illa yataklarinda yatacaklar diye bir şey yok dedi. Koyuyordu koltuğun üstüne çocuklar uyuyordu kendi kendilerine. Şimdi maşallah subhanallah öyle Akıllilar terbiyeliler ki ben ablamın verdiği terbiyeye bunu baglıyorum.
O yüzden is anneye düşüyor. Burada hanımefendi annelik duygusuyla vicdan yapıyor ve doğruyu göremiyor. ..

rabbim hepimize nasip etsin

ama bir yanlis anlasilma var snairim konu sahibi arkadasimiz bebeginin herseyi aglayarak yaptigi konusubda birsey soylemedu

rabbim hepimize nasip etsin

ama bir yanlis anlasilma var snairim konu sahibi arkadasimiz bebeginin herseyi aglayarak yaptigi konusubda birsey soylemedu

Aynen öyle kızım herşeyi ağlayarak yaptıran bir çocuk değil.Ne istiyorsa gelir ister.Yapma diyorsak bir direnir iki direnir sonra vazgeçer.Tabiki arada ağlama krizi tutuyor,kendini yerlere atıyor ama bu yaştaki çocukların hangisi yapmıyor,bu bir süreç.Bazıları kızım herşeyi ağlayarak yapıyor gibi bir algıya kapılmış neden anlamadım.

Açıkcası bir grup kullanıcı beni anlamış,bir grup da anlamamış.Kızım ağlayıp istediğini yaptıramayınca vurmadı akrabamız.Kızım eline vurulduğu ve korktuğu için ağladı.Ben kızıma birisinin uyarmak amaçlı,iyiliği için,başına birşey gelmemesi için kızıldığında karşı tarafa küsmem,alınmam.Ama burada durum farklı,çok da tehlike arzetmeyen bir durumda akrabamın kendi aklınca kızıma terbiye vermek için vurması.Vurarak terbiye olur diyenler kendi çocuklarına vurabilir,dövebilir de.Ama dediğim gibi herkes kendi çocuğuna terbiye versin.
Kızım ağlayarak her istediğini yaptırmaya çalışır ama bu dönemdki her çocuk bu yöntemi dener,kızım ağlayarak bişey istediğinde her zaman tepkisiz kalırım,o da vazgeçer.Artık yavaş yavaş da öğrendi,vazgeçmeye başladı.Camın resmini tekrar paylaşıyorum,cam kapalıydı,emniyet kilidi vardı,açılması mümkün değil.Benim kızdığım nokta,vurması.Kızımın bir yabancının ona vurabileceği kanısının oluşmasını istemiyorum aslında.
Eki Görüntüle 1183094

arkadasim ben konunda sana hak verdim tam anlamiyla
ama her insanin bakis acisi farkli akrabanizin bakis acisida onlardan biri
birde bir cicuga ne kadar az hayir denilirse onun anlamini daha iyi kavrar o bu gelen giden buna mudahele ederse verilen egitim anlamsiz kalir
ayrica cektigunuz resimde o yavrucagin dusme ihtimali bilr yok
eline vurmasi nasil anlamsizsa burdan duseceguni dusunmeside o denli anlamsz

arkadasim ben konunda sana hak verdim tam anlamiyla
ama her insanin bakis acisi farkli akrabanizin bakis acisida onlardan biri
birde bir cicuga ne kadar az hayir denilirse onun anlamini daha iyi kavrar o bu gelen giden buna mudahele ederse verilen egitim anlamsiz kalir
ayrica cektigunuz resimde o yavrucagin dusme ihtimali bilr yok
eline vurmasi nasil anlamsizsa burdan duseceguni dusunmeside o denli anlamsz

Resimi internetten aldım,bizim evdeki eşik bundan daha yüksek kızım oraya cıktı,düşerse en fazla parkeye düşer.Zaten akrabam aşağı düşer diye değil,sanki bana uygulamalı" bak cocuk böyle terbiye edilir,lafın böyle dinletilir" gibisinden vurdu.

Aynen öyle kızım herşeyi ağlayarak yaptıran bir çocuk değil.Ne istiyorsa gelir ister.Yapma diyorsak bir direnir iki direnir sonra vazgeçer.Tabiki arada ağlama krizi tutuyor,kendini yerlere atıyor ama bu yaştaki çocukların hangisi yapmıyor,bu bir süreç.Bazıları kızım herşeyi ağlayarak yapıyor gibi bir algıya kapılmış neden anlamadım.

evet evt bu bir donem 18 ay sonrasi iki yas sendromu basliyor
benim oglumdada yasadik biz bir gun apartmannin icinde kendini yerlere atti resmen hic mudahale etmedim ama yanimda bir baskasi olsa bunu uygulayamazdim sanirim
ama dediginiz gibu bu donemde hepsini yaptigi seyler
arkadaslar bencede yanlis anlamis

Kusura bakmayın da 10 yaşında cocuktan değil,18 aylık bebekten bahsediyoruz.

Yine de abartmissin cikma oraya diye kizdi kizima sesimi cikarmadim diyosun yok bi de adamla(kac yasinda bilmiyorum tabi ama farketmez zaten yasi) bu yuzden kavga etseydin. 10 yasinda olmasi gerekmez ki zaten o yastan sonra kontrol altina alamazsin cocugu
bu kadar korumaci olmak iyi degil

Son düzenleme:
Yine de abartmissin cikma oraya diye kizdi kizima sesimi cikarmadim diyosun yok bi de adamla(kac yasinda bilmiyorum tabi ama farketmez zaten yasi) bu yuzden kavga etseydin. 10 yasinda olmasi gerekmez ki zaten o yastan sonra kontrol altina alamazsin cocugu

Sizin kendi fikriniz elbette ama benim çocuğumu büyütme tarzım bu.Annesi babasından başka kimse(okul hariç) çocuğuma bağırarak,kızarak etkileyemez.Evet hassas olabilirm,abartıyor olabilirim.Sadece kızsaydı bi derece belki.Kavga etmem tabiki ama kızmaması gerektiğini söylerim,çünkü kendi kızlarına ben öyle davranıyorum.Bir birey olarak bile aslında kimsenin kimseyi azarlamaya hakkı yok ki hele bu bir bebek.

Back
X