• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğumun terbiyesi ve başkasının kızması

Yine de abartmissin cikma oraya diye kizdi kizima sesimi cikarmadim diyosun yok bi de adamla(kac yasinda bilmiyorum tabi ama farketmez zaten yasi) bu yuzden kavga etseydin. 10 yasinda olmasi gerekmez ki zaten o yastan sonra kontrol altina alamazsin cocugu
bu kadar korumaci olmak iyi degil

bırakında ınsanlar cocuklarını ıstedıgı gıbı davransın
ister cıkar ister cıkmaz en nıhayetınde o amcanın uzerıne vazıfe olan bısey degıl
bence konu sahıbı bastan asagı haklıo adamada bence bır daha boyle bırsey yaptıgınızı gormıyeyım deseydı keske

Bende sahsen eşimin kuzunini bırak kardeşi dahi olsa boyle vurarak küçücük çocuğu kendi deyimiyle terbiye etmeye calişmasini istemem begenmiyorsa sizin terbiye seklinixi kendi cocuklarina versin bir çocuğu birden fazla kisi terbiye edemez
Bir daha tekrarlanirsa tepkinizi orta koyun kimse kimsenin çocuğuna vurma hakkina sahip değil sebep ne olursa olsun:10:

Bende sahsen eşimin kuzunini bırak kardeşi dahi olsa boyle vurarak küçücük çocuğu kendi deyimiyle terbiye etmeye calişmasini istemem begenmiyorsa sizin terbiye seklinixi kendi cocuklarina versin bir çocuğu birden fazla kisi terbiye edemez
Bir daha tekrarlanirsa tepkinizi orta koyun kimse kimsenin çocuğuna vurma hakkina sahip değil sebep ne olursa olsun:10:

Zaten eşime söyledim,bir daha olursa söylediklerimden yaptıklarımdan sorumlu değilim diye.Bir çocuğu en iyi anne babası tanır,o terbiye eder.Her ailenin yöntemi,yaşam tarzı farklıdır.

bırakında ınsanlar cocuklarını ıstedıgı gıbı davransın
ister cıkar ister cıkmaz en nıhayetınde o amcanın uzerıne vazıfe olan bısey degıl
bence konu sahıbı bastan asagı haklıo adamada bence bır daha boyle bırsey yaptıgınızı gormıyeyım deseydı keske

E o zaman buraya acmasaydi konuyu ben haksiz goruyorum ve fikrimi soyluyorum Ailelerinin bu tavrlarindan dolayi simarik yetisiyolar zaten.
Iyi o zaman sokakta birine araba carpsin kimse donup bakmasin ne de olsa kimsenin uzerine vazife degil.
bizler buyuklerimize amca teyze nine dede abla abi kucuklerimize kardes demiyo muyuz biz kocaman bi aileysek neden karisinca sorun oluyoki

Son düzenleme:
E o zaman buraya acmasaydi konuyu ben haksiz goruyorum ve fikrimi soyluyorum Ailelerinin bu tavrlarindan dolayi simarik yetisiyolar zaten.
Iyi o zaman sokakta birine araba carpsin kimse donup bakmasin ne de olsa kimsenin uzerine vazife degil.
bizler buyuklerimize amca teyze nine dede abla abi kucuklerimize kardes demiyo muyuz biz kocaman bi aileysek neden karisinca sorun oluyoki

Karşılaştırdığınız örnekler o kadar uç ki.Bir arkadaşınız hata yaptığında sözlü olarak uyarır mısınız yoksa gidip suratına bir tane yapıştırıp sakın bir daha yapma mı dersiniz?

Sizin kendi fikriniz elbette ama benim çocuğumu büyütme tarzım bu.Annesi babasından başka kimse(okul hariç) çocuğuma bağırarak,kızarak etkileyemez.Evet hassas olabilirm,abartıyor olabilirim.Sadece kızsaydı bi derece belki.Kavga etmem tabiki ama kızmaması gerektiğini söylerim,çünkü kendi kızlarına ben öyle davranıyorum.Bir birey olarak bile aslında kimsenin kimseyi azarlamaya hakkı yok ki hele bu bir bebek.

Siz bilirsiniz ben cok yonlu dusunen biriyim bu yuzden neden sonuc iliskisi kurarim ve de gozlemlerim ve eski anlayislarin gunumuz anlayislarindan cok daha iyi oldugu kanaatindeyim bu yuzdende konunuzla ilgili boyle dusuncelere sahibim.
allah anali babali buyutsun

Siz bilirsiniz ben cok yonlu dusunen biriyim bu yuzden neden sonuc iliskisi kurarim ve de gozlemlerim ve eski anlayislarin gunumuz anlayislarindan cok daha iyi oldugu kanaatindeyim bu yuzdende konunuzla ilgili boyle dusuncelere sahibim.
allah anali babali buyutsun

Biz de tek yönlü düşünmüyoruz.Eski yöntemlerin hepsi tü kaka değil elbette ama her zaman ileriye bakmak,yenilikleri takip etmek lazım.Biz de anne babamızdan birer şaplak yedik,psikopat olmadık elbette,ama bana başka birisi vursaydı belki de psikolojim bozulabilirdi,kimse bilemez.O yüzden eski-yeni karşılaştırıp mantık süzgecinden geçirip öyle uygulamak gerekir diye düşünüyorum.
Ben yazılan hiçbir cümleye fevri tepki vermem,haksızsın demem,açıklamamı yaparım konuyu bu yüzden açtım çünkü.

Karşılaştırdığınız örnekler o kadar uç ki.Bir arkadaşınız hata yaptığında sözlü olarak uyarır mısınız yoksa gidip suratına bir tane yapıştırıp sakın bir daha yapma mı dersiniz?

Iyide cocugu uyarmislar zaten. Arkadasima gerekirse o tokati da atarim cunku bu onun iyiligi icindir. Mesela arkadasim yanlis bisey yapti bazen diyorum keske yapmadan once anne babasina soyleseydim belki bana cok kizacakti ama kendine zarar vermemis olacakti.
uc nokta dediginiz cocuk balkona tirmanmaya calisiyodu. Insanlara illa olay olup bittikten sonra mudahale etmemiz gerekmez ki zaten bunun da bi onemi kalmaz

Son düzenleme:
kimse kimsenin cocugunu terbiye etmesiyle ilgili bu şekilde akıl veremez
kendisi terb,yeden çok anlasaydı ufacık cocugun eline vurmazdı
ilgisini başka yöne cekerdi

Iyide cocugu uyarmislar zaten. Arkadasima gerekirse o tokati da atarim cunku bu onun iyiligi icindir. Mesela arkadasim yanlis bisey yapti bazen diyorum keske yapmadan once anne babasina soyleseydim belki bana cok kizacakti ama kendine zarar vermemis olacakti.
uc nokta dediginiz cocuk balkona tirmanmaya calisiyodu. Insanlara illa olay olup bittikten sonra mudahale etmemiz gerekmez ki zaten bunun da bi onemi kalmaz

pardon sizin cocugunuz varmi?

ben olmadiguni dusunuyorum
ufacik yavrusunun eline vurulmasinin bagrilmasinin heleki hic alakasi olmayan bir insan tarafindan bir anne olarak dusuncesi bile beni kotu ediyor

cocugun iyulugini dusunen insan annesine soyler annesi gereken mudahaleyi yapar
ufacik bebenin eline vurmakla onu terbiye edemes

soyledıgınızle celısıyorsunuz, demek ki anne baba verır terbıyeyı ve ona ıletılır bır durum varsa, tıpkı örneğinizde belirttiğiniz gibi..

Açıkcası bir grup kullanıcı beni anlamış,bir grup da anlamamış.Kızım ağlayıp istediğini yaptıramayınca vurmadı akrabamız.Kızım eline vurulduğu ve korktuğu için ağladı.Ben kızıma birisinin uyarmak amaçlı,iyiliği için,başına birşey gelmemesi için kızıldığında karşı tarafa küsmem,alınmam.Ama burada durum farklı,çok da tehlike arzetmeyen bir durumda akrabamın kendi aklınca kızıma terbiye vermek için vurması.Vurarak terbiye olur diyenler kendi çocuklarına vurabilir,dövebilir de.Ama dediğim gibi herkes kendi çocuğuna terbiye versin.
Kızım ağlayarak her istediğini yaptırmaya çalışır ama bu dönemdki her çocuk bu yöntemi dener,kızım ağlayarak bişey istediğinde her zaman tepkisiz kalırım,o da vazgeçer.Artık yavaş yavaş da öğrendi,vazgeçmeye başladı.Camın resmini tekrar paylaşıyorum,cam kapalıydı,emniyet kilidi vardı,açılması mümkün değil.Benim kızdığım nokta,vurması.Kızımın bir yabancının ona vurabileceği kanısının oluşmasını istemiyorum aslında.
Eki Görüntüle 1183094

Size hem hak veriyorum, hem vermiyorum. Evet o akrabanin yaptigi yüzde yüz yalnistir. Hiç kimse benim çoçuguma bir parmak ile bile elliyemez!
Ben orda kesin sesimi çikarmistim. Hak vermedigim yer ise söyle bir çoçuk her yasta terbiye edilir. Yani yasi çok küçük felan ile alakasi yok. Ilimli bir sekilde "kizim yapma" ile pek bir yere ulasamazsin. Elbette çoçuga bütün gün bagiramazsin fakat o balkon tehlikeli bir yer. Bu sefer kapisi kilitli ve babasi vardi, baska bir zaman böyle olmayabilir. O balkonun tehlikeli ve bunu ögrenmeli. Tehlikeli seylerde bir ebeveyn sesini mutlaka yükseltmeli ve emin olun, 1.5 yasinda olsa bile, sonunda oraya gidemiyecegini anlar.

Size hem hak veriyorum, hem vermiyorum. Evet o akrabanin yaptigi yüzde yüz yalnistir. Hiç kimse benim çoçuguma bir parmak ile bile elliyemez!
Ben orda kesin sesimi çikarmistim. Hak vermedigim yer ise söyle bir çoçuk her yasta terbiye edilir. Yani yasi çok küçük felan ile alakasi yok. Ilimli bir sekilde "kizim yapma" ile pek bir yere ulasamazsin. Elbette çoçuga bütün gün bagiramazsin fakat o balkon tehlikeli bir yer. Bu sefer kapisi kilitli ve babasi vardi, baska bir zaman böyle olmayabilir. O balkonun tehlikeli ve bunu ögrenmeli. Tehlikeli seylerde bir ebeveyn sesini mutlaka yükseltmeli ve emin olun, 1.5 yasinda olsa bile, sonunda oraya gidemiyecegini anlar.

Evet haklısınız,o balkonun tehlikeli olduğunu bilmesi lazım.Ama ben zaten onu her seferinde uyarıyorum gittiğinde.Ama işte ceza da ödül de anne baba versin.Akrabamız ona vurduğunda oranın tehlikeli olduğunu öğrenmiyor ki çocuk.Ben cocuk terbiye yaşı olur demedim.Kızıma gerektiğinde kızıyorum sesim de yükseliyor.Ama vurarak terbiye olmaz

soyledıgınızle celısıyorsunuz, demek ki anne baba verır terbıyeyı ve ona ıletılır bır durum varsa, tıpkı örneğinizde belirttiğiniz gibi..

Cunku benim cabalarim sonucsuz kaldi ben ona atiyorum su kadar zaman evden cikmicaksin diye soylesem benim soyledimlerim ise yaramazdi ama ailesi soylerse baska
bu iki durum birbirinden cok farkli insanlar genelde yasitlarindan korkmaz buyuklerinden korkar

ufacik yavrusunun eline vurulmasinin bagrilmasinin heleki hic alakasi olmayan bir insan tarafindan bir anne olarak dusuncesi bile beni kotu ediyor

aynen dediğiniz gibi,orada yapması gereken ben hatalıysam sesimi çıkarmadıysam bile " annesi bak kızın söz dinlemiyor,çıkma diyorum çıkıyor bi ilgilen de çıkmasın " demesidir.Siz bunu hiç terbiye etmemişsiniz,dur ben ediyimle olmaz.O akrabamıza göre kızım 18 aylık olmasına rağmen oturup kendi yemeğini sesi cıkmadan yemeli,misafir geldiğinde köşesinde kalkmadan bizi dinlemeli.Var mı öyle bir bebek?

Cunku benim cabalarim sonucsuz kaldi ben ona atiyorum su kadar zaman evden cikmicaksin diye soylesem benim soyledimlerim ise yaramazdi ama ailesi soylerse baska
bu iki durum birbirinden cok farkli insanlar genelde yasitlarindan korkmaz buyuklerinden korkar

Mantıksız örneklere devam edyorsunuz.Olgun biriyle bebek kıyaslanamaz.Oyun çağında,etrafını yeni keşfeden,her şeyi merak eden bir çocuğa birşeyi 100 kere de söylesen gene gider yapar.Ama olgun insan sizi dinler,işine gelirse yapar,işine gelmezse yapmaz

Evli degilim yani cocugum yok olsaydi uzulse ben de cok uzulurdum heralde bilmiyorum o duyguyu yasamadim. Ben vurmakta cok hakli demiyorum. sizin abarttiginiz gibi vurdugunu da sanmiyorum. Konu sahibi bu yuzden gece uyuyamadim dedi yanlis hatirlamiyosam, bende abarttigini soyledim bu kadar
herkes bi tutturmus yetismesi baskasini ilgilendirmez sanki hepimizin yetismesinde akrabalarimizin komsumuzun rolü olmadi

bir daha aynı şeyi yaparsa ben olsam tepki veririm. adam kendi çocuklarına istediği gibi terbiye verebilir ama ne olursa olsun benim çocuğuma şakadan da olsa vuramaz. orda yapması gereken ses ile uyarmak ve çocuğu camın yanında uzaklaştırmaktı.

Mantıksız örneklere devam edyorsunuz.Olgun biriyle bebek kıyaslanamaz.Oyun çağında,etrafını yeni keşfeden,her şeyi merak eden bir çocuğa birşeyi 100 kere de söylesen gene gider yapar.Ama olgun insan sizi dinler,işine gelirse yapar,işine gelmezse yapmaz

100 kere soylesen yapar da tamam iste o adamda 101 inci kez yapmamasini soyledi ne var bunda bu kadar buyutecek anlamiyorum ki

Back
X