H
hayal98
sevgili anne, asla lafim size degil yanlis anlamayin.
Benim kizim kulaginda skintag denilen bir et parcasiyla dogdu (deri renginde bir ben gibi gozukuyor) su an 2 yasinda.
Dogar dogmaz bu skintag sebebiyle ultrason cekildi ve 2 senedir periyodik araliklarla ultrasona giriyor ve bu surecinde hep ben dizinin dibindeyim kizimin, dolayisiyla bebek ultrasonlarinda (alt batin ultrasonu) nelere bakilabiliyor, neler acik acik gorulebiliyor cok iyi biliyorum.
Her ultrasonunda ozellikle sorarim, organlari yerinde mi vs herseyi bilmek istedigim icin (kizim surekli iye geciriyor) ve doktorda bu idrar kesesi, bu kanali vs hep gosterir. Yani siz sistoskopiye kadar cekilmissiniz (erkek bebek diye farkli bi durum mu var bilmiyorum)
Acaba dedigim gibi erkek bebek oldugu icin, kanalin bir kismi pipide oldugu icin mi gorulemedi bu eksiklik anlayamadim.
Ben olsam ameliyati yapan doktordan bununla ilgili ciddi bir epikriz isterdim, doktordan bana bunu tiptan hic anlamayan birine anlatir gibi anlatmasini isterdim ve burada onceki doktorlarin bir hatasi var ise hukuki yollara basvururdum.
Cidden cok ilginc bir vaka hem idrar kanalinin hic olmamasi hemde bunun farkedilmemesi, yani bu anne karnindayken bile bakilan birsey yahu, inanin şoktayim.