Çocuğumuz olmayacak mı yardım edin

bordokedi30

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
3
Puanlar
1
2,5 senedir evliyim son 1 senedir de ovülasyon takibi yapıp ilişkiye giriyoruz ama gebelik gerçekleşmedi bende hiçbir sorun çıkmadı ama eşimde testislerde sorun çıktı her iki testiste variküsel çıktı ileri boyutta imiş 2.5 mm boyutundalar her iki tarafta bu da damar genişlemesi anlamına geliyormuş spermin kalitesini bozuyormuş ameliyat ile damarları düzeltiyorlarmış diğer yandan sperm sayısı 3 milyon çıkmış çok düşük aynı zamanda sperm hareketliliği de düşük çıkmış birde lökosit üç tane artı çıkmış yok yok yani. Sabahtan beri ağlıyorum sinirlerim alt üst oldu vitamin ilacı vermişler iki hafta kullan değişim olmazsa ameliyat deneriz demişler ama 34 yaşındayız vakit kaybetmek de istemiyorum eşim acele etmememiz gerektiğini söylüyor bu durumda olup çocuk sahibi olanınız oldu mu ?

Hastalıkta ve sağlıkta diye söz veriyoruz evlenirken değil mi? O nedenle size düşen eşinizi tedavi sürecinde desteklemek, sabırla beklemek. Madem sizde gebeliğe engel bir sorun yok, eşinizin tedavisi bittiğinde gayet tabii çocuğunuz olabilir.

esimin sağ 3.9, sol 2.2 mm varikosel vardı fakat sperm değerleri iyiydi. hamile kaldım. 1.5 ay önce de spermlerde dna hasarı oluşmaması ve ağrı şikayeti olduğu için ameliyat oldu.

spermler eğer dna hasarı oluşmuşsa ameliyattan sonra bir iyileşme beklemeyin. doktorunuzla bunları net bir şekilde konusun. ama ameliyat da cok basit bir ameliyat, gözünüzü korkutmasın.

Canım tedavi olursa olur bir hasta gördüm eşinden sadece 2 tane canlı sperm bulmuşlar oldu çocukları sizinde gerekli tedavi lerle olucaktır inşallah

Eşin doğru söylemiş acele edip strese girmeye gerek yok. Eşini de strese sokma erkekler böyle durumlarda bir süre sonra kaçıyor. Kolay değil Sizde sıkıntı olsa eşiniz böyle yapsa ne hissederdiniz.. İyi bir doktor bulun tedaviye başlayın. Bir sürü tedavi yöntemi var. Bu kadar ağlayıp harap olacak bir durum yok.

2,5 senedir evliyim son 1 senedir de ovülasyon takibi yapıp ilişkiye giriyoruz ama gebelik gerçekleşmedi bende hiçbir sorun çıkmadı ama eşimde testislerde sorun çıktı her iki testiste variküsel çıktı ileri boyutta imiş 2.5 mm boyutundalar her iki tarafta bu da damar genişlemesi anlamına geliyormuş spermin kalitesini bozuyormuş ameliyat ile damarları düzeltiyorlarmış diğer yandan sperm sayısı 3 milyon çıkmış çok düşük aynı zamanda sperm hareketliliği de düşük çıkmış birde lökosit üç tane artı çıkmış yok yok yani. Sabahtan beri ağlıyorum sinirlerim alt üst oldu vitamin ilacı vermişler iki hafta kullan değişim olmazsa ameliyat deneriz demişler ama 34 yaşındayız vakit kaybetmek de istemiyorum eşim acele etmememiz gerektiğini söylüyor bu durumda olup çocuk sahibi olanınız oldu mu ?
doktor iki hafta kullan demis, iki haftanin kaybedeceginiz vaktinden ne olacak?
zaten bugun yedigin 3 ay sonraki hucrene etki ediyormus. bence bir salın bebek planini, kari koca evden sigarayi, paketli gidalari falan atip ureme dostu besinlerle takviyelerle yeni bir doneme baslayin - hep kafanizda "temmuzda operasyon olur" diye dusunun ki beyin stres olmasin , beklemediginize inansin. belki hamile kalirsiniz. ya da tupbebek ds deneseniz en azindan daha saglikli sperm ve yumurtadan denemis olursunuz

Bu varikosel boyutları ameliyatlık değil eşimde de 3,5 mm çıktı bizzat ultrason yapan uzman doktor normal sınırlar içinde olduğunu söyledi, takviyelerle ve ilaçlarla çok kısa sürede sperm sayısı artar ve kalitesi düzeltilir. Doktorunuzu değiştirin bence hemen operasyon önerisi doğru değil proxeed plus kullanırlar genelde yanında E vitamini ve keçiboynuzu özü alabilirsiniz

Öncelikle hiç çocuğum olmayacak mı düşüncesine girmek için daha çook erken henüz hiç bir tedaviye başlamamışsınız bile. Benim eşimde iki taraflı ameliyat oldu ama sperm sayımız ve hızımız yüksekti bizim.(80 milyon,%60 civarı) Gebelik olmadığı için dr tavsiyesiyle ameliyat olmuştu sonrasında propxed kullandı uzun süre yine gebelik olmadı. Üstüne ben rahim filmi, histereskopi gibi daha ileri tetkiklerimi yaptırdım ve bir aşılama bir tüp bebek denememiz oldu(embriyolarımız 5.güne gelemedi bile) yine gebelik olmadı. İşte ben o zaman girmiştim bu düşünceye ve kabullenme aşamasına. Şuan doğal yoldan hamile kalıp sağlıkla doğan 4,5 aylık kızım yanımda uyuyor. Sperm ve yumurta varsa eninde sonunda oluyor yani ama aşılama ve tüp bebek denemek için fazla beklememenizi, eşinizle beraber şimdiden psikolojinizi hazırlamanızı tavsiye ederim.
Bizdeyse sorun sperm kalitesindeymiş ameliyat sonrası 1 yıl takviyeler kullandı olmadı, sonrası anlattığım gibi aşılama, tüp bebek tedavileri yine olmadı en son sperm Dna hasarı ve Sperm Ros değerlerine bakıldı. (Bu testlere genelde olumsuz tüp bebek tedavilerinden sonra bakıyorlar, siz öncesinde baktırın mutlaka yüksekse başlamayın düşürmeye çalışın) Sorunumuz ROS yüksekliğiymiş Kaan Aydasta tedaviyle düştü ve doğal yoldan oldu hemen.

3milyon az mı Bence siz akışına bırakın çocuğunuz olur. Örneğin ocak ayında ameliyat olacak diye konuşun ocak ayına kadar bu konuyu kendi aranızda bile konuşmayın akışına bırakın. Bi de my force diye bir vitamin kullandık eşim ve ben düzenli olarak 3 ay içtik. Eşimin doktoru önermişti karı koca için diye. İlacı bıraktıktan 3 ay sonra da hamile kaldım şükür şimdi bebeğim 11 aylık.

Eşiniz kendini hazır hissettiğinde varikosel konusunda deneyimli bir üroloji doktoruna gitmenizi tavsiye edebilirim.
Bizim doktorumuz Samsun da kıvanç beydi eşim araştırarak bulmuştu çok şükür birkaç ay sonra hamile kaldım

Muhtemelen siz stres yapıyorsunuzdur.

Merhaba benim de eşimde sorun yok ben de var eşim bir gün olsun üzüldüğünü bana belli etmedi aksine beni hep teselli edip dik durdu o da benim gibi yıkılsa ne olurdu düşünemiyorum tedavi olun olmayın vitamin kullanın veya kullanmayın ama bunun bir imtihan olduğunu kabul edip eşinize destek olun gerekeni el ele verip yapmaya çalışın sorun sizde de olabilirdi eşiniz karalar baglasaydi nasıl hissedersiniz kendinizi onun yerine koyun dediğim gibi şuan sorun bende ve eşimin umrunda değil gibi olmasına rağmen( ki eminim her ay negatifi duyunca o da üzülüyordur ) ben gene de böyle bişey olduğu için üzülüyorum eşimde bana belli etseydi heralde daha kötü olurdum

esimin sağ 3.9, sol 2.2 mm varikosel vardı fakat sperm değerleri iyiydi. hamile kaldım. 1.5 ay önce de spermlerde dna hasarı oluşmaması ve ağrı şikayeti olduğu için ameliyat oldu.

spermler eğer dna hasarı oluşmuşsa ameliyattan sonra bir iyileşme beklemeyin. doktorunuzla bunları net bir şekilde konusun. ama ameliyat da cok basit bir ameliyat, gözünüzü korkutmasın.
Varikosel ameliyatından sonra ne düzeliyor peki hasar düzelmiyorsa

Varikosel ameliyatından sonra ne düzeliyor peki hasar düzelmiyorsa
dna hasarı eğer kalıcı hasar oluştuysa sperm üretiminde oluşuyor. bizim doktor bize böyle söyledi. biz cocuk istemimiz olmadığını, ameliyatın sadece esimin yasadığı sorunlar için istediğimizi söyledik. o da su an sorun olmayabilir ama ilerlerse dna hasarı oluşur, bunu da ameliyat etsek de düzeltemeyiz dedi.

yani dna hasarı oluşmadan ameliyat olmak önemli. kaldı ki bize sperm değerlerinde de kesin iyileşme olur diyemem ama var olan sperm kalitesini koruruz demişti.

Back
X