çocugun anne veya babaya çektiğine/benzedıgıne inanır mısınız?

kızlar hep merak etmısımdır .hanı annelerımız veya babalarımız hep der yaa; ''annesı kılıklı babası kılıklı'' buna gercekten ınanır mısınız ?
yestıskın bır cocugun huyunu suyunu aıleler belırlıyebılır mı ?
mesela ornek verecek olursak ;
erkek arkadasınız cok durust ve sıze sadık .ama cevresı hep o'na; ''babasına benzemıs huyu suyu babası'' dese,babası da zamparanın onde gıdenı ıse bu sızı korkutur mu ? suphe duyarmısınız ?
mesela, benım babacık genclıgınde capkının tekıymıs .buyuk abım babamı aratmadı capkınlıkta.ama kucuk abım tam tersı eşıne cok sadık.
veya; bır genc kızın annesının kaderını yasadıgına ınanır mısınız?
yanı genel olarak soru su ; cocukların anne babaya cektıgıne/benzedıgıne ınanır mısınız?

sevgilin seni defalarca aldatmis, acaba yine aldatirmi diye soruyorsan ? huylu huyundan vazgecmez bunu bil canim arkadasim:29:

evet oglan babasindan ne gördüyse aynisini karisina yapar emin olabilirsin
cevremdeki bicok kisiden bunu gözlemledim

sevgilin seni defalarca aldatmis, acaba yine aldatirmi diye soruyorsan ? huylu huyundan vazgecmez bunu bil canim arkadasim:29:

evet oglan babasindan ne gördüyse aynisini karisina yapar emin olabilirsin
cevremdeki bicok kisiden bunu gözlemledim

yok kırmızıdonlukız,sevgılım tekrar aldatır mı dıye sorsam oyle bır baslık acardım zaten.bu benım genel olarak merak ettıgım bır soruydu.

ben buna inanıyorum. benm abimin çocuğuyla bir görseniz. tıpatıp aynısı ikiz olsalar bu kadar benzer yani görmeniz lazım :)

ben genetik özelliklere çok inanıyorum.önceden herşeyin eğtimle hallolacağını,çocuğun tamamen anne-babanın şekillendirdiğini düşünüyordum ama şuan öyle düşünmüyorum.o çocuk genetik özelliklerle doğuyor ama asla boş değil.
eğitimle biraz şekilendirebiliyorsun.
buna bir örnek kardeşlerin birçok yönde birbirne benzememesi huylarının falan.halbuki aynı anne baba eğitmiş ama çok farklılar.

benim oğlumun birçok huyu kızkardeşimin huyuna benziyor.
halbuki o dünyanın bir ucunda yaşıyor biz diğer ucunda.

Back
X