Surekli birlikte takildigimiz hem arkadasim,hem akraba var.ben cocuguma her istedigini alan birisi degilim oyle yetistirmek istemiyorum hemde olur olmaz yerde pahali birseyi ister elimde olmaz susturamam diye de cunku kizim kullanmayi seviyo cogu cocuk gibi neyse biz onunla biyere gittigimizde o cocuguna her istedigini alir ivir zivirda olsa ben almak istemem bu sefer tutar o alir bende suana kadar kalbi kirilmasin diye bisey demedim.o alir derken ben parasini bazen veririm bazen vermem oyle.ben arkadasima cocuguma ben almayinca sende alma benim cocuguma ben oterite koyamiyorum ozaman demeyi dusunuyorum sizce kirilirmi?yada daha yumusak nasil diyebilirim?
"Canım geçen pedagoga götürdük, istediklerini kendisi kumbarasında para biriktirerek almaya alışsın dedi, biz de onu öğretmeye çalışıyoruz, her gün harçlık veriyoruz fakat birşey almıyoruz. Şimdi bunu almayalım, tavsiyeye uymak lazım ehhehehe :)"
arkadasinla olan samimiyetine bagli bence, bir de tarz meselesi, kimisi kulak asmayabilir, kimisi 'niye ben otoritesiz anne miyim" diye alinabilir, bir cok kisi de kirilir ve tavir koyabilir.. Ama zor bir durum soylemeyince de, bende senin gibi cocuga heseyin alinmamasi gerektigini dusunuyorum.
siz hakliisniz kesinlikle ama onun çcouguna alma deme hakkiniz varmi onu bilmiyorum ..
onunki ali$mi$ eger almazsa kiyameti koparacakdir , ugrasmak istermi bilemiyorum
Anladim ama yinede alınacağını sanmıyorum çok normal bişey sen çocuğunu bu şekilde yetistirmek istemiyosun ki bu da en iyisi bence :) saygi göstereceğini düşünüyorum
Surekli birlikte takildigimiz hem arkadasim,hem akraba var.ben cocuguma her istedigini alan birisi degilim oyle yetistirmek istemiyorum hemde olur olmaz yerde pahali birseyi ister elimde olmaz susturamam diye de cunku kizim kullanmayi seviyo cogu cocuk gibi neyse biz onunla biyere gittigimizde o cocuguna her istedigini alir ivir zivirda olsa ben almak istemem bu sefer tutar o alir bende suana kadar kalbi kirilmasin diye bisey demedim.o alir derken ben parasini bazen veririm bazen vermem oyle.ben arkadasima cocuguma ben almayinca sende alma benim cocuguma ben oterite koyamiyorum ozaman demeyi dusunuyorum sizce kirilirmi?yada daha yumusak nasil diyebilirim?
başkasının çocuğunu nasıl yetiştirmesine müdahale etmeyin .
Bana göre sizin tarzınız doğru .Benim de o tür arkadaşlarım var ama müdahale etmeye hakkım yok .Kızım biraz bozuluyor haliyle ama ben meseleyi kendi çocuğumla hallediyorum.HAngi birini düzelteceksiniz ki .Reklamlar da çok cazibeli .
Ben alma taraftari degilim o hep alinca bizimkilerde oyle olsun istiyo ee ben almayinca o aliyo bu sefer bende cogu zaman almak zorunda kaliyorum ve cocuklar cok gereksiz seyleri istiyolar evim ivir zivir dolu zaten .bide gozu kaliyo diyede huzursuz oluyorum o aliyo sen niye almiyosun diyolar bana :)busefer
Bende her istediğini almak istiyorum kızımın ama yok nedir bilmeli bu sebeple almıyorum her zaman.
Konuşun arkadasınızla bence. Ben almıyorum her istediğini rica ederim sende yapma deyin. Bu aralar tutturuyor vs diyede ekleyin. Bu yetiştirme tarzını etkileyen bir davranış biçimi çünkü.
Cok haklisiniz. Malesef bazi kisiler anne babanin kurallarina saygi duymuyorlar. Bende cogu kez sahit oldum buna. Annesi cocugun saglikli beslenmesini isterken ailelerden yada arkadaslardan bazi kisiler cocuga her istedigini veriyordu. Anne buna tepki gosterince kiziyorlardi. Hic hos birsey degil. Bence arkadasiniza soyleyin.