çocuğun özürlü mü soruları:(

Bu kadar hassas bir konuda bu nasil bir cevaptir? Bunu yazarken vicdaniniz sizlamadi mi hic??

Kimse size ilk mesaji yazdiniz diye maas vermiyor bu kadar ilk mesaj heveslisi olmayin. Once konuyu bir okuyun, anlayin.
Konu sayfaya duser dusmez ayni saniyede mesaj yazmak zorunda degilsiniz..

Uzun zamandir sizin mesajlariniz dikkatimi cekiyor.

Konuda kocam beni dovuyor asagiliyor diyor kadin, ilk yorum ve yine siz: BOSANIN!

Baska bir konu kayinvalidem soyle uzuyor beni ve gorusmek zorundayim kocam kirilmasin diye diyor konu sahibi, yine ilk yorum ve yine siz: GITMEYIN!

Kadin gorumcesinden eltisinden dertli buraya rahatlamaya gelmis konuyu okumadan soyle bir goz gezdirip, ilk mesaj tahtina oturmak icin tek kelime kisa ve oz ve konu sahibinin sorununu paylasmadan gercekten hissetmeden yine ilk yorum:GORUSMEYIN.

Konu sahiplerinin hic biri size goruseyim mi gideyim mi bosanayim mi demiyor. Insanlari kiriyorsunuz. Hele bu sayfadaki yorumunuzla artik tam zivanadan ciktiniz.

Biraz kendinizi toplayin artik lutfen. Acilen..
Bu kadar hassas bir konuda bu nasil bir cevaptir? Bunu yazarken vicdaniniz sizlamadi mi hic??

Kimse size ilk mesaji yazdiniz diye maas vermiyor bu kadar ilk mesaj heveslisi olmayin. Once konuyu bir okuyun, anlayin.

Konuda kocam beni dovuyor asagiliyor diyor kadin, ilk yorum ve yine siz: BOSANIN!

Baska bir konu kayinvalidem soyle uzuyor beni ve gorusmek zorundayim kocam kirilmasin diye diyor konu sahibi, yine ilk yorum ve yine siz: GITMEYIN!

Kadin gorumcesinden eltisinden dertli buraya rahatlamaya gelmis konuyu okumadan soyle bir goz gezdirip, ilk mesaj tahtina oturmak icin tek kelime kisa ve oz ve konu sahibinin sorununu paylasmadan gercekten hissetmeden yine ilk yorum:GORUSMEYIN.

Konu sahiplerinin hic biri size goruseyim mi gideyim mi bosanayim mi demiyor. Insanlari kiriyorsunuz. Hele bu sayfadaki yorumunuzla artik tam zivanadan ciktiniz.

Her kelimesine katılıyorum. Benim de dikkatimi çekiyor kulüpteki tek kelimelik "ilk cevabı verme sendromu".

merhaba,
Evet bu bayanın bu mesajlarına bende şahidim kendi konumda da bşka üyelerin konularında da.Sivri dilli görünmek mi istiyo bilmiyorum ama yoruları itici ve kırıcı çoğunlukla.

özürlü değilki farklı sadece.o ağzı kapanmayanlar özürlü.

Ne güzel demişsiniz empati özürlü o saçma sapan konuşanlar insanları üzerek mutlu olan tipler...

Konu sahibi üzülmesin benim kuzenim de kas hastasiydi yuruyemezdi gitgide de ağırlaştı rahatsızlığı herkes saçma sapan konuşurdu cevabını vermek ama terbiyeyi bozmamak lazım çocuğun bolca morale ihtiyacı var sizler ona o farklılığı hissettirmeyin çünkü böyle çocuklar özellikle duygusal anlamda çok özel oluyorlar

geçenlerde oğlumu kreşten alırken, bir babanın iki kızına okul panosundaki resimleri gösterdiğini gördüm. Tema engeller ve farklılıklar ile ilgiliydi. Baba çocuklarına bunlar sakatlarla ilgili, resimlerde sakatları anlatıyorlar diyordu. Kendince çabası çocuklarına duyarlı olmayı anlatmaktı ama seçtiği kelimeler ve anlatış tarzı çok kötüydü. Belki orada engelli biri olsa bu duruma çok içerlerdi. Malesef insanların dilini değiştirmek çok zor o yüzden umursamamayı öğrenmekten başka çare yok.

merhaba,
Evet bu bayanın bu mesajlarına bende şahidim kendi konumda da bşka üyelerin konularında da.Sivri dilli görünmek mi istiyo bilmiyorum ama yoruları itici ve kırıcı çoğunlukla.
ben de okudugumda sasirdim ama şöyle birsey var kimin ne pisikolojide oldugunu bilmiyoruz ki teste tabi olsak keske yorum yazarken belki sikintilari vardir en iyisi gormezden gelmek...

geçenlerde oğlumu kreşten alırken, bir babanın iki kızına okul panosundaki resimleri gösterdiğini gördüm. Tema engeller ve farklılıklar ile ilgiliydi. Baba çocuklarına bunlar sakatlarla ilgili, resimlerde sakatları anlatıyorlar diyordu. Kendince çabası çocuklarına duyarlı olmayı anlatmaktı ama seçtiği kelimeler ve anlatış tarzı çok kötüydü. Belki orada engelli biri olsa bu duruma çok içerlerdi. Malesef insanların dilini değiştirmek çok zor o yüzden umursamamayı öğrenmekten başka çare yok.

evet baba belki iyi niyetli ama,...
çocuklar için kitaplar var, değişik engellere özel olarak yazılmış.
hem çocuklar hem de büyükler için faydalı.
ben de oğluma alacağım, yaşının biraz daha uygun olmasını bekliyorum.
kendimizi de yeniden bir eğitmemiz gerek.

Bravo. İlk mesajı yazdın ve popüler oldun. Maaşın birazdan hesabına yatar...

Otizmli bireylerin en büyük problemlerinden biri sosyal becerilerinin eksik olması ve iletişim sorunu yaşamalarıdır.
Tıpkı sizde olduğu gibi..
Ama yine de karşılaştırıldığında, hiç bir otizmli bireye "Yazık özürlü mü?" demem...
Bilmem anlatabildim mi...

bu arada kendilerinin otizmli olduklarını biliyorlar mı emin değilim.hani yazmış ya arkaadaş "evet" diyerek,nasıl bu kadar emin anlayamadım..
farklı olduklarının biliyorlar ama isim olarak bilip araştırdıklarından falan emin değilimo kadar yakınımda bir otizmli olmasına rağmen..
ayrıca otizmin farklı çeşitleri var.çok hafiflerinden ,en ağırına kadar.o yüzden böyle bilmişçe yapılan yorumlara şaşırıyorum..

Canım benimde otistik bir oğlu olan komşum var, çocuk 25 yaşında ama annesi onunla öyle bir ilgilendi ki inanamazsın, çok bilinçli bir kadın zaten. Çocuğu ilkokulu normal bir okulda okudu sonra engelliler için ortaokul ve liseye gitti. Spor dallarına yönlendirdi, gülle atma ve yüzmede engellilerde Tr birincisi, Avrupa ikincisi oldu. Şu anda kurumsal bir firmada maaşla çalışıyor çocuk. Engelli kadrosunda.

Evet bizim gibi değiller, olmayacaklar ama bize yakın olabilmeleri çok çok mümkün, sadece ilgi, bilinç, sevgi ile. Devlet bu çocuklara çok imkan sağlıyor, lütfen sürekli takip edin ve çocuğu çok iyi yönlendirin çünkü bu çocuklar eğitilebilirler.

evet baba belki iyi niyetli ama,...
çocuklar için kitaplar var, değişik engellere özel olarak yazılmış.
hem çocuklar hem de büyükler için faydalı.
ben de oğluma alacağım, yaşının biraz daha uygun olmasını bekliyorum.
kendimizi de yeniden bir eğitmemiz gerek.
kesinlikle biz ne kadar bilinçlenirsek çocuklarımıza da o kadar faydalı oluruz.
Feridun Oralın "Farklı Ama aynı"kitabını tavsiye ederim. Oğlum çok seviyor.

Sizinki gene o kadar ağır değilmiş. Benim yengem, yürüme engelli kuzenimi gezdirmek için dışarı çıkardığında hiç tanımadığı bir kadın yengeme demiş ki: "sen kim bilir hangi büyük günahı işledin de evladın böyle oldu. Bir de utanmadan onu sokağa çıkarıyorsun.." tabi bunu kuzenim de duyuyor ve 15-20 sene geçmesine rağmen o günden sonra kendi evinin balkonuna bile çıkmadı.

Bu boş boğaz insanlar böyle hassas kalpleri kırmanın hesabını nasıl ödeyecekler çok merak ediyorum...

Konuyu okurken bir de üzerine bu eklendi.
Böyle bir kadını muhatap dahi almayacaksın, bırakacaksın kendi cehaleti içinde o balon kafasını taşımaya devam edecek, oksijen israfı mahluk.

Bunun haricinde sıklıkla "Yürüme engelli" lafını bile kullanmam şahsen, "Engelli şehir" tanımını kullanırım.
Bizim şehirlerimiz bedensel dezavantajı olan insanlarımızı ulaştırmada engelli, kaldırımlarımız engelli, sokaklarımız engelli, merdivenlerimiz engelli...

İnsanımızı böyle aptal laflarla küstürüp evlerine kapatanlar ise sevgi engelli, yardım engelli, insanlık engelli, düşünme engelli...

Konuya dönersek;
Otizm bi engelli olma hali değil, yorumlama - algılama farkı.
Özürlü ne biçim laf hele...
O lafı söyleyenler özürlü, bir özür borcu var size.

@nevertime abine de yengene de söyle otizm bir özür değildir. sadece farklı öğrenirler farklı eğitim görmeleri gerekir. hayata bakışları farklı olur disleksi ye benzetiyorum aslında biraz.

''her çocuk özeldir'' filmini izledin mi? eğer izlemediysen al abinle yengeni de yanına, oturun mutlaka izleyin bu filmi.
anlayacaksınız ki iyi bi eğitim, iyi bi öğretmen, ilgi, alaka, çaba herşeyin üstesinden gelebilmekte.

otizmi %100 yenen insanlar var hayatta. eğer rehabilitasyondan memnun değilseniz başka yere götürün. ya da onları gözlemleyin ne kadar ilgililer.

bazı doktorlara ''modern tıbbın gericileri'' diyorlar, uğraşsalar iyileştirecekleri insanlara ''iyileşmez'' diyorlar.

http://www.milliyet.com.tr/-yuzde-1...esi/yazardetay/19.10.2013/1778691/default.htm

şu makaleyi bi okuyun, biyomedikal tedavi diye bi yöntem varmış araştırın.. maliyetleri ne kadardır bilmiyorum ama tüm aile destek verirseniz yapabilirsiniz bence..

sonuçta o çocuk abinin ve yengenin çocuğu olabilir ama senin de yeğenin, bi başkasının da torunu, o bebek o ailede herkesin bişeyi. herkes yardım etsin para kazanıp. yeterki kaliteli tedavi yapacak bi yer bulun. daha önceden iyileştirdiği otizmlileri falan konuşun.

hatta yasak mı sorun olur mu bilmiyorum ama burdan da yardım isteyin. herkes elinden geldiği kadarınca yardım yapsın, ben de bütçemin yettiğince yardım ederim, damlaya damlaya göl olur burda bi sürü insanız.

ve o çocuk durumunun farkına varıp üzülürse o zaman ona da hasta ya da özürlü olmadığını, sadece farklı bi çocuk olduğunu anlatın. ve eğer kendisi de isterse daha iyi olabileceğini anlatın. bol bol dua da edin, ben de ederim. hatta imkan varsa bizim yazdıklarımızı yengenize de okutun, abinize de.. destek olur bi nevi.

unutmayın hayatta ölüm dışında herşeyin çaresini vermiş allah.. bize çalışmak çabalamak düşüyor sadece..

kesinlikle biz ne kadar bilinçlenirsek çocuklarımıza da o kadar faydalı oluruz.
Feridun Oralın "Farklı Ama aynı"kitabını tavsiye ederim. Oğlum çok seviyor.

2,5 yaşa uygun mudur sence?
yazmıyor kitap tanıtımında da yaş bilgisi

Bilinçsiz cahil insanlarımız var işte. Milletin ağzı torba değil ki büzesin. Anca dedikodu yapsınlar salak salak konuşsunlar. İnsan çekinir sormaya bide özürlü mü nedir ya ne kadar itici bir kelime.

Çok geçmiş olsun Allah şifa versin .
Ne yazık ki bazı insanların kalpleri sakat ve özürlü olabiliyor ve kendi başlarına da gelebilecek olma olasılığını hiç düşünmeden kalp kırıp incitebiliyorlar yazık çok yazık .

Ben otizmi rahatsızlık olarak görmüyorum görüntüsü farklı olması duyguları olmadığı anlamına gelmiyor.

otizm olan aslında çok farklıdır ve çok zekidirler bir kaç tane öyle film izledim ve hayran kaldım eğer ki eğitimi verilirse gerçekten üstün zekalı ve farklı yönde kendini geliştirmiş olucaktır. inş. bunu keşfedersiniz bazıları sese bazıları görüntülere hassastırlar.

Back
X