@
nevertime abine de yengene de söyle otizm bir özür değildir. sadece farklı öğrenirler farklı eğitim görmeleri gerekir. hayata bakışları farklı olur disleksi ye benzetiyorum aslında biraz.
''her çocuk özeldir'' filmini izledin mi? eğer izlemediysen al abinle yengeni de yanına, oturun mutlaka izleyin bu filmi.
anlayacaksınız ki iyi bi eğitim, iyi bi öğretmen, ilgi, alaka, çaba herşeyin üstesinden gelebilmekte.
otizmi %100 yenen insanlar var hayatta. eğer rehabilitasyondan memnun değilseniz başka yere götürün. ya da onları gözlemleyin ne kadar ilgililer.
bazı doktorlara ''modern tıbbın gericileri'' diyorlar, uğraşsalar iyileştirecekleri insanlara ''iyileşmez'' diyorlar.
http://www.milliyet.com.tr/-yuzde-1...esi/yazardetay/19.10.2013/1778691/default.htm
şu makaleyi bi okuyun, biyomedikal tedavi diye bi yöntem varmış araştırın.. maliyetleri ne kadardır bilmiyorum ama tüm aile destek verirseniz yapabilirsiniz bence..
sonuçta o çocuk abinin ve yengenin çocuğu olabilir ama senin de yeğenin, bi başkasının da torunu, o bebek o ailede herkesin bişeyi. herkes yardım etsin para kazanıp. yeterki kaliteli tedavi yapacak bi yer bulun. daha önceden iyileştirdiği otizmlileri falan konuşun.
hatta yasak mı sorun olur mu bilmiyorum ama burdan da yardım isteyin. herkes elinden geldiği kadarınca yardım yapsın, ben de bütçemin yettiğince yardım ederim, damlaya damlaya göl olur burda bi sürü insanız.
ve o çocuk durumunun farkına varıp üzülürse o zaman ona da hasta ya da özürlü olmadığını, sadece farklı bi çocuk olduğunu anlatın. ve eğer kendisi de isterse daha iyi olabileceğini anlatın. bol bol dua da edin, ben de ederim. hatta imkan varsa bizim yazdıklarımızı yengenize de okutun, abinize de.. destek olur bi nevi.
unutmayın hayatta ölüm dışında herşeyin çaresini vermiş allah.. bize çalışmak çabalamak düşüyor sadece..