- 14 Aralık 2014
- 932
- 2.010
- 53
Kıyamam ben o yavruya. İnşallah evladın hayırlısıyla kurtulur kilolarından. Gerçi yakında boy atınca kilo falan kalmaz. Beni de lisede hep kilodan vururlardı. Çok iyi anlıyorum oğlunu. İnsanlarımız cahil mi lüzumsuz mu bilemiyorum. Ama işin sonu hep bir kalbin kırılmasına varıyor.O an yanımda bir boy aynası olsaydı gösterirdim ben ona ayı kimmiş.terbiyesizlik resmen yahu.hem kim oluyor değilmi?
Her alanda eğitime resmen muhtaç bir toplumuz maalesef...
Küçük yeğenim 5, 6 yaşlarında henüz okula başlamamıştı. Eve öyle bir sinirle geldi ki korktuk hepimiz. Yani burnundan solumak neymiş, o gün çok iyi anladım. Bir yandan hızlı hızlı nefes alıyor, bir yandan ağladı ağlayacak. Sorduk ne olduğunu. Meğer sitedeki çocuklar zihinsel engelli başka bir çocukla alay edip tartaklamışlar. Bizimki birkaç kez uyarmış, hala devam ettiklerini görünce de başlamış bunlara vurmaya. Çocukların kavga etmelerinden hiç hazzetmem ama o gün yeğenime hiç kızamadım. Hatta içten içe gurur duydum, zayıf olanı koruduğu için. Şimdi bakıyorum da görüp geçirmiş, torun torba sahibi insanlar yeğenim kadar insancıl ve ince davranamıyorlar. Teselli edemiyorsak karışmayalım. Bilgimiz yoksa deşelemeyelim. Önerimiz yoksa hiç ağzımızı açmayalım. O çocuğa gülümseyip geçemeyeceksek bakmayalım. Diyorlar ya hani "2 dakka insan ol" diye. Bari o kadarcık insan olalım.