çocuğun özürlü mü soruları:(

Otizm dogru egitim ve ilgiyle asilabilir.
Yaninda cocugu oldugu halde bu derece acimasiz konusan, empatiden yoksun, cahil insanlara yapacak bir sey yok ama.
Kimin yarin ne olacagi belli ki.
O yuzden yasanilan cevre de cok onemli.
Bu patavatsizlari kafaniza takmayon, masum yavrunuzu da cok sevin, insanligi guzelligi ogretin.

benim bildiğim otizim gibi durumlarda kişi kendi durumunu bilemez, yani kendini değerlendirip üzüleceğini düşünmüyorum.

evet maalesef çevreden çok patavatsızlık, yıkıcı cümleler duyacak. ama buna alışması gerek ki çocuğu için en iyi eğitimi sunabilsin. bazen öyle anneler ve farklı çocuklarını görüyorsunuz ki imrenmemek elde değil. inşallah sizin yegeniniz de bunlara bir örnek olur.

bi de yengenizin, Sharen m. Drapper 'içimdeki müzik' kitabını okumasını tavsiye ederim.

Ayy çok kötü oldum gözlerim doldu
O teyzeyi allah a havale ediyorum o bildiği gibi yapsın

Lütfen o kuzeni yeniden hayata dondurun zorla da olsa dışarı çıkarın

Keşke mümkün olsa bu dediğiniz... malesef eve gelen misafirin bile yanına çıkmak istemiyor... yengem de yıllarca uğraştı ama o da artık pes etti, psikolojisi bozuldu onun da tabi...

Bunun yanında güzel şeyler de oluyor. Yengemin burda anlatsam roman olacak çabalarını gören belediye yetkilileri yengeme yılın annesi ödülünü verdiler :) tabi ahirette alacağı mükafatın yanında bu bir şey değil...

Konu sahibine de diyeceğim şu ki demek rabbimiz yengesini bu imtihanı kaldırabilecek kadar güçlü görmüş çünkü bu herkesin altından kalkabileceği birşey değil... yeterince zor bir hayatı yokmuş gibi daha da zorlaştıran insanları da Allaha havale etsin geçsin..

dün tohum vakfına gittiler görüşmeye...burs vermek için listeye almışlar bide evlerini görmeye geliceklermiş yetkililer. maddi durumunun nasıl olduğunu gözlemleyip ona göremi karar veriyolar?

Nasıl direkt özürlü diye söyleyebiliyorlar insanın yüzüne anlamıyorum, ayrıca herkes yazmış otistik engelli bir durum değil ki. Otistik hastalarıyla ilgili Temple Grandin ve Forrest Gump filmini izlemiştim çok etkilemişti beni. Fi-Çi-Pi kitap üçlemesinde de Bilge'nin matematik dahisi otistik bir abisi var. Umarım yiğenin ilgiyle, çabayla o özürlü diyen insanları zekasıyla döver.

o kadar acımasız insanlar var ki yazıkkk
oysa yarın neler yaşayacağımızı hiçbirimiz bilmiyoruz
patavatsız insanları kaile almayın çok ama çok özel bir çocuk yeğeniniz

Nasıl direkt özürlü diye söyleyebiliyorlar insanın yüzüne anlamıyorum, ayrıca herkes yazmış otistik engelli bir durum değil ki. Otistik hastalarıyla ilgili Temple Grandin ve Forrest Gump filmini izlemiştim çok etkilemişti beni. Fi-Çi-Pi kitap üçlemesinde de Bilge'nin matematik dahisi otistik bir abisi var. Umarım yiğenin ilgiyle, çabayla o özürlü diyen insanları zekasıyla döver.

teşekkürler inşallah...

İnsanların duymak istedikleri cevapları değil, kendi düşündüğüm gördüğüm ve gözlemlediklerime göre cevap veririm. Yalan söylemem, sempatik ve şirin görünmek gibi de bir derdim yok.

İnsanların duymak istedikleri cevapları değil, kendi düşündüğüm gördüğüm ve gözlemlediklerime göre cevap veririm. Yalan söylemem, sempatik ve şirin görünmek gibi de bir derdim yok.

Bravo devam edin. Fakat anlamadığınız şu var nil hanım kimse sizden şirinlik beklemiyor. Zor olduğunu biliyorsunuzdur muhtemelen ama kısa net cevabınızın yanındaki nokta bile itici ve negatif enerji barındırıyor. Otizmli çocuğunu yigeninin iç dünyasını düşünen ve karamsarlik yaşayan insanlara verilecek cevap değil. Evet ilerde sorun yaşayacaktır hissedecektir muhtemelen fakat ailesinin ilgisi ve alacağı eğitimle üstesinden gelecektir. Harika bir yaşamı olabilir o sıkıntılara rağmen mutlu olmaları için ailecek çok nedenler ve taktikler vardır yani umutsuzca EVET NOKTA DEGIL!! Evet ama iç dünyasında kaybolmuş bir çocuk harika ve mutluluk veren bir çocuk olabiliyor biraz daha sabır anne, baba, hala, teyze. Fırsatlar eğitimler duyarlılıklar çoğalıyor. Soran olur merak eden olur patavatsızi olur yapacak bir şey yok gülümseyin ve farklı olmakla beraber özel olduğunu gururla vurgulayin. Tepki verirseniz çocuk daha çok etkilenir.

Otoizm o farkındalığın ismi. Akraban otostik. Ona özürlü diyenler asıl özürlüler. Otoizm sadece kromozom farkılılığından doğan bir durum. Sadece bizden daha farklı o insanlar. Otostik kişilerin dünyada neler başardığını duysan aklın şaşar. Bu farklı duruma özürlü demek hasta bir kafa yapısının ürünü. O yüzden akraban kesinlikle kafasına takmasın çok harika bir çocuğu var.

malesef böyle insanlar hep çıkacak karşınıza. ama onlar bir şeyin farkında değil o çocuk çok özel ve herkese emanet olarak verilmez. inşallah abiniz çok iyi bakar o meleğe.

Benimde otizmli yeğenim var rehabilitasyon ve eğitim çok işe yarıyor siz erken fark ettiğiniz için şanslısınız bizimkiler biraz geç kalmıştı.10 yaşında artık iletişime geçmeye başladı televizyondan uzaklaştı.O Farklı olduğunu falan düşünmez o bir melek onu çok sevin doğru eğitimi almasını sağlayın yeter.

Benimde otizmli yeğenim var rehabilitasyon ve eğitim çok işe yarıyor siz erken fark ettiğiniz için şanslısınız bizimkiler biraz geç kalmıştı.10 yaşında artık iletişime geçmeye başladı televizyondan uzaklaştı.O Farklı olduğunu falan düşünmez o bir melek onu çok sevin doğru eğitimi almasını sağlayın yeter.

peki kaç yaşında konuşmaya başladı? benim yeğenim bu ay sonu 4 yaşında olacak fakat konuşamıyo henüz hiç.sadece anne baba ve gel diyo haa bide aç diyo :) canım benim

6 yaşında anne baba dedi ama diyorum ya çok geç kalındı farkedemediler.

Keşke mümkün olsa bu dediğiniz... malesef eve gelen misafirin bile yanına çıkmak istemiyor... yengem de yıllarca uğraştı ama o da artık pes etti, psikolojisi bozuldu onun da tabi...

Bunun yanında güzel şeyler de oluyor. Yengemin burda anlatsam roman olacak çabalarını gören belediye yetkilileri yengeme yılın annesi ödülünü verdiler :) tabi ahirette alacağı mükafatın yanında bu bir şey değil...

Konu sahibine de diyeceğim şu ki demek rabbimiz yengesini bu imtihanı kaldırabilecek kadar güçlü görmüş çünkü bu herkesin altından kalkabileceği birşey değil... yeterince zor bir hayatı yokmuş gibi daha da zorlaştıran insanları da Allaha havale etsin geçsin..

Ya cnm zorla tutsunlar kolundan cikarsinlar dışarı
Birde siyah adlı filmi izletsin yengeniz
Dua edicem çok üzüldüm

Otizm de down sendromu da bir özür değil. Hem "özür" ne çirkin ne berbat bir kelime!! Sadece farklılar, özeller. Özel oldukları için de özel ilgi ve eğitime ihtiyaçları var. Hepsi o kadar. Rabbim, incitici söz söyleyenlerden razı olmaz inşallah.

Back
X