Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Konuşamıyor.sadece anne,baba,gel,aç diyor. Söylediklerimizi tekrarlıyoruz o diyemiyor
Dinliyor mu ? Yani siz ailesi vs konuştuğunda size tepki veriyor mu? Göz teması kuruyor mu ?
terbiyesiz insanlar.Abimin kızı otizm.Bu ayın sonunda 4 yaşına girecek. Yengem yeğenimi parkta oynatırken bi tane boş boğaz düşüncesiz kadın yengeme çocuğun özürlümü demiş onunda zoruna gitmiş bize anlattı bende üzüldüm...Geçenlerde de otobüs yolculuğunda otobüsteki kadınlar kendi aralarında özürlü herhalde cık cık cık diye fısırdaşmışlar. Yengem de ne diyosunuz be demiş seslenmiş.Neyse yiğenimin otizm olduğunu 2,5 yaşında öğrenmiştik.Rehabilitasyona gidiyo ama bi ilerleme göremiyorum. şuan canım yeğenim bebek gibi,bişeyleri anlayamıyo büyüdükçe yaşı ilerleyince kendi kendinin rahatsız olduğnu anlayacak mı? anlayıpta üzülücekmi
göz teması çok güzel...bizimle göz teması kuruyo. Ama dinlemiyor bazen ne desek imkanı yok bakmıyo bişeyle uğraşıyorsa. Bide sonradan oluştu şöyle bişey onda; annesi konuşunca o bağırıyo annesi konuşuyo o bağırıyo annesinin konuşmasını istemiyo kimseyle. Biz kendi aramızda konuşurken de rahatsız oluyo bazen ama özellikle annesi başka birisiyle konuşmayacak
Göz teması kurması bildiğim kadarıyla iyi birşey. Daha küçük. Eminim eğitimle daha iyi olacaktır.
Otoizm o farkındalığın ismi. Akraban otostik. Ona özürlü diyenler asıl özürlüler. Otoizm sadece kromozom farkılılığından doğan bir durum. Sadece bizden daha farklı o insanlar. Otostik kişilerin dünyada neler başardığını duysan aklın şaşar. Bu farklı duruma özürlü demek hasta bir kafa yapısının ürünü. O yüzden akraban kesinlikle kafasına takmasın çok harika bir çocuğu var.
2.5 yaşında nasıl farkettiniz? Neyden şüphelendiniz?İnşallah sağolun
Bu ne duyarsiz bu kalpsiz bu ne antipatik bir yorum.siz duygularinizi aldirmis robot gibi yasayan biri olabilirsiniz.lakin bu forumda hala kalp tasiyan insanlar var.bu kacinci.biraz insaf yahu...
Cok cok cok iticisiniz.bam yememek icin kendimi zor tutuyorum.ama siz cok tahammulsuz bir insansiniz.aciyorum boyle tas gibi buz gibi bir beyne ve kalbe sahip oldugunuz icin..yazik gercektenNeyi yanlış buldun? Soru sormuş ben de sorusuna cevap verdim kısa ve öz ve net.
2.5 yaşında nasıl farkettiniz? Neyden şüphelendiniz?
Bu ne duyarsiz bu kalpsiz bu ne antipatik bir yorum.siz duygularinizi aldirmis robot gibi yasayan biri olabilirsiniz.lakin bu forumda hala kalp tasiyan insanlar var.bu kacinci.biraz insaf yahu...
Konu sahibi..inan okurken yurekten dua ettim size.zorlu bi surec ama otozimle ilgili yeterli bilgiye sahip oldugunuzu dusunuyorum.onlarin ozel yetenekleri var.ozel bir yegeniniz var.zamanla oda bunun farkina varacak elbet..etrafa ne olur kulak tikayin.burda bile kalpsiz yorumlarla karsilasirken reelde karsilasmamaniz yoktan degil.Allah yardimciniz olsun insallah
Gelişimin de fark miydi cocugun basil anladınız bu durumu
Ağzına sağlık opuyorum seni maşallah olgunluğuna Rabbim yardimcin olsun hayat boyu inşallahah bende yaşadım be arkadaşımm
işitme engelliyim.. eve yeni taşinmiştik..
başka konşuya şu komşunun kızı özürlü demişşş..
gelmiş anneme diyo senin kızın özürlü mü dedi annemde bunu kim söledi deyince oda X komşu dedi demiş..
annem gitmedi kavga etmeye kalkmadi çünkü biz yeni taşindik.. sustuk..
sonradan öğrendim ki üvey kızı da özürlüymüşş!! sevmediği kızına kıyasliyormuş beni..
hee dedim bide evlenirken pahalı şeylere aldirmaya kalkmaz mi illa bende gelcem demez mi peşimden salakça düşmelere başlamiştik yüz vermedim kadina.. darıldı küstü banane çok mu umrumda!!!!
demeseydii daha tanimadan kalbimi parçalayan kadin bana isindi... ben mi hiçç!!
boşver dedim.. takmadim..
özürlü kelimesi bana çok agir gelir engelli demesi ii de ben tuhaf hissediyorum kendimi hiç özürlü gibi hissetmedim!!
konuşuyorum cihazla duyuyorum çok şükür daha ne olsun...
o yegenin büyüyünce özürlü kelimesinden nefret edecektir..
bence o kadina hiç ilgi gösterme.. yengenin gücenmesi normal..
otizmler bebek gibi oluyorlar biliyorum severim bende engelliyim herkes engelli adayidirr.