Çocuğun ykuda sayıklaması ve ağlaması :-(

naneli_limon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
796
90
118
Mrb 4 yaşnda bir kızım var ve yeni ikizlerimiz oldu. Kızım ikizler geldiğinden beri davranış bozukluğu yaşıyo.Daha mutsuz,huysuz, ağlamaklı . Geceleri anne anne diye bağırıyor. Birşeyler sayıklıyor. Uyku arasında ağlıyor. Defalarca uyanıyor. Ağlıyor. Çok mutlu hayat dolu olan kızım gitti. Aşırı hüzünlü, korkuları olan bi çocuk geldi. Kreşede gitmek istemiyor.. çok üzülüuorum. Genelde altına yapıyor artık. Biz hala kıxımıza ilgi gösteriyoz. Ona sarılıp öpüyoruz. Çok sebdiğimizi söylüyoz. Hatta babası ikizlerle hiç ilgilenmiyo kızımızla ilgilenmekten..bende mecburum.ikizlere bakmaya.. ne yapacaüğımızı şaşırdk. Bu kadar ileri derecede kıskançlık yaşayacağını düşünmemştm.Bunları yaşayan oldu mu? Nasıl aşılır?

Oğlum 3 yaşında ,4 aylık ikizlerim var
Oğlumda aynı şeyleri yapıyor
Bı an konuyu ben açtım sandım
Doktor pedagog bana bol bol oyun oynayın başka aşamazsınız dedi
Ama zaten hep oynuyoruz gene aynı

İyi de onun babasına değil size ihtiyacı var babası isterse sürekli oynasın ne fark eder ki şimdi annesini kaybettiğini düşünüyor bir de çocuk soyut kavramları anlamaz istediğiniz kadar seni seviyorum diyin fark etmez bunu göstermeniz lazım onunla uyumalısınız onun banyosunu yaptırmalısınız alışverişe çıkmanız lazım falan beraber aktivite yapmanız lazım ikizlerle çook zor allah kolaylık versin

Ay kıyamam yaaa çook üzüldüm kuzuya bende korktum kendi adıma inşallah kızım bu kadar kötü etkilenmez kardeşinden :KK43:

Bence kızınızı kreşe göndermeyin ya kendisinin kreşe gidipte iki ufaklığın annesiyle evde kalması çook üzüyor olabilir onu zamanla aşarsınız inşallah ama bi pedagoga götürmenizde fayda var o_O bu arada ikizlerle Allah kolaylık versin size

Kıyamam ikizlerden çok etkilenmiş belli. Altına kaçırdığında of kızım yine mi altına yaptın gibi tepkiler vermeyin, hadi gel değiştirelim farketmeden kaçırdın sanırım diye güzellikle konuşun. Biliyorum sabır gerektiriyor ama bir dönem kızım da böyleydi ve ben daha yumuşak davrandıp onu yüreklendirdikçe bitti bu altına yapmalar.

Bol bol sarılın ve onu ne kadar sevdiğinizi söyleyin. Hatta uykusunda bile kulağına fısıldayın. Yardım alabileceğiniz birileri varsa ikizleri 20 dk da olsa bırakıp markete falan gidin kızınızla. Babadan çok size ihtiyacı var sanırım.

Çok zor dönemler biliyorum. Benim çocuklarımın arasında 16 ay var ve çok zorlanmıştım ama geçecek bu günler. Allah hepsini size bağışlasın.

İyi de onun babasına değil size ihtiyacı var babası isterse sürekli oynasın ne fark eder ki şimdi annesini kaybettiğini düşünüyor bir de çocuk soyut kavramları anlamaz istediğiniz kadar seni seviyorum diyin fark etmez bunu göstermeniz lazım onunla uyumalısınız onun banyosunu yaptırmalısınız alışverişe çıkmanız lazım falan beraber aktivite yapmanız lazım ikizlerle çook zor allah kolaylık versin
Ben bu dediklerinizin hepsini yapıyorum
İkizleri babasına bırakıp beraber gezmeye gidiyoruz 3 günde bi kez.

Hergün illaki yarım saat de olsa ekmek almaya falan markete çıkıyoruz

Evde bı odamız oyun odası,ikizleri doyurur doyurmaz orda 2_3 saat aralıksız oyun oynuyoruz

Defterler boyama kitapları var

Uykuya dalana kadar birlikte uyuyoruz

Banyosunu ben yapıyorum

Ama gene aynı:KK43:(

İkizler gelince onun zamanından calmadom

Peki ben naplıyım sizce?

Evde bı odamız oyun odası,ikizleri doyurur doyurmaz orda 2_3 saat aralıksız oyun oynuyoruz

Banyosunu ben yapıyorum

Peki ben naplıyım sizce?
Siz bu halle bu durumdaysanz ben yandım o zaman.. ben kızımla oyunda oynayamıyorum. Oynasamda çok az oynuyorum. Ev işi herşey bana baktığı için oynamakta mümkün değil. Akşama ise yaptığım işlerden ve ikizlerden olan yorgunluğumdan dolayı kızıma vakit ayramıyom jçok fazla

Mrb 4 yaşnda bir kızım var ve yeni ikizlerimiz oldu. Kızım ikizler geldiğinden beri davranış bozukluğu yaşıyo.Daha mutsuz,huysuz, ağlamaklı . Geceleri anne anne diye bağırıyor. Birşeyler sayıklıyor. Uyku arasında ağlıyor. Defalarca uyanıyor. Ağlıyor. Çok mutlu hayat dolu olan kızım gitti. Aşırı hüzünlü, korkuları olan bi çocuk geldi. Kreşede gitmek istemiyor.. çok üzülüuorum. Genelde altına yapıyor artık. Biz hala kıxımıza ilgi gösteriyoz. Ona sarılıp öpüyoruz. Çok sebdiğimizi söylüyoz. Hatta babası ikizlerle hiç ilgilenmiyo kızımızla ilgilenmekten..bende mecburum.ikizlere bakmaya.. ne yapacaüğımızı şaşırdk. Bu kadar ileri derecede kıskançlık yaşayacağını düşünmemştm.Bunları yaşayan oldu mu? Nasıl aşılır?
Pedagoga danisin

Merhaba, Allah kolaylik versin insallah.. Bence de biz ne desek yeterli olmaz, siz zaten elinizden geleni yapiyorsunuz orasi da belli. En iyisi bir pedagogdan yardim almak.
Acaba krese ne zaman baslamisti?
Bir de birileri korkutmus olabilirmi? Artik annen seni sevmeyecek fln gibi. Bilemiyorum..
Ondan ikizlerin bakimi ile ilgili kucuk yardimlar (cekmeceden bez getirme gibi) isteyip yaptiginda sen olmasan zor bakardim ben bu miniklere, iyi ki varsin fln deseniz. Kesin bunu da yapiyorsunuzdur gerci :110:
Pedagoga danismak lazim, sevgiler...

Evt Pedagog mamafih annesini ona geri verin diycem kreş yanlış tercih kardeşler geldi annem beni evden gönderdi diye algilar çocuk
Size gündüzleri yardimci olacak kimse yok mu?ikizleri emzirdikden sonra onlarla ilgilenebilecek uykusu,maması,banyosu v.s için
Bir kız kardes,gorumce,Anneanne, babaanne...sizde bu sırada kızınızla verimli zamanlar geçirir oyunlar oynar markete parka kısa yürüyüşlere cikarsiniz.
Akşam da esiniz kızınızla ilgilenirken siz İkizlere ilgilenirsiniz bazen kızınız ve babadan ikizlerin bakımı için ufak yardımlar isterseniz çok güzel olacaktır,böylece kızınız dislanmadim hala ailemin bir ferdiyimi hissedecekdir

Unutmadan kızınizin uyku öncesi alışkanlıkları nelerdir bunları lütfen atlamayin msl benim kızım ya masal ya hafif şarkılarla uyurdu birden birakmadim yavaş yavaş alıştırdim
İlk bir kaç gün masal okudum kısa masallardan seçerek sonra birgün ben birgün babamız...Allah yardımcınız olsun zor

Banyosunu ben yapıyorum

Peki ben naplıyım sizce?

Şu an çocukta kaygı bozukluğu var annem beni unuttu terketti gitti tarzı duygular bunlar. Seni seviyorumdan çok ona ihtiyacı olan her an yanında olduğunuza dair mesaj vermeniz lazım merak etme ben buradayım seninleyim vs gibi uykuya Dalan'a kadar değil tüm uyku boyumca onunla yatacaksınız koynunuzda uyuyacak sizin sıcaklığınızı hissedecek güven duygusu yükselecek siz sadece emzirmek için yanından ayrılıp geri döneceksiniz beraber uyumak bu yatakta ortanıza alın kızınızı vrya kendi yatağında beraber uyuyun sizin için hangisi kolaysa.
Bir de bol bol oyun oynayın şimdi siz Doğum öncesi bebeklerin gelişine hazırlamamışsınız kızınızı veya sizin yaptıklarınızı benimseyecekmiş beraber alışverişe çıktığınızda hadi kardeşlerine birşey beğenelim beraber giydirelim falan diyin tepkisini ölçün hiç istemiyor ve aşırı tepki veriyorsa sıkıntıyı aşmak için sizin bayağı fedakarlık yapmanız gerekecek kabul ederse beraber ikizlerle vakit geçirin

Son düzenleme:
İkizlerin bakımında ondan da yardım isteyin.. İslak mendil, bez getirsin. Banyolarında su koysun vs. Vakit de ayiriyormussunuz demek ki çok hassas. Bir pedagoga danışın bence.

Siz elinizden geleni yapıyormuşsunuz zaten ama o yine de kaygılı hissediyor demek ki dışa vurup paylaşamadığı için gece ağlaması altına kaçırmak olarak yansıtıyor,
Kıskançlık insanın doğasında var, ne yaparsanız yapın kıskanması normal, gelip geçecek günler bunlar, en güzeli uzman desteği almak inanın, sizin içerden göremedğiniz bir çok şeyi bir pedagog dışarıdan görebiliyor,
Benim oğlumda 4yaşında, bakalım bizi nasıl günler bekliyor

Back
X