• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuğuna kayınvalidesi bakanlar!!!

aynen.sabaha kadar 3-4 kere kalkan benım sabahın körunde yola duşen benım.akşam gelüp hemen mutfağa dalan benım.ama hep yorulan hasta olan o.bana kımse acımıyo

Farklı bir düşünce yapınız var. Çocuk sizin çocuğunuz, tabi ki yorulan siz olacaksınız. Madem bu kadar şikayetçisiniz, anneniz fedakarlık yapıp evini bırakıp yanınıza gelsin. Kayınvalideniz gönülsüz belli ki.

emin olun.eşşim anne babasının kaşına gözune bakıyo.en ufak şeyde yardımlarına koşuyo.bazen bızı tatil gunu bırakıp onların işlerini yapıyor.yanı emın olun benım eşimde görevelrını haddınden fazl yapıyor
yapmak zorunda zaten.
ama yapıyor diye de çocuğuna bakmak zorunda değil.
çok yanlış bir düşünce yapınız var.
ne yani ben yaşlandığımda sırf çocuğuna bakmıyorum diye,
oğlum benim yardımıma gelmeyecek mi?
yapmayacaksa vay halimize.

kızlar konu öyle bir hale gelmiş ki sanki biz önce çocuk yapıyoruz sonra zevk olsun diye işe gidiyoruz. gece uykusuz kalıyoruz. hem çocuk hem koca hem kayınvalide derdi çekiyoruz. madem öyle oğullarına iyi bir gelecek sağlasalarmış biz de çalışmak zorunda kalmasaymışız. biz madem çocuklarımızı babaannelerine emanet etmek zorundayız, ne yapsakta daha az üzülsek kısmına yoğunlaşmalıyız.

şu da bir gerçek
bu bir kv itirafıdır
ben şimdi senin çocuguna bakıyım
sende yaşlanınca bana bakıcaksın:)

benım annem bakıyor
oda hep sıkayet edıyor yoruldum yoruluyorum hastayım vs gıbı ama annem oldugu ızın zoruma gıtmıyor.
ıs harıcınde anneme baktırmıyorum cocugumu

tabii ki anne ile kayınvalideden aynı performansı beklemeyin ama.
nasıl biz annemize davrandığımız sıcaklıktan kayınvalidemize davranmıyorsak..

Nekadar sıcak davransakta anne gibi olmuyor maaleseff

kızlar konu öyle bir hale gelmiş ki sanki biz önce çocuk yapıyoruz sonra zevk olsun diye işe gidiyoruz. gece uykusuz kalıyoruz. hem çocuk hem koca hem kayınvalide derdi çekiyoruz. madem öyle oğullarına iyi bir gelecek sağlasalarmış biz de çalışmak zorunda kalmasaymışız. biz madem çocuklarımızı babaannelerine emanet etmek zorundayız, ne yapsakta daha az üzülsek kısmına yoğunlaşmalıyız.
al bendende o kadar
bayramda seyranda işini yapar/yaptırırım
halılarını yıkatırım
evine alışveriş yaparım

neden keyfimden mi sadece gebe kalmamak adına yapıyorum
içimden gelmese de yapıyorum

ben bir iyilik yapıyorsam kaşıkla verip sapıyla geri almam.ozaman onun adı iyilik olmaz

hastayım,yoruluyorum diyemi kaşıkla verip sapıyla geri alınıyor yani, o yaşlarda güçleri kalmıyor artık insanların, söylesin yoruldum diye bunda nevar ki,kendi anneniz söylese belki bu kadar alınmazsınız, anlayışla karşılayın bi yaştan sonra onların dinlenmeye huzura ihtiyacı var,bakıcılığa değil,eğer bakıyorlarsa da Allah razı olsun denir,desin yoruluyorum diye çünkü haklı yoruluyor

ben bir iyilik yapıyorsam kaşıkla verip sapıyla geri almam.ozaman onun adı iyilik olmaz
nedense kayınvalidenizi haksız bulamadım
yazık kadıncağız belki gerçekten çok yoruluyor ve bunu size yansıtıyor
tamam yansıtmasa iyi ama yansıtıyorsa da önünüzde iki seçenek var
ya bakıcı tutacaksınız yada tüm bunları sineye çekeceksiniz
kayınvalideniz de yorulduğunu söylediği için kadına gönül koymayacaksınız
haklıdır deyip susacaksınız...

al bendende o kadar
bayramda seyranda işini yapar/yaptırırım
halılarını yıkatırım
evine alışveriş yaparım

neden keyfimden mi sadece gebe kalmamak adına yapıyorum
içimden gelmese de yapıyorum

siz neden gebe kalıyorsunuz?eşiniz eşiniz bu konuda napıyor?

çocuk ufakken ki zorlugundan bahsediyorum
kadın memur vs değilse evladı biraz büyüyene kadar bebeğine bakar sonra işe başlar genellikle
kadınlar bunu tercih ediyor günümüzde
kadın fedakarlık yapıyorsa evi için ailesi için yapıyor.
yani gelin, oğluna evi geçindirmede yardımcı oluyor diye kv nin bakması mı gerekiyor?
yapıyorsa kendilerine yapıyorlar.
ama kadın zaten bakmam dememiş ki,istemediği yüz ifadesi ile belli olsa bile bakıyor sonuç itibariyle.
bence o kadarına da katlanacak konu sahibi ve eşi.
kreşe verene kadar idare edecekler.

kvdem sadace sabah kahvaltı yapıtırıyor.oda eğer ben gıderken çocuğum uyanmaışsa.öğlen yemeklerınıde ben yedirıyorum.çocuğun içieği çorbasını yemeğını hazır ederım tezgaha.onun dışında genlede evde tv ızlerler.yanı kv demı çoook yormuyor

siz neden gebe kalıyorsunuz?eşiniz eşiniz bu konuda napıyor?
eşim napabilir ki bu durumda
annesinin evindeki olan biteni ben biliyorum
mesela halılarım kirlendi
geçen gün kızın bişey döktü...
napıcaksın ara halıcıyı ver halıları
eşim mi arıyacak
kadın bana sölüyo

ya insanlık nereye gitti nasıl bir bencilliktir bu hanfendi kaynanaya güvenerek çocuk yapmayacaksınız 1
çocuk anne babasının işine koşacak tabiki anne baba ömrünü evladına adayacak diye bir şey yok 2
madem yoruluyorum diyorsunuz tabiki yorulacaksınız evlat sizin ,neyin tasası bu nasıl bir düşünce..
anne baba evladı büyütür sonra derdin tasası olursa arkasında durur ömür boyu çocuk bakacak değil bu nsanlar...
ne olacak kaynana bu evlada bakacak çocuk okula başladığında ikinciyi mi vereceksiniz ellerine büyütün diye.:63:o_O

yinede bakmak zorunda değil ve belli ki zorla bakıyor,bu anaların çilesi evlatlardan yana bitmez mi arkadaş..
Turkiye'de bu boyle valla ne yazik ki. Ev al, araba al, kiralarini ode, dugun masraflarini karsila, ev esyalarini al, nisani, kina gecesini yap, torunun sunnet dugununu yap, torununun masraflarini da sen karsila, hic bir yere gitme, gezme,tozma. Yoksa:
- Akli fikri gezmede, gezmek onun neyine?:KK12::KK12::KK12: der herkes. Ha bu arada bilezik de takma. Yoksa
-Dirseklerine kadar bilezik var kolunda, torununun sunnet masrafini karsilamiyor.:KK12::KK12::KK12: denir.
Couklarin icin omur boyu kopek gibi calis, onlar da sana yasliliginda bile huzur vermesinler. Tatili, kafa dinlemeyi bile cok gorsunler. Yaslilikta bile huzur bulama evlatlarin tum parana goz diksinler.
Valla hic kimse kusuruma bakmasin ama yeni nesil Turk evlatlarinin cogu anne babalarini yolunacak kaz olarak goruyor. Nasil daha fazla fayda saglarim, nasil sirtimi ona dayarim diye dusunuyor. El insaf ya! Bir Alman anne babaya evlat olarak vermek lazim yurdun genclerini. O zaman anlarlar Turk anne babasinin degerini.
Dip Not:Bu laflarim ASLA ve ASLA konu sahibesinin sahsina yonelik degil. Turk milletine yonelik bir gozlemimi, bir rahatsizligimi dile getireyim dedim o kadar. Doldum tastim artik su BDV'de okuduklarimdan sonra.

yani gelin, oğluna evi geçindirmede yardımcı oluyor diye kv nin bakması mı gerekiyor?
yapıyorsa kendilerine yapıyorlar.
ama kadın zaten bakmam dememiş ki,istemediği yüz ifadesi ile belli olsa bile bakıyor sonuç itibariyle.
bence o kadarına da katlanacak konu sahibi ve eşi.
kreşe verene kadar idare edecekler.
idare edicekler zaten o konuda hemfikiriz
ama maddi destek vermiyorlarsa
manevi destegi de gücü yettikce yaşı elverdikçe yapması lazım

Back
X