• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuğuna kayınvalidesi bakanlar!!!

çok merak ediyorum.burda bilip bilmeden benı ve benım gib psikolojik şiddet gören anneleri eleştiren hanımlar sizler kv deniz için ne yapıyorsunuz.yada nekadar yakınlıktasınız?yada çalışıyormusunuz?işte elin evde kv denızın ağız kokusunu çekiyormusunuz?

bi konuda anlaşalım.ben asla kv deme çocuğuma bakrmısın dıye sormadım.hatta eşime demimki" tamam ben bakarım" diyor ama gerçekten isteklimi.

hiç demiyosam kvdeme haftada 10 defa Allah razı olsun derim.çocuk uyudumu sende hemen yat derim.hatta öğlen yemekten sonra çocuğu uyutmaya gayret ederım.ama benım "anne bugun kahvaltısını yedımı" dıye sormam alınganlık konusu olur.oysa benım çocuğum pek yemek yemıyor.yumurtasını yemedıyese ben yedırıyım dıye sorarım onu.

kımse kımsenın hayatını böyle eleştrıremez.karlarınıd.hele hele bunların hiç birini yaşamamışsa.tavsıyen varsa konuş.yapıcı herturlu eleştırye açığım.ama yıkıcılar gerçekten yıkıyo

sadece şunu merak ettim yorum yazan arkadaşlar
kaç kişi konu sahibiyle aynı durumda
hem çalışıyor hemde kayınvalidesi çocuğuna bakıyor
konu sahibini anlamak için aynı konumda olmak gerekir.
hah demi yaaaa
damdan düşenin halinden damdan düşen anlar
öle havadan konuşması kolay
sıcacaık evinde mis gibi çocuguna bakan yada kreşe verecek kadar çok kazananlar boşuna yorum yapmasın

valla şu an ne için çalışıyoruz çocuklarımıza iyi bir gelecek vermek için dimi
gelecegini hazırlamadan,az çok birikimi olmadan evlendirmeyecek o zman.
adı üstünde aile onlar...el değil ki(tabiki durumu olanlar için konuşuyorum)

Bilmiyorum farkında mısınız ama kendinizle çelişiyorsunuz.
"Az çok birikim yapmadan çocuğunu evlendirmeyecek" demişsiniz. O zaman "az çok birikim yapmayan çocuk sahibi olmayacak" da diyebiliriz.

"Az çok birikim yapmadan çocuğunu evlendirmeyecek" demişsiniz. O zaman "az çok birikim yapmayan çocuk sahibi olmayacak" da diyebiliriz.
o zman çocuk yap çocuk yap baskısı yapmayacaklar arkadaş noktaaaa

Konu sahibi ile aynı konumda değilim. Çünkü çocuk sahibi olmak için yeterli altyapı ve maddi rahatlığa ulaşmayı bekliyorum. Borçlarımı bitirip, ücretsiz izin alabileceğim bir işte çalışıncaya kadar erteliyorum.

tek başına şu gözlem bile yurt dışına yerleşmek için bir sebep.. sürekli yabancıları eleştirir ama şu yazdıklarının hepsini kendimize hak olarak görürüz..
Hayir bir de diyoruz ki Turk aile yapisi sahane. Hayir! Sahane olan Turk anne babalari, Turk evlatlarindan bir hayir yok. Bir de simdi anneye/kaynanaya bakmamak moda oldu. Soz konusu anne babadan faydalanmak olunca geleneksel takilip :'Anne baba degil mi, ailemiz degil mi? Tabi ki bize ev ,araba, yat kat alicaklar' diyen genclerimiz, is anne babaya maddi yardima, hastalaninca bakmaya gelince 'Ben neden bakmak zorundayim? Bizim bir hayatimiz var. Artik onlar baska aile, biz baska aileyiz.' demeye basliyorlar. Adeta hepsi birer Hans bir Helga. Ayşe Ahmet olarak evlilige baslayip, Hans Helga olarak devam ediyorlar.:KK53:

valla şu an ne için çalışıyoruz çocuklarımıza iyi bir gelecek vermek için dimi
gelecegini hazırlamadan,az çok birikimi olmadan evlendirmeyecek o zman.
adı üstünde aile onlar...el değil ki(tabiki durumu olanlar için konuşuyorum)
evet çocuklarımız için çalışıyoruz.onları iyi bir şekilde okutup iyi bir işe girsinler,
evlendikten sonra da kendi evlerini idare etsinler diye çabalıyoruz.
bencede sadece anne babalar değil,evlenecek çiftler de kendilerine güvenmiyorsa
evlenmesinler.kimse ailesine güvenmesin artık ayıp bence.
ayrıca konu sahibi arkadaş şanslı ki kadın yorulsa da bakıyor.
bakmam dememiş.Allah razı olsun o kadından ki zor durumda bırakmamış oğluyla gelinini

işte komik olan da ne biliyormusun benim durumumda
ben daha 28 yaşındayım ilk çocugu bile düşüne düşüne yaptım
yap bakarım baskılarıyla yaptım
şimdide 2ciyi yap bakarım diyor
ama kzıma bakarken bile arada sukoyuveriyor:)başka çocuk mu baksam parayla:)yaşlı kadınmı baksam yatılı gibi gibi
bunu ayda bir kez yapıyor.
bu ne perhiz bu ne lahana turşusu
sölediğinizin aksine kv tripleriyle ugraşmak gelin kaprisnden daha zor emin ol

Sizinki ayri, kadin ille ben bakicam diyorsa eyvallah, ama mecbur oldugunuzu dusundugu icin iyilik olsun diye, zor durumda kalmayin diye bakiyorsa ne dese hazmetmek zorundasiniz. Lutfedip bakiyor cunku resmen.
ben 23 yasimda evlendim 29uma kadar cocuk dogurmadim sirf bakiciya baktirmamk icin sonra da dogum iznimi tamamlayip isten ayrildim. Eger isten ayrilma luksum olmasaydi ya kaynanama baktirip ne dese eyvallah diyecektim ya parayi basip gozum arkada da kalsa bakiciya verecektim. Ama hem gel kaynana bu yastan sonra benim cocugumu da buyut diyip hem de agzini acma sikayet etme demeye hakkim yok, kimsenin yok.

mesela ben :)
Benimki severek baktı.
Ama bakmak zorunda değil her zaman bunu savunurum.
baktığı içinde Allah razı olsun herzaman derim.

çok merak ediyorum.burda bilip bilmeden benı ve benım gib psikolojik şiddet gören anneleri eleştiren hanımlar sizler kv deniz için ne yapıyorsunuz.yada nekadar yakınlıktasınız?yada çalışıyormusunuz?işte elin evde kv denızın ağız kokusunu çekiyormusunuz?

bi konuda anlaşalım.ben asla kv deme çocuğuma bakrmısın dıye sormadım.hatta eşime demimki" tamam ben bakarım" diyor ama gerçekten isteklimi.

hiç demiyosam kvdeme haftada 10 defa Allah razı olsun derim.çocuk uyudumu sende hemen yat derim.hatta öğlen yemekten sonra çocuğu uyutmaya gayret ederım.ama benım "anne bugun kahvaltısını yedımı" dıye sormam alınganlık konusu olur.oysa benım çocuğum pek yemek yemıyor.yumurtasını yemedıyese ben yedırıyım dıye sorarım onu.

kımse kımsenın hayatını böyle eleştrıremez.karlarınıd.hele hele bunların hiç birini yaşamamışsa.tavsıyen varsa konuş.yapıcı herturlu eleştırye açığım.ama yıkıcılar gerçekten yıkıyo
yani buraya yazan herkese istediği yorumları yapalım öyle mi?konu açan arkadaşlar elimize kağıt versin söyleyeceklerimiz için..hanımefendi sizi tanımayız etmeyiz kaynananızın çocuğunuza gönülsüz baktığını söylüyoruz yazdıklarınıza binaen..ne isterseniz onu yaparsınız..o zaman yazmayın buraya sizin yumurta davanızı görmüyoruz biz sonuçta ...sizi anlayan yorumlarda geliyor karşıt yorumlarda illaki gelecek..burda eleştirilen siz değilsiniz ki ..ama dönün bir daha bakın yazdıklarınıza..herkes dilediğini söylemekte özgür..düşünce özgürlüğü var bu ülkede..şahsınıza hakaret etmiyoruz sonuçta.

konu sahibi arkadaşım. halinizi anlıyorum çook zor böyle muhtaç olmak birilerine hem de en değerli varlığın için, haklısınız. Yapacak bir şey yok. yavrucak biraz büyüyüp kreşe gidene kadar kv nizin gönlünü hoş tutacaksınız.
amaaaa ben sizinle şurda ayrılıyorum düşünce olarak. zorunda değil. bakarım demiş olsa da zorunda değil sizin çocuğunuza bakmaya.
yani yok oğlunun çocuğuna bakıyor, yok ben ona sormuştum filan demeseniz daha iyi olur. zorunda olmadan baktığını kabullenirseniz daha kolay geçer bu süreç.

benim annem bakıyor ama 2 ayda bir ya da ayda 1 kv de bakar. Allah razı olsun. hep mutludur ama annem arada "yoruldum"der. e ben de yoruluyorum kendi çocuğuma bakarken. o zaman kv de yoruldum diyebilir.

alttan alın. evladınız emin ellerde ya o en büyük nimet.

dip not: bakıcı tutmak çok ta kolay bişi diil hanımlar.

cevabınız bana değil ama yorum yapmadan edemeyeceğim. ben erken sayılabilecek yaşta evlendim 6 sene tüp bebek tedavisi için uğraştım. bütün birikimimi tedavi masraflarına harcadım. 30 yaşındayım. çok şükür 2,5 yaşında oğlum hangi birikimden yada plandan bahsediyorsunuz. şuan o çocuğun geleceğini sağlamak için çalışmak zorundayım. evlatlarını çok düşünüyolarsa o üzülmesin o da evlat sevgisi tatsın diye bitaraflarını yorsalardı azıcık tedavi zamanında.
yani problemin özünü anlamak için uğraşın yüzeysel bakmayın.

Nişanlıyım çalışıyorum daha şimdiden annem aman kızım bana güvenip çoçuk yapma,kv den yok ortada kalır,ya memur olarak atan biran önce yada yatırımınızı yapın ona göre çoçuk yapın diyor... Ben haftanın her günü bakaman bana güvenme dedi daha evlenmeden...Ben kaldıramam kendinizi hazırlayın ona göre dedi... Bunu diyen öz annem haklı ben tavırmı alıyım şimdi, kadın beni büyüttü bide benim çoçugumu mu büyütsün...Siz kv çok fazla bir fedakarlık beklemiyormusunuz... Kadın hastayım ,yorgunum demesini bile kendinizle kıyaslamışsınız...

o zman çocuk yap çocuk yap baskısı yapmayacaklar arkadaş noktaaaa
arkadaşım bana yapılan baskıları bi duysannnnn oooooo
İstanbul'dan Ağrı'ya yol olur
ama kaç yaşında insanlarız bu iş baskıyla mı olur Allah aşkına
önce düşünelim, çocuk 1 günlük,1 aylık, 1 yıllık bi iş değilki
kayınvalide yada anne bugün bakarım bakarım der ama canı istemedi bakmadı, size kızdı bakmadı
hastalandı bakamadı
ee sonra ne olacak, insanın böyle önemli bir durumda kendini riske atmaması gerekiyor

benim iki çocuğuma da kayınvalidem bakıyor bakmak zorunda mı"değil" ama bakmalı mı "evet".çünkü çocuk gelinin çeyizi ile gelmiyor.oğlu ile ortak yapılıyor.oğluna canım cicim derken torunun oğlunun kanından olduğunu unutmamalı.burada senin ailen yok mu ,onlar niye bakmıyor diye soranlar ileride KV den şikayet edecekler mi acaba?kızın annesi bakarsa sorun yok,zaten kızın annesi mecbur ama erkeğin annesi mecbur değil.olaya çok taraflı bakılıyor .
yıllardır sıkıntılı şekilde yaşıyorum ne zaman laf söyleyecek,ne diyecek,bugün ne çıkartacak diye bekliyorum.
benim annem baktığında ki 15 yaşbüyük annem hiç laf söylemiyor.
esas sıkıntı"erkek" annesi olmaktan geçiyor sanırım.kaprisler bir türlü bitmek bilmiyor.
konu sahibini çok iyi anlıyorum.gerçekten hasta olsa ,sorun olsa deli değilim üzerine gideyim çocuğuma bak deyim.hatta hastayken özellikle istemem baksın.ya birşey olursa diye ikisine de.
bu zamanda bakıcı parası,kreş parası vs ayarlayıp doğurabilecek arkadaşlara helal olsun demeyi de unutmamak gerekir.herkes aynı maaşa çalışamıyor.evde oturmayı çocuğuma bakmayı herşeyden çok isterim ama benim o kadar maddi gücüm yok.ama bu parayı ayarlamayı bekleyip evlat sevgisinide elimden kimse alamaz.
aileler bugünler içindir.biz geleneklerimizden böyle gördük Allah sağlık verdikçe KV de kızın annesi de toruna bakmalı.

cevabınız bana değil ama yorum yapmadan edemeyeceğim. ben erken sayılabilecek yaşta evlendim 6 sene tüp bebek tedavisi için uğraştım. bütün birikimimi tedavi masraflarına harcadım. 30 yaşındayım. çok şükür 2,5 yaşında oğlum hangi birikimden yada plandan bahsediyorsunuz. şuan o çocuğun geleceğini sağlamak için çalışmak zorundayım. evlatlarını çok düşünüyolarsa o üzülmesin o da evlat sevgisi tatsın diye bitaraflarını yorsalardı azıcık tedavi zamanında.
yani problemin özünü anlamak için uğraşın yüzeysel bakmayın.

Herkesin farkı sıkıntıları vardır elbette ama o cümleyi cevaben yazdığım yorumu da okursanız daha iyi anlarsınız ne demek istediğimi. Doğrudan kurulmuş bir cümle değildi.

Allah evladınızı bağışlasın, mutlu günler görün.

Ee iyi de siz niye o baskılara boyun eğiyorsunuz? İradeniz yok mu? Alnınıza silah mı dayadılar? Prezarvatifleri mi deldiler?
Çocuk yap demek kolay, herkesin ağzında 'aman gecikmeden yapın, sonra olmaz' lafları. Çocuğu eşinle karar verirsin, şartlar olgunlaşır, hazır hissedersin kendini öyle yaparsın. Ona bakarsan komşu teyzeler bile çocuk yapın diye söyler. Herkes bu lafları dinlese ohoo...
Ben kesinlikle annelere güvenerek çocuk yapmaya karşıyım. Belki de o yüzden erteliyorum bu işi. Herkesin kendine göre hayatı var, eğer hayatımda çocuğa yer açabilirsem ben de yapıcam. Annem ve kv biz bakarız diyorlar da nereye kadar...

Back
X