- Konu Sahibi CennetKokulum
-
bir kere birşey olmadıysa korkma artık alerjisi yok demek ama bende çok şaşırdım hemşirenin koşa koşa gelirsiniz demesine ki bu penilsilin yüzünden felç olan hayatını kaybeden birsürü insan var
ben 5-6 yaşlarımdayken doktor bana yazmış annem eczaneye götürdü beni hala hatırlarım bilinçli bir kadındı eczacı test yaptırdınmı tehlikeli bir iğne dedi bizi yönlerndirdi ozaman bizde yaptırdık ve beni öldürebilecek düzeyde alerjik çıktı şok olmuştu annem ya kadın demeseydi allah korusun
yani sen risk almışsın ben olsam özel fakülte gezer o testi yaptırırdım ama bizim ülkemizdeki sağlık sektörü çalışanları umarsız
bir doktor arkadaşım demişti yanlışlıkla penilsilin içeren ilaç içip penilsilin alerjisi olduğunda max.30 dakikada hastanede olaman lazım diye aksi takdirde çok ağır sonuçlarla karşılaşırsın demişti çok dikkat ederim
ama dediğim gibi sizin bir sorun olmamış artık bu saatten sonra korkma
tatlım geçmiş olsun öncelikle.araştırmalarınıda okudum hemen hemen benzer bilgilere sahibim bende tekrarlayan tonsillit enfeksiyonundan olmuştumdepo penicilinlerden.babaannemde yıllarca ayda bir yaptırdı romatizmadan.şükür aanafilaksi gelişmedi.
birde şunları eklemek isterim.çok sık uygulanan novalgin iğnesinin alerji riski penicilinden kat kat yüksek demişti dr.buralarda sağlık ocaklarında uygulanmıyor ama deneyimli drlar hiç korkmadan şakır şakır yaptırıyorlar acil ekipman yeterli bu konuda anafilaksi geliştiği takdirde hemen müdahale ediliyor.
acil serviste yaptırıyorsanda sorun olmaz umarım. bir damlanın bile anafilaksiye neden olduğunu 10. yılındayada 50 keresindede anafilaksiye neden olabileceğini ama çok kaliteli bir tedavi şekli olduğunu bazı hastalıklarda hala yerine alternatf bulunamadığını biliyorum. belkide abartılmıştır durum belkide tedavi maliyetinin çok ucuz olmasından böyle varsayımlar çıkmıştır bilemiyorum.
tekrar çok geçmiş olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?