Biz problem başladığından beri tedavideydik. 6 ayda bir muhakkak kontrollerimiz olurdu. Artık götürmüyorum doktora, çünkü gerek kalmadığını söylediler. Zaten çok azaldı, çok şükür ama tamamen geçmiş sayılmaz. Hala cümle girişlerinde bir kelimeyi 2-3 kere tekrar ediyor.
Sizin kuzunuz küçük gerçi, zamanla geçecektir, telaşlanmayın. Zaman, sabır, sabır. Yıpratıcı tabi çünkü acabalar hep kafanızda. Acaba kalıcı olurmu diye düşünmekten kendinizi alıkoyamıyorsunuz. Etrafınıza çaktırmadan sürekli diğer normal çocuklarla kıyaslıyorsunuz. Benim çocuğumda birgün böyle akıcı güzel konuşabilecekmi diye düşünüp duruyorsunuz. Bazen de Allahım başka dert vermesin diyorsunuz.
Allahım hepimizin kuzularına sağlık versin inşallah
Öncelikle herkese geçmiş olsun. Yıllarca kekeledim. Hatta bir ara artık konuşmayacağım diyebilecek kadar ağır bir kekemeliğim vardı. Lise 1 civarı kekemeliğim yavaş yavaş geçti. Psikolog yada psikiyatra gitmedim. Şu anda ise 1 kelimede dahi takılmayacak kadar seri ve güzel konuşuyorum. 3,5 yaşında bir oğlum var oğlumda birden bire kelime tekrarı başladı daha sonra hemen hemen her cümle başında kekelemeye başladı 2 hafta kadar düzelme oldu sadece günde 2-3 kelimede kekeliyordu. Şimdi tekrar yoğun bir şekilde kekelemeye başladı. Fakat bu düzelme olduğu dönem ben 7 gün vehlül ukdetem mil lisani duasını besmele ile 21 kere okumuştum. Birde nazar duası da okudum. Sizede okumanızı tavsiye ederim. Eğer kuran bilmiyorsanız bilen birine tecvitli halini sorun bence yapmışken tam olsun.
Meraba uzun zaman olmuş çocuğunız şuan nasıl tamamen geçtimi merak ediyorum bizimde ailede kekemelik var kızım 2buçuk yaşında birden kekelemeye başladı şuan 4yaşını doldurdu bazen düzeldi aylarca olmadı bazen tekrarladı çok kısa sürüto 3 4gün sürüyo ve herzaman olmuyo pisikologlara falan götürdük daha küçük olduğunu söylemişleri şimdi 4yaşı bitirdi ve bazen aylar sonra yine ortaya çıkıyor her kelimede olmuyor ama ara ara kekeliyor şuan hafif yine başladı kısa sürücek yine biliyorum ama öğrenmek istediğim sürekli olmaması gecici anlamındamıdır sizin kuzunuz nasıl uzun süre geçtiği için sormak istedim lütfen cevabınızı bekliyorm çok üzülüyorm korkuyorum kalıcı olmasındanÖncelikle herkese geçmiş olsun. Yıllarca kekeledim. Hatta bir ara artık konuşmayacağım diyebilecek kadar ağır bir kekemeliğim vardı. Lise 1 civarı kekemeliğim yavaş yavaş geçti. Psikolog yada psikiyatra gitmedim. Şu anda ise 1 kelimede dahi takılmayacak kadar seri ve güzel konuşuyorum. 3,5 yaşında bir oğlum var oğlumda birden bire kelime tekrarı başladı daha sonra hemen hemen her cümle başında kekelemeye başladı 2 hafta kadar düzelme oldu sadece günde 2-3 kelimede kekeliyordu. Şimdi tekrar yoğun bir şekilde kekelemeye başladı. Fakat bu düzelme olduğu dönem ben 7 gün vehlül ukdetem mil lisani duasını besmele ile 21 kere okumuştum. Birde nazar duası da okudum. Sizede okumanızı tavsiye ederim. Eğer kuran bilmiyorsanız bilen birine tecvitli halini sorun bence yapmışken tam olsun.
Merhabalar çok uzun zaman olmuş ama kızınız düzeldi miMeraba uzun zaman olmuş çocuğunız şuan nasıl tamamen geçtimi merak ediyorum bizimde ailede kekemelik var kızım 2buçuk yaşında birden kekelemeye başladı şuan 4yaşını doldurdu bazen düzeldi aylarca olmadı bazen tekrarladı çok kısa sürüto 3 4gün sürüyo ve herzaman olmuyo pisikologlara falan götürdük daha küçük olduğunu söylemişleri şimdi 4yaşı bitirdi ve bazen aylar sonra yine ortaya çıkıyor her kelimede olmuyor ama ara ara kekeliyor şuan hafif yine başladı kısa sürücek yine biliyorum ama öğrenmek istediğim sürekli olmaması gecici anlamındamıdır sizin kuzunuz nasıl uzun süre geçtiği için sormak istedim lütfen cevabınızı bekliyorm çok üzülüyorm korkuyorum kalıcı olmasından
Merhabalar. Kızınız düzeldi miBenimde kızımda var.3 buçuk yaşında başladı Su an 7 yaşında. Terapiste goturduk.hjcbi faydasını görmedik.azaliyor çoğalıyor ama devam ediyor.rabbim dermansız dert vermesin.
Ben size tecrübelerimi söylüyorum.
Yanında düzelirsem de düzeltmesem de uyarıdansa uyarmasamda aynı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?