Çocuğunda küçük yaşta diş çürüğü olanlar çaresizim yardım

aysegulensar

Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2022
31
1
16
24
Oğlum üç yaşında üst ön dört dişi biberon çürüğü oldu. Apse yaptı ilaç kullandık özelde yaptırmak istedim her yolu denedim yaşı küçük diye çoğu kişi kabul etmedi sonunda uyutarak yapacak birini buldum iyi hastane ama işleme başlamadan çok ateşi çıktı. Kısacası olmadı ama sonraki diş kötü çıkar diye korkuyorum ağrıyor arada onunla aglıyorum. Çocuğu böyle olan var mı ne yaptınız nasıl dayandınız neler kullandınız suan sadece dişlerinin dibi kaldı eridi resmen

Ya haberlerde gördüm talihsiz bir olay küçük yaşta yapmıyor heryer uyutarak hastane ortaminda yaptırın yapacaksaniz. Ayrica Zerdeçalin iltihap giderici özelliği var yemeklerinde kullanın.

Ya haberlerde gördüm talihsiz bir olay küçük yaşta yapmıyor heryer uyutarak hastane ortaminda yaptırın yapacaksaniz. Ayrica Zerdeçalin iltihap giderici özelliği var yemeklerinde kullanın.
Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için . Evet çok araştırıp hastane ortamına iyi bir yere götürdüm ama olmadı ateşi çıktı bende anestezi için yaşı küçük diye korktum acıkcası

Diş yapısal olarak,cok abur cubur tüketimi, yüksek doz antibiyotik kullanımı sonrası gibi sebeplerden olabiliyor öyle. Kardeşimde olmuştu tabi bundan 17 sene önce falan o zaman doktorlar bize bu şekilde çürük olanlar ne kadar kalırsa iyi,onlar yan etkileri alsın ki sonraki çıkan dişleri etkilenmesin demişti. Etkilenmedi de sizde yine bir kaç görüş alın suanda yeni çözümler vardır belki.

Benim kızımında dişleri çürüdü 2 kere genel anezteziyle yaptırdık çürüklerin kalması kalıcı dişleride olumsuz etkiliyor demişti doktorumuz. Bebekler bile anestezi alıyor korkmayın.

Diş yapısal olarak,cok abur cubur tüketimi, yüksek doz antibiyotik kullanımı sonrası gibi sebeplerden olabiliyor öyle. Kardeşimde olmuştu tabi bundan 17 sene önce falan o zaman doktorlar bize bu şekilde çürük olanlar ne kadar kalırsa iyi,onlar yan etkileri alsın ki sonraki çıkan dişleri etkilenmesin demişti. Etkilenmedi de sizde yine bir kaç görüş alın suanda yeni çözümler vardır belki.
Evet yeni çözümler var çok yere gittim devlet yapıyor ama anestezisiz özel bi hastanede ama olmadı bi ciğerinde enfeksiyon çıktı bi ateşlendi işlemi yaptıramadık bir türlü benden vazgeçtim çektirmeye karşı zaten doktor

Benim bi tanıdığımın 2 çocuğunda da çürükler var. Maalesef yapacak yer bulamadı, buldukları da uçuk rakamlar istedi. En iyisi değişmesini beklemek dedi. Arada çok ağrı yapıyormuş. Sürekli fırçalıyorlar

Benim çocuğumun birinde çok fazla süt çürüğü vardı siyah siyahti dişleri hiçbir işlem yapmadılar biraz buyuyunce (5 yaş civar )hiçbir şeye gerek yok alttakiler sağlıklı geliyor gelecek dediler.biz ihtiyaç oldukça minik minik dolgular yaptırdık iki tanesini de birini 6 yaş birini 8 yaş Cektiler şimdi ,9 yaşında çok şükür hiç sıkıntı yok.cikanlar tertemiz çıktı.

Back
X