Çocuk Hastalıkları çocuğunda kunduracı göğüs PEKTUS.....olan varmı...........

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

deniz.

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2009
254
6
96
İstanbul
arkadaşlar doktor 2 yaşındaki oğlumda bu hastalık olduğunu söyledi....zaten bende fark ediyordum doğduğundan beri göğüs yapısı farklı ama genetik bişey diye düşünüyodum....ilerde sorun yaratırmı ameliyat gerekirmi....bilgisi olan veya çocuğunda olan varmı.....göğüsünün ortasındaki kemik içeri çökük...yardımcı olursanız sevinirim...

canım benim kızımın da doğduğundan beri göğüslerinin ortası az da olsa çökük. kardeşim benden 15 gün sonra doğum yaptı . onun oğlunun göğüs kısmı düz benim kızınki çökük olunca doktor kontrolünde sorduk ama doktorumuz bunun normal olduğunu söyledi. hatta çevremdekiler bu çöküntüyü ileride iri göğüslü olur diye söylediler :89: ama şimdi kafama takıldı :26:

şimdi google dan baktım evet benim kızda çöküntü var ama resimlerdeki gibi ileri boyutlarda değil... senin küçük kuzununki nasıl ? çok mu çökük?
doktor değilim ama bu yaşlarda çocukların kemikleri daha yumuşak olduğu için bence erken tedavi etkili olabilir diye düşünüyorum...
sizin küçük kuzunuza da şimdiden geçmiş olsun diyorum.....

benim 25 yaşında kız arkadaşımın da gögsünün arasında bir çukur var ama hiç bir sorun olduğunu sanmıyorum gayet sağlıklı hatta ben bir hastalık olduğunu bile düşünmemiştim dr lar ne söylüyor çok geçmiş olsun

arkadaşlar doktor 2 yaşındaki oğlumda bu hastalık olduğunu söyledi....zaten bende fark ediyordum doğduğundan beri göğüs yapısı farklı ama genetik bişey diye düşünüyodum....ilerde sorun yaratırmı ameliyat gerekirmi....bilgisi olan veya çocuğunda olan varmı.....göğüsünün ortasındaki kemik içeri çökük...yardımcı olursanız sevinirim...

Kundurac Gs - Kundurac Gs Hastalnn Tedavisi
bu linki bir inceleyin isterseniz, erken yaşta tedavi daha olumlu sonuç veriyormuş. Bir de nerelerde bu tedaviyi yapan doktorların olduğu da yazılı.

merhaba öncelikle geçmiş olsun benim de 2 aylık oğlum var doktor doğuştan kunduracı göğsü hastalığı var dedi öne anlamadım önemsemedim araştırınca kahroldum şu an çok hafif hıçkırınca içine okadar çok çöküoki korktum görünce..internetten arastırdım ve cok üzülüyorum..siz ne yaptınız göğüs cerrahisine gösterdiniz mi ne kadar çöük çok mu..ergenlik döneminde daha da rtıomuş ve belirginleşimuş...Allah yardımcımız olsun..

20 yasindayim. Ayni hastalik bende de var. Ve bunu 18 yasinda farkettim cunku kucukken bir yere carptigim icin çökük oldugu soylenmis. Ben rahatsiz olup yaptirmak icin doktora gittigimde ogrendim bu hastaligimin oldugunu. İki tane tedavi yolu varmis. Birincisi butun kemikleri kirip tekrar yapiyolarmis :) ikincisinde ise vucudun solundan ve sagindan iki tane delik aciliyo iceriye demir bir bar sokuluyo ve o bar 2 sene iceride kaliyo. Gogus kafesini iterek disari cikartiyo sonra tekrar ameliyatla aliyorlar. Doktor kolay bir yontem oldugunu soylemisti ama ben cesaret edemedim. Zaten cocukken daha kemikler gelisimini tamamlamadan tedavi gormek daha mantikliymis. Hatta internette fokus yontemi bile gordum. Saglik acisindan hicbir zarari yok. Hatta cogu kiside oluyormus ama insanlar farketmiyolarmis. Bu kadar yaygin yani. Ama bence doktor tavsiyesi alip tedavi yontemlerini simdiden arastirin cunku saglik acisindan olmasa da goruntu olarak yas ilerledikce rahatsiz etmeye basliyor:)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

20 yasindayim. Ayni hastalik bende de var. Ve bunu 18 yasinda farkettim cunku kucukken bir yere carptigim icin çökük oldugu soylenmis. Ben rahatsiz olup yaptirmak icin doktora gittigimde ogrendim bu hastaligimin oldugunu. İki tane tedavi yolu varmis. Birincisi butun kemikleri kirip tekrar yapiyolarmis :) ikincisinde ise vucudun solundan ve sagindan iki tane delik aciliyo iceriye demir bir bar sokuluyo ve o bar 2 sene iceride kaliyo. Gogus kafesini iterek disari cikartiyo sonra tekrar ameliyatla aliyorlar. Doktor kolay bir yontem oldugunu soylemisti ama ben cesaret edemedim. Zaten cocukken daha kemikler gelisimini tamamlamadan tedavi gormek daha mantikliymis. Hatta internette fokus yontemi bile gordum. Saglik acisindan hicbir zarari yok. Hatta cogu kiside oluyormus ama insanlar farketmiyolarmis. Bu kadar yaygin yani. Ama bence doktor tavsiyesi alip tedavi yontemlerini simdiden arastirin cunku saglik acisindan olmasa da goruntu olarak yas ilerledikce rahatsiz etmeye basliyor:)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Back
X